Samsung UE55F8005 vai Sony KDL55W905A

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana AUTOMAN, 07.04.2014.

 1. AUTOMAN

  AUTOMAN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.04.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkäslaista tuntumaa/kokemusta täältä löytyis? Samppa ue55f8005 vs Sony kdl55w905a.
  Kumpaa pidetään parempana, vai onko makujuttu ja onkohan kestävyydessä eroja. Viisivuotias LG plasma lopetti yhteistyön. Eivätkö telkut tosiaan enää kestä kuin kuvaputkivärkit "ikuisesti"?
  Olen harkkinnut jommankumman hankintaa.
   
 2. tuunaaja

  tuunaaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2004
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse pähkäilen parhaillaan samaa asiaa.
   
 3. TET

  TET Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse tein valinnan viime vuodenvaihteessa, juuri näiden kahden 55' väliltä. Hinnat olivat suunnilleen samaa tasoa. Arvosteluissa Sonya on kehuttu kuvanlaadultaan paremmaksi, varsinkin värintoiston osalta. Samsung taas hakkaa Sonyn selkeästi Smart -ominaisuuksissa. Molempien kuvaa tuli liikkessä katseltua, eivät tosin olleet vierekkäin ja molemmat kyllä näyttivät erittäin hyviltä. Ulkonäkö onkin sitten jokaisen omasta silmästä kiinni.

  Oma valintani oli sitten melko selkeästi Sony DKL55W905. Itse en tarvitse mitään älyominaisuuksia, joten niille en laskenut painoarvoa ollenkaan. Eli kuvanlaatu oli oikeastaan ainoa merkitsevä asia. Myös ulkonäöllisesti Sony miellytti enemmän. Nyt on muutama kuukausi tullut Sonya ihailtua ja olen kyllä erittäin tyytyväinen hankintaan. Nyt on ensimmäistä kertaa kotona tv, josta ei valittamista löydy. Värit on kyllä todella hienot ja ainakin HD -kuvalla on myös havaittavissa mukavaa syvyysvaikutelma. Mustan taso on myös ensimmäistä kertaa suorastaan loistava. Pelkäsin hieman SD -kuvan tasoa, mutta myös se toimii varsin hienosti. Ja HD -kuva onkin sitten todellista herkkua. Hyvät asetukset löytyi helposti netin syövereistä eikä niitä sen jälkeen tarvinnut kuin hieman säätää oman katseluhuoneen ominaisuuksia vastaavaksi (lähinnä gammasäätö).

  Katselukulma on melko pieni, kuten varmaan olet arvosteluista lukenut, mutta ei se käytännösssä haittaa ainakaan. Itsellä katseluetäisyys on n. 3 m ja kolmen hengen sohvalta edes reunapaikalta ei katselukulma häiritse. 3D -ominaisuuksia en oikeastaan ole kuin kokeillut, joten niistä ei ole kokemusta.

  Toki tämä teksti on varmaan kotiinpäin vetämistä ja Sonyn puolustamista. Valitset kumman tahansa, niin olet varmasti tyytyväinen. Taitaa olla aika huippuvehkeitä molemmat.
   
 4. AUTOMAN

  AUTOMAN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.04.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erittäin palajon kiitosta TET hyvin asiallisesta komentoinnista! Eipä tossa kotiapäinvetämisenmeininkiä laisinkaan, fakta on faktaa, mut mistä noita testailutietoja vois lukee. Onko kuvanlaatu merkittävästi parempi Sonnissa. Kyllä tärkein on kuvanlaatu, sitä vaikea parannella itte, mut tärkeimmät puutteet hoituu jo sillä, kun meilläkin on tietokone kytketty televisioon. Sampassa kieltämättä paljon "houkuttelevia hienouksia". Mites toi kaikkinainen käyttö, kun toi Sonni kommenteista päätellen niin helevetin hankala. Kestävyydestä haikailin kommenttia, tuskin Sonni huonompi? Ittellä Sampasta kokemukset rajoittuu kännyihin. Kestäny saunomiset, 2-3m pudotukset, kunnon kastumiset, ym. Ei huono?
  Mites toi näyttöpaneeli Sonnissa, onko Sonnin tuotantoa, vai Sampan tai lgtä? Mistä TET hait säädöt, toisaalla jo kyl oli Sonnin pari sivustoa esitetty, joista löytyis dataa.
  Tuntuu mukavalle että olet hankintaasi oikein tyytyväinen, kun juttuja selaillessa tulee kuva ettei kunnon kuvaa saa milläänvaluutalla?
  Va paneeli joo, mut meillä myös noin 4m etäisyys ja kolmen istuttava "säätösoffa". Tuskin iso ongelma asteet ja istun aina itse keskel. hekoheh. Eipä Sampan kulmat sen kummempia.  Näyttääpi entistä todellisemmalta valita Sonni.
   
 5. TET

  TET Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kestävyydestä ei tietenkään tämän mallin kohdalta ole kokemusta. Tosin pari edellistä telkkaria on ollut Sonyja ja eipä niissä ole ollut koskaan mitään vikoja. Käytettävyys, valikot jne. eivät olleet minulle mitään valintaperusteita, koska omassa setupissa Sony on kuitenkin vain näyttö. Canalin HD –boxista hoidetaan kanavanvaihdot, ohjelmaoppaat, tallennukset ja muut toiminnot, kotiteatteri hoitaa äänet ja PS3:lta katsotaaan elokuvat ja joskus pelataan. Eli käytännössä tv:stä ei tarvitse huolehtia muuta kuin laittaa päälle ja nauttii.

  Säätöjä ja arvosteluja taisi olla tuossa Sonyn 2013 mallit –ketjussa. Omat perussäädöt taisin ottaa täältä . En ole tosin varma kun en nyt pääse tarkistamaan. Niin kuin jo aikaisemmassa viestissä mainitsin, niin säätöjen kanssa ei tosiaan tarvinnut kauaa pelata. Nuo perussäädöt kohdalleen, jonka jälkeen valaistusolosuhteiden perusteella itselle sopiva kompromissi taustavalon ja gamma –säädön kanssa. Sen jälkeen ei ole tarvinnut säädöistä murehtia.

  Eli kuvanlaatu tärkeimpänä tein oman valinnan. Tosin Sampan kanssa ruudut eivät olleet vierekkäin, joten perusteellisempi vertailu jäi tekemättä. Kuitenkin Sonysta jäi valintaprosessin aikana parempi fiilis omiiin tarpeisiin, joten siihen sitten päädyin. Kuva tuntuu edelleen erittäin hyvältä ja arvosteluja lueskellessa Sonyn jo julkistettu uusi ”lippulaiva” on ilmeisesti kuvanlaadusta paljon tätä W905:sta jäljessä. Eli ainakin Sonyn mallistosta tämä on se paras. Tarkemman resoluution malleista en tiedä.
   
 6. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  997
  Saadut tykkäykset:
  33
  Onko Sonyssa kuvakoon portaittainen hienosäätö? Jossain aikaisemmissa malleissa oli (+-5-pykälää)...tämä on erittäin oleellinen seikka ainakin itselleni...kuvasta pitää näkyä joka pixeli myös reunoilta muttei kuvaan kuulumatonta materiaalia. Sampassa tuollaista ei taida olla, korjatkaa jos olen väärässä...enkä ole varma toimiiko Sonyssakaan (testattu vain kaupan hyllyllä) kaikissa tarpeellisissa tilanteissa. Yleensä se menee niin, että juuri niissä tilanteissa kun sitä tarvittaisiin ko. säätö on disabloituna...
   
 7. Bertone

  Bertone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on ollut Samsung nyt vajaat 4kk käytössä ja tyytyväinen olen edelleen. Kuva HD:nä on erinomainen ja SD:näkin yllättävänkin hyvä. Television design on mielestäni parempi kuin Sonyn vastaava, reunukset ovat ohuemmat ja jalusta tyylikkäämpi. Ja kuten jo mainittiin, älyominaisuudet ovat käyttökelpoisia ja käyttöliittymä toimii viiveettä. Mukana tulee kaksi kaukosäädintä, kosketuslevyllä varustettu on hyvä sovelluksia käytettäessä, mutta peruskake on kätevämpi yleiskäytössä. Perusmalli saisi kyllä olla hieman tyylikkäämpi ja monipuolisempi tämän hintaisessa laitteessa.

  Miinuksena tässä on katselukulma, joka on yllättävänkin kapea. Samoin USB-tallennus ei pärjää digiboksille, vaikka kaksi viritintä löytyykin. Tallennuksen aikana voi toki katsoa muita kanavia, mutta esim. ajansiirto ei silloin toimi. Ajansiirto pitää myös aina aloittaa erikseen, joten takaisinkelaus ei ole mahdollista kaikissa tilanteissa. Puutteista huolimatta erinomainen kone, mitä epäilemättä myös Sony on. Näiden kahden välillä isoin ero lienee noissa älyominaisuuksissa.
   
 8. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Samsung UE55F8000
  The Samsung UE55F8000 is a true upgrade over last year’s ES8000 series, and is the best LED LCD television that we’ve ever tested when it comes to picture quality.

  Sony KDL55W905A
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2014
 9. dexterous

  dexterous Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2001
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arposin kahden television välillä ja päätin ostaa molemmat ja palauttaa huonomman (gigantti) Näin saan kotioloissa testattua kumpi on parempi.
  Televisiot ovat Sony KDL55W905A (1800€) ja Samsung UE55F9000 (2400€). Sony "perus" FullHD ja Samsung 4K telkkari.

  Ostin televesiot kahdesta eri gigantista, eri myyjiltä. Toisessa liputettiin sonya ja toisessa samsungin nimeen. Olin siis aivan sekaisin näistä kun puhuivat ristiin. Joten tämä oli ainoa vaihtoehto.

  Sonyn ostin viikon aiemmin ja samsungilla nyt pari päivää vasta testiä.

  Sony pyyhkii joka alueella lattiaa samsungia vastaan. Sonyn kuva on jotain täysin käsittämätöntä, niin hyvää kuvaa en ole ennen nähnyt. Samsung pettymys joka saralla. Sonystä löytyy plussia vaikka kuinka, mutta samsungista vain vähän.

  Olisi kiva kuulla onko muilla samanlaisia kokemuksia näistä kahdesta?

  Käyttöönotto Samsung 5/10 Sony 9/10
  Kuva Samsung 6/10 Sony 10/10
  Kuva HD Samsung 8/10 Sony 10/10
  3D Samsung 7/10 Sony 10/10
  3D lasit Samsung 3/10 Sony 9/10

  Samsungissa oli toinen alumiinisen näköinen, kosketus kaukosäädin hieno ja hyvä. Television paketista pois ottaminen oli helpompaa kuin Sonyssa. Siinä oli Samsungin paremmat puolet.

  Lopuksi pitää vielä sanoa että näitä ennen oli 5v vanha LG fullHD töllö. Vaimo (täysin maallikko näissä) kun näki sonyn, niin wow kuului koko illan ja soitti vielä töihinkin seuraavana päivänä vain vartavasten kertoakseen kuinka hieno kuva oli. Ei tiennytkään että kuva voisi olla noin hyvä ja eloisa.
  Samsungin kun laitoin paikoilleen ja pyysin vaimoa kertomaan miltä näyttää (katsottiin samat materiaalit kuin Sonylla), niin tokaisi, haitko vanha töllön (LG) takas....

  Arvaatte varmaan kumpi menee palautukseen. Harmi kun oli kovat odotukset tuon 4K ja muutenkin uusien tekniikoiden suhteen.
   
 10. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Samsungin säädöt täytyy olla pahasti pielessä jos ero todella on noin suuri vai mikä siinä Samsungissa sitten oikein oli mielestäsi noin huonoa Sonyyn verrattuna?
  Harmi kun telkku ei ollut otsikossa oleva F8000 sarjalainen, olisi ollut mukava kuulla mielipiteesi siitä tässä vertailussa kun hintaluokkakin on sama.

  edit:
  Täältä löytyy F9000 arvostelu.
  Oletuksena värit paremmin kohdillaan kuin Sonyssa eikä kuvassa yliterävöitystä kuten monessa LCD:ssä. Ehkä kyse myös tästä jos sellaiseen kuvaan on ehtinyt tottua.
  Kuvatilaksi kannattaa valita Elokuva, värilämmöksi Warm2, "kuvaparannukset" kaikki pois kuin myös [Motion Plus] paitsi [Smart LED] päällä.

  Niin ei se pelkkä 2160p takaa kuvanlaatua etenkin kun suurin osa TV-lähetyksistäkin on vielä 576i ja siihen riittää hyvin 720p paneeli kuten Panasonic TX-PxxX60E
   
  Viimeksi muokattu: 09.04.2014
 11. dexterous

  dexterous Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2001
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sonyn värit on upeat ja luo huiman syvyys tunnelman. Samsungin värit on vähä platut.
  Toinen moiteen sana on ihan normi tv kuva. Sony saa jotenkin taiottua paremman kuvan. Samsung pehmentää kuvaa kun taas Sony saa terävämpää aikaiseksi ja värien ansiosta syvyys tunnelmaa. Erot tasottuu kun lyö samsungiin hd kuvaa, mutta edelleen sellainen värimaailma puute vaivaa. Kuitenkin enempi tulee katsotua ihan normi tv kuvaa niin Sony tukee osto päätöstä.

  Vielä on molemmat töllöt vierekkäin kotona.

  Samsungin 3D lasitkin on jotain samaa kun ostais taimaan basaareista, itse koottavat muoviset läpyskät 2kpl. Sonyssa on laseja 4kpl, ei tarvitse alkaa niitä kokoamaan ja laadullisesti jo highend tasoa.

  Huomion arvioista myös 3D toistolla on että samsungin kuva välkkyy ärsyttävästi kun Sonylla ei kahdella elokuvalla katsottuna ollenkaan.

  Samoin samsungin 3D lasit heijastaa ikävästi televisiosta tulevat valon säteet linssiin, jotka häiritsevät todella pahasti katselua. Sonyssa ei mitään ongelmaa. Molemmissa aktiivilasit.
   
 12. dexterous

  dexterous Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2001
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisi kiva kuulla muiden näiden mallien omistajien mielipiteitä.

  Oma mielipide on että,kyllä,samsungillakin saa oivallista kuvaa kunhan syöttää pelkästää fullhd tai parempaa laatua. Ai niin, samsung heijastaa auringonvalossa katsottuna oman kuva. Eli katselupaikan takaa/sivulta ikkunoista tulee valon säteet niin katselu ei ole mukavaa. Sonya taasen voi ongelmitta katsoa auringon paisteessakin.

  Sanottakoon vielä että sonyn asetuksia en ole säätäny mitenkään, vakio asetukset.
  Samsungin eri kuva tiloja olen kahlannut kyllästymiseen asti ja vielä omatoimisesti koittanut säätää. Eco asetuksen kun otti pois päältä samsungista,niin sai kuva edestakaisen "pumppauksen" loppumaan.

  Sonysta löytyy netistä erittäin paljon testejä, samsungista niukasti.
   
 13. tuunaaja

  tuunaaja Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2004
  Viestejä:
  77
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyisitkö dexterous mittaamaan paljonko Sonyn takana olevista ylimmäisistä VESA-kiinnitysruuveista on matkaa television alareunaan? Olisi tarkoitus laittaa seinälle, ja mietin mahtuuko se nykyisen TV:n tilalle samalle korkeudelle.
  Asiaa sivuten, ovatko sopivat ruuvit M6-kierteellä?
   
 14. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 415
  Saadut tykkäykset:
  475
  Kokeileppa seuraavia säätöjä esim. tv-kuvalle:

  Taustavalo: 4 (mieluiten korkeintaan 3 jos katsot lähes pimeässä)
  Kontrasti: 90
  Kirkkaus: 45 (valaisuudesta riippuen korkeintaa kuitenkin 49)
  Värikylläisyys: 50
  Värisävy: 0
  Värilämpötila: Lämmin 2
  Terävyys: 50
  Kohinanvaimennus: Pois
  MPEG-kohinanvaimennus: Pois
  Pistekohinanvaimennus: Pois
  Luonnollisuuden asetus: Autom.
  Videon alueen tunnistus: Pois
  Tasainen sävytoisto: Pieni
  Motionflow: Selkeä (paras tv-lähetyksiä ajatellen)
  Elokuvatila: Pois

  Lisäasetukset:

  Mustan taso: Pois
  Kontr.korostuksen lisäaset.: Pois
  Gamma-säätö: -2
  Dynaaminen LED-ohjaus: Pois
  Kirkkaudenrajoitin: Pois
  Valkoisen korostus: Pois
  Värien elävyys: Pois (maksimissaan kuitenkin: matala)
  Valkotasapaino: Kirkkaustaso (punainen) -7, Kirkkaustaso (vihreä) -8, Kirkkaustaso (sininen) 0, Mustan taso (punainen) 0, Mustan taso (vihreä) -1, Mustan taso (sininen) 0
  Yksityiskohtien tehostin: Pois (dvd ja blu-ray käytössä katsojasta riippuen: Korkea, vaikka sarveiskalvohifistit kuinka vastaan ruikuttaisi)
  Reunan tehostin: Pois
  Ihonvärin hienosäätö: Pois
   
 15. peksus

  peksus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
   
  Viimeksi muokattu: 10.04.2014
 16. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 415
  Saadut tykkäykset:
  475
  Sony'ssa on sampan valmistama paneeli. Älyominaisuudet on myös allekirjoittaneelle täysin yhdentekeviä.
   
 17. AUTOMAN

  AUTOMAN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.04.2014
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko siis niin ettei sonnilla enää paneelituotantoa? Tuo triluminos on systeemi on ihan oma patentti, ei ole sampassa, jos onkin sen tekele. Nyt itselleni kyllä jokapuolelta vain puhuttu sonnin laadusta ja varsinkin kuvanlaadusta parempana vs samppaan ja se itselleni juurikin tärkeintä. Vertailutestit kertovat myös samaa.

  Onkohan noi 905set loppumassa tyystin, kun aika harvasta putiikista nyt saisi? Gigantin ja expertin varastot tyhjänä ja kumma Ruotsin Elgigantti hilannu sekin hintaa vain ylös?
  Expert tarjoaa 955tä 1690€, mut siinä huonompi kuva kun 905sa, Lgn valmistama ips paneeli ja yleensä kehitys menee eteenpäin, nyt huonompaan joo!!!

  Olen mukas odotellu sitä peräänkuulutettua hintaromahdusta, mut pitäsköhän toi 905 nyt hankkia jos meinaa?
   
 18. peksus

  peksus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
   
 19. RedAlert

  RedAlert Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.05.2004
  Viestejä:
  997
  Saadut tykkäykset:
  33
   
 20. jhr

  jhr Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itse valitsin vähän entten-tentten meiningillä Samsungin sillä ajatuksella, että kumpikaan ei voi olla ihan huono. En tiedä, minkälaiset Smart-ominaisuudet tuossa Sonyssa on, mutta näin muuten on ihan näppärää että Netflix, Viaplay, Ruutu, Spotify, Youtube ja Katsomo löytyvät suoraan telkkarista. Ei tarvi läppäriä juurikaan enää laittaa tullille ja keräsin jo HDMI kaapelinkin lattialta kaappiin. Areena kun vielä olisi niin sitten olisi koko suora. Selain on tietty ihan vitsi ja suurin osa sovelluksista täysin turhia.

  Samsungin kuva oli suoraan laatikosta otettuna ihan karsea ja aluksi meinasi itku tulla. Säätämisen jälkeen ja muutenkaan tuosta ei ole pahaa sanottavaa. Ainoastaan WLAN pätkii ja jouduin heittämään johdon kiinni. Se tosin voi olla Zyxelinkin ongelma. Kuvan laatu on aina osittain katsojan silmässä. Itseäni häiritsi aluksi nimenomaan yliterävyys ja sitä pähkäillessä opin samassa uuden terminkin: "soap opera effect". Google kertoo lisää. Siitä pääsee eroon Motion+ disabloinnilla / säätämisellä.