Samsung PS51D555 VS. Panasonic TX-P50G20

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Bordeux, 09.05.2011.

 1. Bordeux

  Bordeux Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei
  Täälä oltais taas uutta tv:tä hankkimassa, ja olen pikkuhiljaa päätymässä jompaankumpaan seuraavista laitteista:

  Samsung PS51D555

  Panasonic TX-P50G20

  Nyt mietityttääkin, että kumpi näistä laitteista olisi parempi pelikäyttöön? Sen olen saanut jo selville, että panasonicissa on pieni input lagi, mutta tosta samsungin tv:stä ei tunnu löytyvän mistään tietoa. En edes löytänyt tietoa siitä, että koska kyseinen tv on julkaistu.

  Normaalistihan sitä valitsisi ton panasonicin, mutta kun tota samsungia saa alle tonnilla prismasta. Eli samsung olisi ykkösvaihtoehto jos vain input lag on tarpeeksi pieni, eikä häiritse FPS-pelaamista:)

  Nyt kaipaisinkin sitten teidän apua, onko kellään kokemusta tosta samsungista? Kumman itse valitsisit? Onko kenties olemassa joku parempi tv samassa hintahaarukassa?

  Kiitos!
   
 2. Jeipii

  Jeipii Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.09.2010
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  En osaa sanoa tuosta Samsungin telkasta, mutta luulisin sen olevan varsin hyvä. Panasoniceista ja erityisesti G20:stä onkin kokemusta ja itse olen ollut omaan 42" G20:eeni erittäin tyytyväinen. Loistava kuvanlaatu. Ainoat miinukset ovat "floating blacks" ja sirinä, mutta olen oppinut elämään molempien kanssa. Mikään telkkari ei ole täydellinen....

  Tässä parit arvostelut:

  http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-txp42g20-txp42g20b-20100308169.htm

  http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1267447473

  Btw, tällä hetkellä myös VT20 löytyy Gigantista melko sopivaan hintaan, kandee harkita myös sitä jos budjetti venyy tarpeeksi :) Itse kävin tänään katsomassa kaupassa 50" VT20 ja kuva oli pirun hyvä.
   
 3. zemarcos

  zemarcos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panasonicista ei ikävä kyllä kokemuksia.
  Itellä tuo Samsung nyt toista viikkoa:

  +

  • Hienoa kuvaa pukkaa. En ole löytänyt vikoja, tosin en kovin tarkka näissä asioissa olekaan. Käyttö suurimmaksi osaksi TV, muutama BluRay leffa ja pelattu paria PS3 peliä tähän mennessä.
  • 3D lasit BT synkalla (en vielä kokeillut, tilattu on)
  • DVB-T2 viritin, mukava kattella kiekkoa HD:na
  • hinta, taitaa olla tällä hetkellä just alta tonnin Prismoissa
  -
  • auringonvalon heijastukset kirkkaalla kelillä, peilaava panelin pinta siis
  • sirinä (katsojakohtaista, esim. vaimo ei kuule tuota)
   
 4. Bordeux

  Bordeux Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.05.2006
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia kommenteista! Kyllä taidan tosiaan olla tohon samsungiin kääntymässä. Harmittaa vain kovasti kun en löydä mistään tietoa minkälainen input lag on pelatessa, ettei vaan fps-pelien pelaaminen mene täysin pilalle liian ison lagin takia.
   
 5. Kurtbyy

  Kurtbyy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.10.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  AVSforumiin on muodostunut kaksitoistasivuinen D550 omistajien ketju. Yksikään ei ole valittanut input lagista. Muutama on jopa kehaissut, että lagi on pieni. Mitattuja arvoja tuosta ketjusta ei ainakaan vielä löydy.
   
 6. Falcon

  Falcon Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko huomannut lätkälähetyksiä katsoessasi, että kuva välähtelisi silloin tällöin varsinkin kun jää näkyy suurilta osin ruudussa. Olen lukenut tuosta juuri AVSforumin palstalla, ja eilen Prismassa 59-tuumainen 555 välkkyi mielestäni pariin otteeseen Tshekki-Usa-matsin aikana.

  ps. Puhuin eilen Mustasta Pörssistä PS51:n 990 euroon kuljetuksiin plus kahdet 3D-lasit á 80,00e kpl. Kannattaa potkia renkaita!
   
 7. zemarcos

  zemarcos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0

  Lueskelin kans noita ongelmia tuolta foorumilta mutta ei ole pistänyt silmään vaikka olen koittanut kytätäkin..

  Itellä tilauksessa patterimallin 3D lasit verkkokaupasta, paha sanoa milloin tulevat kun toimitusaikana mainittu 2-4 viikkoa:
  Samsung SSG-3100GB - 3D-lasit, 2 kpl pak 79.90e
   
 8. Falcon

  Falcon Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, hyvä tietää ettei nyt ihan vakioviasta puhuta. Varmaan myös säädöillä mahdollisuus vaikuttaa tuohon.

  Ihan hyvä setti tuo Verkkokaupan tarjous, kahdet lasit vieläpä. Minulle Pörssistä tarjottiin tätä SSG-2100AB-mallia. Pistää miettimään viittiikö kaksiin laseihin satsata sitä 160 euroa kun puolet halvemmalla saisi kahdet.
   
 9. Sonic Empire

  Sonic Empire Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2006
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nuo 2100AB:t eivät sitten ole yhteensopivat D-sarjalaisten kanssa, koska D-sarja käyttää bluetoothia.
   
 10. Falcon

  Falcon Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hah, no olipa hyvä että sanoit! Tarkistin asian kyllä myyjältä, mutta ei tainnut olla ihan perillä asiasta. Alkoi Verkkokaupan tarjous kiinnostaa entistä enemmän.
   
 11. lewis

  lewis Käyttäjä

  Liittynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko 51 D555:sta testiä missään? Tai voitko zemarcos kertoa kuvan ja äänen laadusta
  tai muuta tv:stä. Onko sirinä lisääntynyt vähentynyt tai oletko huomannut muita hyviä tai huonoja puolia
  kun on kokemusta kertynyt?
   
 12. zemarcos

  zemarcos Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.03.2010
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä näy revikoita vielä.
  Kokemani sirinä taitaa olla tuota perus Plasmasirinää joka vaihtelee näytetyn kuvan kirkkauden mukaan. Erittäin katsojakohtainen juttu.
  Äänestä en osaa sanoa juuta enkä jaata kun ne tulevat erillisen vahvarin kautta.
  Kuva on erittäin hienoa, jopa SD.
  SD TV-kanavien kuvanlaatu Samsungin omalta virittimeltä parempaa kuin SCARTin kautta Topfieldin kuva. Säätäminen varmaan auttaisi asiaa, tällä hetkellä kaikki kuvanparannus ominaisuudet pois päältä ja muuten melko perusasetuksilla mennään.
  Kaikin puolin tyytyväinen ostokseen, hinta-laatu suhde erittäin hyvä.
   
 13. Falcon

  Falcon Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, nyt se päätös on sitten tehty ja PS51D555 tulee taloon maanantaina. Sormet ristissä odotan ja jännitän millainen möhkäle paketista kuoriutuu. Paljon olen lukenut kirkkaudenvaihteluista ja sirinästä, mutta nämäkin ovat ilmeisesti yksilökohtaisia "ominaisuuksia" ja niiden esiintyminen vaihtelee tapausukohtaisesti. Toivottavasti varastosta on löytynyt minulle se hyvä kappale.

  Kylkiäisiksi ostin vielä Samsungin HT-5200 2.1 Bluray-kotiteatterisetin, jotta pääsee sitten heti kiinni kunnon hd-tavaraan. Lasit ovat mallia SSG-3100GB.

  Katsotaan mitä pukki tuo.
   
 14. kaahonen

  kaahonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2006
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistä kokemukset jakoon tänne palstoille. Kiitos ja kumarrus...
   
 15. Potsi

  Potsi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2004
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsung d51555 ollut n. viikon. Aiemmin ollut pana 42 hd-ready. Mitään sirinöitä en ole samsungista kuullut. Kuva on ehkä hiukan pehmeämpi kuin panassa, siis digitv:llä. Katseluetäisyys sama kuin aiemmalla panalla, joten ehkä se johtuu siitä.

  Television sisäinen viritin on nopea käyttää, verrattuna aiempaan tavalliseen digiboksiin. Television valikoissa tuntuu olevan enemmän säätöjä ja vaihtoehtoja kuin monta vuotta vanhassa panassa. Kuvan esisäätöjä on kolme, vakio (himmein), elokuva ja dynaaminen (kirkkain).

  3d:tä käyttänyt ps3 pelin killzonen kanssa. 3d-efekti on mielestäni vaikuttavan näköinen. 3d-elokuvia en ole katsonut.

  Televisio oli kätevä päivittää usb-tikulla.

  Televisio on suht siro aiempaan verrattuna ja kokoisekseen kevyt 26kg.
   
 16. Falcon

  Falcon Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2010
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varsin tyytyväinen olen ollut. Sirinää tosiaan esiintyy, hieman materiaalista riippuen (kirkkaalla enemmän). Turha kaunistella, etteikö sitä jollain tapaa kuulisi reilun kahden metrin päähän sohville, mutta järjettömän häiritsevää se ei minun korvaani ole. Tottumiskysymys, eikä mielestäni riitä perusteeksi jättää töllöä ostamatta.

  SD-kuva on olosuhteet huomioon ottaen hyvää. HD-kuva on kaapelissa mukavan tarkkaa, joskaan ei häikäisevää. Tosin kun Welho piti maksukanaviaan auki noin kuukausi takaperin, Canal Sport HD:n kuva näytti todella hyvältä. Eli toisin sanoen telkkarin potentiaali ei kohtaa nykyisen digikuvasignaalin tasoon millään lailla. Mutta tämänhän tietävät kaikki.

  Blu-ray-kuvaa en ole vielä kerennyt testaamaan, sillä soitin tuli taloon vasta eilen. Mitä nyt olen muualta lukenut, teräväpiirrosta television kilpailukyky ei todellakaan jää kiinni. Tuskin siis tuottaa pettymystä.

  Soittimen puuttumisesta johtuen myös 3D-matsku on jäänyt käytännössä vaille kokeilua. Jotain pientä olen 3D-konvertterilla kikkaillut (katsottiin Emmerichin 2012 3D-moodilla), mutta eihän se rehellisesti sanottuna hirveästi lisäarvoa katsomiselle tuo. 3D-lasit, mallia SSG-3100GB, ovat kuitenkin toimineet moitteita, eli kytkentä on helppoa jne. Nyt vaan odotellaan, että saan soittimen kiinni, ja jostain kaivettua mielenkiintoisen 3D-leffan katsottavaksi.

  Konsolipelaamista en harrasta, joten siltä osin jätän kommentoimatta.

  Paneelin pinta heijastaa, mutta tämäkään ei tullut yllätyksenä. Päiväsaikaan voi nähdä tummissa kuvissa itsensä haaleana telkkarin ruudusta, mutta jotenkin en jaksa häiriintyä tuosta. Pikkuverhot auttavat asiaa, ja illalla kaikki on taas paremmin. AVS Forumilla valiteltua kirkkaudenvaihtelua (brightness pop) en ole huomannut.

  Ohjauspaneeli/Menu on hyvä, säädöt helposti näkyvillä ja muokattavissa. Itse olen myös ottanut kaikki kuvan- ja kohinanparannukset pois, mutta muuten perusasetuksilla mennään. AVS Forumilla on helposti löydettävissä arvot hienosäädölle, mutta vielä en ole jaksanut ruveta kikkailemaan. Nykyinen kelpaa vallan hyvin.

  Liitäntämahdollisuuksia on loistavasti, mm. Scart, VGA ja tietenkin neljä HDMI-paikkaa. Sopii minulle hyvin, kun kodin muu tekniikka on vielä toistaiseksi hieman vanhempaa sukupolvea. Pikkumiinus tulee virtanapin puuttumisesta, mutta itse ohitin sen ostamalla virtapainikkeellisen jatkojohdon.

  Vertailupohjaa ei minulla ei hirveästi ole, mutta kyllähän PS51D555 on varmasti hintaansa nähden ihan loistohankinta. Eniten minua huolettaa kestävyys, joka näissä halpistelkkareissa on aina riskinä. Vuodet näyttää, mihin ylletään.

  Venähti tämä ajatuksenjuoksu nyt aika pitkälle, joten pahoittelut siitä. Tässä kuitenkin peruskäyttäjän näkökulmaa asiaan.
   
 17. xp9

  xp9 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itseltäni löytyy nyt nuo molemmat otsikon töllöt. Sampasta noin 2 päivän kokemukset.
  Toistaiseksi havaittua;
  • Pana sirisee enemmän, tosin se ei haittaa sillä sitä myös katsotaan huomattavasti kauempaa, koska on olohuoneessa.
  • Samsungi... eikö todellakaan vieläkään osaa kuvasuhdetta, vai enkö itse vain osaa? Venyttelee 4:3 kuvan laitoihin eli pilaa katselunautinnon. Kuva tulee digiboksista, panan kanssa ei ongelmia.
  • DivX; Samsungi näytti kivuttomasti tikulta leffan sekä tekstit. Panassa tekstit ei sitten näykään, tosin edelleen kun on olkkari käytössä niin katselen muilla vermeillä, joten en myöskään ole perehtynyt aiheeseen.
  • Samsungissa vain optinen äänen ulostulo. Tämä aiheuttaa tuskaa langattomien kuulokkeiden kanssa. Kuulokeliitäntä ei tule kysymykseen, koska katkaisee äänen töllön ämyreistä eli menisi renaamiseksi.
  • Kuvanlaatua en osaa vielä vertailla. Molempien kuvaan olen todella tyytyväinen.
   
 18. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  xp9: Noin minäkin suosittelen tekemään ettei joudu itsensä kanssa riitelemään että kumman ostaisi. ;)
   
 19. xp9

  xp9 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh :)
  Pana oli "ykkösvaihtoehto" ja samsungi tuli ikään kuin vahingossa. Tosin syksyllä ei tainnut samsungia olla vielä myynnissä. Nyt jos pitäisi valita ja tuo kuvasuhteen tunnistus ei toimi (kuten ei toiminut 22" lelusamsungissa") niin päätyisin pelkästään sen perusteella panaan. Jotenkin uskon kuitenkin, että tuo ongelma on käyttäjässä.
   
 20. hoo-s

  hoo-s Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2004
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistänpä nyt tähän ketjuun pari kokemusta PS51D555 Samsungista, vaikka voisihan sille varmaan tehdä oman ketjunkin (jos ei jo ole) sillä nyt tuntuu olevan laite kokojan jossain tarjouksessa. Kuvan laatuun olen todella tyytyväinen ja minkäänlaista sirinää en ole kuullut.Kyseessä siis antenniverkon TV.

  Sitten tietysti ne negat. Hankin tv viihde kortin ja finsatin conax+ modulin ja kanavan avautiminen kestää jopa 7 sekuntia salaamattomalta salatulle mentäessä.
  Pääsääntöisesti n.5 sekkaa joten jos kanavia olisi enemmän, niin vois vaikka turhautua.

  Toinen juttu joka vähän ihmetyttää on se, että kanavaa vaihdettaessa ei ole mitään näyttöä ohjelmasta jota katsoo tai tulee seuraavaksi.
  Siis saahan ne tiedot kun painaa info näppäimestä, mutta mitä nyt olen 90lopusta pelannut näiden digi laitteiden kanssa (sateliitti)niin aina on kuvan ala reunassa palkki kanavatietoineen ja ohjelma tietoineen.

  Todella huono idea että näytetään vain kanavan nimi.
  Muuten ei ole pahaa sanottavaa ja tv:een omaa antenniviritintä en juurikaan käytä kuin HD-kanavien katseluun,joten tuo info kökköys ei pahemmin haittaa.