Samsung Galaxy S

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana JS83, 20.08.2010.

 1. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä ohje miten se tehdään.  Itse olen kyllä nepan kanssa samaa mieltä tuosta back napista.
  Minusta sen toiminta on täysin loogista.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 872
  Saadut tykkäykset:
  745
  Kiitos ja kumarrus!
   
 3. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos tätä vaikka vertaa appleen (touch kotona ja ipad aika paljon leikkinyt)

  On vain nappi home, joka menee aina ensimmäiselle sivulle. Itse käyttöliittymässä valinnat tapahtuu oikeastaan kahdella tavalla:

  1) Valinta hyväksyy. Back nappi on, mutta se on aina sisällä graafisessa käyttöliittymässä ja se on nimetty sen mukaan, mikä edellinen taso on nimeltään ts nappi itsessään kertoo paremmin missä ollaan käyttöliitymässä ja minne ollaan menossa. Mitään geneeristä back nappia ei ole olemassa. Home nappi jättää valinnan voimaan.

  2) joskus, jos valinta on ainoa sivulla, valinnan tekeminen itsessään hyväksyy kaiken ja käyttöliittymä siirtyy automaattisesti edelliselle tasolle (tämä on imo aika jees)

  Vrt uuteen symppariin:

  1) Valinta hyväksyy. Lopussa on kuitenkin usein UI tasolla "ok" tai "peruuta" eli poistuminen on yhden napin päässä, mutta käyttäjä saa informaatiota. Valita hyväksyy, koska jos painaa home, valinta jää voimaan.

  2) Sympparissa on myös jo jonkin verran automaattista valintaa kuten appelssa eli laite valitsee heti ja palaa automaattisesti yhden tason taaksepäin.

  Moninkertaista ok-ok-ok, ei sympparissa enää ole.

  Vrt Android:

  1) Valinta hyväksyy. Poistuminen voi tapahtua usein vain fyysisellä back napilla

  2) Automaattista valintaa ei ole  Nyt androidissa tulee fiilis, että back nappi on tuotu laitteeseen helpon nettiselailun takia ja sitten siinä samassa nappia käytetään aika "villisti" käyttöliittymäpuolella. Oli tilanne mikä tahansa, tuo on aina "takaportti", jolla mennään takaisin riippumatta siitä, onko mitään muutoksia tehty.

  Kuten aiemmin sanoin, tämän kanssa on helppo elää, koska tietää mitä nappi tekee. Uskoisin kuitenkin, että mitä enemmän androidin tarvitsee valloittaa "pihtiputaan mummoja", sitä enemmän ongelmia tämäntyyppisestä käyttöliittymästä voi tulla.


  Tässä back napin käytössä piilee myös ongelmia appsien heikon käytettävyyden kannalta. Esimerkkinä Home Buddy kotiautomaatiosovellus:

  Tällä sovelluksella voi käskeä kämppäni valoja androidilla natiivisoftalla (ja tästäkin prk joutuu luopumaan). Kun valitsen yksittäisen lampun, ruudulle avutuu käyttöliittymä jossa lampun nimi ja sitten togglenappi on/off. Jos valo on ollut poissa ja painan on, nappi muuttuu tasolle on. Sen jälkeen ei tapahdu mitään. Käyttöliittymä ei siirrä minua automaattisesti taaksepäin tai missään ei ole mitään nappia taaksepäin siirtymiseen.

  Syy tähän umpikujaan (ja moniin muihin umpikujiin ihan androidin omassa käyttiksessä) on fyysinen back nappi. Tämä nappi on "päästänyt" käyttöliittymäsuunnittelijan helpolla. UI voi olla täynnä "umpikujia", koska rautatasolla on aina nappi joka korjaa ongelman. Käyttöliittymäsuunnittelija ei edes vaivaudu miettimään miten tämän voisi toteuttaa fiksummin ja tästä syystä käyttäjä joutuu kärsimään heikosta käytettävyydestä. Ongelman sitten finaisoi tuo itse fyysinen back nappi, joka ei tässä luurissa ole kovin helpossa paikassa ts peukaloa joutuu taivuttamaan aika tavalla, jotta "umpikujasta" pääsee ulos.

  Vrt samanlainen sovellus applella. Fyysistä back nappia ei ole, joten käyttöliittymäsuunnittelija on pakotettu miettimään miten käyttäjä voi siirtyä eri tasojen välillä fiksusti. Ratkaisuna yleensä on se UI nappi, jossa voisi lukea tässä tapauksessa "all devices" tai vielä parempaa: kun valinnan tehnyt, UI siirtyy automaattisesti aiemmalle tasolle.
   
 4. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi eilen asentelin kolmea ohjelmaa yhtä aikaa...
   
 5. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinhän Säätäjä kirjoittikin, että jää kaipaamaan sitä asiaa!
   
 6. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Desire nyt 24h käytössä, muutama kokemus vrt galaxy s:


  Desire parempi:

  - alun käyttöönotto sisältää enemmän "haluatko synkata sitä ja sitä" ja siten käyttöootto on mukavampaa

  - desire tuntuu about yhtä arvokkaalta mitä on laitteen hinta

  - HTC:n omat appsit on valmiina sisällä ja ne ovat keskimäärin todella loistavia

  - HTC sense on imo tyylikkäämpi, näyttävämpi ja käytettävämpi kuin samsungin oma. Samsungin ainoaksi eduksi tuntuu jäävän neljä alanäytön ikonia

  - Exchange synkki toimii heti alusta asti täydellisesti


  Galaxy S parempi:

  - desire näyttö ei pärjää galaxylle

  - kevyempi

  - kamera on oikeasti hyvä, desiren kamera on suoraan sanottuna pas**

  - desiren näppis tuntuu jumittuvan aika usein pystyasentoon jos näppis avautuu tässä näkymässä. Todella ärsyttävää kun näppäimistöstä pitää poistia, kääntää pystyasentoon ja takaisin taas vaakaan

  - desiren näytön saa auki painamalla vain ja ainostaan power nappia (jonka jälkeen pitää vielä avata lukko ui tasolta), todella pebasta


  Lyhyesti sanottuna desire vs galaxy s päätyy ainakin toistaiseksi itsellä desireeen.

  Ensimmäisen vuorokauden jälkeen pidän suht epätodennäköisenä, että desirestä löytyisi jokin ominaisuus, joka kääntäisi tämän toisin päin. Sen verran kuitenkin merkkaa paremmat kalenterit, sähköpostit, laadukas tuntuma ja asteen viilatumpi ui. En myöskään usko, että olen helpolla ottamassa N8:a takaisin vapaaehtoisesti.


  Ja sitten taas toisaalta jos haluaa paikallisesti ladattavat kartat, oikeasti toimivan navigaation ja todella hyvän kameran, pitää ottaa se N8.


  Sitä täydellistä luuria odotellessa....
   
 7. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Säätäjä - onko sinulla siis testissä tuo uusi HTC Desire Z, Desire HD vai vanha Desire?

  Itse päätin Nokia N8 ja Desire sekä Samsung Galaxy S i9000 testailun jälkeen jäädä odottelemaan Android 3.x/Symbian 4^/MeeGo puhelimia (taitavat kaikki ilmestyä käyttäjille aikaisintaan Q1/2011), iPhone 4 voisi mennä jos näyttö olisi hieman suurempi ja Apple ei rajoittaisi käyttäjien toimia niin rajusti.
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2010
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Vanha desire

  Android 3.0 tod näk menee tosiaan Q1 ja nyt jo puhutaan android nelosesta joka ehkäpä jopa ensi kesänä. Meego ehkä 1H... ja samaan aikaan prossupuoli jatkaa huimaa kehitystä, ensi vuoden 2H varmaan saatavissa 1.5Ghz dual coret :)

  Valitsee mitä tahansa, laitteiden kehitys ei ole pysähtymässä ja siten on lopulta aika sama milloin hyppää mukaan. Tällä hetkellä tosin kannattaisi ehkä odottaa sen verran, että saisi jonkun uuden desiren, koska tämä nykyinen on jo asteen vanha, jonka näkee esim tuosta kamerasta.

  Jos haluaa jatkuvasti uutta, imo kannattaa ajatella, että 24kk ei mitenkään pärjää samalla luurilla. Itse tuossa laskeskelin, että keskimääräinen käyttöaika itsellä ollut hyvin tarkkaan 12kk (vuodesta 2004) eli aika paljon perinteistä kytkyaikaa vähemmän. Monet jotenkin ajattelevat, että "pärjäsin sitä vanhallakin 4 vuotta", mutta erona oli, että se vanha känny yli tod näk joku peruspuhelin, jolla vaan puhuttiin. Nämä uudet laitteet ovat kuitenkin enemmän tietokoneita kuin puhelimia ja siten ne "vanhenevat" lopulta aika pirun nopeasti.
   
 9. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asentelin niitä ohjelmia N8:n
   
 10. Vekka

  Vekka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  1 022
  Saadut tykkäykset:
  8
  Galaxy S:n Froyo pois jakelusta.
  Linkki
   
 11. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kadonnut tekstiviestejä itsekseen? Meikeläiseltä hävisi jonkun aikaa kokonaisia viestiketjuja ja kun logista kävi tsekkaamassa niin kontakteilta tulleen viestilogin kohdalla sanottiin vain että deleted. Itse en ole voinut kämmentää koska tätä on tapahtunut useita kertoja. Poistin SMSfilter liten ja nyt tuntuisi että katoamista ei enää tapahdu. Kadonneet ketjut eivät kuitenkaan koskaan päätyneet tuonne SMSfilter liten puolellekaan. Olisiko kellään ehdottaa toista filtteri softaa, sellaista joka osaa filtteröidä mailista lähetetyt viestit, joissa ei ole mitään erillistä puhelinnumeroa.

  Onko jotain tapaa lisätä SMS replyyn muita vastaanottajia kuin vain alkuperäinen lähettäjä? Joskus tulee viestejä joihin on lähettäjä on kirjoitanut useamman vastaanottajan ja koska kyseessä on SMS niin lähettäjä on tietty ainoa joka näkyy. Kun vedät tähän replyn niin missään ei ole asetusta jolla voisit lisätä useampia vastaanottajia. Pitää siis replytä yhdelle ja sen jälkeen erikseen forwardoida lähettämäsi viesti useammalle.

  Puhelin on pelannut muutaman kuukauden ihan jees enkä ole onneksi kovin paljoa kärsinyt JP6 (2.2) raportoiduista ongelmista. Muutamia negatiivisia puolia voisi mainita.
  - Akun kulutus kasvanut 2.2:n myötä
  - Market jää joskus jumiin kun koitat päivittää softia. Downloading tila jää päälle ja jos sen keskeyttää niin Market luulee tulevaisuudessa että koko softaa ei enää ole puhelimellasi ja valittavana vain Install valinta :(
  - Puhelin ei ilmoita akun loppumisesta. Nokiassa tottui ilmoituksiin mutta Samppa vain sammuu. Minulla joku asetus pielessä?

  Virallista FroYo päivitystä / korjausta tuloillaan?

  Samsung Starts with Froyo updates next week.

  They start with Europe.
  After Europe the will go to Asia and Africa.
  Every Galaxy S user could update his device with Samsung Kies.
  Or with our way. (ODIN)

  The firmwares will be XWJPA or XXJPO. (For Europe)
  Both firmwares leaked on our website already.

  So if you want you could download them and update your mobile!
  Good Luck!

  Remember after this Release Samsung keep supporting your device!
  So please check weekly Samsung Kies or our website!

  Every Galaxy S phone will have Android 2.2 before 2011!

  We have currently no information for the Samsung I5800 and I5500.
   
 12. Juksa

  Juksa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2007
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä kuuluko tämä nyt niinkö yleensäkin android ominaisuuksiin vaiko puhelinkohtaisiin, mutta saako Galaxyä näkymään kotiverkossa mitenkään? Helpottaisi hommaa, jos esim Photos-kansion sais suoraan win 7:n resurssienhallinan suosikit kohtaan.

  Näin ollen kuvia olisi kenties joutuisampi siirtää eikä Kiesiä tarvitse. Nyt käytössä dropbox, mutta on hidasta ladata tiedosto kerrallaan...

  EDIT// Taitaa olla tuo Allshare ohjelma ratkaisu tähän, täytyypä perehtyä tarkemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2010
 13. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  JPA (2.2) firmis saatavilla Kiesin kautta, Kies pitää päivittää ennen kuin suostuu asentamaan JPA:n puhelimeen. Heitin just JP6:n päälle enkä huomannut mitään muuta eroa, kuin että nyt ohjelmat valikon ohjelmat menivät aakkosjärjestykseen. En jaksanut tällä kertaa vetää tehdas resettejä tai cachen putsauksia joten kaikki tiedot säilyivät ok. Työpöytä tietty resetoituu taas ja sen joutuu palauttamaan mieleisekseen.

  Katsotaan nyt auttoiko hillitsemään kasvanutta akunkulutusta.
   
 14. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaverin Galaxyssa näkyi olevan sovellus Swype, jolla saapi kirjoitettua piirtelemällä näppäimistöä. Löytyykö Marketista Desirelle vastaavaa?
   
 15. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Loistavaa! maksaa itsensä 6e takaisin kuukaudessa kun käyttää saunaSMS:ää. Suomi sanakirjasto löytyy mut ei englanti.

  Edit: englanti sanakirja löytyi myöhemmin marketista.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2010
 16. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs ilmaista Facebook softaa / widgettiä käytätte Galaxylla? Meinaan sellaista jonka saisi widgettinä työpöydälle ja siihen päivittyisi vaikka vartin välein automaattisesti synkkaamalla status updatet ja viestit. En lataile kuvia tai päivittele profiilia / statusta joten se on toisarvoista.
   
 17. h-p

  h-p Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.03.2007
  Viestejä:
  863
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on ihan tuollainen kuin Facebook for Android.
   
 18. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Alkoi ketuttaa kun puhelin ei millään lailla ilmoita kun patteri alkaa olla tyhjä, sammuu vaan itsestää yhtäkkiä. Asentelin Battery alarm softan, jolla voi määritellä koska alkaa ja kuinka usein ilmoitetaan patterin loppumisesta. Lisäksi tällä saa vasempaan yläreunaan patterin lataustason ilmoittavan ikonin. Pitää seurailla onko tästä hyötyä vai viekö vain turhaa akkua.
   
 19. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perjantaina sorruin viimein ja kävin hakemassa Elisa shopista oman pois. Aika näppärä peli tämä on kyllä ainakin entiseen Nokian E63:seen verrattuna, manuaalia ei ole vielä tarvinut vilkaista vaikka olikin ensimmäinen kerta eläissään kun mitään Android-laitetta käytän. Akku on tullut latailtua nyt varmaan neljään kertaan tässä kahden päivän aikana, tosin laite onkin ollut näpeissä melkein koko hereilläoloajan, sen verran tuohon on löytynyt kaikkea pikku kivaa applikaatiota ja muuta.

  Muutamia appeja mitä olen asennellut:
  -Agenda Widget - Kätevä kalenteriwidgetti, runsaasti kokovaihtoehtoja riippuen minkä kokoisen widgetin haluaa
  -Chrome to Phone - Voit lähettää linkin tietokoneen selaimesta suoraan puhelimeen yhdellä klikkauksella (Firefoxille oma plugin)
  -Enidroid - hakee soittajan tiedot ja blokkaa puhelinmyyjät
  -Gmote - Ohjaa tietokoneen musiikintoistoa puhelimelta, ja streamaa tietokoneella olevaa musiikkia puhelimessa
  -Greader - Google Reader syötelukija
  -Irssi ConnectBot - SSH-sovellus
  -MSN Talk - Messenger Androidille
  -Wifi@Home - Sammuttaa wlanin automaattisesti kun poistut kotoa

  Tuskin mitään kovin mullistavia uutuuksia, mutta muutama oli ainakin itselle aika kiven alla kun koitin etsiä. Kätevä oli myöskin kun viimein tajusi että AppBrain lähettää sovelluksen klikkauksella puhelimeen, kunhan sivulle vaan kirjautuu sisään..

  Onhan tässä tosiaan aika merkittävä ero aiempiin puhelimiin. Käytettävyys, ruudun koko ja puhelimen teho ovat ylittäneet sen rajapyykin että laite ei enää ole pelkästään se viimeinen hätävara, josta voi tarkastaa koska seuraava bussi lähtee tai missä se osoite olikaan mihin on menossa.

  Mediakäyttöä ei ole vielä tullut kummemmin kokeiltua. Edellisestä puhelimesta olisi ollut 8GB muistikortti valmiiksi täynnä musiikkia, mutta jostain kumman syystä kortilta katosi jossain vaiheessa tiedot, tietokoneelta selatessa kortilla näkyi vain kaksi tiedostoa epämääräisillä nimillä. En sitten jäänyt tuota pitemmäksi aikaa ihmettelemään, tyhjensin koko kortin, niin pääseepähän päivittämään musiikkikirjaston siinä samalla, kortilla kun oli enää muutama sataa megaa vapaata tilaa.

  Edit: tuli yksi pieni asia mieleen mikä tässä on tähän mennessä hiukan ärsyttänyt, nimittäin nuo muutama pilipalisoittoääni mitä on vakiona saatavilla. Kai tuo Nokian tekstiviestin merkkiäänikin on niin selkärankaan syöpynyt ettei siitä mielellään luopuisi :rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2010
 20. geru

  geru Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2007
  Viestejä:
  1 389
  Saadut tykkäykset:
  0
  Erikoista. Tähän mennessä tainnut jo neljä kertaa käydä tuo että puhelin näyttää kortin sisällön korruptoituneena, eli tiedostonimet on ihan siansaksaa. Tähän asti olen vaan formatoinut kortin, kun tuolla ei ole juuri mitään ollut, mutta tällä kertaa mounttasin ja mounttasin kortin, ja liitin puhelimen pc:hen, niin tiedostot näkyivät jälleen. Ellei vika ole sitten kortissa..

  Löytyi muuten tuollainen mielenkiintoinen softa kun Tasker, jolla saa ohjelmoitua puhelimeen mitä vaan toimintoja keksii, tyyliin Kun tapahtuu asia X tee toiminto Y. Eri triggereinä pystyy käyttämään puhelimen asentoa, sijaintia, aikaa, akun latausta jne.

  Vielä kun keksisi millä saa pois tuon helvetillisen kilinän mikä alkaa kun akku on täynnä, puhelin huutaa kun palosireeni niin kauan kunnes johdon ottaa irti.