Samsungin 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 29.12.2010.

 1. Late-82

  Late-82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2007
  Viestejä:
  165
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitähän eroa tuossa uudessa on vanhaan verrattuna? Sammun sivuillakaan kun en uuden mallin speksejä vielä löytänyt. Hobby hall oli laittanut uudelle ja vanhalle samat speksit. Hyvältä tarjoukselta tosiaan kuulostaa!
   
 2. 14422

  14422 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin erona on tuo Smart Interaction, Smart Evolution ja luultavasti tuo uusi alusta design.

  Smart Interaction meinaa sitä että telkussa on kamera ja mikki ja sitä voi ohjata joko käsillä huitomalla tai puhumalla. Veikkaisin ettei suomenkielen tuki löydy heti alussa.

  Smart Evolution. Telkku on valmis 2013-2016 erikseen myytäviin Evolution Kitteihin. "Samsungin Smart Evolution -toiminto päivittää televisiosi niin, ettet joudu vaihtamaan koko televisiota". Elikkä mainoksen mukaan kuvalaatu, nopeus ja sisältöpäivityksiä.

  Ja vanhasta D7005:sta eroten kromiset jalat vaihtuu puolelta toiselle jakautuvaan metallijalustaan, joka ei ainakaan omia silmiä hivele.

  Suoraan sanottuna ei kovin ihmeellisiä eroja, enkä usko että Evolution Kiteillä olisi kovin suurta mahdollisuutta parantaa kuvaa , mutta ompahan sentään uudempi verio samaan hintaan :)
   
 3. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä sitä tunnelmaa kovasti kohottaa lätkämätsin aikana kun kanavat vaihtuu nopeammin kuin Granlud tekee maait... ;-)


  Hmmm.... kuten PC kun jotain menee päivittämään niin lopulta ei ole jäljellä vanhasta kokoonpanosta kuin kotelo....
  Oikeasti kuinkakohan homma mahtaa todellisuudessa toimia?
   
 4. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  661
  Saadut tykkäykset:
  4
  Luultavasti suurin osa ominaisuuksista tehdään softalla jolloin päivittäminen ja ominaisuuksien lisääminen on helpompaa (kukaan tai mikään ei kuitenkaan takaa, että lisäominaisuuksia lisättäisiin jälkeenpäin), tämän takia tv:ssä on nopeampi moniydinprosessori. Kun taas seuraavana vuonna ilmestyy uusi mallisarja, on melko varmasti turha odottaa enää lisäpäivityksiä tai ominaisuuksia vanhaan versioon. Tämän Samsung on todistanut myös puhelimillaan.
   
 5. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja N kpl:tta muista muista valmistajia.

  Siksi moiset lupaukset ovat ..... sanahelinää käytännössä.
   
 6. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Juuri viimeviikolla asentelin luuriini (Galaxy SII) kiesin kautta tulleena päivityksenä Ice Cream Sandwich eli android 4 päivityksen. Eihän noihin satasen peruspuhelimiin kukaan odottanutkaan mitään tukea oikeasti saavansa? Parempiin mallisarjoihin kyllä päivitykset rullaa mallikkaasti. Montakohan päivitystä jokin perus karvalakkinokia 3510i saikaan aikoinaan..
   
 7. Samjokin

  Samjokin Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, eli toissapäivänä tuli laitettua tuo telkku suoraan seinälle ja yhden illan säätelyn jälkeen kuva vaikuttaa pääpiirteissään hyvältä. Oikeastaan ainoa häiritsevä asia on tuo reipas valovuoto kulmista ja varsinkin ruudun oikeassa reunassa. Täytyy tänään vielä kokeilla tuota ruuvien löysäystä. Olisiko muuta vinkkiä mikä tuohon voisi tepsiä? Valoisuutta en mielellään laita paljon tuon nykyisen 12 alle, koska sen jälkeen menee kuva jo liian "himmeäksi" omaan makuun. Ja on se muutenkin vähän typerää, että pitää peitellä paneelin vikoja pimentämällä kuva ihan elottomaksi. Jos en saa tuota kuriin, niin täytyy harkita vaihtoa toiseen yksilöön...
   
 8. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  661
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tarkoitinkin että saman mallisarjan uuden version ilmestyessä vanhan version päivittely käytännössä loppuu kuin seinään. Eli sinun tapauksessa galaxy s2 on vielä uusin malli, odotas kun galaxy s3 ilmestyy. Samsunghan ei julkaise android4 päivitystä galaxy s1 puhelimelle, vaikka aikoinaan niin lupasikin. (Epävirallisesti moisen päivityksen voi kuitenkin asentaa jos uskaltaa/haluaa/osaa.)
   
 9. grendy

  grendy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sori kun kaivan nyt vanhaa viestiä esiin, mutta asia on ajankohtainen omalta osalta kun SCF huollosta tullaan katsomaan perjantaina meikäläisen 7005:tä kun valitin että menee hermot tuohon... Selitin pilveilystä vaikka kuinka paljon ja kun selitin juurikin näistä tasaisista pysty- JA vaakasuorista viivoista mitä menee niin huollon kaveri sanoi että ei kyllä pilveilyltä kuulosta, ja eihän se oikeastaan kuulostakaan kun tarkemmin miettii. Eli mullakin tosiaan menee useita pysty- ja vaakaviivoja jotka on hieman vaaleampia kuin normaalikuva ja parhaitenhan noi näkyy vaalean harmaassa värissä ja jos vielä kamerakin sattuu panoroimaan sivulta sivulle tai ylhäältä alas. Klassista pilveilyä en ole huomannut, eli tuollaisia läiskiä siis.

  Onko näitä raitaongelmia useammallakin ja ootteko valittaneet asiasta ja mikä on ollut lopputulos? Mulle tulee tosiaan perjantaina huoltomies katsoon tilannetta, joten pitää kehitellä jotain hyvää demomateriaalia siihen mennessä missä se tulis mahdollisimman selvästi ja nopeasti ilmi. Veikkaan että kun pistää tietokoneen kiinni telkkariin ja photarilla pelkän harmaan tausta niin siinä se näkyy aika hyvin, mutta jotain videopätkääkin pitäis viä löytää. Jos kuva on erittäin värikäs ja kirkas niin ei niitä viivoja sillon erota, mutta heti kun on vähän harmaampi meininki niin ottaa päähän.
   
 10. HulluHevari

  HulluHevari Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.09.2004
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on ollut alusta(Joulukuu '11) asti 46' 8005:ssa sellaisia ohuita(2-4mm) raitoja pystysuunnassa jotka näkyy nimeomaan harmaalla/tummalla taustalla. Erottuu (varsinkin sd-kuvalla) myös liikkuvassa kuvassa jos tummaa väriä, mustassa ei toki näy. Viivat ovat epäsäännöllisin välein sivusuunnassa, useampi taitaa kuitenkin ruudun oikealla puoliskossa olevan.

  Pitänyt tännekin alusta asti laittaa kuvaa ja kysyä, mutta kun on laiska niin jää tuollaiset tekemättä...
   
 11. juhaty

  juhaty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2007
  Viestejä:
  45
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on kanssa tällaisia pystysuuntaisia palkkeja television oikealla puolella. Mutta ne ovat kyllä lähinnä 10-15 senttiä leveitä. Ne näkyvät parhaiten tummissa kohdissa ja ehkäpä enemmän SD-kuvalla kuin HD:lla. Täytyypä seurata miten huoltomiehet reagoivat. Voisi sitten itsekin tehdä asialle jotain jos katsotaan virheeksi eikä "ominaisuudeksi".
   
 12. grendy

  grendy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu ilmottelen kyllä perjantain jälkeen että mitä mieltä SCF-huolto on. ja yritän tehdä siksi hyvät demokuvat ja löytää jonkun hyvän demovideon millä ne saa oikein korostetusti näkymään. Kyllä ne normaalia leffaa/telkkaria katsomallakin näkee, mutta tietysti oma silmä on oppinut kiinnittämään niihin erityistä huomioo eikä varmasti täysi ummikko niitä heti näe. Huoltomiehet varmasti ei kyllä mene tohon ummikko-kategoriaan että eiköhän ne tiedä tasan tarkkaan mikä on homman nimi :).. Pieni pelko perseessä tietysti että jos paneeli vaihdetaankin niin mitä sieltä sitten tilalle tulee...
   
 13. grendy

  grendy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistetään nyt vielä tänne kuvakin.. eli tein photarilla 90% gray taustan ja siitä sitten kuva:

  [​IMG]

  Kuva vähän vääristää tietysti, mutta siitä erottaa hienosti kyllä kaksi isoa pystyviivaa ja keskellä muutama pienempi vaakaviiva ja alempana ja ylempänäkin yhdet vaakaviivat...
  Itseasiassa noi mustat pystyviivat ei niin haittaa videoo katsottaessa, mutta noi vaakaviivat haittaa kyllä reippaasti!
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 26.03.2012
 14. micce2012

  micce2012 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.03.2012
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asiat selkeytyy. Eli joku jo tuossa ystävällisesti kertoi, että 3D demovideot pykii kaikilla. Viaplayn trailerit pyöriikin ihan kivasti. Soitin tänään pari kertaan Samsungin tukeen tuosta wlan-asetusten katoamisesta. Ekalla kerralla pyydettiin resetoimaan tv tehdasasetuksille. Itselläkin oli tuo käynyt mielessä mutta en olis halunnu hävittää kaikkia tekemiäni astuksia. No resetointi ei auttanut ongelmaan. toisella kerralla sitten asiakasneuvoja sai kerrottua, että WPA2 salasanassa ei saa olla erikoismerkkejä! :eek: Tuntui kyllä uskomattomalta mutta poistin passusta erikoismerkit ja DADAA!!! verkkoasetukset kestävät nyt tv:n sammuttamisen! Aivan uskomaton bugi tuossa softassa mutta ehkä sekin jossain vaiheessa korjataan.

  Seuraavaks sitten pitäis yrittää löytää sellainen usb-muisti, jota tv suostuu tukemaan. Toistaiseks olen kokeillut vasta Lacien 16 gb tikkua mutta se ei toimi. Puhelinpalvelussa tosin väittivät, että kaikki usb-muistit ovat tuettuja, niin kovot kuin tikutkin... :OI
   
 15. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  6207 kysessä, Lacien USB kovalevy ei toimi - kolmen vuoden takaa se on jo, uudemmat saattaa olla parempaa tavaraa, löytää, mutta hukkaa samantien.
  Kovalevyn lukupää menee edestakaisn, siis levy käynnistyy ja sammuu - todennäköisesti ongelma on USB:n kautta tulevan virran riittävyys.

  USB tikuista joita kiinni ollut tähän menenssä 5-6 erillaista kaikki ovat toimineet OK.

  Seuraava joka kannattaa heivata mahdolliista omista kokoonpanoista on AllShare ohjelma, Servioo (www.servioo.org) tekee saman ja enemmän, mm Matroska fileet toistuu OK joita AllShare ei tue ollekaan, myös 3D:nä ja vielä niin että .srt tekstitykset menee ok joka ei onnistu 3D:n USB:n kautta - ainakaan ihan lonkalta.
   
 16. 14422

  14422 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.01.2010
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hobbyhallin UE46ES7005 mallin hinta oli nyt muuttunu 1799€ :)
   
 17. Mukavamedia

  Mukavamedia Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakin on USB tikku toiminut hyvin 7005 mallissa. Lacien Rikiki USB kovalevy tuntuu myös toimivan minulla ihan hyvin. Alustin sen ensin tietokoneessa kahteen osioon, ja liitin sitten telkkariin ja alustin telkkarilla toisen osion. Lopputulos on se, että toiseen osioon tallennan tv ohjelmat ja toinen osio on käytettävissä tietokoneessa.

  Kokeilin myös ulkoista kovalevyä, joka on Comboboxin sisällä, eli oikeastaan kyseessä on sisäinen kovalevy joka on liitetty tuohon Comboboxiin, josta on USB liitäntä telkkariin. Sekin toimii ihan moitteettomasti ja siinäkin voi osioida ihan vapaasti kovalevyä.

  Lopputulos on ollut, että kaikki USB tikut ja kovot on toimineet ihan ok minulla. Voi olla tosiaan tuo virran riittävyys ongelma joissain tapauksissa?
   
  Viimeksi muokattu: 27.03.2012
 18. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mutta TV tallenteet ei tietsikassa käytettävissä/näkyvissä - TV:n alustus ihan joku omansa?
   
 19. Mukavamedia

  Mukavamedia Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.09.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin on, TV:llä joku oma alustuksena. Itse en ole tietokoneella edes yrittänyt tallenteita katsella, muistaakseni joku niitä pystyi selailemaan Ubuntulla?
   
 20. zettis

  zettis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2007
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menee jo vähän off-topiciksi mut joo.. Hobby Hallista soitettiin ystävällisesti, että luottokorttilla maksaessa tilaus peruuntuu automaattisesti 28 päivää tilauksen jälkeen ja rahat palautetaan kortille jollei tuotetta tuohon mennessä ole toimitettu. Eikä tätä pysty muuttamaan :OI vaan sitten pitää tämän jälkeen olla uudelleen yhteydessä lafkaan ja koittaa uusia tilaus samoilla ehdoilla ja hinnoilla.