Samsung UE48HU7505 vai Sony KD-49X8505B

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Erde67, 13.01.2015.

 1. Erde67

  Erde67 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.01.2015
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
 2. huntter

  huntter Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sampan ehkä noista kahdesta ottaisin. Sonyssä voi olla pikkasen parempi kuva ja liiketoisto, mutta ei järkyttävää eroa. Sonyssa on suuri vaara, että saat yksilön missä on riittävästi valovuotoa. On tämän mallin ominaisuus eikä vika =)
  Ja jos painoarvoa yhtään katsomolle ja kumppaneille niin samppa on parempi siltä osin. Lisäksi sony peilaa aika paljon, jos katsoo valaistussa huoneessa.
  Itse ostin X8505 sarjalaisen kun silloin hintaeroa oli niin paljon. Enkä ole täysin tyytyväinen (3 kulmassa valovuotoa)...älyttömästi säätämällä kuva semmoinen, että viittii katsoa leffoja pimeässä huoneessa.
   
 3. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tilasin Verkkokauppa.comista tämän Sonyn 49":n mallin yli kaksi viikkoa sitten 1199e:n hintaan, mutta he eivät ikävä kyllä saa sitä varastoon riittävästi ja siellä on paljon tilauksia jonossa.
  En viitsi odotella kauempaa, joten tilasin saman mallin Kruunuradiosta 90e kalliimmalla, mutta kotiin toimitettuna samaan hintaan.
  Sony siksi, että tämä on minulla jo neljäs peräkkäinen Sonyn TV alkaen putki TV:stä ja tämä on kolmas LCD eikä yksikään niistä ei ole rikkoutunut. Nytkin ensimmäinen LCD toimii mökkikäytössä.
  Sonyissa on mielestäni parasta antia ollut aina huippuhyvä skaalaus ja myös vähävikaisuus. Käyttöliittymä ei uusimmissa Sonyissa saa kiitosta, mutta olen siihenkin tottunut tässä nykyisessä mallissa. Myös vakio kaukosäädin on mennyt huonompaan suuntaan verrattuna vaikkapa vuoden 2008 mukana tuleeseen säätimeen.

  Mm. AVSForumin testissä tämä (taisi olla 55":n malli) sai kiitosta kuvan virheettömyydestä ja väreistä (Triluminos), eikä mustan tasossa tai kontrastissa ollut juuri moitittavaa, vaikka IPS-paneeli onkin.

  Edit: Verkkokauppa.com on poistanut KD-49X8505B mallin sivuiltaan 28.1 eli eivät saa sitä ainakaan toistaiseksi. 55":n malleja sensijaan on paljon tarjolla.
  Minulle 55":n malli on tällähetkellä liian iso; Katseluetäisyys 2.5m, SD-lähetyksiä näkyy vielä jokunen vuosi ja kaikenlisäksi turhan suuri noin esteettisesti.
  Kruunuradiosta tilaamani 49-tuumaisen kotiinkuljetus tänään tai viimeistään huomenna.

  Edit 2: Olipa nopea toimitus Ouluun; Tilasin tiistaina ja paketti toimitetaan tänään iltapäivällä kotiovelle.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2015
 4. Fifty

  Fifty Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  432
  Saadut tykkäykset:
  2
  Olen nyt katsellut tätä jonkin aikaa ja tehnyt kuvasäätöjä ulkomaisten ohjeiden mukaan. Kuva ei ollut kohdillaan ilman säätöjä, mutta säätöjen jälkeen erittäin miellyttävä ja värikylläinen. Kannattaa suosiolla laskea taustavalo lukemaan 2, joka on hämärässä hyvä arvo. Minulla on isot ikkunat vasten TV:tä, joten jätin valotunnistimen päälle (Järjestelmäasetukset-Eko...) ja päivällä on siten sopivasti taustavalon lisäystä.
  Jos valotunnistimen ottaa pois päältä (kuten yleensä suositellaan) ja laittaa taustavalon kohtaan 2, niin illalla heikossa valaistuksessa on kuva ehdottomasti liian kirkas ja pitäisikin laittaa asentoon min. tai korkeintaan 1. Valotunnistin siis ainakin minun tapauksessa, jolloin katselupaikalla on talvella ja keväällä suuret valoisuuden vaihtelut, on oltava ehdottomasti päällä.

  Gammaa arvoin -2 ja -1 välillä ja päädyin -1:een, jolloin musta ei mene niin paljon tukkoon joissain tapauksissa. Warm 1 osoittautui minulle paremmaksi ja Motion Flow "True motion" on hyvä.

  Moitin tuossa aikaisemmassa viestissäni Sonyn käyttöliittymää (edellinen malli oli Sony KDL-40HX800), mutta tässä mallissa on parannusta tapahtunut selvästi.

  Jotkut moittivat, että TV toimisi hitaasti käynnistyksen jälkeen, mutta tätä en ole huomannut. Toimii kaikissa tilanteissa nopeammin kuin vuonna 2011 ostamani HX800.

  Nettiin liittyminen langattomasti oli vaivatonta, ei muuta kuin salasanat sisään ja menoksi. TV opastaa hyvin selvällä suomenkielellä kaikkia toimintoja reaaliajassa. Minulla on vielä vain 2M liittymä, mutta Youtube ja areena toimi sujuvasti ja jopa jotain 4k:ksi väitettyä videota katsoin YouTubesta ja näytti hienolle.
  Aionkin nostaa netin nopeutta, nyt kun tässä on todella toimiva netti. Mukana ollutta kosketuslevyllistä kaukoa en ole vielä kokeillut, mutta vakio kaukolla on vähäinenkin surfaaminen hankalaa, jos täytyy jotain teksitä kirjoittaa.
  Kuva skaalaa etenkin 720p sisällön hyvin ja myös 1080i:n, joita TV:stä tulee. Myös SD skaalautuu kelvollisesti, mutta olen ollut huomaavanani, että TV:ltä menee hetki aikaa, ennen kuin se päättää miten yhtäkkiä muuttunutta resoluutiota lähdetään prosessoimaan ja esim. SD kuva saattaa vasta muutaman alkusekunnin aikana skaalautua paremmaksi. Tämä tulee ilmi vain kanavasurffailussa 1080i-720p-576i, eikä tätä varmaan monet edes noteraa ollenkaan.

  Tv on tosi tyylikäs ulkoasultaan ohuiden mattamustien/vaaleiden alumiinikehysten kera, sekä tukevien metallisten jalasten ollessa reunoilla. Paneeli on kiiltävä tai puolikiiltävä, en osaa oikein sanoa kumpi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2015