Samsung Galaxy S

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana JS83, 20.08.2010.

 1. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 872
  Saadut tykkäykset:
  745
  Mikäs softa sulla on käytössä? Uusin 2.2? Omassa puhelimessa tulee normaali tekstiviestiääni, kun akku on täynnä. Ärsyttävä toki sekin, mutta siedettävämpi kuin tuo kuvailemasi ääni.
   
 2. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, 2.2. Minulla on tekstariäänenä tuo Nokian perinteinen "Piip piip", mutta oikeastaan kun mietin niin tuo hälytys kuulosti vähän siltä kun tuo tekstariääni bugittaisi, eli soisi tyyliin "PIPIPIPIPIPIPIPIPI". Pitänee katsoa oliko tuo joku satunnainen bugi, tai sitten väsää Taskerilla toiminnon joka hiljentää merkkiääniä siinä vaiheessa kun akku lähestyy täyttä.

  Tuo kortin bugittaminen vähän ihmetyttää. Arvelin jo että jos puhelin on tykännyt huonoa siitä kun olen irroittanut usb-kaapelin muutamaan kertaan poistamatta laitetta ensin windowsista, mutta aamulla kortti taas sekosi vaikkei puhelin ole ollut kaapelissa eilisen jälkeen. Hankala tietysti kun nuo käyttämäni soittoäänet on kortilla, joten kun kortti sekoaa soittoäänet eivät enää toimi. Pitänee jatkaa vianetsintää, kun ei viitsisi ihan vielä uutta korttiakaan ostaa kokeeksi.
   
 3. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos muuten jollain bugittaa tuo Galleriasta kuvien Sharettaminen Picasaan, eli kun painaa Sharea ja Picasaa niin puhelin alkaa tyrkyttämään kirjautumista Google Accountsiin, niin näköjään tuohon auttoi vinkki jonka löysin foorumilta. Eli ensinnäkin kirjautuu tietokoneella Picasaan google-tunnareilla, sitten asentaa puhelimeen Picasa Tool Pron, kirjautuu sinne, sitten odottelee pari päivää niin tuo Picasan tili alkaa toimimaan puhelimessa. :)

  En oikeastaan edes tiedä oliko tuo Picasa Toolin asentaminen pakollista, mutta tuo tosiaan siis vaati noin kaksi päivää odottelua, ennenkun tuo Share-toiminto heräsi, vaikka ajoin kaikki syncit ja boottasin luurin ja ties mitä. Hienoa tämä teknologia :rolleyes:

  Toinen vaihtoehto olisi ilmeisesti ajaa täysi Factory Reset, jolloin tuo Google Accounts-bugi katoaa, mutta harva varmaan viitsii tähän ryhtyä jos on suurin piirtein saanut jo kaiken asenneltua puhelimeen..


  edit. ...ja kortti sekosi näemmä jälleen kerran :(
  edit 2. Toimiihan tuo näköjään että nuo soittoäänet siirtää puhelimen sisäiseen muistiin, ringtones ja notifications kansioihin, eli tuo soimattomuus kortin seotessa korjaantuu sillä. Jäi sellainen muistikuva ettei tuo olisi toiminut kun sitä aiemmin kokeilin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2010
 4. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli mieleen noista tekstiviesteistä ja muista soittoäänistä... Miten tähän vaihdetaan tekstarin ääni niin, että saan haluamani kappaleen omista musiikeistani?
   
 5. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin tuolla mainitsemallani tavalla, eli luot kansion nimeltä notifications joko internal tai external sd:n juureen, ja lataat tiedostot sinne. Sen jälkeen kappaleet ilmestyvät notifications-äänten listaan. Soittoäänien kanssa sama toimii luomalla ringtones-kansio. Galaxystä käsittääkseni siis puuttuu täysin tämä "Etsi käytettävä soittoääni kansiosta X" optio.
   
 6. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, tuo olikin joku random bugi. Äsken latasin akun täyteen, ja normaali notifikaatioääni sieltä tuli.
   
 7. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhelimen akku kesti pyöreästi 24h vaikka käyttö on aika hillittyä, pelailua muutama kerta kuussa ja selailua ehkä pari kertaa viikkoon. Ei videoita tai musiikin kuuntelua. Lisäksi 3G, WLAN ja BT on pois päältä ja vain kahden mailin synkka päällä tunnin välein.

  Nappasin kokeeksi NoLED softan pois päältä sen jälkeen kun huomasin näytön olevan lämmin NoLEDin logojen jäljiltä. NoLEDin disabloinnin jälkeen akkua oli 42h:n jälkeen jäljellä vielä 10% ja aiemmin aina kärjessä ollut energia syöppö "display" oli enää alle puolet aiemmista prosenttiluvuistaan.

  Taitaa lähteä hitoille koko NoBATT softa meikeläisen puhelimesta. NoLEDissä on kaikenlaisia asetuksia siihen kuinka kauan nuo logot näytöllä pyörivät. Häviää kuitenkin idean koko softasta jos konfaan ne näkyviin vain 10 min ajaksi missatusta puhelusta.
   
 8. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla alkanut puhelin vähän jumittelemaan ja lagia on tullut myös. Toivottavasti ilmestyisi pian se paljon puhuttu 2.2.1 firmis jonka pitäisi korjailla paljon ongelmia!
  On käynyt mielessä myös puhelimen roottaus...
   
 9. marduk

  marduk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.11.2002
  Viestejä:
  361
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vittu tuo on hyvä homma, olen yrittänyt päivittää tätä kapulaa 3kk siinä onnistumatta. Win7 64bit + kies ei löydä edes koko puhelinta. Läppärissä sentään Win-xp löytää, muttei päivätä.
   
 10. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otetaas pieni kysely SGSn akun kestosta.

  Eli kuinkas pitkään teillä akut kestää tätä "normaalia" käyttöä?

  Itse joudun nimittäin lataamaan kapulaa joka ikinen yö.
  Jos ei ekana päivänä lainkaan puheluita saattaa akku kestää juuri ja juuri toisen päivän iltaan.

  Samsung lupaa valmiusajaksi 3Gllä 625 tuntia ja puheajaksi 6,5 tuntia!
  Nämä ajat eivät ainakaan itselläni toteudu mitenkään päin.

  Poika pelaili tuossa viikonloppuna tyden akun tyhjäksi kolmessa tunnissa...
   
 11. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 872
  Saadut tykkäykset:
  745
  Nykyään, kun puhelin on ollut jo sen puolisen vuotta, niin ylimääräinen käyttö on jo vähentynyt. Tulee siis vain tsekattua meileja pari kertaa päivässä ja vähän surffailtua. Tällä hetkellä laturi on vain työpaikalla, joten viikonloput pitää selvitä ilman laturia (tai no, vaimolta kyllä liikenee lainaan, mutta harvoin sitä käytän) ja yleensä ongelmia ei ole, vaan perjantai -> maanantai -väli menee mainiosti. Pari kolme päivää siis tuollaista ei-rankkaa-käyttöä. Softa on uusin virallinen.

  En pahemmin pelaile tai muutakaan multimeediokäyttöä harrasta, mikä tietenkin edesauttaa akun kestossa.

  edit: Lisätään sen verran, että yleensä luuri on 2,5g -tilassa. Jos jotain isoa pitää ladata, niin napsautan sen 3g-tilaan.
   
 12. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Älä puhu puhelua, ota pois bluetooth, älä käytä luuria, pois wlan ja muuta APN sellaiseksi joka ei toimi, niin tod näk ajat täyttyy.


  Jengi ei aina ymmärrä, että suuri näyttö ja jatkuvat yhteydet kuluttaa akkua hirmuisesti, pahimmat lähes samalla tavalla kun puhuminen. Tähän päälle sitten jatkuvasti synkkaavat säätiedot, facebookit sun muut niin ei ole ihme että akkua kuluu.

  Lopulta kaikki älyluurit on ihan samoja: kahta päivää ei kestä mikään eli oleellista on, että toimii sen yhden päivän ilman ongelmia :)
   
 13. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 872
  Saadut tykkäykset:
  745
  Ajattelinpa vielä vähän tarkentaa omaa käyttöäni. Bluetooth on 24/7 päällä auton langattoman handsfreen vuoksi, ja sitä käytän päivittäin puhumiseen. Sen lisäksi naamakirja päivittyy (en kyllä tiedä miksi, kun en sitä käytä) ja meilit tarkistetaan päivällä tunnin välein ja yöllä muistaakseni neljän tunnin välein.

  Sen lisäksi käytän NoLediä, joka kyllä syö akkua, jos muistutus on näytöllä kauan, mutta yleensä huomaan ne aika nopsaan, jolloin se ei ole ongelma. Sen lisäksi myös se on yöllä pois käytöstä.

  GPS, wlan ja 3g ovat siis oletkusena pois päältä ja käytän niitä vain tarvittaessa.

  Tällaisella peruskäytöllä kestää siis viikonlopun yli. Veikkaan kuitenkin, että peleillä ja videoilla ja 3g/wlan-surffaamisella akku menisi hyvinkin päivässä.

  edit: Säätäjällä oli ihan hyvä viesti akkujen kestosta. Kesäharjoittelijamme valitteli Noksun kosketusnäytöllisen puhelimen akun huonoa kestoa. Kun harjoittelija kesän jälkeen lähti, puhelin siirtyi asiakaspalvelun käyttöön, jolloin siitä otettiin kaikki datayhteydet yms. pois. Mielenkiintoista oli se, että puhelin ladattiin joulukuun 23. päivä, jonka jälkeen asiakaspalvelu oli lomalla seuraavan vuoden alkuun saakka ja töihin palatessa samainen Noksun luuri oli vielä päällä. Se siis selvisi noin 10 päivää valmiustilassa, kun puheluja oli nolla kappaletta. Käyttö siis ratkaisee paljon.
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2011
 14. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei kyllä kestäisi agregaattiin kytkettynäkään viikonlopun yli :) Meikeläisen käyttö on melko maltillista ottaen huomioon puhelimen kyvyt:

  - 3G, WLAN, GPS, BT kaikki pois päältä (tarvittaessa päällä)
  - Kaksi mailia synkkaa kerta tuntiin ja työpöydällä pari kalenteri widgettiä
  - Facebookia käytän "manuaalisesti" joskus
  - Nettiselailua pari kertaa viikkoon ja lyhyt pelailu ehkä kerta pariin viikkoon
  - Puheluita päivästä riippuen vartista pariin tuntiin

  Akku kesti n. päivän teki puhelimella mitä hyvänsä perushommia. Kun heitin NoLEDIn roskiin sain kestoa lisää puolesta päivästä päivään. Ehkäpä se akku kestää nyt sellaisen 1½ - 2 pv jos ei juurikaan käytä laitetta. Kyllähän sitä kaikkia hienouksia käyttäisi mutta kun se akku loppuu muutamaan tuntiin jos vähääkään alkaa enempiä leikkimään.
   
 15. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 917
  Saadut tykkäykset:
  218
  Itselläni puhelimen käyttö on ihan puheluita sekä tekstiviestejä. Eipä tule muita ominaisuuksia pahemmin räpläiltyä. Akun kesto 4-5 päivää kun puhelin on päällä 24/7.
   
 16. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari päivää kestää mulla.

  -WLAN käytännössä aina päällä, joskus pitemmälle reissulle muistan ottaa pois
  -Sähköposti kilahtaa oikeastaan välittömästi, ainakin WLANissa
  -Kevyttä pelailua oikeastaan päivittäin
  -Naamakirja päivittyy vissiin kerran tuntiin
  -BT ja GPS on pois päältä, verkkona on 3G
  -Puheluita 1-2 päivään, yleensä vain muutaman minuutin mittaisia
   
 17. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli rootattua puhelin ja asennettua darkys romin viimeisin versio. Puhelin on nyt uskomattoman nopea. Aivan kuin eri puhelin... olihan tuossa asennuksessa hommaa mutta oli se sen arvoista.

  Onko muut asennelleet custom romeja galaxyyn?
   
 18. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olikos sulla joku ohje tohon hommaan?

  Oon kans miettiny tota hommaa...
   
 19. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
 20. mhm79

  mhm79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  5
  pelasin galaxylla ja sitten mulle soitettiin, mutta se ei vaan yhdistänyt tai näkynyt että mulle olis soitettu. voiko tohon jossain asetuksissa vaikuttaa?