Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

  1. somedude

    somedude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä auta. Esim. ps3 kautta DNIe:tä ei saa edes päälle.
     
  2. Antila

    Antila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2007
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    No sitten yhteyttä huoltoon. Jospa ratkaisu löytyisi sieltä.
     
  3. monkeyalert

    monkeyalert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse huomasin vastaavanlaisen ongelman, tosin ilmenee vain blu-ray materiaalilla. Pelit, dvd:t, sd etc. toimii moitteetta. Täytyypä koittaa etsiä ratkaisua ongelmaan..
     
  4. SONYLCD

    SONYLCD Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.10.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä Samsung 8-sarjassa auttoi kun otti energian säästötilan pois käytöstä :thumbsup:
     
  5. baritoni

    baritoni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2007
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän mättää kun tietokone on hdmi-liittimen kautta kiinni niin puolen tunnin välein hukkaa kaikki asetukset mm. 'pelkkä skannaus' poistuu jolloin kuva hyppää yli ruudun kokoiseksi. dynaaminen kontrasti menee päälle jne. On kokeiltu kaikkia hdmi-paikkoja. 2:ssa sen kai pitäisi olla kuitenkin? Sama kun käynnistää telkun uudelleen niin pitää taas asetuksia hinkata. Sen lisäksi se asetusten säätäminen on tuossa telkussa tappavan hidasta.

    Ominaisuus, vika vai mikä?
     
    Viimeksi muokattu: 26.02.2009
  6. Huikka

    Huikka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2002
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän sulla oo se myymälä-moodi tms päällä? Se ainakin resetoi asetukset tietyn ajan kuluttua. Manuaalista taitaa löytyä tuon poistoon ohjeet (en just nyt muista).
     
  7. Jkap

    Jkap Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2007
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    tais olla exit nappi pohjaan kymmenen sekuntia tms.
     
  8. myky

    myky Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.03.2003
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin mallissa LE40A567 ratkaisu tähän ongelmaan on seuraava:

    Mene huoltovalikkoon (aluksi TV kiinni. Sitten paina info, menu, mute ja lopuksi power nappia). Paina napit siis erikseen, älä yhtäaikaa.

    Sitten valikon ensimmäinen rivi taitaa olla joku "asetukset". Mene sinne ja etsi gamma level. Ainakin minulla oli arvossa 0.95. Muokkaa tuota kohtaa niiin, että siihen tulee OFF. Sammuta TV. Aukaise TV. Kaikki asetukset on nollautuneet tehdasasetuksille (pieni murhe, kun tällä saat kuvan pumppaamisen loppumaan).

    Se oli siinä. Kuva ei enään säädä itse itseään (olettaen, että otat kaikki power saving ja muut roinat myös pois päältä).

    Kertokaa miten meni.
     
  9. somedude

    somedude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä vinkki, mutta ei valittetavasti poistanut ongelmaa (ehkä vähän pieneni)
    onko muita vinkkejä mitä voisi huoltomenun kautta kokeilla ? onko kukaan kysynyt Samsungin tuesta ?
     
  10. jmpelle

    jmpelle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä sama ongelma, eli kuvalähteestä riippumatta, sopivan tummassa kuvamateriaalissa näytöllä näkyy ylhäältä alas valuvia raitoja, kun kuvataajuus on jokin muu kuin 60Hz.

    Pahimmillaan ongelma on 24Hz tilassa, jota en nykyään tästä johtuen edes käytä, vaan tyydyn 60Hz mikronykimiseen.

    Jonkin verran huomaa myös 50Hz tilassa, eli normi TV-katselussa, mutta ei pistä niin pahasti silmään, kun Scartin kautta digiboksi-kuva ei muutenkaan loista.

    50Hz-tilassa raidat myös valuvat hitaammin ja ovat paksumpia, kuin 24Hz-tilassa, missä kuva näyttää melkein välkkyvän.

    Tämä siis ei liity tiettävästi mitenkään paljon puhuttuun Scart-ongelmaan, vaan korostuu erityisesti muuten virheettömällä HD-kuvalla. 60Hz-tilassa kuvassa ei mitään ongelmia.

    Olisi mukava tietää onko joku päässyt vastaavasta ilmiöstä päivityksellä/emolevyn vaihdolla eroon. Ilmeisesti samankaltaiset Scart-häiriöt noilla korjaantuneet, mutta itselläni ei Scart aiheuta mitään lisäystä vaakaraitoihin.

    Oma töllö ostettu Saksasta 2007 loppupuolella, eli kohtuu varhaista mallistoa.. Mahtaakohan olla vain edellisen paneelin ongelma kun ei ole enemmän tullut foorumilla esille, vai onko porukka sekoittanut tämän ja Scart-häiriöt?
     
  11. jmpelle

    jmpelle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt löyty avforums.com:ista aiheeseen liittyvää:

    As a former M8 owner, my advice to those who see scrolling humbars/flicker with 50Hz and 24Hz sources (and are still in that warranty period) - fight tooth and nails to get a swap out. Eventually Samsung will have no choice but to concede. The reason why many M8 owners don't see this problem is because they are watching tv on the factory settings (dynamic) with a high backlight. As soon as you callibrate properly and set the backlight lower (as it is meant to be), the humbars will become visable in darker scenes. Damn annoying and unneceptable IMO

    http://www.avforums.com/forums/lcd-...n-settings-thread-part-2-a-4.html#post8814644

    Harmi vaan että itsellä takuu mennyt jo umpeen.. Ilmeisesti vain emolevyn/paneelin vaihto auttaa asiaan?
     
  12. Knazio

    Knazio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.07.2004
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei LE40M86 meni huoltoon josta soiteltiin että laitetaanko hyvityspyyntö samsungille=uusi tv tilalle vai vaihdetaanko vielä paneeli uudestaan. Valitsin uuden tv:n ja nyt pitäisikin selvittää että mikä malli vastaa LE40M86:sta nykyisessä mallistossa, ettei tule otettua heikompaa tuotetta tilalle. Malleja on paljon reilummin kuin tuolloin. En tiedä mitä mallia tarjotaan mutta pitää selvitellä ennakkoon, vinkkejä?
     
  13. monkeyalert

    monkeyalert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla ei m87:ssa edes löytynyt tuollaista asetusta huoltovalikossa. Kokeilin säädellä dynamic lightning on/off, ei auttanut. Hauskinta tosiaa, että ongelmaa on vain blu-ray levyillä, ei peleissä tai tai dvd-levyillä. Olen toki laittanut 'optimi-asetukset' ja pidän taustavaloa muutoinkin alhaalla. No.. Pitää tyytyä kattelemaan vain dvd:itä ja jättää blu-ray hankinnat vähemmälle, kunnes on joskus varaa päivittää telkkua.
     
  14. iMob

    iMob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjens. Menin sitten epähuomiossa säätelemään jotain persiilleen sampan le40m86BCX/FID huoltovalikossa. Olisiko jollakin postata tai meilata mulle omastaan asetuksia, jotta saisin tuon laitteen kuvan takaisin kuosiin.

    EDIT: tämä ongelma ratkaistu, mutta nyt resetoinnin jälkeen DTV nappulasta ei tapahdu mitään kaukosäätimestä. Siihen tarttisin jeesiä. Ilmoittaa vain: ei käytössä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2009
  15. Zeikkari

    Zeikkari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.11.2007
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä asiaa on näemmä kysytty jo aikoja sitten, mutta en löytänyt siihen vastausta. Itselläni on sama ongelma. Eli kun vedän X0:sta HDMI-piuhalla kuvan ja äänet Samppaan ja äänet Sampan optisesta ulos, niin äänet kyllä kuuluu, mutta vain stereona. Sama homma PS3:lla. Suoraan konsolista vahvariin vedettynä 5.1 äänet kyllä toimii normaalisti. Eli jostain syystä LE40M86 muutta HDMI piuhaa pitkin tulevat äänet stereoksi, ennen kuin antaa sen ulos optisesta. Tämä on ongelma lähinnä siksi, että Microsoft pyytää noin 50 euroa X0:lle tehdystä HDMI-piuhasta, jonka avulla sais äänet erikseen optisesta ulostulosta.
     
  16. MikkiK

    MikkiK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ominaisuus kyseessä, myös muut tuon ikäluokan mallit toimii samoin. Saattaa olla myös uudemmissa, ei ole tullut kokeiltua.
     
  17. skula

    skula Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2001
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on otsakkeen mukainen telkku (kaapeli yms virittimet)..

    Nyt pitäis saada katselukortti kiinni telkkariin.. Minulla on TechniCrypt CX Moduli(vaimikäsenytoli).. Telekkarin CI(vai oliko se CY) valikko kyllä aktivoituu kun laittaa modulin sisään, mutta sen sisällä olevaa korttia ei koskaan tunnista.

    Missä vika?

    Olen yrittänyt käännella korttia modulin sisällä mutta minusta siinä ei ole kuin se yksi ainoa vaihtoehto jolla se toimii. Mutta silti ei salattuja kanavia näe..

    (toppyssä samainen kortti toimii 100%)

    PS:laitteesta meni takuu juuri umpeen heinäkuussa.. Silloin siihen vaihdettiin joku piirilevy juttu takuuseen...
     
  18. Antila

    Antila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.08.2007
    Viestejä:
    99
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itelläni oli joskus sama ongelma, ja kyseessä oli vaan se että kyseinen moduli ei vaan toiminut tässä telkassa. (en muista modulin merkkiä)

    Ostin DIVISION VCC100 modulin ja hyvin pelittää.
     
  19. skula

    skula Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2001
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei. Kiitos Antila..

    Kokeillaan toista modulia, en raati heti ostaa, mutta jos lainais vaikka porukoilta, jotka ei nyt tällä hetkellä tarvitse mokomaa..
     
  20. Valiopingviini

    Valiopingviini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2007
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkä tämän ikäiset telkkarit pärjää nykytelkkareille? Esim onko halvimmat nykyiset(samsung b5) jo parempia kuin tämä muutaman vuoden vanha m86? Kiinnostaa kun olisi kenties käytettynä tällainen saatavissa.