Samsung UE60H6275XXE vaakajuovat harmaalla kuvalla?!

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Playpig, 06.11.2014.

 1. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt toinen päivä menossa uuden television onnellisena (?) omistajana.

  Aloin jo eilen epäillä näkemääni kun osalla SD ja HD kuvissa esiintyi harmaalla ja harmahtavalla kuvalla tuollaista kuvan mukaista kuvan epätasaisuutta.
  Kuvassa Yle Teema HD lähetys josta kerkesin just nappaamaan kuvan jossa virhe esiintyy.

  [​IMG]

  Onko kyseessä vika vai ominaisuus?'
  Jos tämä on laitteen laatu niin olen kyllä pettynyt.

  Harmi kun Panasonic lopetti plasmojen valmistuksen. :( samsung horizontal lines horizontal errors horizontal banding horizontal clouding horizontal uniformity vaakahäiriö vaakaviivat vaakajuovat ue60h6275
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2014
 2. Blacksmith

  Blacksmith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valitettavasti tuo ei ole lcd telkkareissa mikään uusi juttu. Omassa LG:ssä oli reippaasti tummempia pystyviivoja ja sen takia jalkapallon katsomisesta ei tullut mitään. Onneksi pääsin laitteesta eroon. Valovuoto reunoissakin on silmälle parempi kuin erittäin epätasainen taustavalo (pilveily). Tuossa Samsungin tapauksessa ei kuitenkaan näyttäisi olevan pahin mahdollinen tilanne tai sitten puhelimen ruudulta katsottuna näyttää paremmalta.

  Mites muuten tuon telkkarin kans oletko ollut tyytyväinen esim. kuvanlaatuun? Olen itsekin harkinnut yhtenä vaihtoehtona. Ainakin Gigantissa vaikutti asialliselta. Tuossahan oli muistaakseni 3d. Kuinka hyvin se toimii?

  edit. Tuli lukuvirhe. Näköjään kyse olikin vaakajuovista. Tuollaisia en ole nähnyt lcd telkkareissa ja pitäisin näitä selvänä vikana.
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2014
 3. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://1drv.ms/1sBByzG

  Tuolta löytyy lisäkuvia.

  Olipa aika huvittava ja naiivi suhtautumistapa Samsungin asiakaspalvelussa tähän ongelmaan. "Paneelissa ei voi olla vikaa kun kerran itsediagnoosikuvalla ei sitä näy." "Voimme lähettää huoltomiehen jonka käynti on kallis jos laitteessa ei mitään vikaa todeta." "Huoneiston kaapeloinnissa tai muussa on vikaa, käänny paikallisen palveluntarjoajan puoleen."

  Jännä kun entisellä Panasonicilla ei mitään vastaavia virheitä kuvassa ollut. Muu laitteisto on pysynyt samana.

  Kaisanetiltä tulee huoltomies tarkistamaan tulevan signaalin mahdollisilta häiriöiltä. Katsotaan sitten mikä on tilanne...
   
 4. Legge

  Legge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näkyykö tuo siis vain TV-lähetyksissä? Hirveän näköistä ainakin kuvissa. Itse en jaksaisi pelleillä, kun on kerran Gigantista ostettu. Jos Samsung sanoo, että ei ole vikaa, niin takasin vaan 30 päivän tyytyväisyystakuun siivellä.
   
 5. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu näkyy siis vaan TV-lähetyksissä. Kaisanetin huoltomies kävi vielä mittaamassa signaalin ja ei paljon parempi voisi enää olla.

  Eilen kävin paikallisessa kivijalkaliikkeessä joka näitä Samsungin huoltohommia hoitaa. Kertoivat tarinaa, että 4G LTE -verkko voi aiheuttaa kuvaan kaikenlaisia häiriöitä, myös tuollasia. Repesin kyllä totaalisesti että miten helvetissä se kaapeliverkon kuvaan joku LTE verkko virheitä aiheuttaa. Jos ei virittimessä tai emolevyssä ole vikaan niin, sitten pitää kuulemma taloon hommata jotkut suotimet ja häiriönpoistajat?!

  Ei ole nyt Gigantissa oikein sopivaa 60" mallia mikä sopisi hintahaitariin ja olisi ominaisuuksiltaan vastaava... Otin myös tuon Gigantin Happy Care -turvan. Onko siitä mitään hyötyä tässä tilanteessa jos huoltomiehen mukaankaan laitteessa ei vikaa ole?
   
 6. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 439
  Saadut tykkäykset:
  240
  Aloita vaikka sillä, että laitat galvaanisen erottimen antennijohdon ja antennirasian väliin.
  Täällä vuoden vanha talo ja radio-pistokkeesta tulee vuotovirtaa, joka sitten taas saa aktiivikaiuttimet inisemään.
   
 7. Legge

  Legge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onhan se mahdollista, että virittimessä ei ole mitään "vikaa". Mulla aikoinaan 32" Samsungin fullHD hukkasi signaalin kokonaan aina 5-10 minuutin päästä käynnistämisestä. Kaikenlaisilla kaapeleilla ja erottimilla tuli yritettyä ennen kuin laitoin huoltoon. Huolto ei yllättäen saanut toistettua ongelmaa. Tämän jälkeen testasin laitetta toisessa paikassa, ja kaikki tosiaan toimi normaalisti. Homma alkoi pelittämään myös kotona, kun kierrätti signaalin digiboksin kautta. Millään muulla telkkarilla ja digiboksilla ei ole ollut koskaan mitään ongelmia (ja niitä on sentäs ollut paljon).

  Tuskinpa tuo Happy Care auttaa sen enempää, jos kukaan ei totea laitteessa olevan vikaa. Voithan toki palauttaa masiinan Giganttiin ja ostaa samanlaisen jostain muualta sillä riskillä, että kyseessä on ominaisuus.
   
 8. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeiltu jo aiemmin, ei vaikutusta.

  Kuulostaa hurjalta...

  Tänään paikallinen huoltomies soitti ja sanoi, että tilaavat tuohon ensin paneelin ja sitten emolevyn jos ei paneelin vaihdolla vika korjaannu. Kummallista, että Samsungilla on vara näin pelleillä eikä esim testata laitetta jossain muualla. Itse en tuota ala roudailemaan minnekkään.
   
 9. El Grande

  El Grande Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  3 439
  Saadut tykkäykset:
  240
  Ilmeisesti töllöissä on siis hyvä kate (ainakin isommissa).

  Mutta eikö helpompaa olisi tuoda uusi laite tilalle, korjata tuo ja sitten mahdollisesti takuuhuolletuna siirtää eteenpäin :D
   
 10. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti näin onkin.

  Joku tällainen järjestely olisi minunkin mielestäni fiksumpi vaihtoehto. Toisaalta tekisi kyllä mieli kokeilla TV:tä iha kokonaan toisessa huoneistossa tai omakotitalossa.
   
 11. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Emolevy vaihdettu. Ei vaikutusta. Nyt virhe näkyi jo heti out of the box ruudussa jossa tehdään ensimmäiset asetukset.

  Seuraavaksi vaihdetaan paneeli jos siihen saa huoltomies Samsungilta luvan. Jos ei, niin laite Giganttiin takaisin ja ruetaan miettimään mitä samaan hintaan saa 60" tuumakoossa tilalle.
  Jos Samsungilta saa luvan vaihtaa paneelin, mutta silläkään ei korjaannu, niin sitten on keinot aika vähissä...

  Mysteerimies, jos soitat vielä niin laita se numero näkymään niin voin olla suhun yhteydessä täältäpäin kun asia etenee.
   
 12. Playpig

  Playpig Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2010
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeinen nosto tähän lankaan.

  Eli Samsungilta tuli päätös, ettei paneelia vaihdeta ja case closed. Kyseinen ilmiö on ominaisuus ja ainut neuvo huoltopäälliköltä oli kytkeä kuvanparannuksia pois päältä. :hitme:
  Tästä syystä vein siis tänään laitteen takaisin 30pv tyytyväisyystakuun nojalla. Loppuun asti siis Samsung piti linjansa, ettei laitteessa voi olla vikaa. Säälittävää toimintaa.
  Nyt paikallisessa Gigantissa on TV jota tuskin kukaan huolii ja Samsung ei korjaa. Laittakoot vaikka mainostauluksi. :D

  Tilalle sitten tarjottiin UE60H7005 -mallia 1500€ hintaan. Tavaraa tulee paikalliseen myymälään 17.12. Pitänee miettiä otanko sen vai jäänkö odottamaan OLEDien halventumista.
  Myös LG 65UB950V mallia tarjottiin, mutta hinta oli jo liikaa ja arvostelujen puuttumisen johdosta hylkäsin sen samantien. IPS paneelin heikko musta oli myös osasyy.

  Eli, tästä oppineena. Jos jotain Gigantista ostaa ja toteaa sen paskaksi niin ei kannata ainakaan Samsungin kanssa edes yrittää korjata laitetta loppuun asti.
  Jos vaihtopaneelit ovat tulleet samasta erästä kun valmiiden laitteiden paneelit, niin olisiko tilanne muuttunut miksikään? Sitäpä sopii arvailla...