Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

 1. T-Man

  T-Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin.
  Itse odottelin puolitoista kuukautta 46b755:sta, mutta hermostuin ja vaihdoin 655:n. Säästyneellä 400 eurolla voi vaikka ostaa uuden tv-tason :)
  Ei valovuotoja eikä pilveilyjä, ellei laita taustavaloa täysille ja pimeässä etsimällä etsi.
  Rumahan tuo on, mutta täytyy olla tyytyväinen... Kai tuohon Jay Lenon leukaan jossain vaiheessa tottuu.
   
 2. Ookkeri

  Ookkeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  35
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen koittanut selvitellä näiden Samsungien input lagia ja törmäsin tällaseen:

  Maalaisjärjellä tuo saattaisi leikata input lagia lähes kaikissa telkkareissa. Eli kun pakottaa kaikissa peleissä reson 1080p:ksi, ni telkkarilla ei mene aikaa skaalaamiseen. Tosin kai se pleikkarikin sitä hetken skaalaa..?

  Onkohan tuo HDMI:n nimeäminen PC:ksi kovinkin oleellinen osa prosessia. Vai onko PC tulossa asetukset vieläkin bulkimmat? (edit: ja miten toi nimenmuutos tehdään B655:ssa?)

  Oiskohan tää ihan fakta homma? Testaan toki itse, mutta en ole koskaan ollut kovin herkkä lagille ja harvemmin pelaan sellasia pelejä missä lagi suuremmin vaikuttais suoritukseen.
   
 3. Antore

  Antore Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysymys firmiksen päivityksestä: Löytyykö B655:n valikoista telkkarin käyttiksen päivämäärää/versiota? Samsungin sivuilla näyttäisi olevan 30.10.2009 päivätty versio ja olisi mukava tietää josko omassa olisi jo tuo ko. versio vai kaipaako päivitystä.

  edit: löytyihän se sieltä valikoista mutta ilmoitti että päivitys on jo asennettu (vaikka tv:n firmis päivätty syyskuulle...)
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2010
 4. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm.. Lagit ei ole haitannut minua pelaamisessa 7070 edgeledi ( kunhan en käytä 100Hz moodia ja laitan pelitilan päälle ). Sitä kuitenkin on, pitää tehdä tietokoneella 60fps pyörivä laginmittaukseen sopiva ohjelma jonain päivänä, kenties sen, putkimonitorin sekä kameran avulla pystyn mittaamaan todellista lagia. Saa ehkä myös tutkittua, tuoko vahvari lisälagia.

  PS3:sen sisäinen skaalaus tuskin mitään lisälägejä aiheuttaa ( monipuskurointi kun vaatii lisää muistia PS3:sessa ) , ja jos aiheuttaa niin korkeintaan yhden freimin verran ( 17ms ). Muutoin skaalausalgoritmi olisi kohtuu järjettömän kuuloinen. Tämän mittaaminen menee aikas mahottomaksi ilman jotain lisäelektroniikkaa tms.

  100ms lagi alkaa jo häiritä herkempiä pelejä, alle 50ms lagi taasen lienee yhtä tyhjän kanssa ( yksi freimi @ 20fps ).
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2010
 5. KnightOfNi

  KnightOfNi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Voi olla että saattaa jotain auttaakin lagiin. Huono homma siinä vaan on että se ei toimi kaikkien PS3 pelien kohdalla. Osaa peleistä ei PS3 suostu skaalaamaan 1080p resoluutioon jolloin ne singahtavat piuhasta näytölle 576i/p resolla.
   
 6. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alustavien kotikokeilujen perusteella 7070:sen inputlagi ei näyttäisi juuri muuttuvan, vaikka resoluutiota joutuisi vähän skaalailemaan... Tai voi mennä jopa hivenen parempaan suuntaan, jos laittaa matalaresoluutiota tulemaan ?(!)...

  flatpanels.dk :n testiä ajelin. Ja kameralla sain kohtuu hyviä kuvia. Siinä tuntuisi tuo ajanotto olevan vähän epäsynkassa virkistystaajuudeen suhteen. Freimeittäinhän sitä pitää arvioida, eli että montako framea on CRT:ssä näkyvän ja töllössä näkyvän framen välissä + murto-osat päälle. Jos aika otetaan milloin sattuu ni ei toimi hyvin. Pitää ihte tehä vähän täsmällisemmin toimiva proggis, jolla saisi paremman selvyyden missä framessa mennään :p.

  Kohtuu tarkkuuteen pääsin, kun laitoin CRT puolen johonkin 640x480 resoon @120 Hz. Sampan töllö näytti lukemaa 75Hz, mutta 60Hz käytännössä ( 75Hz:ssa frameja skipattiin siellä sun täällä ).

  Toisen otoksen otin mm. 1920x1080@75Hz CRT / käytännössä 60Hz töllö. Laitan tarkempaa tietoa tulemaan jahka kameran akku on saanut vähän virtaa / myöhemmin.

  Alustava karkea arvio on, että lagi verrattuna CRT:hen olisi jotain 50ms + jotain _pientä_ luokkaa. ( testasin myös ohjelmalla, joka välkytteli värejä sopivasti 60fps ). Telkkari ei suostu toimimaan 1080p@60fps moodissa synkassa tietokoneen ( DVI ) kanssa. Tearataan tearataan ja lopulta skipataan frame.

  Töllö on DVI kaapelilla kiinni, HDMI ykkösessä. Synkkaus tuntuu toimivan jotenkin erikoisesti, pitää tutkia enempi.

  Ei kuitenkaan poissulje, etteikä PS3:sella voisi päästä pienempään lagiin, nyt tosiaan jotain skaalailua tehtiin aina.
   
  Viimeksi muokattu: 18.02.2010
 7. Hessu

  Hessu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.12.2001
  Viestejä:
  1 469
  Saadut tykkäykset:
  3
  Onko tietoa mikä on B70xx -sarjan viive normaalisti ja game-tilassa? Tuntuu menevän lipsync-säätö aina johonkin suuntaan vähän väärin, kun leffamateriaalisti yrittää silmämääräisesti säätää.
   
 8. T-Man

  T-Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.12.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
 9. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aikas "italialainen" asteikko tuossa, eli suuntaa antavaa infoa. "Totuus" voi heittää esim. 20ms puoleen tai toiseen. HDMI/DVI:tä käyttänevät useimmat, joten sen suhteen lagit lienevät eniten kiinnostavia. Joka tapauksessa, en suosittele 6000,7000 enkä 8000 sarjalaista himopelaajalle.

  1. Ymmärtääkseni digitaalisen DVI:n kanssa television / näytön pitää ensiksi tehdä frame valmiiksi ennen kuin sitä ruvetaan näyttämään. Noh, tämä tarkoittaa heti 17ms lagia @60fps. Eli parhaista parhaat näytöt pystynevät johonkin 20ms @ 60fps. Mikä toi 10 ms muka on? En osaa italiaa.

  2. Omissa kokeiluissa ilmaantui tietsikan kanssa ongelma: Se ei pääse kunnolla synkkaan LCD töllöni kanssa, vaan tuplanäyttötilassa synkataan CRT:n kanssa. Television framepuskuri täyttyy pikkuhiljaa, lopulta pudotetaan frame -> latenssi vaihtelee. 60 Hz:lla ollaan lähimpänä mun 7070 telkkarin natiivia synkkiä. Tätä vaihtelua ei esiityne jos töllö synkassa ( jotain vähäisempää jitteriä voi kait olla ). Lisäksi ajuri vähän kenkkuilee, nyt kun tarvitaan nimenomaan tearaantumista.

  3. Numeronäyttöä käyttävät testiohjelmien antamat tulokset vaativat kohtuu pähkäilyä, jotta päästäisiin tarkempaan johtopäätöksieen.

  Tein alkeellisen ohjelman, joka liikuttaa pystysuoraa palkkia vasemmalta oikealle. 100 ms/ pyyhkäsy. Palkin kohta lasketaan käyttäen timeGetTime funktiota ( about 1ms tarkkuus ). Reunalla paikallaan oleva millisekunti asteikko ( nyt palkkeja 10ms välein ). Todella "täsmälliseen" arvioon päästäneen kun vertailen CRT monitorin piirtojuovan yläpuolella olevaa kuvan kohtaa vastaavassa paikassa olevaan LCD töllön kuvaan. Ohjelma toimii ~240fps @ 1080p ( liikaa kaikkea eli specular valoa tarkkaa tekstuuria yms:p ) eli sain kuvan repeytymään CRT:ssä sekä LCD:ssä tetty muutamaksi alikuvaksi. Tässä on vielä "satunnais" tekijöitä: Kortin ajuri, windoussi, kortin tekniikka, ja se fakta että viive vaihtelee kun töllö pudottelee frameja.

  Jos jotain kiinnostaa, voin postata pari kuvaa, miten UE46B7070 lagittaa.

  Tarkemmalla testillä näyttäisi, että 1080p@60Hz on suositeltava, 720p sitten ja lopulta 1080i.

  Korostettakoon vielä, että oman testini "tulokset" eivät ole suoraan vertailukelpoisia muihin testeihin, joskin samaa linjaa tuntuu olevan. hdtvtest:issä vaikuttaisi olevan kohtuu hyvä menetelmä.

  Edit: Itselle toi 7070:sen lagi on ihan ok. PS3 pelaaminen sujuu vallan mainiosti :)
   
 10. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 517
  Saadut tykkäykset:
  134
  Jostain syystä DNA:n HD lähetyksissä tuntuu kuva tulevan hieman viiveellä ääneen nähden, onko huoltovalikossa erikseen SD ja HD audio delay:t tai vastaavat kuten ainakin jossain Samsungin malleissa rapakon takana? Ääni tulee 2.1 systeemistä joka otetaan kuulokeliitännästä, vastaavaa viivettä ei muilla HD lähteillä tuntuisi olevan mikä on hieman hämmentävää...

  Mitä ääneen liittyviä säätöjä huoltovalikosta yleensäkään löytyy?
   
 11. Antore

  Antore Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olet törmännyt ongelmaan, jonka kanssa itselläni meinasi mennä hermot... Jostain käsittämättömästä syystä huoltovalikossa on erilaiset viiveet tv:n omille kaiuttimille ja ulkoiselle lähdölle, 100 ms omille ja 0 ms ulkoiseen. Tässä ei minusta ole mitään järkeä (kuulisin mielelläni jonkun itseäni viisaamman selityksen näille asetuksille). Tästä johtuen ohjelmalähteestä riippumatta, ulkoiset kaiuttimet ovat aina 100 ms edellä kuvaa (olettaen, että synkka muuten on kuosissa). Tämän omituisuuden voi todentaa helposti laittamalla tv:n asetuksista oman ämyrin äänilähteeksi ja liittää sitten joko rca-ulostuloon tai kuulokeliitäntään kaiuttimet ja sitten saakin nauttia todella mojovasta kaiusta :).

  Huoltovalikon kautta ongelma on ratkaistavissa helposti mutta Samsung-huollon linjahan on, että mikäli huoltovalikossa on käytö raukeaa takuu. Itse muutin tuon asetuksen 45B655:sta ja kaikki on nyt kunnossa. Toinen vaihtoehto olisi ollut laittaa käytönnössä uusi telkkari myyntiin, sen verran tuo otti hermoon. Voisin kuvitella, että aika moni tuskailee saman ongelman kanssa koska itse en ainakaan siedä hetkeäkään tv:n omien kajareiden ääntä...
   
  Viimeksi muokattu: 19.02.2010
 12. Spaca

  Spaca Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihmettelinkin, että miksi BlueRay soittimen ääntä pitää viivästyttää 100ms ennen kuin synkkä on oikeasti kohdallaan. Ei auta olla kuin tyytyväinen omaan korva/silmä-yhdistelmään kun olin saanut kuuntelemalla synkan kohdalleen. Kiitos tiedosta, pitääpä miettiä tuon viiveen muuttamista huoltovalikosta mikäli tulee uusia kuvalähdehankintoja eteen!
   
 13. makemich

  makemich Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2002
  Viestejä:
  1 517
  Saadut tykkäykset:
  134

  Kyseessä ei ole oma tv joten en tätä ongelmaa ole kovin läpikotaisesti tutkinut mutta minusta normi digitv-, BluRay- ja usb(720p/1080p) lähteillä ei moista viivettä näy, ainakin Toppfieldin 5100 boksin kanssa ääni on täydellisesti synkassa.

  Jostain olin lukevinani että Samsungilla on jossain mallissa ollut erilliset viiveet asetettavissa SD- ja HD-lähteille koska ko materiaalien prosessoimiseen menee eri aika tms.

  Noh, täytyy toivoa että tuleva DVB-T2 boksi hoitaa hommansa yhtä hyvin kuin nykyinen toppari, mutta myös HD lähetysten kanssa...
   
 14. Antore

  Antore Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Synkkauksessa ei ole mitään vikaa eikä ohjelmalähde vaikuta siihen lainkaan niin kauan kun ääntä kuunnellaan tv:n omista kaiuttimista. Synkkausongelma syntyy siis ainoastaan silloin kun ääni otetaan ulos audio outista (tai suoraan esim. bd-soittimesta). Tuo 100 millisekunttia lienee se aika jonka tv varaa mahdolliseen kuvan prosessointiin, skaalaamiseen yms. ja siksi äänilähdölle tv:n omiin kaiuttimiin on määritelty sama viive mutta jäänyt siis nollille tuossa audio out -lähdössä.
   
 15. Xbow

  Xbow Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2009
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sitä vähän kummastelen, että miksi niitä viiveitä ei voi säätää normivalikon kautta.

  Minulle taas tuo 0 ms ulos töllöstä viive on toistaiseksi kätevä. Telkkari vahvarissa kiinni optisella piuhalla, niin myös tietokone. Tietokone suoraan töllössä kiinni myös ( wanha, hdmi audiot ei toimi, enkä ole varma sekoileeko vahvari tietokoneen DVI:n kanssa ). Pleikkari HDMI piuhalla vahvarin läpi ja vahvari HDMI piuhalla töllössä kiinni. Nyt sekä pleikkari, tietokone että tv ohjelmat toimivat suunnilleen samalla viiveellä oikein ja tän viiveen olen säätänyt vahvariin. Ei tarvi roplailla viiveitä erikseen joka inputille. Pleikkarista audiot tulee just niin monikanavaisena kun se pystyy laittamaan, töllökanava audiot tulee töllöstä kun ei digiboksia ole, enkä moista vissiinkään tule tarvitsemaan.
   
 16. hati-

  hati- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.07.2009
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäisikö suoraan USB:stä virtansa ottavan 2,5" ulkoisen kovalevyn pelittää B655:en kanssa? Entä onko kokemusta toimiiko nuo kovalevyt hyvin esim. 1080p-matskun kanssa?
   
 17. Spaca

  Spaca Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri näin, vastasin itsekin vähän epämääräisesti. BlueRayn ääni tulee 100ms edellä jos se vedetään soittimesta suoraan vahvistimelle. Onneksi omassa Sonyn BDP-S740ssä riitti säätövara äänen viiveelle. Television kautta stereona kuunneltuna ääni on synkassa.
   
 18. t-ph

  t-ph Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2010
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soitin Samsungin asiakaspalveluun ja kysyin asiasta, onko mitään tehtävissä. Kerroin että olin löytänyt asiaan juurikin ylläolevan ratkaisun. Kysyin aiheuttaako mitään ongelmia, jos toimii em tavalla. Vastasi vain, että heille ei ylläolevaa ohjetta ole kerrottu.

  Itse laitoin sen viiveen samaksi molemmille, ja nyt on hyvä.
   
 19. G_Luz

  G_Luz Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Löytyy B650, niin saako kanavan kielen tallennettua jotenkin pysyvästi? Alkaa pikkuhiljaa nyppiä, kun katselee Olympialaisia ja aina kun vaihtaa FST:lle, niin alkaa pulputus ruotsiksi. Varsinkin jos tulee Yle HD:lta samaan aikaa jotain mielenkiintoista ja hyppii kanavien välillä, niin tuo alkaa ärsyttää.
  (pahoittelen jos on kysytty jo aikaisemmin, mutta nyt on kisat kesken, eikä ehdi etsiä ;) )
   
 20. Antore

  Antore Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2010
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä taida valitettavasti onnistua kanavakohtaisesti missään laitteessa. Olympialähetysten kyseessä ollen, voisi kyllä yleltä odottaa että näissä lähetyksissä oletusäänenä olisi suomi ja kakkosena ruotsi...