Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

 1. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Jaahas, minullakin alkanut sama ongelma. Hitaasti käynnistyy aina päivän ensimmäisellä käynnistyskerralla (yöllä minulla on sähköt laitteista poissa). Elikkä odotettavissa on, että hajoaa kokonaan?
  Takuu on ummessa sopivasti.
   
 2. Antila

  Antila Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2007
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuotevirhe. Korjataan vaikka takuu olisikin ummessa.
   
 3. Undertaker

  Undertaker Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Unohtu sanoa miten tässä lopulta kävi elikkäs: Virtalähteestä oli lopulta hajonnut 3 kondensaattoria. "Valmistusvirheeksi" ei kelpuutettu, koska oli ns. Keski-Euroopan malleja, Jimm'stä ostettu. Sanoivat että olisi pitänyt alkaa kyselemään ostopaikasta, sillä Samsunq ei ole maahantuoja. Noh en jaksanut alkaa riitelemään, kotivakuutuksen kautta meni ja maksettavaa itselleni jäi 40 euroa. Telkkarin sain takaisin parin päivän päästä eli nopeasti tämäkin hoitui. Tämä "naks naks naks" ääni hävisi käynnistyksestä kokonaan vaikka siinä oli aina kuulunut ainakin kerran se "naks" eli oli vissiin jo ostaessa ollut yksi kondensaattori rikki.
   
 4. Panter

  Panter Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma LE40M86 on pyöristynyt jo kahden vuoden ikään ja takuu loppui vuoden alussa. Töllö kuitenkin omasta ja muidenkin mielestä on alkanut hidastella todella pahasti kanavien vaihdossa, EPG jumittaa ja useita pieniä bugeja on todettu. Laitteen totaalisessa resetoimisessa ja uusien ohjelmistojen pistämisessä voisi olla ratkaisu ja Samsung suostui laitteen huoltamaan vielä takuun piirissä. Ideana siis vain ohjelmistojen päivitys, ei mekaanista huoltoa.

  Töllö haettiin paikallisesta Samsung takuuhuoltoliikkeestä ja palautettiin seuraavana päivänä. Omaksi ihmetyksekseni DTV-valikon kautta näkyvät ohjelmistoversiot olivat ennallaan (v1010 & v1000), kuin myös kaikki viat. Soitto takuuhuoltoliikkeeseen referoiden Nobodyn viestiä - https://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1308541&postcount=1878 - sai aikaan paljon ihmetystä heidän päästä. Kertoivat, että töllöön päivitettiin ainoa saatavissa oleva ohjelmisto, v2012 emolevylle, jä tätä ei näe kuin huoltovalikon kautta. Kuitenkin kertoivat ottavansa yhteyttä Samsungin keskushuoltoon ja Samsung Finlandiin asiasta, kun kerran Nobodyn viestissä näistä muista ohjelmistoista mainitaan.

  Noin kaksi viikkoa myöhemmin liikkeestä soitettiin, ilmoittaen että asialle ei voi tehdä enempää koska v2012 on ainoa päivitys mikä töllölle on olemassa. En kuitenkaan ollut asiaan tyytyväinen vaan otin uudestaan yhteyttä Samsung Finlandiin. Seuraavana päivänä heti aamusta Infocarelta jo soitettiin ja haluttiin töllö heille huollettavaksi. Töllö lähti Infocarelle kotoa noudettuna ja olin toiveikas asian suhteen.

  Kolmen päivän päästä töllön noudosta soitin Infocarelle kysellen miten asia edistyy. Teknikko oli kuulemma töllön jo tutkinut ja todennut, että uusimmat ohjelmistot ovat jo koneessa (emo v2012 & dvb v1010) ja mitään muita päivityksiä laitteelle ei ole. Olin pistänyt Infocarelle sähköpostitse vikaselosteen mukana jo linkin Nobodyn viestiin ja tästä olivat ehtineet jo olla yhteydessä Samsung Finlandiin. Jälleen kerrottiin, että uusimmat ohjelmistoversiot ovat v2012 & v1010. Selitykseksi sain, että joko Nobodyn töllö ei ole LE40M86BCX tai sitten se ei ole /FID malli ja näin ollen ohjelmistot eivät ole samat. Töllö pistettiin tulemaan takaisin ilman huoltotoimenpiteitä.

  Lopputulos on, että viat ja kaikki bugit ovat ennallaan ja niille ei voida tehdä mitään. Oma töllö on siis LE40M86BCX/FID ja tähän ei Infocaren, Samsungin keskushuollon eikä Samsung Finlandin esimiestason mukaan ole uudempia ohjelmistoja kuin seuraavat: v2012 huoltovalikon kautta näkyvissä, v1010 & v1000 järjestelmätiedoista nähtynä.

  Täydet pisteet ja kiitokset kuitenkin Samsungille kun suostuivat huoltamaan töllön takuun piiriin kahteenkin kertaan vaikka takuuaika olikin jo umpeutunut. Ei tarvitse epäröidä Samsungin asiakasystävällisyyttä kun seuraavaksi laitteistoa päivittää.
   
 5. Nobody

  Nobody Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.05.2002
  Viestejä:
  542
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on siis LE46M86BDX/XEE (antennimalli). En muistanut mainita tätä postauksessani. Näyttäisi siltä, että antennimalliin on tehty kauemmin päivityksiä. Aika ihmeellistä, että emolevyn ohjelmistot ovat näissä erit (v2012 vs v2013).

  Itselläni ei ole ollut mitään ongelmaa digivirittimen kanssa, päivittämisen jälkeen. Jos digiviritin ei toimi kunnolla niin mielestäni sillä ei ole paljon väliä. Tarkoitan siis sitä, että tärkeintä on HD-laitteiden toisto, SD-laitteiden toisto (+skaalaus) sekä tietokoneen näyttönä oleminen (itse aloin noin 2v sitten pitämään tätä mallia myös tietokoneen näyttönä). Siis digiviritin on mielestäni se turhin osa, koska sen voi kuitenkin korvata paremmalla HDMI-digiboksilla.

  Sait päivityksessä ainakin uuden emolevyn ohjelmistoversion. Tämän ansiosta ainakin DVD-elokuvien skaalaus parantuu sekä skaalauksesta aiheutuvat virheet minimoituu. Tämän varmaankin huomaat jos sinulla on käytössä HDMI DVD-soitin.
   
 6. Panter

  Panter Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.12.2008
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omasta mielestäni taas television oman digivirittimen toimivuus on ehdotonta. Aikoinaan tämän television valintaan vaikutti suuresti juuri, että laitteessa oli DVB-C viritin ja FullHD paneeli (10bit SQ01 versio). Erillisestä digiboksista pääsi eroon ja toiminta hoituu yhdellä säätimellä. Nykyään televisio on vielä melkeinpä täysin (90%) DVB-C käytössä.

  Televisiossa oli alunperin huoltojampan mukaan v2010 ja se siis päivitettiin v2012. Käytettävyydessä ja kuvassa ei DVB-C lähteellä näy mitään eroa. Kuva on ollut omilla säädöillä jo aikaisemmin mielestäni erinomainen, joten siihen en odottanutkaan parannusta. BLURAY/DVD/HDMI käyttöä en ole vielä kokeillut muuta kuin yhden jakson 70-luvun Columboa katsonut ja siitä ei kyllä huomaa kuvasta eroa. :p

  Tai ehkä Columbon sikari hiukan luonnollisemmalta ja kolmiulotteisemmalta näytti. Kröh. ;)
   
 7. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tänään vein huoltoon, toivottavasti menee takuuseen...
   
 8. Ziggemby

  Ziggemby Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  HEP HEP täällä sama vika eli konkat pitäisi vaihtaa powerilta. Lämpimänä ei vielä ole ongelmia mutta kylmäkäynnistyksessä napsuu minuutin verran ennen kuin kuva tulee ruutuun. Omani ostettu Pixmaniasta 2.8.2008, joten 2v takuun pitäisi olla voimassa? Koneen mukanahan tuli vielä (täyttämätön) Samsungin Euroopan laajuinen takuukortti, joten millä perusteella tuon huollosta voidaan kieltäytyä?

  Miten olette saaneet nämä helpoiten korjattua? Viimeinen tapa liene DIY allaolevan linkin ohjeita noudattaen.

  http://www.crovean.net/samsung-lcd-tv-power-up-problem
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2010
 9. Antila

  Antila Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2007
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse soitin paikalliseen valtuutettuun huoltoon, ja hakivat koneen ja palauttivat samana päivänä. Poweri vaihdettuna.
  Ei naksu enää.
   
 10. Ziggemby

  Ziggemby Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten pääsit tuohon 40€ kustannukseen kun kotivakuutuksen omavastuu on yleensä sen 100-150€ ja kustannusarvio paikallisessa huollossa oli 100€?
   
 11. Valiopingviini

  Valiopingviini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.06.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä sama naksumisvika telkussa. Ei siis lähde päälle mutta naksuu vaan. Takuu ummessa 30.4. lähtien ja kirjoittelin samsungille josta meinasivat että huollosta ovat yhteydessä samsungille ja sitä kautta päätös korjauksesta. Millasethan on mahikset ettei mee mun maksettavaksi sitten tuolla huollossa? Jos siitä menee kymppejä jostain tarkastusmaksusta joka tapauksessa ni ennemmin vaihdan ite nuo konkat...
   
 12. Ziggemby

  Ziggemby Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin harkitsen noiden vaihtamista itse. Tosin vehje lähtee vielä päälle n 7min naksuttelun jälkeen :thumbsup:
   
 13. Tupsumato

  Tupsumato Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.07.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Porukoiden 46-tuumaisessa Samsungissa on sama täsmälleen samanlainen naksumisvika. Kahden vuoden takuu päättyi keväällä ja liikkeessä suosittelivat uuden ostamista. Eh, ehkei kuitenkaan kun kyse kuitenkin on suhteellisen hintavasta värkistä, jonka voisi olettaa kestävän kauemmin kuin kaksi vuotta normaalia kotikäyttöä. Lupasivat kuitenkin selvittää asiaa ja tänään soittivat, että ottavat TV:n huoltoon ja tekevät korjauspäätöksen vasta sitten. Tarkastus ei kuulemma maksa mitään vaikka en päättäisikään korjauttaa telkkaria maksusta.

  Voiko tällaisessa tilanteessa vedota virhevastuuseen ("tavara ei vastaa kestävyydeltään tai muuten sitä, mitä kuluttaja yleensä perustellusti olettaa samanlaisen tavaran kaupassa") jos eivät suostu korjaamaan ilmaiseksi? Kuitenkin kyseessä näyttäisi olevan jonkin sortin tyyppivika.

  Kävin myös paikallisessa huoltoliikkeessä, joka antoi korjaukselle hinta-arvioksi hieman päälle sata euroa. Kehotti myös olemaan käyttämättä naksuvaa TV:tä, tai voi jotain dekadia kalliimpia osia kärähtää...
   
 14. BAxe84

  BAxe84 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitipä oikein rekisteröityä tänne ja kysyä miten muilla on käyny tämän naksuu/ei käynnisty ongelman kanssa? Kuka maksaa ja paljonko maksaa?

  Oma telkku lähti tänään kanssa huoltoon ja takuu meni umpeen huhtikuussa.
   
 15. Ziggemby

  Ziggemby Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla lähti Pixmaniasta ostettu laite huoltokeikalle Ranskaan. Takuuta oli jäljellä muutama viikko. Eihän tässä mitään järkeä kyllä ole. :OI

  Eiköhän tuo sinun laite mene Samsungin valtuutetun huollon kautta kun ilmoitat sarjanumeron ja kerrot vian. Tämähän on taas yksi klassinen esimerkki valmistajan virhevastuusta.
   
 16. BAxe84

  BAxe84 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähetin tosiaan ensin Samsungille spostia viasta, vastasivat: ...ei muuta vaihtoehtoa kuin lähettää huoltoon...takuun jälkeen 12kk reklamaatio aika... voi pyytää huollosta reklamaatio käsittelyä = huolto tutkii, reklamoi samsungin huoltopäällikölle, joka päättää meneekö huolto osittain tai kokonaan takuuseen... kannattaa varautua kuitenkin tarkistusmaksun suuruiseen laskuun.

  Soitin siten huoltoon (infocare) ja matkahuolto haki tv:n tiistaina ja sen jälkeen ei ole kuulunu mitään. :confused:

  Edit. Tänään (pe) soittivat huollosta ja rupes luetteleen vaan paljonko maksaa (260€ !!!!). Eivät ilmeisesti olleet olenkaan yhteydessä samsungiin. Pyysin olemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2010
 17. Ziggemby

  Ziggemby Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2005
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Melkosta touhua kun sama tyyppivika koskee lukuisia Samsungin malleja ja tuhansia televisioita. Meinaavatkohan elättää tv-korjaajat tällä konkkienvaihdolla?

  Tuolla brittiforumilla konkat vaihtanut kaveri ilmoittelee, että konkat on alunperinkin valittu liian alhaiselle jännitteenkestolle verrattuna mihin linjaan ne on kytketty.

  Important Notes:

  Samsung’s power supply capacitors has 10v installed on the board and it is attached to a 12v bus which is causing to bulged. (I’m not a Electrical Engineer but I do know if you put too much on something, its going to get bigger or burst! ^_^ And that’s why our LCD sets end up with bulged or leaked capacitors)


  http://www.crovean.net/samsung-lcd-tv-power-up-problem
   
 18. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikähän liene M87:aan tullut kun kuva näyttää tältä:

  [​IMG]

  Häiriö häviää vähän ajan päästä käynnistyksestä, mutta silti. Voisiko johtua tuosta powerista?

  e: powerin konkat näytti ihan ehjiltä
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2010
 19. BAxe84

  BAxe84 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään tuli telkkari, mitään en ole ainakaan vielä maksanu mihinkään. :)
   
 20. Valiopingviini

  Valiopingviini Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.06.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse käytin paikallisessa huollossa joka samsungin piikkin tuon konkkavian korjasi. Takuu oli mennyt pari kuukautta sitten umpeen. Eli ei ongelmia muuten kuin että itse jouduin huoltoon kuskaamaan.