Samsung Galaxy SIII

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana aheikkinen, 04.05.2012.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Samsung Galaxy SIII on viimeinkin julkaistu.

  [​IMG]

  Tiedote: ePressi
  Uutinen: Androidsuomi.fi.

  Ominaisuuksia:
  • Näyttö: 4,8" 720p-resoluution HD Super AMOLED
  • Prosessori: Neliytiminen 1,4 GHz Exynos 4 Quad
  • Muisti: 16/32/64 GB
  • Akku: 2100 mAh irrotettava tehoakku vakiona
  • Saatavuus: toukokuun lopussa
  • Suositushinta: alkaen 699 euroa

  Muuta huomioitavaa:
  • S Voice -äänentunnistusta on laajennettu käynnistämään mm. kameran, ja se lähettää edelleen mm. tekstiviestit puhekomennoilla.
  • S Beam NFC- ja Wi-Fi direct -ominaisuudet – voit jakaa NFC:llä esim. musiikkitiedoston parissa sekunnissa kahden laitteen välillä
  • Smart stay pitää tarvittaessa näytön päällä etukameraa käyttäen, seuraten käyttäjän kasvoja ja sammuttaa näytön, kun sitä ei tarvita
  • Pop-up video – voit katsella videota missä tahansa käyttöjärjestelmän sisällä ja siirrellä sitä näytöllä tehdessäsi muita, arkisia, askareita
  • Direct call – jos olet SMS-ohjelmassa ja nostat puhelimen korvallesi, laite soittaa kontaktille
  • uudella, 8 Mpix kennolla, varustettu kamera käynnistyy alle sekunnissa ja sarjakuvausnopeus on 3,3 kuvaa sekunnissa ja voit valita parhaan kahdeksasta kuvasta
  • kasvontunnistus suoraan galleriassa, voit lähettää otetun kuvan välittömästi tunnistetuille kontakteille
  • langaton lataus lisävarusteena

  Eiköhän tämä iciwanha SII mene vaihtoon heti ensimmäisten kolmosten suomeen rantautuessa :naminami:

  katso liitettä galaxy-s-iii-236-sg-up-580x3861.jpg
   
 2. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 023
  Saadut tykkäykset:
  7
  Joko näissä älypuhelimissa on saatu akku kestämään vuorokautta pidempään vai vieläkö käytännöllisyys on tuotekehityksessä jätetty taka-alalle?
   
 3. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 376
  Saadut tykkäykset:
  145
  Onhan tuossa taas himpun verran isompi akku kuin edellisessä mallissa, mutta isompi näyttö ja tehokkaampi prosessori varmaan lisäävät virrankulutusta enemmän kuin mitä uusi akku tuo.
   
 4. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko löytyy kokemuksia puhelimesta? Mikä on akunkesto ilman kikkailuja? Onko puhelimessa jotain ominaisuutta, jonka vuoksi se pitäisi ehdottomasti hankkia? Nykyisellään käytössä S2-malli.
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Valitettavasti ei löydy. Ei nyt erinäisistä syistä ole mitenkään päin laskettuna varaa heittää tuollaista summaa luuriin.
   
 6. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 734
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse ostin viikko sitten S II:n (I9100) hintaan 395 € (Gigantin kytkytön hinta), koska hintaero S III:een oli sen verran suuri (~250 €). Juuri nyt taitaa olla "enää" ~200 € hintaeroa. Aiempi luurini oli Nokia E71, jota tuli kolmisen vuotta käytettyä. Eli melkoinen kulttuurishokki (kosketusnäyttö, Android, Kies, ei vakiona profiileita yms. aiemmin itsestäänselvyyksiä). Mutta alkujärkytyksen ja lisäsoftien asentamisen jälkeen alkaa olla jo paljon positiivisempi tunnelma.
  Näyttö on melkoinen virtasyöppö, mutta muuten kyllä hehkutusten arvoinen. Melkoinen nörttiluuri tämä kieltämättä on (ohjeistus minimaalista tai jopa vallan puuttuu, ruuttaukset jne.), eikä niille Symbian-kuittailuillekaan aivan niin paljon katetta ole, kuin odotin... :)

  Toiminta-ajat ovat Nokiaan (Symbian S60, 0.37 GHz, 2,4"/320*240...) verrattuna vaatimattomia, mutta ilmeisesti varsin hyvin linjassa muiden modernien älyluurien kanssa. S II on yllättäen 11 g kevyempi ja hieman ohuempikin. Itse olisin kyllä käyttänyt tuon painoeron suurempaan akkuun, sillä sen verran kevyt S II on kaikkiin moderneihinkin kilpailijoihinsa verrattuna.


  Kaupassa on pariin otteeseen tullut S III:aa (I9300) kyllä käpisteltyä. Onhan sen näyttö puoli tuumaa suurempi ja resoluutiokin parempi. Ja joitain pikkuparannuksia on siellä täällä. Joillekin tosin on miinusta se, että kokoa on S II:een verrrattuna enemmän ja kuten myös painoakin. Molemmat ovat kyllä mukavan ohuita. S III:ssa on kyllä suhteellisen suuri akku, mutta vastapainoksi prossu on tehokkaimmasta päästä ja näyttö entistä suurempi ja tarkempi. Joten aktiivisessa käytössä ei ainakaan näkemieni testien mukaan kovin suurta eroa ole S III:n eduksi, hieman kuitenkin. Likimain samalla hinnalla olisin tietenkin S III:n valinnut, vaikka sen fyysinen koko pikkuisen haastavampi onkin. Vähäisen kokemukseni perusteella ero vaikuttaisi vähemmän merkittävältä, kuin S I:n ja S II:n välillä.

  S III:ssa on tällä hetkellä vakiona - kaupan luurista tarkistin - Android 4.04 ja sen päällä Samsungin omat softat, jotka ovat uudistettuja versioita S II:een nähden. Tarkemmin en ole asiaan tutustunut, kunhan ohimennen kaupassa tsekkasin.
  S II:ssa on nykyään vakiona - omasta luuristani tarkistin - Android 4.0.3 ja sen päällä vanhemmat Samsungin omat softat. Aiemminhan oli Android 2.3. Virrankulutus tuntui tippuvan siedettävämmälle tasolle, kun laitoin asetuksissa täpän kohtaan Järjestelmän virransäästö. Sen tarkemmin en ole virrankulutusta optimoinut.  Mittaustapa tietenkin vaikuttaa suuresti, eli miten paljon valmiustila tai surffausaika vaikuttaa loppuarvosanaan jne. Tässä kuitenkin yhdellä tavalla mitattu akunkesto S II:lle (Android 2.3) ja S III:lle. Tekijänä gsmarena.com:
  Testimenetelmä, mikäli oikein olen ymmärtänyt:
  * 1 h puhetta (3G)
  * 1 h nettisurffausta
  * 1 h videonkatselua
  * loput valmiustilaa
  * mahdollisista virransäästösasetuksista en tiedä


  [​IMG]
  [​IMG]
  Tulokset tarkemmin:

  * S II: Samsung Galaxy S II battery life test (18.11.2011 / Android 2.0.3)

  * S III: Samsung I9300 Galaxy S III battery life test

  * Kaikki: Battery tests

  Endurance rating:
  • Apple iPhone 4S: 45 h
  • Nokia N9: 39 h
  • Nokia Lumia 800: 35 h
  • Samsung Galaxy Nexus: 31 h
  • Nokia Lumia 900: 29 h
  • Nokia Lumia 710: 27 h
   
  Viimeksi muokattu: 18.06.2012
 7. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Sampan systeemi toimiikin paremmin. Volemenapilla saa alas päin painamalla soittarin äänen pois sekä värinän päälle ja vielä kerran alas painamalla lähtee värinäkin pois. Ylös päin painelemalla tulee vastaavasti lisää volaa. Mihin niitä profiileita sitten enää tarvittiinkaan, kun sama hoituu tuolla yhdellä napilla. Ei tarvitse edes kaivella mistään valikoista, vaan toimii mistä tahansa järjestelmäruudusta käsin.
   
 8. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 376
  Saadut tykkäykset:
  145
  SII:een saa myös isompia akkuja. Tällöin myös takakansi vaihtuu, koska puhelimesta tulee paksumpi.
   
 9. Maky

  Maky Member

  Liittynyt:
  24.04.2000
  Viestejä:
  870
  Saadut tykkäykset:
  12
 10. Zanytwo

  Zanytwo New Member

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  818
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusin Jelly Bean on tullut ladattavaksi. Kohtuullisesti on tullut uusia toimintoja, kuten Google Now, estotila, uusi ilmoituspalkki, uusi kalenteri ja paljon muita. Myös näytönpainallusten tarkkuus on parannettu ja ja puhelimen käyttö on huomattavasti sulavampaa. Päivitys on lähes 300mt ja palvelimet ovat aika ruuhkaisia, joten suosittelen Kiesin kautta päivitystä. Sanottakoot vielä, että monet ovat sanoneet akunkulutuksen lisääntyvän, mutta sen pitäisi palautua normaaliksi muutaman latauskerran jälkeen.
   
 11. NudistPriest

  NudistPriest Member

  Liittynyt:
  02.01.2006
  Viestejä:
  669
  Saadut tykkäykset:
  0
  Google Now eli sitä kautta Google Maps:n jatkuva sijainnin kyttääminen pitää puhelinta hereillä ja hörsii akkua. Akkua kuluttaa myös backup googlen palvelimille.

  Akunsäästövinkkeinä on kytkeä pois em. backup sekä kaikki mahdolliset turhat Samsungin softat, news ja weather daemonit ym.
   
 12. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Nykyiselle laitteelleni ei ole omaa ketjua, niin kirjoittelenpa tähän:

  Syksyllä hankin ensimmäisestä tänne Savoon saakka ehtineestä tuote-erästä Note II puhelimen (muistaakseni suunnilleen lokakuun ensimmäisinä päivinä). Muuten aivan kertakaikkisen loistava laite, mutta nyt näyttöön on ilmestynyt puoli senttiä alhaalta ja 1cm oikealta häiriökäyttäytyvä pikseli. Vaikuttaisi siltä että vihreä alipiste saa kokoajan täysillä hönkää, sillä piste loistaa mustalla, harmaalla tai muuten tummalla kuvalla selkeästi vihreänä, mutta valkoisella tai muuten kirkkaalla kuvalla ei erotu oikeastaan laisinkaan. Tästä sisuuntuneena soittelin Samsungin puhelinpalveluun tiedustellakseni takuupolitiikasta.

  Ällistykseksi sain kuulla että mobiililaitteiden näytöillä ei ole minkään sorttista pikselitakuuta! Minulla viallisia pisteitä on toistaiseksi vain yksi, mutta aspan mukaan ei ole olemassa myöskään mitään määrällistä vikarajaa; pikeselitakuuta ei vain yksiselitteisesti ole lainkaan. Maksoin kuitenkin laitteesta melkoisen early adopter-premiumhinnan, euroa vaille 700 euroa. Kummallinen politiikka.

  Samsungia olen tähän saakka kannattanut tämän Note II puhelimen lisäksi Galaxy S sekä Galaxy SII puhelinten sekä Note 10.1" tabin verran. Ehkä tällä puutteellisella takuulla on vaikutusta seuraavan puhelimeni merkin valintaan joskus ensi syksynä, ehkä ei. Jää nähtäväksi. Ihan kivaahan se silti olisi, jos vialliset tuotteet korjattaisiin.
   
 13. wille82

  wille82 Member

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Just vähän aikaa sitten luin yhtä Note-ketjua toisella foorumilla ja siellä joku oli saanut suoraan uuden laitteen kuolleen pikselin takia.

  Edittiä: tässä linkki

  Editti2: Marketissa on joitain PixelFixer yms sovelluksia. En tosin tiedä auttaako noi vain onko niistä vain haittaa..
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2013
 14. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuossa muron tapauksessa oli "DOA" eli dead on arrival tapaus. Siis uutena ollut vika. Nythän tämä on ollut minulla jo ikuisuuden, 4kk, niin eihän tällaiset ikäloput enää kuulu mihinkään takuuseen.

  Samsungin mobiilipuolen aspassa vastasi ihan suomea puhunut nuori mieshenkilö joka vielä varmisti asian muualta ennen vastaustaan; mobiililaitteissa ei ole minkäänlaista pikselitakuuta, turha itkeä.
  Epäuskoisena varmistin asian vielä välittömällä uusintakysymyksellä ja edelleen kanta pysyi samana.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2013
 15. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Jospa vielä kerran kokeilisi Samsungia, vaikka se yksi yksinäinen kuollut piste Note II ruudussa edelleen möllöttää. Uusi Note 3 olisi kiikarissa..

  Mutta miten toimii käytännössä ulkomailta ostettujen Samsungin puhelimien takuu? Pitääkö puhelin lähettää Amazonille Saksaan huollettavaksi, vai järjestyykö huolto Suomessa? Jospa joku olisi joutunut testaamaan tuontiluurin huoltoruljanssin ihan käytännössä, niin arvostaisin kokemuksia suuresti.
  Hintaero on sinänsä pieni, 699€ Amazon.de vs. 749€ VK.fi, mutta säästö se on tuokin, jos vain huolto onnistuu normaalisti ja kikkailematta.
   
 16. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos täysin samaa tuotetta myydään Suomessa, niin Suomen maahantuoja/virallinen edustaja hoitaa huollot myös EU-alueelta ostettuihin koneisiin.

  E: Sivun alareunassa;

  http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/1de8011a-dd26-489c-a072-4d838ae79d53.aspx

  Ja tässä hieman kyseenalaisia "kokemuksia" Samsungin huoltotoiminnasta;

  http://www.ostaulkomailta.com/viewtopic.php?f=56&t=282
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2013
 17. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 109
  Saadut tykkäykset:
  121
  Note 3 tuli ostettua Markantalosta hintaan 717,00 euroa. 32gt 4G malli valkoisena.
  [​IMG]
  katso liitettä note.jpg
  Asennuksen yhteydessä ladattiin komeat 14gt sovellusten dataa, vaikka ennen luurin vaihtoa siivosinkin Google Playn sovelluslistalta turhimmat pois..
  Nyt kuitenkin on lataus/asennus/päivitysmaraton takana päin ja asetuksetkin enimmäkseen hierottuna kohdilleen. Hirmuinen määrä kirjautumispyyntöjä ja ristiin synkronoinnin yritystä. Pakkosovelluksia on tullut täysturhan ChatOnin lisäksi vielä rutosti lisää.

  Parannusta edelliseen Note 2 malliin verrattuna tapahtui yhteistyösovelluksista huolimatta. Yleinen toiminta ja komentoihin vastaaminen on vieläkin nopeampaa ja touchwiz entistäkin sujuvampi, vaikka ei se Note 2 mikään ihan nuhapumppu ollut. Kynätoiminnot ovat pikaisesti testattuna menneet ehkäpä jopa parempaan suuntaan ja näytön reagoivuus myös kosketukseen on jotenkin terävämpi (kosketus toimii myös todellisuudessa rukkaset kädessä, kuten luvattua).
  Näytön kuvanlaatu lyhyesti kuvailtuna aivan kertakaikkisen upea. Luurin fyysinen käteen istuvuus on myöskin parantunut, vaikka tämä onkin sormiintuntuvasti ohuempi kuin vanha. Takakuori on irrotettuna harmillisen halvan oloinen lerpake, mutta ohuuden vuoksi ymmärrän miksi tuollaiseen on päädytty. Kuori kiinnitettynä (kuten useimmissa käyttötilanteissa kuvittelisi olevan) tuo ei mitenkään erityisen pahalta tunnu.
  Näin äkkiseltään ainut takapakkia ottanut asia on kaiutin, jonka äänenlaatu heikkeni hieman ja sijainti siirtyi takakuoresta alapäätyyn.