Samsung LE40M86

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lootu, 27.03.2007.

 1. derund

  derund Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.07.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0

  Tietokoneella ilmeisesti toimi, joku selitti että puuttuvat pikselit johtuisivat siitä että ne olisi peitetty. PS3:llä ei selkeästi toiminut ja overscania oli ainakin vasemmassa reunassa. LG 42LY95 pixel mapping toimi oikein PS3:lla ja pikseleitäkään ei ole peitetty.
   
 2. MagicalSkyMan

  MagicalSkyMan Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.06.2006
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt se on sitten varmistettu, että LE-40M86 tukee tietokonekäytössä sekä VGA:lla että HDMI:llä 1:1 mappausta. (Ainakin HDMI2 kohdalla)

  Kokeilin juuri PC:llä pitkästä aikaa DVI-HDMI liitäntää VGA:n sijaan (VGA toimi 1:1 alunperinkin), ja sain 1:1 toimimaan HDMIn kautta vaihtamalla HDMI2-liitännän nimeksi "PC". Ilman nimenvaihtoa reunoista puuttui pikseleitä (4, 2, 2, 1 kpl), tai jotenkin nuo siis karkasivat kuva-alueen ulkopuolelle.
   
 3. JJK80

  JJK80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  778
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. Mikam73

  Mikam73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten onko tuosta Samsung M86 Game Modesta oikeasti jotain iloa..

  En ole kokeillut, kun kuva on näyttänyt mainiolta ilmankin. :)
   
 5. Maniac

  Maniac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tämä yksilö tuli sitten ostettu itäkeskuksesta.
   
 6. Maniac

  Maniac Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivän tuo 37M87 ollut käytössä ja kovin jännitti miltä tuo "pikselimössö" kuva Toppyn T-malin kautta scartin avulla näytti.

  Yllättävä havainto oli se että Samsungin omalla sisäisellä virittimellä digikuvan laatu oli huomattavasti parempi kuin mitä Toppyllä scartin kautta.

  Kokeilin Samsungin omaa sisäistä viritintä ihan suoraan seinästä ja sitten tuollaisell One For All SV9210 ulkoisella antennilla, molemmissa tapauksissa kuvan laatu oli mielestäni huomattavasti parempi kuin Toppyn kautta

  Toppystä lähtevä scart piuha pitäisi olla paremmasta päästä.

  Onko syytä sittenkin vaihtaa Toppy uudempaan HDMI versioon vai hankkia tuollainen huippulaatuinen scart kaapeli?
   
 7. Pläski

  Pläski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omani sain Saksasta (www.ce24.de).
  Hyvin toimi tilaus, alle kahdessa viikossa maksusuorituksesta TV oli kotiovella.

  Kokonaishinnaksi kertyi 1870 euroa Paypalin kautta maksettuna.

  Mutta mutta, millä piuhalla kannattaa ääni ajaa sisään Canal Digitalin HD-boksista? Boxin mukana tulleen HDMI-piuhan kautta ei äänet toimi.

  Tämän Saksasta ostetun mallin sisäinen digiviritin ei näemmä tue Suomessa olevaa DVB-T verkkoa. No, who cares?

  Hienolta kuva näyttääää!!!!!!!!!!!!! Jawohl!!!
   
 8. Cio

  Cio Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2007
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain eilen 40" töllön. En vielä ehtinyt paljoa testata, mutta heti löytyi muutama vähän huolestuttava juttu:
  • Manuaali sanoo että DVI-liitännästä saisi liittää vain HDMI2:een. Kuva kuitenkin välkähteli muutaman sekunnin välein vähänkin isommalla resoluutiolla ja mikään ei auttanut. Kokeilin lopulta muita HDMI-liittimiä, joissa 1080p toimi virheettömästi.
  • Pilviä ilmaantui silminnähden parissa tunnissa. Ensin oli vain yksi sivussa. Ilmaantuminen saattoi liittyä asetusten muuttamiseen.
  • Ruudun takaa kuului varsin häiritsevä surina, kuin olisi ampiainen ollut huoneessa. En tiedä, olenko tuollaiselle yliherkkä, mutta huoneessa käynnissä olevat tietokone, viritinvahvistin ja subwoofer ovat kyllä tuohon verrattuna täysin äänettömät (tosin kaikki hiljaisiksi valittuja/modattuja).

  Tuo HDMI2-liitännän toiminta saattaa tietenkin olla ominaisuus, kun siinä on manuaalin mukaan jokin ero muihin. Pilvien kai pitäisi vähentyä tai olla säädöin vähennettävissä. Tuo käyntiääni on kuitenkin jo liikaa, kun hiljaisuus on minulle olennaista ja odotin jokseenkin äänetöntä tämän tuotearvion luettuani:
  http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40M86BD/Audio.php

  Soitin myyjälle, joka lupasi vaihtaa laitteen heti kun seuraava erä tulee varastoon.

  Onko kellään muulla ollut ongelmia HDMI2-liitännän syöttämisessä tietokoneen DVI-liitännästä?

  EDIT: Olin testannut DVI-HDMI -yhteyttä NVidia 6150 -kortilla 64-bit Linux -HTPC:stä. Kun testasin vielä NVidia 7800 GTX-kortilla Windows-koneesta, kaikki liittimet toimivat isoillakin resoluutioilla. Jos tuossa on kyse viasta, se tuskin on Samsungin puolella.

  Löysin myös särisevän komponentin; taustavalon säätö se on joka särisee ja siitä löytyy viitteitä netistä. Se on yksilövika että se särisee niin kovaa. Tosin, jos taustavalon pistää tappiin (10), niin se säätö ohitetaan ja särinä on silloin poissa.
   
 9. Pläski

  Pläski Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.05.2007
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soitin Samsungin tukeen...
  Tässä teeveessä on HDMI uutta mallia 1.3.
  Ja esim. Canalin HD-boxissa HDMI on vanhempaa versiota. Siksi äänet ei välity tämän piuhan kautta. Yritin kyllä rca:n kauttakin, mutta hiljaisuus vallitsi?
  Onneksi rca:n kautta äänet toimii kotistereoissa.
   
 10. jasteri

  jasteri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain telkun (M87) maanantaina ja kaveri otti sen vastaan kun itse olin töissä eikä myyntiliikkeen kuljetus suostunut tuomaan laitetta kuin 10-13 välisenä aikana. Tuska oli melkoinen kun laitoin digiboksin päälle ja kuvassa noin sentin välein harmaata häiriötä. Sama juttu DVDn kanssa. X360 toimii ok mutta sama häiriö toistuu jos laitan DVD-leffan pyörimään XBOX360 kautta. Häiriö näkyy vain kun kuvasuhde on 16:9. Jos kuvakoon zoomaa oikean kokoiseksi häiriöt katoaa. Kysyin tästä Samsungin tuesta ja sieltä tuli päivää myöhemmin vastaus että kokeile vaihtaa JustScan asetuksia. Siis mitä?! JustScan on käytössä vain HDMI signaalia vastaanotettaessa.
  Jos olisin itse ottanut laitteen vastaan olisin siitä heti huomauttanut. Minulla on telkussa kiinni Handanin tallentava digiboksi ja dvd scartin kautta ja XBOX360 komponentin kautta.

  TV on muuten todella mahtava ja olen tyytyväinen kuvanlaatuun mutta tämä 16:9 kuvasuhteen kanssa näkyvä häiriö ketuttaa. Zoomaamalla kuvan saa hyväksi mutta parin tonnin laitteessa en tämmöistä hyväksy...

  http://www.ilonpilaaja.com/samsung/01.jpg

  http://www.ilonpilaaja.com/samsung/02.jpg

  Onko kukaan ikinä törmännyt vastaavaan? Ongelma ei ole enää niin paha kuin ensimmäisenä päivänä (kuvassa) mutta näkyy välillä selvästi. Kiitollinen kaikesta avusta!
   
 11. -Niko-

  -Niko- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.11.2005
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Havaintoja missä pk-seudulla pääsisi kattelemaan 37" mallin kuvaa? 40" löytyy jokapaikasta, mutta toi 37" tuntuu olevan kiven alla.
   
 12. RenZo

  RenZo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.05.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itäkeskuksen Expertillä tais olla 37" näkyvillä ja itiksen gigantissa mut siellä se ei ollut päällä.
   
 13. johan_on

  johan_on Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toihan on tosi oudon näköinen, pakko olla joku vika! En hyväksyisi moista halvemmassakaan telkussa. Oiskohan huollon paikka?
   
 14. tommi462

  tommi462 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.10.2003
  Viestejä:
  937
  Saadut tykkäykset:
  2

  I care. Onko tämä nyt ihan faktaa, että jos Saksasta tilaa niin digiviritin ei toimi? Kyllähän se boksi löytyy ennestään, mutta olisi silti ihan kivaa että kaikki ominaisuudet toimivat jos ostan kalliin laitteen.

  Toisaalta, jos saa Saksasta sen 250e halvemmalla, niin kaipa sillä voi vähän TV-kuvan laadustakin uhrata.

  Mitenkäs Samsungien kanssa nämä takuuhuollot sitten? Takaisin Saksaan vai huolletaanko Suomessa?
   
 15. jasteri

  jasteri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2007
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsungin tuen kanssa juuri hetki sitten taas ihmeteltiin ja siihen tulokseen siellä tultiin että yhteys vaan jälleenmyyjään ja huoltoon vaan. Maksoin (mielestäni vielä paljon) siitä että laite tuodaan minulle ja asennetaan paikoilleen ja vanha veke. En käsitä miten laitteen tuonnut ihminen ei noista kuvavirheistä ollut moksiskaan vaan jätti viallisen laitteen minulle. No kohta soittoa jälleenmyyjälle ja huutoa saavat kuulla. Kiva jos joutuu olemaan viikon ilman telkkaria.
   
 16. vilenmarko

  vilenmarko Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.10.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  digitv.fi:

  Digi-tv-normit eri maissa?


  Maailmalla on käytössä erilaisia digitv-standardeja. Amerikassa, Etelä-Koreassa ja Taiwanissa on käytössä ATSC-standardi. Japanissa ISDB-T-standardi. Euroopassa, Etelä-Afrikassa, Intiassa ja Australiassa on käyttöön valittu DVB-T-standardi.

  Alkuvaiheessa Euroopan eri maissa on käytössä erilaisia vastaanotinnormeja. Tämän vuoksi samalla vastaanottimella ei voida vastaanottaa eri maissa digitv:n tarjoamia lisäpalveluita. Pyrkimyksenä on, että Euroopassa yleistyisi Suomessa käyttöön otettava vastaanotinstandardi MHP. Saksa sekä kaikki Pohjoismaat ovat sitoutuneet ottamaan käyttöön MHP-standardin.

  Digiboksista voidaan siirtää kuvasignaali ns. RGB-muodossa, jolloin ei ole merkitystä onko vastaanotin PAL- vai SECAM-tyyppinen

  Kyllä pitäis siis toimia...
   
 17. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se varmaan periaatteessa toimii, mutta automaattiscan tuskin löytää kanavia, kun niissä tuppaa olemaan eri maissa eri taajuudet "kovakoodattuna".
   
 18. tonste

  tonste Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.09.2005
  Viestejä:
  99
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin kuin tuolla PS 3 -foorumilla hehkutellaan

  https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=54695&page=21

  tänään tuli PS 3:een 1.80 firmware päivitys, jonka pitäisi osata nyt 24 fps:n ja DVD:eiden skaalaamisen 1080P:hen

  Onko kukaan jo ehtinyt testailemaan tämän Sampan kanssa, miltä se 24 fps tällä nyt näyttää? Hieman ristiriitaisitietoja on 24 fps tuesta. Britannian maahantuoja on sanonut meilissä, että osaa näyttää sen "oikein", mutta hdtvtest.co.uk:ssa taas sanoivat, ettei osaa, mutta siellä ei tainnut toisaalta olla oikein laitetta millä testata.

  Itse arvelin käydä tuossa kotimatkalla töistä ostamassa PS3:sen, niin pääsee sitten illalla testaamaan. En ole vielä mitään laitetta omaani HDMI kautta edes liittänyt tähän mennessä...
   
 19. proxi

  proxi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  290
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, onks kukaan tietoinen/päässy testaamaan et onko M87 37" ja 40" välillä paljoa eroa (jos siis 37 tuumaa riittää mut..) vai onko kyse jo fiilistely erosta??
  Onko kuvan laatu 40" "paljon" parempi? Hinta ero on kuitenkin aikamoinen noiden laitteiden välillä.
   
 20. proxi

  proxi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2004
  Viestejä:
  290
  Saadut tykkäykset:
  0
  hmm..pääsinkin paikallisessa OnOff liikkeessä katselemaan kumpaakin töllöä. Onhan tossa 40" parempi kuvankaatu ja 37" on näköjään mattapintainen näyttö. En sit tiedä kumpi on parempi aurinkoisella säällä/ valosalla, mattapintainen vai kirkas..