Samsungin 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 29.12.2010.

 1. Remmi

  Remmi Guest Guest

  Liittynyt:
  02.04.2009
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  ok.

  Nyt tehdään näin. Odotetaan muutama kuukausi, jotta varmistetaan mallin D7005 korvautuminen kattavasti mallilla ES7005, jonka jälkeen aktivoidutaan.
  TV toimitetaan korjattavaksi, jos ja kun eivät saa vikaa korjatuksi, ainoaksi vaihtoehdoksi laitteen vaihto uuteen.
  Koska D7005 on poistunut markkinoilta, korvaava kone on ES7005.

  Näin tämä on ainakin mulla toiminut: A866 >B650 >D7005, kaikki siis takuuvaihtoja.
   
 2. Notareal

  Notareal Guest Guest

  Liittynyt:
  10.01.2012
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnea :) Oliko tv:n hinta siis 1299 euroa? Mikäli oli, hatunnosto Hobby Hallille, veikkaan että takkiin tuli :)
   
 3. 14422

  14422 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, 1299€:llä kantoivat tohon huoneen keskelle :)
   
 4. Korvee

  Korvee Guest Guest

  Liittynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain myös HobbyHallin "Tarjous" TV 46 ES 7005:sen. Kuvaan olen tyytyväinen varsinkin suoraan edestä katsottuna. Mutta katselukulmat olivat yllättävän huonot kun vertaan niitä vanhaan Sonyyni. Kuva vaalenee yllättävän nopeasti sivuun sirryttäessä.
  Minkälaisia kokemuksia muilla on ES/D 7500 sarjan katselukulmista. Onko minulla paneelista maanantai kappale?
   
 5. 14422

  14422 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun oikein ajatuksella katsoo niin 45 asteen kulmasta valkoinen tummenee ehkä 10%, musta vaalenee 10% ja harmaat vaalenee 20-30%.
  Tätä en tosin huomannut muuta kuin calibrointi kuvassa. Joko olen puolisokea tai sitten ainakin omasta mielestäni katselukuvat ovat hyvät.

  Ainakin tätä foorumia 45 asteen kulmasta katsellessa en havaitse muuta kuin valkoisen tummenemista noin 10%.
   
 6. Korvee

  Korvee Guest Guest

  Liittynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos hyvistä kommenteista. TV-kuvaa katsellessa kuvaa haalistuu kyllä jo todella haaleaksi 35 asteen kulmassa. Kuva on hyvä vain ihan kohtisuorassa. Taitaa mennä vaihtoon tämä yksilö.

   
 7. Magneto

  Magneto Guest Guest

  Liittynyt:
  06.05.2010
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuskin kyse on yksilöstä elleivät tee samaa mallia eri paneeleilla (joskus 2010 oli joku malli varmaan 3 eri paneelilla..)
   
 8. ioxakoyba

  ioxakoyba Guest Guest

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Kerronpa tässä jatkokokemuksia tuosta ostamastani Samsungin 55" UE55D8005 -television vaihdosta, jonka siis hankin kolmisen viikkoa sitten Expertiltä ja jossa oli nuo kaksi kuollutta pikseliä. Tarjosivat siis mahdollisuuden joko huoltoon tai DOA-vaihtoon, ihan haluni mukaan. Valitsin DOA-vaihdon ja tilalle tuotiin uusi laite.

  Uudessa laitteessa ilmeni heti vastaanotinongelma, eli täysin samassa sijainnissa ja kaapeliverkossa kuva pätki valtavasti ja oli käytännössä katselukelvoton. Lisäksi tästäkin paneelista löytyi yksi kuollut pikseli (yhdellä osavärillä tarkasteltuna tosin vain, mitään kirkkaana loistavaa ei ollut). Valovuotoa tässä uudessa oli vähemmän, jopa laadultaan erittäin hyvä, mutta tasavärillä tarkasteltuna paneelin oikea laita oli selkeästi kirkkaampi kuin vasen.

  Uusi yhteydenotto myyjään ja sovimme uuden DOA-vaihdon viallisen vastaanottimen ja kuolleen pikselin vuoksi. Kolmas malli toimitettin toissapäivänä. Nyt kuva toimii pätkimättä, mutta tästkin paneelista löytyi yksi kuollut pikseli (punaisella osavärillä). Valovuotoa vuorostaan tässä paneelissa oli enemmän kuin edellisessä, jopa ehkä enemmän kuin ensimmäisessäkin. Ruuvien löysyttely takapaneelista ei auttanut mainittavasti, kuten ei ensimmäiselläkään. Lisäksi tässä kolmannessa vaihtokoneessa oli hieman huteramman tuntuinen jalusta (TV vaappuu jotenkin enemmän kuin aikaisemmat vaikka kiristelin kaikki jalustan ruuvitkin), kehyksessä oli myös pieni hiuksenhieno hapettumanaarmu nurkassa.

  En jaksa enää vempata. Saa olla. Ei muutu vaihtamalla paremmaksi, päinvastoin, huonommaksi menee kuten yleensä näissä aina käy.

  Ihme touhua kuitenkin Samsungilla se, että luvataan pohjoismaihin nollapikselitakuu mutta käytännössä yksikään laite ei ole paneeliltaan täysin ehjä vaan näemmä jokaisessa on ainakin yksi pikseli sökönä. Lienee tehtaan valmistustoleranssien sisällä hyväksyä yksi hajalla oleva pikseli linjastolta, muuten menisi liian suuri osa roskiin paneeleista suoraan linjalta. Pohjoismaissa taas luotetaan siihen, ettei kuluttaja viitsi testata onko paneelissa kuolleita pikseleitä kun ei ne tv kuvassa kuitenkaan näy.

  Muuten, töllöjen ostajat, jos haluatte pahoittaa mielenne ja löytää ainakin yhden kuolleen pikselin töllöstänne, seuraavalla testillä onnistuu:

  - Avaa television Smart-Hub selaimella (tai tietokoneen kautta jos ei ole tuota selainta) osoite http://flexcode.org/lcd2.html
  - Käy läpi kaikki osavärit: green, blue, red sekä white ja black täydellä ruudulla ja tarkastele paneelin pikseliverkko kohtuuyksityiskohtaisesti läpi.
  - Väittäisin että ainakin yhdellä viidestä väripohjasta löydät mustan kuolleen pikselin töllöstäsi - tai kirkkaana loistavan mustalla pohjalla
  - (Tuo repair-toiminto on kuraa, en tiedä kenenkään saaneen korjattua kirkkaana loistavaa jumittunutta pikseliä).

  Mutta silti täytyy vaan ihmetellä miten Samsungin parhaassakin yli 2500e ovh:n mallissakin on tällaista kuraa nämä paneelit. Jonkin verran yksilövaihtelua on mutta kolmen laitteen kokemuksella sanoisin, että kaikissa on ainakin jonkin verran nurkissa valovuotoa. Eikä muuten pelkästään nurkista vuoda valoa vaan sivusta katsottuna laidoista laajemminkin keskelle päin ruutua käy tuollainen sinertävä kajo. Televisiokuvassa tuota toki ei huomaa muuta kuin silloin kun on tummia alueita reunoissa ja tv:tä katsoo hieman sivusta.

  Sitten vielä joitakuita kommentteja aikaisempiin vastauksiin:

  Tämän asetuksen huomasinkin tuossa viestisi laittamisen aikoihin ihan itse. Kuva parani jonkin verran esim. arvoilla "selkeä" tai "pehmeä" jolloin nykimistä ei aiheudu niin paljon. Silti myös tuolla pehmeä-arvolla joissain tietyissä tilanteissa syntyy liikkeeseen nykeltämistä, aivan kuin pelitermein "freimit tippuisivat" kun 3D-peli tulee näytönohjaimelle liian raskaaseen kohtaan - tässä tapauksessa tuntuu ettei TV:n kuvanparannuspiiri yksinkertaisesti ehdi/osaa laskea tarvittavia välikuvia ja kuva nykeltää hetken joissain tilanteissa. Ärsyttävää kun kuitenkin suurimman osan ajasta tuo toimii ihan hyvin ja pehmentää liikettä kohtuullisen mukavasti. Noh, ainahan koko ominaisuuden voi kytkeä pois ja nauttia normaalista "25 framea sekunnissa" TV-kuvasta.

  Tuota enemmän minua on kuitenkin alkanut häiritä tässä UE55D8005 TV:n + BD-D8500N blu-ray/combodigiboksi yhdistelmässä seuraavat ongelmat:

  - TV:n omalla vastaanottimella digikuva on melko pehmeää muhjua. Boksin kautta vastaanotettu lähetys on paljon terävämpi. Antennisignaali kyllä kierrätetään boksin kautta, mutta kun kyse ei ole analogikuvasta, tällä ei pitäisi olla merkitystä. Ilmeisesti TV:n oma vastaanotin on vain heikkolaatuisempi kuin tuossa Samsungin omassa boksissa oleva

  - Boksin kautta HDMI:llä TV:n tuotava lähetys on kuitenkin lomiteltu (interlaced). En tiedä onko tämä boksista vai TV:stä johtuvaa, mutta tietäisikö kukaan ratkaisua asiaan. Äärimmäisen ärsyttävää liiketoistossa nuo sahalaidat. Lomittelu (interlaced) pitäisi saada normaaliksi lomittamattomaksi kuvaksi jotenkin. Anyone?

  - Joita kuita kertoja boksia käynnistettäessä Anynet+ -liitännän kautta (ja muuten ilman sitäkin ihan Logitech Harmony -kaukosäätimellä joka tuuppaa virran myös suoraan boksiin) tuloksena on ollut, että boksi olevinaan käynnistyy, mutta TV sanoo että "HDMI no input source" tms. En tiedä onko vika boksissa vai TV:ssä (todennäköisesti menee boksin puolelle, sillä sen uudelleenkäynnistämällä ongelma yleensä korjautuu.)

  Sama homma täällä. Se on ominaisuus, ei vika. Etelä-Korealaista logiikkaa, pitää olla nopsa liikkeissään. Logitechin Harmony mallia tilalle vaan niin ongelmasta pääsee ja voi säätää halutun taustavalon päälläoloajan mieleisekseen.

  Mutta, kaikista puutteistaan huolimatta, kaipa tähän on tyytyminen. Hyvännäköinen laiteyhdistelmä ehdottomasti - mutta tehtaan laatukontrollissa, Samsung-laitteiden käyttöliittymäsuunnittelussa ja selkeästi bugisissa firmwareissa näkisin kyllä isoja puutteita. Ei kai sitä vielä tähän hintaan nykymaailmassa sitten laatua saa - seuraavaksi pitää katsella Loewen ja Bang & Olufsenin suuntiin sitten jos meinaa saada kunnon laitteita jotka toimivat. Vaatii vaan taaloja tiskiin jonkin verran enemmän ne vehkeet.
   
 9. 14422

  14422 Guest Guest

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin riskin ja lähdin kurkistamaan. Omasta 46ES7005:stä ei löytynyt ainuttakaan virheellistä pikseliä. Tosin kiitos mainiosta linkistä.

  Mutta olen samaa mieltä Samsungin laadun kanssa. Olihan tuo melko jännitystä kun odotin omaani..
   
 10. Magneto

  Magneto Guest Guest

  Liittynyt:
  06.05.2010
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Harmillista tuon paneelin laadun kanssa. Suosittelen että vaihdat vaikka 10x tai rahat takaisin..

  Sitten lomittelusta.. kyllä lähteen pitäisi tehdä lomituksen poisto ja tyrjätä kuva progresiivisena telkulle tai sitten tulevan kuvan sietäisi olla lomitettu ja tv tekisi lomituksen poiston. Film moden asetus 1 tai 2 saattaa auttaa telkkua poistamaan lomitus paremmin.. (on toki mahdollisuus että tuo ei euro malleissa mitään tee.. omassa c mallin sampassa tuntuisi että jotain se ehkä tekee..)
   
 11. grendy

  grendy Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mää edelleen pohdiskelen tuon kuolleen pikselin löydettyäni että kannattaako vaihtaa vai ei... Nykyisessä ei oo valovuotoa mutta bandingeja piisaa, eli mikä on todennäköisyys siihen että seuraava paneeli on parempi vai huonompi ;).. Ja jos siinä uudessa ei oo kuollutta pikseliä niin sitten ei taas pysty edes vaihtaan takuuseen jos muuten laatu on huonompaa. Hienoa touhua kyllä ei voi muuta sanoa.
   
 12. ioxakoyba

  ioxakoyba Guest Guest

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos sinulla Grendy oli tuo sama Samsungin UE55D8005 kuin minulla, etkä havaitse mitään häiritsevää valovuotoa kuvassa, anna ihmeessä olla. Miten edes havaitset bandingin muuta kuin täysin tasaisella ruudulla (esim. osaväreillä tuolla linkittämälläni pikselitestillä)? Eihän sitä normaalisssa televisiokuvassa näe.

  Valovuoto häiritsee enemmän pimeällä katsottaessa kun nurkista kajottaa, ja muutenkin hieman epätasaisesti. Kuitenkin sanoisin, että tuollaisella yhden osavärin kuolleella pikselillä ei ole televisiokäytössä mitään merkitystä kun laitetta ei käytetä ammattinäyttönä jossain kuvankäsittelyssä, missä kuollut pikseli pistäisi esim. Photoshopissa jatkuvasti silmään. Kysymys vaihdosta oli siis omassa tapauksessanikin enemmän periaatteellinen.

  Riski, että saat huonomman paneelin tilalle, on tämänhetkisen kokemukseni mukaan niin suuri, että enpä itse vaihtaisi jos valovuotoa ei ole. Ainakin tällä hetkellä Samsungin maahantuoja myy jotain viimeisiä D-sarjan laitteita pois kun tehtaat ovat alkaneet varmaan sylkeä jo uutta ES-sarjaa tilalle, joten nuo D-sarjalaiset lienevät kaikki samaa tuotantoerää ja jokaisessa lienee se yksi kuollut pikseli + enemmän tai vähemmän valovuotoa.

  Minulla on perhe, kaksi kiljuvaa kakaraa, vaimo ja raskas yrittäjäntyö. En yksinkertaisesti jaksa enää vempata jonkun kuolleen pikselin tai val(k)ovuodon takia ja tapella noita vaihtoja varmaankaan enempää. Kai tuolla salkkarit näkee riittävällä kuvanlaadulla. Luulen muutenkin, että myyjä ehdottaisi seuraavaksi jo kaupan purkua ja sitten olisi edessä uuden televisiomallin metsästys, vertailu ja mahdolliset samanlaiset ongelmat.

  Jännä kuitenkin että tuo Sampan "paras ja kallein" 8-sarjalainen malli on laatukontrolliltaan noin huonolaatuinen, kun kerta halvemmissa 3, 5, 6 jne-sarjalaisissa ei mitään suurempia ongelmia tai kuolleita pikseleitä ole. Kolme paneelia ja jokaisessa kuolleet pikselit + valovuotoa. Ensimmäinen ja viimeinen Samsung. Olisi pitänyt ostaa se Sony sittenkin (vaikka niissä onkin yleensä Samsungin paneelit + vain rumemmat kuoret).
   
 13. grendy

  grendy Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^55D7005 täällä eli käytännössä sama laite. Pistän nyt saman kuvan vielä (anteeksi) minkä aiemminkin tuosta bandingista, joka kyllä erottuu liikkuvassa kuvassa tietyissä panorointi-kohdissa.. Eli huomaamaton se ei ole mutta ei nyt 100% ajasta kuitenkaan paista silmään. Tuo yksi kuollut pikseli olisi vain se syy millä saisi uuden ruudun, sitä pikseliä ei nyt huomaa kuin läheltä katsoessa kun se nurkassa on :D
  [​IMG]
   
 14. ioxakoyba

  ioxakoyba Guest Guest

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoinkin tuon alkuperäisen viestisi tuosta. Hirmu hankala tuota kuvan perusteella on verrata, ja varsinkaan kun en ole itse tuollaista 90% harmaata kuvaa ruutuun laittanut niin en tiedä miten käyttäytyy. Minusta tuossa paneelissasi on kuvan perusteella kuitenkin jonkin verran valovuotoa alalaidassa ja ihan reunoissa (tuolta kehyksen juuresta siis loistaa taustavalo), mutta hyvin on pientä - ja kun tuo kuva on suoraan edestä niin ei tuosta pysty sanomaan. Valovuotohan käsittääkseni näkyy ainakin itselläni kulmittain (sivusta/yläviistosta) ruutuun katsottaessa semmoisena sinertävänä ja osin vihertävänä kuulteena - erityisesti tarkastelukulmaa vastakkaisesta alanurkasta - ja tämä ärsyttävästi pilaa mustan taustan, joka muuttuu kulmasta siniseksi, siis silloin kun ruudulla on kuitenkin keskialueella jotain näytettävää kuvaa, jolloin taustavalo ei himmene ja "piilota" paneelin virheitä. Parhaiten tämmöisen olosuhteen saa aikaan tuolla kuvasuhde-napilla jolla kuvan saa pienennettyä myös siihen keskelle ruutua jolloin reunat ovat mustat mutta taustavalo palaa silti. Kokeilkaapa ja katsokaa kuultaako kulmista tuolloin, varsinkin jos katsotaan TV:tä hieman sivusuunnasta.

  Mutta tuo reunojen vaaleampi sävy verrattuna keskialueen tummempaan sävyyn ei käsittääkseni kai ole sitä valovuotoa, vaan ihan normaalisti käyttäytyvän LED-paneelin taustavaloa, joka ei vaan jaksa yltää keskialueelle asti (- vai?)

  Bandingiako tuossa on nuo vaakaan ja pystyyn heikosti erottuvat raitamaiset sävyerot? Näkyykö nuo muka jotenkin myös liikkuvassa kuvassa? (Jos näkyy, itselläni ei kyllä tuota bandingia ole havaittavasti ollut missään näistä kolmesta paneelista, mutta kulmista - erityisesti alakulmista - taas vuotaa sinistä valoa siitäkin edestä). Harmillista kun vaikuttaa siltä, että tässä viimeisimmässä vaihtolaitteessa tuota valovuotoa on sen verran tasaisesti että koko paneelin mustantoistokyky ei enää näytäkään niin mustalta kuin aikaisemmissa. Tai sitten vain olen alkanut tarkastella laitetta kriittisemmin ja kriittisemmin koko ajan ja nyt alkaa löytää jo sellaisiakin virheitä, mihin ei aikaisemmin kiinnittänyt mitään huomiota. Ehkäpä olisi viisainta antaa tuon vain olla :)

  Mutta tuon lomittelun kuvan kyllä haluaisin HDMI1/DVI lähteestä jotenkin lomittamattomaksi. Mikään säätö ei näytä auttavan vaan digiboksin kautta tuleva kuva on edelleenkin lomiteltua, vaikka vaihdoin elokuvatilaa ja muuta televisiosta.

  Niin ja lisäksi, oliko jollakin tietoa miten taukotallennuksen (Time Shift) saikaan jatkuvasti päällä olevaksi? Eli ettei tarvitse painaa play- tai pause nappia jotta time shift alkaisi tallentaa levylle kuvaa, vaan olisi automaattisesti televisio käynnistettäessä. Jostain ketjusta (tai tästä aikaisemmilta sivuilta) luin että tämän sai jostain päälle. Haluaisin sekä TV:hen että myös tuohon BD-D8500N -boksiin molempiin saman. Olisi nimittäin mukava voida kelata livelähetystä 1,5 h takaisin aina kun tarve on.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2012
 15. grendy

  grendy Guest Guest

  Liittynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu kyllä valovuotoa on reunoissa, varsinkin alareunassa just ton verran mitä kuvasta näkyykin mutta en koe sitä ongelmaksi tai mitenkään häiritseväksi. Jos paneeli olisi ympäriinsä täynnä valoläikkiä niin sitten olisi syytä valittaa ;). Ja tietysti kulmista valot loistavat läpi jos kirkkautta pitää liian isolla, mutta kun antaa automaatin hoitaa kirkkauden säätämisen niin nekään ei näy normaaliolosuhteissa ollenkaan.

  Ja bandingia tosiaan on noi kaks isoo mustaa pystyraitaa ja sitten useampi vaalea vaakaraita. Pysty raidat ei oo ongelma, mutta tossa vähän ruudun keskivaiheen yläpuolella olevat isohko vaakaraita on se mikä näkyy ihan oikeasti normaali kuvaa katsoessa tietyillä väreillä (juurikin harmahtava) ja jos varsinkin kuva panoroi pysty- tai vaakasuunnassa. Ilman tuota kyseistä kohtaa en valittais telkkarista varmaan ollenkaan. No.. tässä sit pähkäillään että tekeekö asialle mitään vai ei, kun ei random paneeligeneraattorista ikinä tiedä mitä sieltä tulis! Ehkä odotan takuun loppumetreille asti ja sitten hommaan uuden paneelin jos sais vaikka täysin uuden 2013 mallisen telkkarin? ;).. Vai eikös teidänkin mielestä tuo 100% pikselitakuu koske koko takuuaikaa, eli jos vähän alle 2v vanhasta telkkarista valittaa että yksi kuollut pikseli löytyy niin Sampan on asialle jotain tehtävä?
   
 16. PuMan

  PuMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.08.2005
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täältä kun lukee näitä itkuvirsiä surkeasta laadusta, tulee väkiselläkin mieleen että olikohan noissa ensimmäisissä malleissa komponentit ja laadun tarkkailu paremmalla tolalla kun itsellä ei ole 55D8005:ssa ollut oikeastaan mitään valittamista. Ei ole kuolleita pikseleitä eikä oikeastaan suurempia valovuotojakaan. Melkein jossain vaiheessa rupesi korpeamaan kun töllön hinta putosi aika roimasti siitä kun itse sen hommasin, mutta jospa laatukin sitten laski siinä hinnan mukana niin "enää ei vituta yhtään". Ite kyllä sanoisin vuoden käytön jälkeen et olipa loisto hankinta.
   
 17. ioxakoyba

  ioxakoyba Guest Guest

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Grendy: Muuten huomaapa siinä vaihtokuviossa, että DOA-vaihto on voimassa vain käsittääkseni 14 vuorokautta ostopäivästä. Samsungin linja käsittääkseni on se, että viallisen pikselin myötä laite takuuhuolletaan - eli noudetaan huoltoon, siihen vaihdetaan paneeli ja tuodaan takaisin.
  Siitä ei taas ole mitään takuita millainen kuva on sen jälkeen laadultaan - viallisen pikselin korjauksen myötä voi olla tuloksena huomattavasti surkeampi kuva kokonaisuutena.

  PuMan: Pakko on kyllä nyt sanoa, että voit olla oikeassa. Pukkaakohan Samsung näihin viimeisiin UE55D8005:iin jotain roskapaneeleita. Nyt olen puolisen viikkoa nimittäin katsellut tätä viimeisintä vaihdettua laitetta ja kuva on suoraan sanottuna aivan hirveä - musta ei ole mustaa vaan sinistä (valovuoto ulottuu kulmista keskelle ruutua asti) ja kuolleen pikselin lisäksi v*tuttaa myös tuo, että TV heiluu hervottomasti jalustallaan, aivan kuin jalustan kiinnitys tuonne paneelin takaosaan olisi jotenkin puutteellinen (muovirunkoa ohennettu säästösyistä niin paljon, että taipuilee tms.)

  En pysty pitämään tätä laitetta, sanoin aikaisemmin mitä tahansa ja tuli hommasta kuinka suuri vaiva tahansa. Reklamoin asiasta myyjälle ja huoltoon, jotka ovat yhteydessä Samsungin maahantuojaan. Katsotaan mitä mieltä ovat. En tiedä antavatko enää kolmatta vaihtolaitetta ja korjautuuko ongelma enää silläkään. Nyt jos saisin valita, en olisi sitä ensimmäistä (tai toistakaan) lähtenyt enää vaihtamaan - nehän olivat lähes priimaa tähän kolmannen laitteen kuvaan ja rakenteeseen verrattuna. Vähiten valovuotoa oli ehkä tuossa toisessa laitteessa, tämä kolmas on ihan kauhea. Kuva sinertää ja musta on huonompaa kuin 5 vuotta vanhassa LCD:ssä.

  Ohessa vielä pari kuvaa tästä kolmannesta laitteesta mustalla ruudulla pimeässä huoneessa otettuna - aivan käsittämätöntä kuraa tuo kuva:

  katso liitettä valovuoto.jpg - katso liitettä valovuoto2.jpg

  Vai mitä olette tuosta sonnasta mieltä? Ja tuo nimenomaan näkyy ihan tavallisessa TV-kuvassakin, jossa kaikki mustan sävyt ovat sinertäviä. Ja heti jos näytettävässä kuvassa on mustat palkit sivuilla niin ihan kauheasti häiritsee kun musta ei ole mustaa vaan sinistä.

  En minä tuota jaksa katsella 2000e televisiossa. Kaupan purkuun menee jos eivät pysty toimittamaan ehjää yksilöä. Ihan uskomatonta jaskaa nämä Samsungit... Never again!
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2012
 18. Remus

  Remus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itselläkin karvaat muistot samsungeista.Ostin 40b6050 jossa oli valovuotoa lähes joka nurkassa.Tv meni joskus itsekseen päälle keskellä yötä.Myin paskan pois ja sonyn tuotteilla on sitte jatkettu.Nyt 55nx723 ja ei ole häiritsevää valovuotoa ja toimii moitteetta.Samsungeissa on kyllä ihan hyvä kuva jos sattuu saamaan priiman yksilön.
   
 19. ioxakoyba

  ioxakoyba Guest Guest

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä tätä asiaa sivuten löytyisikö UE55D8005:n seuraaviin ongelmiin ratkaisua (mikäli nyt TV:n päätän pitää tai vaihtavat käyttökelpoiseen yksilöön vielä kerran):

  - Digiboksin kautta (Samsung BD-D5500N) HDMI1/DVI portista HDMI-kaapelilla tuotuna kuva on lomiteltu. Ei auta vaikka boksista olisi pakotettuna 1080p -kuvatila päälle. Liiketoisto on ärsyttävää boksin tuottamassa TV-kuvassa kun lomittelun näkee, erityisesti näkyy hyvin salkkareissa kun isot naamat liikkuvat enemmän ruudulla.

  - En ole vielä kytkenyt laitteeseen ulkoista kovalevyä, mutta kovalevytallenteisiin liittyen seuraavat kysymykset: 1) Saiko jostain jatkuvan taukotallennuksen/ajansiirron (Time shift) päälle siten ettei tarvitse painaa play/stop -näppäintä, ennen kuin ajansiirto alkaa tallentamaan ohjelmaa. Siis pyrkimys olisi se, että ajansiirto olisi aina päällä heti kun TV:n laittaa päälle ja pystyisi spontaanisti tarvittaessa siirtymään liveohjelmalähetyksessä myös taaksepäin

  - Miten tallennusta toistettaessa, jos sen joutuu katkaisemaan, pääsikään uudelleen toistoa avattaessa takaisin suoraan siihen kohtaan, mihin tallennus on katkaistu. Tämä tapahtui jollain värinnäppäimellä mutta en muista millä? (Muistan lukeneeni tästä jostain tältä foorumilta).

  Mutta saa nähdä miten Sampan käy. Tuota siniruutuista yksilöä en kyllä pidä. Katsotaan vaihtavatko koko laitteen vai paneelin vai meneekö kaupan purkamiseksi.
   
 20. Magneto

  Magneto Guest Guest

  Liittynyt:
  06.05.2010
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Miten näet lomituksen, onko todella niin että näet lähteen videoresoluutio/2 (567/2?) olevan joka toisen vaakaviivan telkussasi vai näetkö 1080P:n joka toisen vaakaviivan lomitettuna? Vai näetkö jotain muuta?
  2. Onko boxissa varsinaista lomituksen poistoa tai jotain lomitukseen liittyvää asetusta?
  3. Oletko kokeillut mitä tv:n "film mode" tekee asialle?
  4. Oletko kokeillut muusta lähteestä syöttää lomitettua kuvaa? (siis 50 kuvaa/s kuvattua, 25kuvaa/s kuvatussahan ei lomitusongelmaa pitäisi näkyä, "kun lomittuvat kuvat omat samasta ajanhetkestä".