Samsungin 2011 Plasmat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Jokke79, 27.01.2011.

 1. Ohramies

  Ohramies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kalibrointi ei ole sinsänsä vaikeaa ja siihen löytyy hyviä ohjeita. Aikaa siinä palaa kuitenkin melko lailla joten säätö maksaisi melko varmasti sen mittarin verran. Mittarissa on se kiva puoli että sillä saa sitten tietokoneenkin näytön säädettyä jne.. Optimisti olisi jollain kaverilla lainaan saatava laite.. Itsellä on eye-one. Isoin miinus tuossa on ettei windows mediaplayerit huomioi kalibrointidataa vaikka työpöytänsä/kuvankäpistelyohjelmat kylläkin. Toisinsanoen läppärin taystakuva näyttää hyvältä ja videokuva samaa haalistunutta tuubaa kuin kalibroimatta. Telkkarin tapauksessa säädöt tehdään telkkarilla itsellään joten mahdollisen htpc:n kanssa ei välttämättä tarvitse temppuilla.
   
 2. tomis78

  tomis78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänne kotiutui perjantaina d7005 59 tuumainen tv. Kyseinen laite oli liikkeessä esittelykappaleena ja tunteja näytti olevan vajaa 1800. Asetukset laiton mitkä oli esillä tässä ketjussa aiemmin. Mustan taso ihan ok jos sitä vartavasten katsoo, elokuvaa katsoessa "ihan hyvä". Muuten pitäisin kuvaa hyvänä värien ja toiston suhteen. Mustan tason pumppaamista en ole toistaiseksi huomannut. 2D -> 3D muunnoskuvaa pikaisesti testasin blurayllä ja yllätti positiivisesti. Varsinaista 3D materiaalia ei vielä ole tullut kokeiltua. Surinaa kuuluu riippuen missä istuu enemmän tai vähemmän. Parin illan käytön jälkeen pitäisin tässä hinta/kokoluokassa hyvänä ostoksena. LG:n vastaavia en ehtinyt nähdä missään livenä. Langaton verkko toimii ilman lisävarusteita vaikka myyjä toisin meinasi ja verkon asennus kävi sujuvasti. Uudempaa softaa ei netistä löytynyt että kaupassa varmaan päivitetty. Äsken tarkistin valmistusajan, joka oli 10/2011 versio 1.
   
 3. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  10
  Toivottavasti sait tuohon merkittävän alennuksen.
   
 4. tomis78

  tomis78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei siitä tahtonut alennusta paljoa saada kun 2 vuoden takuu tuli mukaan. 1470e tuli hinnaksi kotiinkuljetettuna ja 20e lahjakortti päälle. Mitä vähän kiertelin liikkeitä ennen ostoa niin esittelykoneet oli myynnissä samalla hintapolitiikalla muuallakin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2012
 5. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös näille televisioille jokatapauksessa ole 2 vuoden takuu? En muista mitä liikkeessä annettiin omalle takuuksi, mutta Samsungin takuu on 24 kk.
   
 6. tomis78

  tomis78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, siis ihan normaalin takuun sain 24kk ostohetkestä.
   
 7. Joey Dunlop

  Joey Dunlop Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2007
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika hintavalta vaikuttaa, uuden saa samalla rahalla. Tuo 1800 tuntia vastaa kuitenkin vajaa 2 vuoden keskimääräistä katseluaikaa. Joku -50% olis ainakin pitäny alennuksen olla...ainakin.
   
 8. tomis78

  tomis78 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2008
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo uuden olisi saanut halvemmalla jos olisi ostanut expertin säästöpäiviltä. Omalta kohdalta meni ohi tuo tarjous eikä parempaakaan tarjousta tullut ilmi tähän hätään joten tuohon oli tyydyttävä. Jos jostain olisi saanut saman kokoisen tai isomman samalla hintaa samalla kuvanlaadulla olisin toki ostanut.
   
 9. Kalenkki

  Kalenkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tullut esille niitä porukoiden maksamia hintoja. Tuli nyt sitten hommattua tuo 64D8005. Laite tulee vasta ensi kuussa kotiin. Hintaa ostolle tuli 2720€ (töllö+seinäteline+hdmi-piuha) ja sain vielä 70€ arvoisen lahjakortin kyseiseen liikkeeseen. Tiedä sitten oliko hyvä hinta, kun muualla myytiin "ei oota" ja hinnat vaihtelee paljon. Tuskin joka nettisivuilla on edes hintoja päivitetty vähään aikaan. Toivottavasti saisi heti virheettömän laitteen. Onko jotkut tietyt kuvasäädöt osoittautunut "parhaiksi"? AVSforumilta tullut noita säätöjä tutkittua.
   
  Viimeksi muokattu: 27.02.2012
 10. KTV

  KTV Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2006
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kysymystä tuosta 59D7005-mallista...
  Ensimmäistä kertaa pelaan hdmi-piuhojen kanssa. Ilmeisesti tuo Samsungin kytkeminen vahvistimeen ei onnistu pelkän hdmi-piuhan avulla?
  Ainakaan en ääntä saanut kuuluviin. Kaikkea muuta fiksua kyllä tapahtui, mm. molemmat laitteet sammui yhdestä kaukosäätimestä.
  Ja mikä piuha ääntä varten?

  Ja Jos piuhoituksella merkitystä kokoonpanon suhteen, niin telkun ja vahvarin lisäksi tulossa vielä bluray-soitin ja varmaankin vanha Topfieldin digiboksi mahdollisisa nauhoituksia varten.

  Toinen kiusallinen asia, joka olisi mukava saada korjattua.
  Meillä on olohuoneen kyljessä ruokailutila, jossa Samsungin pikkutöllö. Ja sohvalla istuessa molemmat telkut on katselusuunnassa samalla suunnalla, niin aina välillä pikkutelkka rupeaa elämään omaa elämää, kun säätää isompaa. Mm. kerran sammutin iso telkkarin, niin vähän ajan päästä ihmettelin, mistä kuuluu telkkarin ääni. Oli pikkutelkku mennyt päälle samalla, kun ison sammutin.
  Eli saako noita kaken taajuuksia mitenkään vaihdettua, etteivät ottaisi toistensa komentoja vastaan?
   
 11. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  7005 malli ei tue HDMI:n äänen paluukanavaa, eli TV:n äänet vahvistimeen ei onnistu pelkällä HDMI piuhalla, tarvitset esim. optisen (S/PDIF) kaapelin.
  HDMI TV:n ja vahvistimen välillä toimii siis äänen ja kuvan suhteen vain yhteen suuntaan - vahvistimelta telkulle.
  Blu-ray kannattaa varmaan kytkeä suoraan vahvistimeen HDMI:llä, tuolloin tietysti pitää vahvistin olla aina päällä Blu-raytä katsellessa/kuunnellessa. Jos haluat ehdottomasti Blu-ray äänet joskus television kaiutimista ilman että vahvistin tarvitsee olla pällä, voit myös kytkeä Blu-ray:n suoraan HDMI.llä televisioon, ja jos telkusta lähtee optinen kaapeli vahvistimelle, saat äänet myös vahvistimelta mutta vain stereona. Voit tietysti vetää HDMI:n televisiolle ja optisen Blu-rayltä vahvistimelle, niin saat Dolby Digital ja dts surroundäänet.
  Blu-ray HD surroundäänille siis joudut kierrättämään kuvan ja äänen vahvistimen kautta, ellei soittimessa ole kahta HDMI ulostuloa jolloin kuvan ja mahdollisesti stereoäänen voi viedä tv:lle ja äänet halutessa vahvistimen kautta.
  Topfieldillä sama juttu.

  Muistaakseni missään asetuksissa ei ollut kaukosäätimelle kanavanvalintaa, jos ei sitten itse kakessa ole jotain nappia patterilokeron sisällä tms.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2012
 12. TimoJ

  TimoJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.09.2001
  Viestejä:
  1 232
  Saadut tykkäykset:
  10
  Jos koodin vaihtoa ei löydy eikä kalliit ratkaisut kiinnosta, niin tuon voi "korjata" teipillä. Peität IR-silmät molemmista televisioista (tai pikku-tv:stä jos vain se häiriintyy) vaikkapa mustalla eristysnauhalla. Teipin paksuudella/kerroksilla sitten sovitat herkkyyden sellaiseksi, että kauko-ohjaus yhä toimii kun TV:tä osoittaa kaukosäätimellä mutta ei enää toimi kun kaukosäädin osoittaa muualle tai on kauempana. Ei tuo tietenkään mikään huipputyylikäs ratkaisu ole mutta ihan toimiva ja halpa.
   
 13. Kalenkki

  Kalenkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä 3D-laseja forumilaiset käyttävät? Onko noissa muuta eroa kuin ulkonäkö ja ladattavuus? Minulla käyttö tulee olemaan niin vähäistä, että tuntuu tyhmältä pistää 200 rahaa 50 rahan sijasta (vrt. 3050 - 3700 sarjalaiset). Mikähän patteri noissa ei-ladattavissa on? Tiedän, että tieto varmasti löytyy KVGeen kautta, mutta haluan vain herättää vähän keskustelua ja toivon, että jollekin muullekin näistä tiedoista on hyötyä.
   
 14. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on ne halvimmat patterimallit ja toisena parina ne 'hienommin muotoillut' bluetooth mallit.
  Patteri on sellainen tavallinen nappiparisto 3V 2025.
  Mukavuudeltaan nuo Bluetooth mallit on ehkä hieman paremmat, mutta eroa ei ole paljon. Silmälasien kanssa taas noita bluetoothmalleja en ainakaan itse voi käyttää, paristomalli sen sijaan istuu ihan mukavasti rillien päälle. Paristomalli päästää myös vähemmän valoa sivusta sekä synkronoituu nopeammin 3D kuvaan.
  Melkein parempina pidän noita halvempia patterikäyttöisiä.
  Muuta eroa esim. Kuvanlaadussa en ole havainnut.
   
 15. Kalenkki

  Kalenkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia tiedosta. Siinä ne tärkeimmät tuli ja vähän tuota aavistelinkin, että käyttömukavuudessa ne erot on, eikä kuvanlaadussa. Mites nämä muut kuin Samsungin omat mallit? Esim. NXG NX-3DG amazon.comista. Saanut kovasti kehuja.

  EDIT. Olipa huono esimerkki. Eivät toimi 2011 malleissa, mutta kysymyksen idea varmaan tuli esille...
   
  Viimeksi muokattu: 28.02.2012
 16. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään kävi samsung servicen kaveri vaihtamassa paneelin 59d7005 televisiooni kuolleen pikselin takia (olin myös ilmoittanut ärsyttävästä surinasta, mutta tästä ne ei hirveästi välitä). Olin itse vähän auttamassa, koska hän tuli yksin, ja onhan tuo iso tuo paneeli. Huomasin että sekä vanha että uusi paneeli oli valmistettu 16.6.2011 (luki itse paneelin takakannessa). Eli ei varmaankaan ole paneelin suhteen hirveästi merkitystä milloin itse televisio on kasattu (lappu takakuoressa).
  Itse työ meni sujuvasti ja aikaa meni n. 40min kaiken kaikkiaan.

  En ehtinyt testata kuin ihan 5min koska piti mennä töihin, mutta en ainakaan löytänyt tästä kuolleita pikseleitä. Surina vaikutti ehkä olevan 10% hiljempi tässä uudessa paneelissa, mutta sitä pitää testata enemmän ennen kuin voi sanoa varmuudella. Surinaa tämä kyllä pitää, siis sitä suoraan eteenpäin ammuttua surinaa mitä paneeli tuottaa. Vaikuttaa siltä että siitä ei pääse eroon helposti..... Kaikki on kuitenkin kotiin päin jos edes vähän hiljaisempi olisi kuin tuo vanha.
  Laitan lisäinfoa jos tulee jotain uutta vastaan.

  Edit. Ihan samaa, ellei kovempaa surinaa tämäkin paneeli pitää... Perkele sentään. No, ainakin on tuo pikselivika nyt ok.
   
  Viimeksi muokattu: 02.03.2012
 17. Kalenkki

  Kalenkki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2011
  Viestejä:
  316
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin hakemassa tänään toiseksi lasi pariksi nuo 3050 sarjalaiset. Hintaa niille tuli 51,80€. Eiköhän nuo asiansa aja.
   
 18. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyykö mistään kaupasta 51D7005:ttä näytillä Lohja-Espoo välillä??
   
 19. Bogey

  Bogey Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite tilasin ebaysta, tulee jos tulee Koreasta. Hintaa posteineen ~32e kahdet lasit.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2012
 20. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselleni vastaten, Suomenojan Expertiltä löytyi kyseinen töllö.