Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

 1. phixel+

  phixel+ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2005
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  0
  - Onko M sarja Samsungin paras sarja, jota saa nyt suomesta? (F-sarjaa ei ilmeisesti saa mistään?)

  :D

  - Onko ollut ongelmia telkkarin kanssa?

  Koita nyt edes lukea tuo edellinen sivu.
   
 2. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve terve, piti sitten oikein tännekkin rekisteröityä notta saisi pari kysymystä sydämmeltä pois. Ajattelin tuossa tammikuussa tälläisen TV:n noutaa niin noin 30 sivua luettuani en huomannut että miten tuon firmwaren version sai tarkistettua? Ja voikohan tuota firmwaren päivitystä pyytää suoritettavaksi liikkeessä ennen tv:n ostoa?

  Huomasin että samsung on ilmoittanut että kaikki 7.5.2007 jälkeen valmistetut tv:t pitäisi toimia (24p) mutta sen verran on valiteltu että eipä taida tuokaan pitää ihan paikkaansa

  Eli Firmiksen päivityksestä viellä, sitä ei ilmeisesti voi tehdä itse, mutta onko heillä tosiaan niin hyvä palvelu että se tullaan oikeen kotiin tekemään? ei kiinostaisi kuskailla tuota telkkua ympäri suomen.
   
 3. burner

  burner Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.06.2007
  Viestejä:
  655
  Saadut tykkäykset:
  0
  Firmwaren saa tarkistettua: "Put TV on standby, then press info, menu, mute, power. Below the menu options are 5 lines, the last 4 digits of the first line are your firmware version."

  Muista että firmwaren tarkistus resetoi aina kuvasäädöt tehdasasetuksille. Eli kantsii ottaa ylös omat arvot jos on tiettyihin asetuksiin tyytyväinen.

  Powermilliltä ainakin saa huoltokaverin käymään paikan päällä joka suorittaa päivitykset. Oli oikein näppärä. Laittoi muovipussit jalkaan,heitti upean Samsung takinsa tuolille,iski johdot läppäriin ja telkuun ja siinä jauhettiin sontaan sen aikaa kun päivitys kesti. Samsungilta kiitokseksi (en tiedä mistä hyvästä) sain vielä super coolin mini led taskulampun josta ponnahtaa patterit ulos itsestään:)
   
 4. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tiedosta, entä näkeeköhän jostakin päin internettiä mikä on uusin firmware? samsungin sivuilta ei ainakaan köykäisen etsinnän perusteella osunut mitään

  EDIT:

  Niin tuli mieleen kun jossakin törmäsin sellaiseen että samsungin HDMI2 liitin olis se ns "pc liitin" jossa ei ole muuta eroa kuin että siitä ei tule ääntä? mikäs ihme liitin se on koska ainakin Ati Radeon kortit pystyvät puskemaan HDMI:stä kuvan lisäksi ääntä (toisin kuin kai geforcet), eli pitääkö mun sitten liittää PS3 tuohon hdmi2 liitäntään, eiku hetkinen, tahdonhan mä sieltäkin ääntä... eli häh... sitten taas jossakin törmäsin tietoon että tässä töllössä on 2 HDMI:tä, mutta samsungin sivuilla sanotaan että kolme, ja silti tarkemmissa tuote infoissa sanotaan että 1... mielenkiintoista =)
   
 5. Froggy

  Froggy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.12.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa 46m86bdx:ssä on ainakin 3x Hdmi liitintä. 2X takana ja 1x sivussa. Tosta, ottaako 2 liitin vastaan ääntä on paha sanoa kun oma kone ei tosiaan siihen ääntä lähetä, mut ainakin pc:n kuva on levottoman hyvännäkönen siinäkytkettynä.

  Muutenkin ihmeen paljon ollut jengillä ongelmia, oma on pelannut loistavasti. (n1kk). 1080p toimii myös ongelmitta, samoin kuin sisäinen digiboxi kytkettynä welhoon kaapeliin. ( Welhohan lähettää kaapelissa myös antennikanavat diginä vähintään 2009asti.)
   
 6. kaka

  kaka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kysmys: Törkkäsin testimielessä kaverin X0:n vga piuhan 40m86:een samppaani kiinni mutta kuvaa ei tullut. telkkuun tuli muistaakseni teksti "tilaa ei tueta".
  Eli missä nyt sitten mättää. säädin komponentin kautta resoja mutta en saanut kuvaa kehiin sitten kuitenkaan vga:lla. mättääkö tämä sampan vai boxin päässä? mielestäni hertsimäärä ei nyt ole kohallaan kun tommosta sanoo, mutta sanokaapa joku viisaampi et miten asia on. :OI
   
 7. Yksisarvinen

  Yksisarvinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  M86 ei tue kaikkia vga:n antamia resoluutioita, eli jos olet aiemmin käyttänyt vga:ta boxin kanssa ja asettanut resoksi vaikka 1366x768, niin tuo voi johtua siitä. Ainakin 1920x1080 ja 640x480 resot toimii varmuudella tässä telkussa.
  Jos et ole vga:ta aiemmin käyttänyt, niin sitten en osaa sanoa.
   
 8. kaka

  kaka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.10.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis... Oma boxini on telkussa komponentilla ja 1080p. Kaverin boxi on hänen telkussaan 720p vga:lla. Oma boxi lähti huoltoon ja lainasin kaverin boxia. Lätkäsin vga:n kii eikä kuvaa tullut. sitten käytin omaa komponenttipiuhaa ja vaihtelin noita resoja ja koitin aina uudestaan vga:ta. en saanut millään resolla kuvaa näkymään tällä vga piuhalla.
   
 9. Yksisarvinen

  Yksisarvinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Komponentilla ei pysty vaihtamaan vga:n resoluutiota, joten ei onnistu tuolla tavalla. Joudut viemään boxin kaverisi luo ja vaihtamaan vga:n resoluution hänen telkussaan.

  Kokeilin äsken omalla piuhalla, ei toimi 1280x720 resoluutiokaan (tulee tilaa ei tueta- ilmoitus), eli tuossa se vika täytyy olla.

  EDIT: Jos haluat kokeilla vaihtaa resoluutiota sokkona, niin näppäilyohjeet (en tiedä onnistuuko näin, mutta voi kokeilla :p):
  Käynnistyksen jälkeen:
  3 kertaa oikealle, A, A, A, paina ylöspäin 7 kertaa (että varmasti menee 640x480 kohdalle), A, paina ylös ja A.
   
 10. t@ukka

  t@ukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin tänään jimm`s pc storesta hintaan 1349,-.. Soitin vielä myyjälle ja varmistelin että tulee "uusi" versio jossa bugit korjattu ja myyjä itsekin sanoi olevansa tietoinen tilanteesta. Ovat kuulemma varmistaneet samsungilta että kaikki telkkarit jota heille tulee on valmistettu syyskuun jälkeen, eli ovat uudella firmiksellä jne.. joten 24p tuki toimii ja muutkin bugit korjailtu. :thumbsup:
   
 11. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekkin kattelin jimmyltä mutta jotenkin tulee myyntisivuista käsitys että "kun telkku on sulle lähetetty, me ei haluta susta enää kuulla" kun mainitaan että mitää pixelitakuita ja jotain DOA takuita ei ole... Muuten kyllä jimmyltä aina tilannut osia.

  BTW : Onnea, olet yksi harvoista joka on saanut jimmyltä jonkun puhelimella kiinni =)
   
 12. t@ukka

  t@ukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta kyllä tuokin että mietytti pikselitakuu ja doa-vaihto.. Toisaalta kun kävi katsomassa expertillä mallia jossa kaapelivirittimen takia hintaa on tullut yli 600 euroa lisää niin päätin ottaa riskin.. toivotaan toivotaan :rolleyes:
   
 13. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  itseäni kyllä ihmetyttää että miksi joku firma voi sanoa että "ei muuten meillä sitten tä takuu korvaa näitä perus juttuja mikä muilla firmoilla korvataan..." eikös tuohon pitäisi jo kuluttaja-asiamiehen pystyä puuttumaan... ja anyway, eikös KAIKELLA internet kaupalla ole palautusoikeus sen viikon kaksi, ilman minkään näköistä syytäkin taitaa olla mahdollista?

  Mikä muuten on tuo DOA juttu?
   
 14. Vekseli

  Vekseli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.07.2007
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dead On Arrival
  eli
  rikki jo saapuessaan.
   
 15. t@ukka

  t@ukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä sitä odotellaan ja toivotaan parasta :D Paketin pitäisi saapua ensi viikon aikana.. Mites muuten tuo 14 päivän palautusoikeus joka kuitenkin käsittääkseni on voimassa jos sattuisi niin että telkkari hajalla heti saapuessaan.. tokihan varmaan itse joutuu korvaamaan postikulut kun lähettää telkkarin takaisin sinne, mutta se nyt ei paljoa ole.
   
 16. kandoo

  kandoo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2007
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitäs kuulemma ilmoittaa saapumispäivän aikana mikäli haluaa käyttää palautusoikeutta, hmm, kuittikin vaaditaan tuosta kys päivästä, mitä h...vettiä, eikö palautusoikeus raukea aina vasta 14 pv:n kuluttua, tuosta doa:sta en löytänyt kyllä mitään mainintaa. Itsekkin olen sieltä töllön tilannut, samalla heitin mailin johon pyysin vastausta mut ei ole kuulunut. Pitäsköhän sittenki hakea paikallisesta. Tämä kruunaa koko hankintaprojektin.
   
 17. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kappas vaan, itsekin tilasin torstaina samasta paikasta ja saas nähdä kummalle tulee laite ensin ;) Jimm'sin sivuilla kun näyttäisi olevan saldona nyt -1. Tilasin itse puolilta päivin ja pyysin toimitusta Helsingin myymälään noutoa varten ja lupasivat keskiviikolle 2.1. tai viimeistään torstaille 3.1. olevan siellä noutovalmiina... Itse tosin maksoin 1399,- ja mites tuon 50 euroa sait tingattua hinnasta pois?

  En sit osannut kysyä noista firmiksistä yms, mutta toimiikos (ilmeisen harmaatuodun) telkkarin digivirittimellä Ylen tekstitykset? Kun olen antanut itseni ymmärtää, että ongelmia saattaisi tulla ja ulkoisen boksin käyttöä suositellaan näihin tapauksiin... :confused:

  Ja tuo 14 päivän palautusoikeus on aika yksiselitteinen:
  http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/70c44d29-c546-4ba3-a56d-600ed679b0a3.aspx

  Asiakkaalla on oikeus myös saada toimiva tuote ja jos itselleni tulee DOA-laite (pikselitakuuta ei myyjän tarvitse antaa, valmistajalla voi toki olla sellainen), niin luulisin, että kuluttajaviranomaisilla uhkaaminen saanee Jimm'sinkin nöyräksi. Myyjällä ei yksinkertaisesti ole oikeutta myydä sutta ja pestä kätensä vastuusta. Kuluttaja on :king:
   
 18. t@ukka

  t@ukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin tosiaan ostin siis sen m87 version.. laitoin sen nyt vaan tähän ketjuun, koska eihän niillä juurikaan eroa ole.. Ja sillä oli tosiaan tuo hinta 1349,-

  Minkähän takia muuten m86 50 euroo kalliimpi?
   
 19. JayKay70

  JayKay70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.01.2008
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  En jaksa koko triidiä kahlata läpi, mutta eikös se ollut niin, että M86:ssa on todella kirkas pinnoite ja M87 on mattapintainen (ja koristelista alareunassa). Miten tämä hintaan vaikuttaa, niin eipä ole hajuakaan ;)

  Saankos vielä kysyä, milläistä toimitusaikaa lupailivat sulle? Omalla kohdalla n. viikon kuljetusaika Turun varastosta Helsingin myymälään vaikuttaa aika pitkältä. Olin ajatellut omistaa uudenvuodenpäivän säätöjen virittämiseen ja voit uskoa, että odottavan aika on pitkä. Varsinkin kun tuossa pöydällä nyhjöttää kaveriksi upouusi Xbox 360:n HDMI-versio :grr:
   
 20. Crimson

  Crimson Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.08.2001
  Viestejä:
  3 318
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kertokaahan onko tuossa 37-tuumaisessa oleellisesti huonompi kuva kuin suuremmissa malleissa? Dynaaminen kontrastisuhde näyttäisi ainakin olevan paljon pienempi sekä Super Clear Panel -ominaisuus puuttuvan...

  Kertokaahan HTMac (tai HTPC) -käyttäjät kuinka hyvin pikselit saa tässä kohdilleen? LG LF75:ssa olisi kuulemani mukaan erittäin toimiva 1:1 Pixel Mapping -ominaisuus, mutta pikaisen Gigantti-vertailun mukaan tämän Samsungin kuva näytti meikäläisen silmään paremmalta.