Samsung Galaxy S

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana JS83, 20.08.2010.

 1. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt näkyy maksulliset softat Android marketissa... ei muuta kuin kaupoille. Ainakin Skies of Glory sekä Switch Pro vaikuttivat hankinnan arvoisilta aikoinaan.

  Vaikka luottokorttia on tullut heiluteltua netissä ja ulkomailla tuo Googlelle tietojen luovuttaminen arvelluttaa silti normaalia enemmän ja jäikin vielä softat ostamatta...
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tulipa tässä höylättyä electronilla tuo labyrinth :)
  Siirsin varuilta tuossa päivällä käyttötililtä pyöreät tonnit toisaalle talteen ettei google vie ihan puille paljaille jos sattuukin checkoutissa jokin pilkkuvirhe :D
  (No, oikea syy rahojen siirtoon oli tuleva venäjän reissu, siis se ettei mahdollinen korttirosmo pääse ostelemaan aivanmitä sattuu. Sekä tietysti se, ettei tule niin helposti osteltua android puhelimia tms kalliita heräteostoksia kun tilillä on normaalitilassa vain satasia..)

  E: Minulle ei ollut aluksi ollenkaan itsestäänselvää kuinka ostaminen tapahtuu. Selailin android.comin faqeja aika pitkään ennen kuin lopulta sattumalta epätoivoisena kokeilin mennä markettiin puhelimella ja klikata osta nappia. Oletin tietysti että tuonne tehtäisiin tietokoneella android.com/market account ensin, jonka kautta sitten kirjauduttaisiin kauppaan ja lisäillään ostoskoriin tms pelejä ja sitten maksetaan. Hommahan toimikin sitten puhelimen market sovelluksen kautta, ensimmäisen osta -klikkauksen jälkeen täytellään luottokortin numeroa ja osoitetta ja luetaan käyttöoikeussopparit.. No selkisi tämäkin, ja labyrinth pelittää ainakin toistaiseksi electronilla maksettunakin :)
  E2: Mukava peli mielestäni, vaikkei mikää kovin monimutkainen olekaan. Pystyy myös pelaamaan halutessaan sopivan pienissä annoksissa, eihän kukaan nyt puhelimen ruudulla kehtaisi mitään seikkailu/toimintapelien kymmenien minuuttien mittaisia kampanjoita pelatakaan.
  E3: Ensimmäinen koskaan maksamani kännypeli kyseessä! N-gage aikaan s60 pelejä tuli joskus latailtua netistä. Jotenkin ei olisi tuntunut järkevältä maksaa olemattomasta ladattavasta pelistä 5-6euroa, kun ei edes levykettä tai muistikorttia olisi saanut. Xboxin tai PC pelit saivatkin maksaa, kun niissä sentää sai rahalla sen levyn kouraan. No, ehkä tässä pikkuhiljaa oppii vielä vanhakin immateriaalista maksamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 06.10.2010
 3. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  lupasin vertailla vähän enemmän galaxy s ja nokia n8:a kun galaxystä alkaa olla enemmän kokemuksia. Luurissa versio 2.2. Näin päivän perusteella muutama juttu kuitenkin.

  Laite on ennenkaikkea nopea ja ero n8:iin on huomattava. N97/n97 mini on tähän verrattuna kuin etanoita.

  Tämä nopeus helposti peittää alleen sen tosiasian, että laite on uskomattoman muovisen tuntuinen. Kotelo ja varsinkin napit ovat tuntumaltaan samaa luokkaa kuin 100e nokia jota voinee pitää tämän hintaluokan luurissa aika käsittämättömänä. Toisaalta muovisuuden etuna on keveys.

  Käyttönotto muuten on helppoa ja käyttöliittymä itseään aika hyvin opastava. Jostain kumman syystä laite ei osannut asettaa APN kohdalleen SIM-kortin perusteella, mutta asetusten löytäminen sujui todella helposti.

  Nettiselaimen käyttöliittymä on hyvin tietokonemainen ja siten hyvä. Kun nokiassa haluaa selata edelliselle nettisivulle, pitää tehdä lukemattomia painalluksia ja siltikin lopputulos voi olla väärä. Käyttökokemus on jokaisessa asiassa edellä tässä nettiselaimessa.

  Kotisivuja on monta, siitä plussa. Lisäksi ne ovat vapaamminen määritettävissä kuin nokiassa. Miinusta siitä, että ovat aina pystyasennossa. Makuasia on, diggaako siitä, että kaikkien sivujen taustalla on sama kuva "jatkuvana" (=android) vai erillisenä (=nokia).

  Androidkauppa ei nähtävästi osaa ottaa huomioon, jos loggaudun samalla nimellä sisällä mitä olen käyttänyt toisessa laitteessa. Nyt ehdotti toiseen laitteeseen ladattujen sovellusten kohdalla "päivitä", vaikka koko sovellusta ei ole ladattu.

  Laitteen softanäppis on selkeästi nokiaa edellä. Ero tulee osittain suuremmasta näytöstä, mutta pääosin kuitenkin näppäinten suuremmasta koosta ja näppisen paremmasta layoutista. Näppiksen erikoismerkit ja niiden selailu on kuitenkin toteutettu enemmän kuin hankalasti, sillä tähän tarvitsee kahta nappia (vrt nokia jossa yksi). Samoin "kursorinsiirtäjä" jolla voi valita missä kohtaa kursori on jo kirjoitetussa tekstissä, on valovuosia nokia perinteistä "eteenpäin ja taaksepäin" nappia.

  Mail for exchange ryppyli heti, sitä pitää koittaa uudestaan myöhemmin ja katsoa missä mätti. Asetukset ovat kyllä oikein ja serveri vastasi tietokoneelle eli siinäkin ei vikaa voi olla.

  Ylipäätään positiivinen kokemus tähän asti
   
 4. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kiesiin oli tullut päivitys, mutta edelleen odotellaan puhelimen yhdistämistä tuloksetta ikuisuuksia.

  E: Juu eipä edelleenkään auta mikään tähän hommaan.. Ei koneen eikä luurin boottimiset, taikka luurin usb asetusten reknaaminen massamuisti/kies välillä.. Käytössä on myös koneen takana oleva usb portti (etupaneelin liittimistä ei toimi esim linuxiin boottiminen tikulta tai canonin kameran kuvien siirto, mutta nyt käytetystä liittimestä em. toiminteetkin pelittävät, joten siitä ei pitäisi olla enää kiinni.)
  Mikäs on itse puhelimen viimeisin ohjelmisto? Minulla näyttää 2.1-update1
   
  Viimeksi muokattu: 11.10.2010
 5. wille82

  wille82 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tollasen ohjeen jostain löysin:

  1. Kies päälle
  2. Känny koneeseen kiinni ja kies mode
  3. Odota että kännyssä lukee Connected
  4. Klikkaa Oma Tietokone:tta hiiren oikealla ja valitse Hallitse, sieltä pitäisi löytyä Portable Devices ja sen alta GT-i9000, sen päällä taas hiiren oikea ja Poista käytöstä ja samantien piuha irti kännystä
  5. Sitten uudestaan piuha kännyyn kiinni ja kies mode päälle ja odota taas että lukee Connected
  6. Toista kohta 4. mutta tällä kertaa paina että Ota käyttöön
   
 6. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Android 2.2 eli Froyo vihdoin ladattavissa :thumbsup:
   
 7. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näkyykö Kiesissä?:hitme:
   
 8. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivityksen jälkeen hävisi Marketti johonkin :confused:
  Paljon on tullut parannuksia! Nyt toimivat kunnolla youtube videotkin ja voi valita myös HD:n päälle :) Puhe ohjaus ei tunnista vielä Suomenkieltä ja ohjeistavaa navigointia ei vielä myöskään tullut... Puhelin toimii ehkä aavistuksen nopeampaa mitä ennen.
   
 9. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Marketin voi ilmeisesti palauttaa vain cachen tyhjäämisellä sekä tehdasasetusten palautuksella. Ilmeisesti nämä on joka tapauksessa viisasta tehdä kun päivitetään 2.1 -> 2.2 (JPM+JP6).

  ALLA OLEVILLA OHJEILLA MENETÄT KAIKKI TIEDOT PUHELIMESTASI !!!

  1. Puhelin pois päältä
  2. Volume UP + Home -näppäimet pohjaan (pidä pohjassa) ja paina virrat päälle
  3. Tyhjennä cache ja aja factory reset
  4. Boottaa puhelin

  Tein tämän ennen päivitystä ja formatoin lisäksi sisäisen SD:n. Puhelin päivittyi juuri äsken. Lagasi ihan pirusti ja ennen 2.2 päivitystä ajamani clear cache ja factory reset aiheuttivat jatkuvia "calendar sync" ja muita force closea vaativia ilmoituksia. Laitoin uudelleen clear cache:n ja factory resetin ja nyt alkoi pelaamaan sujuvasti ilman vikailmoituksia. Nyt vaan asetuksia palauttelemaan :)
   
 10. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  2.2 päivityksen myötä internet selain meni huonompaan suuntaan! Ennen sai kaksois koskettamalla näyttöä zoomattua tekstiä siten, että se tuli isommaksi ja rivivälit muuttuivat automaattisesti. Nyt kun kaksois koskettaa niin se lähenee todella vähän. Saako tuota korjattua mitenkään?
   
 11. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo tupla näpäytys näyttää ottavan se zoomaustason sarakeleveydestä. Esim. forumin "Today's Posts" näkymässä threadien otsikko saraketta tupla näpäyttämällä zoomaa huomattavasti enemmän kuin itse viestiä lukiessa. Muutoksia mitä olen huomannut JM2 (2.1) vs JP6 (2.2):

  - WLAN toimii nyt välittömästi WLANin aktivoinnin jälkeen, aiemmin sai odotella ja uudelleen käynnistellä WLANia :thumbsup:
  - Viimeistään JP6:lla voi valita puhelimen lukituksen avaamisen PIN koodilla aiemman piirtämisen sijaan :thumbsup:
  - Parannettu näppis: pidempään painamalla saa numerot ja erikoismerkit päänäppiksestä, myös pilkun. Kursorin siirto haluaamaasi kohtaan tekstissä uudella "pallolla"
  - USB:llä koneeseen kytkettäessä ja massamuistitilan valitessa SD:n mounttaus on selkeä suoraa näytöltä eikä sitä tarvitse etsiä alasvetovalikosta
  - Settings valikossa ikoni ovat nyt värillisiä
  - "Voice search", testasin "Starcraft two" ja jopa minun ääntämyksellä haki Googlesta oikealla hakusanalla :)
  - Maili ohjelmassa mahdollista muuttaa tekstin kokoa, mailien värejä ja kasata mailit hieman tekstari tyyliin keskusteluiksi (en ole käyttänyt Gmailia missä ilmeisesti sama toiminto)
  - Tekstari ja maili sovelluksien ikoneissa numero, mikä kertoo lukemattomien viestien määrän
  - "Press Reader" ohjelma sanomalehtien lukuun. Ei vielä toimi Suomessa mutta jossain näin demon tästä ja näytti ihan toimivalta eli sai luettua sähköiset sanomalehdet
  - Alasvetovalikossa WIFI, BT, GPS, Silent ja Auto rotation kuvakkeet
  - USB Tethering. Mobiiliverkon jako USB:n kautta, en muista oliko jo aiemmin
  - Softien asennus ulkoiselle SD kortille
  - Muutama uusi wallpaper
  - Herätysäänen voi nyt valita omista tiedostoista
  - Gallerianäkymässä uudistuksia
  - Videoplayerissä uudistuksia

  Nopeudesta ja lagisuudesta ei osaa sanoa mitään koska en ole juurikaan kärsinyt hitaudesta aiemmillakaan softilla. GPS:n mahdollista parantumista en ole vielä testannut. Kaiken kaikkiaan ihan jees päivitys.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2010
 12. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain oman marketin takaisin asentamalla system/app/vending.apk tiedoston.
   
 13. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse palautin tehdasasetukset päivityksen jälkeen niin palasi myös. Tosin hävittää kaikki ladatut sovellukset ja omatekemät työpöydät samalla.
   
 14. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo juuri ärsyttää kun nykyään pitää dvdplazaa lukiessa manuaalisesti zoomata ja sitten vielä vieritellä edestakaisin sivua jotta postaukset pystyy lukemaan :hitme:
  Pitää varmaankin kokeilla jotain parempaa selainta missä tuo toimisi entiseen tapaan.

  GPS parani omalla kohdallani huomattavasti. Nyt löytää parissa sekunnissa paikan kun ennen siihen meni reilu 10 sek.
  Löytää jopa sisällä talossa kun ennen piti mennä ulos.
   
 15. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tähän löytyikin ratkaisu selaimen asetuksista!
  Valikkonäppäin ---> Lisää ---> Asetukset ---> Sovita sivut automaattisesti (V)
   
 16. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 832
  Saadut tykkäykset:
  728
  Kerroppas lisää siitä miten tuo tehdään. Marketti katosi myös täällä enkä haluaisi resettiä vetäistä, kun muuten luuri toimii moitteetta. Suomenkielinen Swype rulettaa. :thumbsup:
   
 17. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tänään vaihtuu Galaxy S sitten takaisin Nokia N8:iin täysin vapaahehtoisesti.

  Syyt vaihtoon ovat äärimmäisen yksinkertaiset: Galaxy S jätti tänään jo toisen kerran herättämättä ja puhelin ei vieläkään lukuisista yrityksistä huolimatta osaa synkata exchangen kanssa kalenteria tai sähköposteja. Nämä kolme toimintoa ovat kuitenkin asioita jotka puhelimessa pitää toimia ilman ensimmäistäkään ongelmaa ja jos näin ei ole, luuri on allekirjoittaneelle turha lelu.

  Tästä exchangesta voisi sanoa myös sen verran, että lähes kaikilla tutuilla tuntuu olevan tuon kanssa jotain ongelmaa aina silloin tällöin. Välillä jää puuttumaan kalenteri, välillä meilit, välillä puhelin niin jumissa että akku pitää ottaa irti.


  Jään kaipaamaan Galaxystä todella kovasti seuraavia asioita:

  1) Suuri 4" näyttö
  2) Järisyttävän paljon nopeampi kuin N8
  3) Webiselain joka toimii nopeammin ja jonka käyttöliittymä on paljon loogisempi
  4) Kamera joka osaa valottaa paremmin kohdalleen kun Nokia N8 ja josta voi valita eri valotusmittaustavan
  5) Store joka osaa ladata ja asentaa softia taustalla sen sijaan että joutuu odottamaan latausta ja asennusta
  6) viittä työpöytää ja niiden suht vapaata muokattavuutta
  7) parempaa apps valikoimaa
  8) helpompaa näppäimistöä kirjoittaa
  9) kameraa joka ymmärtää käyttää oletuksena asteen pienempää suljinaikaa jolloin kohde on todennäköisemmin tarkka (esim liikkuva lapsi)
  10) loogisemmin ryhmiteltyä ja rohkeammin ideoitua käyttöliittymää

  mitä en jää kaipaamaan:

  1) herätyskelloa joka ei herätä
  2) jumittelua jota paljon paljon enemmän kuin n8:ssa
  3) näppistä jonka erikoismerkit eivät sisällä kaikkia erikosmerkkejä ja jonka erikoismerkit syötetään hyvin hankalasti
  4) toimimatonta exchange synkkiä
  5) käyttöliittymää jonka mielestä back nappi on usein sama asia kuin ok
  6) muovista tuntumaa joka on samaa luokkaa kuin 100e nokia
  7) suomalaisten mediatalojen puuttuvia appeja (HS, YLE jne)


  Tämä oli allekirjoittaneen ensimmäinen android luuri ja suoraan sanottuna käyttökokemus jäi jälkeen siitä mitä olisi veikannut. Uskoisin, että osasyyllinen tähän on samsung jonka kokemus androidpuolella on vielä suht vähäistä.

  Seuraavaksi olisi tarkoitus saada testiin Desire, saa nähdä onko se kaikkien kehujen arvoinen.... Ainakaan Galaxy S ei Nokiaa maan rakoon nuijinut kun allekirjoittanut joutuu siirtymään harmittelujen kanssa takaisin Nokian käyttäjäksi ihan vaan sen takia Galaxy S ei kykene tekemään asioita, mitkä ovat olleet arkipäivää Nokialaissa yli viisi vuotta.
   
 18. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 832
  Saadut tykkäykset:
  728
  Et tainnut ehtiä kokeilemaan 2.2-päivitystä?

  Mitä tarkoitat tuolla back-napin ok-jutulla? Itselläni se on toiminut ihan loogisesti.

  Tietokone-lehdessä Tero Lehto kirjoittaa uusien älypuhelimien käyttöjärjestelmistä (iOS, Android, Windows mobile, Symbian) seuraavaa:"Puutteista huolimatta päätynen Nokia N8:aan seuraavana työpuhelimena. Tähän vaikuttaa suoraan se, että Symbian S60 on ollut tuttu vuodesta 2002 alkaen." Tuo summaa aika hyvin sen miksi monet ostavat Nokian. Vaikka hän ei Symbiania pitänyt parhaimpana käyttiksenä, niin sen tuttuus kuitenkin edelleen vetoaa ihmisiin.

  Itse kuitenkin monta vuotta Nokian puhelimien kehitystyössä mukana olleena en osaa enää helposti kuvitella itseäni palaamassa Nokian luureihin. Olen varmaan liian kauan nähnyt hommaa "väärältä" puolelta. :)

  Pitää kuitenkin itsekin listata muutama ongelma, joita olen kokenut Galaxyn kanssa:

  -Jotkut ohjelmat ovat jääneet "Installing..."-tilaan asennuksen jälkeen, mikä on aiheuttanut ongelmia
  -Kerran on tekstiviesti lähtenyt ihan väärään numeroon, kun puhelin oli automaattisesti vaihtanut viestin vastaanottajaa tekstiviestiin replytessä.
  -Satunnaista bluetooth-yhteyden pätkimistä handsfreen kanssa. En tosin tiedä kummassa päässä ongelma on.
  -2.2-päivityksen jälkeen on Market-sovellus kadonnut valikoista

  Muuten luuri on kyllä pelannut mainiosti.

  Android on ehkä vielä sellainen virittelijän alusta, mutta kun itse en sitä ole mitenkään viritellyt, ei mitään isompia ongelmiakaan ole ollut. Suurimmat ongelmat tuntuvat olevan niillä, jotka roottailevat ja tekevät muita virityksiä luuriinsa. Tosin itsekin varmaan jossain vaiheessa roottaan puhelimen, jos ei muuten niin kokemuksen vuoksi. Jospa siitä sais vielä paremman siten.
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Monet käyttöliittymäkohdat avaavat näkymän, josta voi tehdä valinnan. Kun valinnan tehnyt, sivu jää näkyviin kyseinen kohta valittuna. Hyvin useasti vaihtoehtoja on silloin kaksi:

  1) Palaat takaisin työpöydälle painamalla home nappia
  2) Palaat takaisin edelliseen valikkokohtaan painamalla back nappia

  Ongelmia tässä mm:

  Tallentuuko asetus jos menee takaisin työpöydälle? Tallentuuko se jos menee back napilla taaksepäin? Entä jos en haluakaan valita tätä kohtaa, mitä sitten painan? Jos menen back napilla taaksepäin, mistä tiedän jäikö valinta voimaan?

  Suoraan sanottuna tämä on todella heikkoa käyttöliittymäsuunnittelua johon puututaan ensimmäisellä mahdollisemman käyttöliittymäsuunnitelutunnilla. Back nappi ei _koskaan_ pitäisi olla sama kuin ok. Androidissa näin on hyvin usein.

  Kun tähän tottuu, ongelmia ei ole. Se ei kuitenkaan tarkoita että tällä tavalla toimiva käyttis olisi oikeasti mukava käyttää. Kun tätä omaa luuria näytin aika monelle kavereille, todella monet olivat tämän asian takia aika hukassa.

  Oikea ratkaisu olisi, että kun valinnan tekee, käyttöliittymä ilmottaisi ok ja siirtyisi aiemmalle tasolla. Tai sitten käyttäjällä olisi ok nappi.

  Tätä samaa lähestymistapaa voisi miettiä tietokoneella: Miltä tuntuisi jos ok nappi puuttuisi kokonaan ja joka paikassa olisi vain back. Ei tunnu kovin miellyttävältä joten miksi sama pitäisi hyväksyä luurissa?


  Omalla kohdalla kyse ei ole siitä, että valitsen sympparin sen takia, että se on tuttu. Kyse on siitä, että android Galaxy S mallissa ei kykene tarjoamaan sähköpostia, kalenteria ja herätyskelloa luotettavasti.

  Uskon ja toivon, että Desiressä nämä ongelmat on ratkaisu. Lopulta android on kaikkine heikkouksineen kuitenkin selkeästi parempi kuin symppari jos lähtökohta saadaan samalle tasolle eli puhelimen softat ihan oikeasti toimivat ja ovat luotettavia.

  Firmis oli luurissa 2.2.
   
 20. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 832
  Saadut tykkäykset:
  728
  Tämä on ensimmäinen kerta, kun kukaan on tuota back-nappia haukkunut. :) Yleensä sitä vain kehutaan.

  Itse olen jo alusta asti mieltänyt homman siten, että kun muutat jotain valintaa, se muuttuu ilman, että sitä pitää erikseen hyväksyä. Tietenkin tuossa on kieltämättä ongelmia, kuten jos vaikka muutat tärkeitä asetuksia väärin niin et voi mistään cancel-napista perua muutoksia.

  Itse olen kuitenkin tykännyt käyttöliittymän nopeudesta juuri siinä mielessä, että asetuksia yms. juttuja on nopea muuttaa ja back-napista pääsee aina taakse päin. Eli "ok-nappi" on siis se, kun teet muutokset. Ne hyväksytään samantien. Back-nappi vain vie takaisin. Symbian on ollut juuri päinvastainen, kun siinä on pitänyt kaikki muutokset vahvistaa ja pahimmassa tapauksessa painella useita ok-nappeja, jotta kaikki muutokset varmasti tallentuvat. Itse en niin tietokonemaista käyttöliittymää edes kaipaa, vaan tuo nopea back-nappi on kuin luotu meikälle.

  Desireä on kyllä kehuttu siitä, että sen käytettävyys on parempi kuin Galaxyn. Ja on HTC muutenkin osannut kyllä tuoda puhelimeen joukon Samsungia parempia ominaisuuksia. Siinä tosin akkukesto on vielä Samsungiakin heikompi.