Samsung TV <-> Yamaha vahvistin ARC ongelma

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana DjJassu, 04.12.2017.

 1. DjJassu

  DjJassu Member

  Liittynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitteet:

  TV: Samsung UE75JU7005 (testattu 1510 ja 1520 softalla)
  Vahvistin: Yamaha RX-V2067 (uusin saatavissa oleva softa)

  HDMI kytketty oikein ARC-portista vahvistimen outiin ja kaapelikin on pätevä tietoa kuljettamaan. Itseasiassa tämä toimikin joitain kuukausia sitten kunnes lakkasi (nähtävästi jommankumman softapäivityksen jälkeen, tai auringonpilkkujen vaikutuksesta).

  Molemmista päistä enabloity tarvittavat asiat (Anynet HDMI-CEC, sekä vahvistimen päästä HDMI-control ja ARC). Kun TV:stä vaihtaa syötölle joka antaa ääntä vahvistin kääntää oikean Audio-asetuksen toimintaan, mutta mitään ääntä ei saa kuulumaan.

  Tän kanssa on nyt tapeltu tuntikaupalla. Kohtalatovereita? Eli onko mahdollisesti jommankumman laitteen softassa esim esiintynyt ongelmaa joita joku muukin on täällä selvitellyt?

  Googlailemalla tuloksissa näkyy Samsungin syyttelijöitä tämän suhteen, mutta ihan täysin en ole asiaan saanut varmuutta.
   
 2. Bahamies

  Bahamies New Member

  Liittynyt:
  18.09.2016
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samsung ja Yamaha ovat oman kokemuksen mukaan todella huono parivaljakko ARC:n kannalta. Itse suosittelen optiseen kaapeliin vaihtoa. Vedä kuva HDMI:llä ja ääni optisella, tuo ARC ei toimi koskaan hyvin noiden kahden välillä. Itse tappelin vuoden ajan oman Samsungin ja Yamahan vahvistimen kanssa tuloksetta. Ei vaikuta kummankaan päivittäminen toimivuuteen, vikana on ilmeisesti Samsungin ARC-toteutus, joka poikkeaa jotenkin (älä kysy minulta miten) standardista.
   
 3. DjJassu

  DjJassu Member

  Liittynyt:
  05.11.2003
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joskus aikoinaan käytinkin optista äänensiirtoa, mutta toslinkin kanssa touhutessa osa äänistä ei sen läpi siirry (mm Dolby TrueHD ja DTS HD Master Audio jne) - tämän vuoksia ARC:ta ajoin. Mutta kaipa se on vaan tyydyttävä huonompaan ääneen ja siirryttävä takaisin optiseen.
   
 4. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 079
  Saadut tykkäykset:
  86
  ARCinkaan läpi ei mene Dolby TrueHD eikä DTS HD Master Audio. Uudempi eARC-standardi tukee HD-ääniformaatteja, mutta se on mukana vasta HDMI 2.1:ssä.
   
 5. KiSaVa

  KiSaVa Member

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  246
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minulla on Samsung/Yamaha yhdistelmä, joka välillä "kadottaa" äänet. Se tapahtuu silloin kun surffailee eri äänilähteiden välillä. Äänet saa aina takaisin hakemalla tv:n valikosta anynet-laitteta. Se muutamia sekunteja hakee niitä, jonka jälkeen äänet palautuvat. Erittäin rasittavaa kyllä. Ehkä pitäisi kokeilla lisätä tuo optinen kaapeli. Josko se sillä toimisi paremmin.
   
 6. c-son

  c-son New Member

  Liittynyt:
  07.08.2007
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  ARC-ongelman syy ei aina ole se ilmeisin, eli television ja vahvistimen välinen yhteensopivuus, vaan toimimattomuuden voi aiheuttaa mikä tahansa samaan järjestelmään kytketty CEC-enabloitu HDMI-laite. Vianhaun voi aloittaa kytkemällä järjestelmästä irti kaikki muut HDMI-laitteet, sekä irroittamalla vahvistimen ja television virtajohdot hetkeksi. Sitten virrat takaisin päälle ja jos ARC toimii normaalisti, yksitellen loput laitteet takaisin kiinni, kunnes ongelma toistuu. Ongelman aiheuttaneesta laitteesta voi sen jälkeen koittaa disabloida CEC-toiminnallisuuden, jonka teoriassa pitäisi estää häiriön toistuminen.

  CEC on huonosti standardoitu, joten tulokset ovat yksilöllisiä. Viime kädessä S/PDIF toimii varmasti, mutta on rajoittunut 2.0 PCM, DD ja DTS formaatteihin. ARC:n yli saa sentään monissa uudemmissa laitteissa kulkemaan DD+ signaalin ja aivan uusimmissa eARC (HDMI 2.1) väyläisissä sitäkin paremmat ääniformaatit.
   
 7. El Grande

  El Grande Well-Known Member

  Liittynyt:
  25.07.2007
  Viestejä:
  2 890
  Saadut tykkäykset:
  121
  Monesti ongelmaisin CEC-laite on tietokoneen näytönohjain. Yhdessäkään ei taida olla tukea suoraan CEC-komentojen välittämiselle ajureiden kautta käyttöjärjestelmälle, mutta jotkut kortit ovat vieläpä sellaisia, että ne pitävät CEC-linjassa koko ajan esim. 5V, jolloin missään muussakaan samaan laitekombinaatioon kytketyssä laitteessa ei toimi CEC.