Samsung Galaxy S

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana JS83, 20.08.2010.

 1. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  [​IMG]

  Samsung on julkaissut uuden Galaxy S puhelimen joka on tällä hetkellä Samsungin lippulaiva.

  Mobiiliblogin sivuilta löytyy kattava testi puhelimesta ja kehuja satelee vähän joka osa-alueelta.
  http://www.mobiiliblogi.com/2010/08/20/testissa-samsung-galaxy-s-–-androidin-loistoa/

  Puhelimeen on mahdollista ladata myös tuleva Android 2.2 järjestelmä joka lisää puhelimen käyttö ikää paljon. Itse odottelen vielä oman puhelimeni saapumista ja odotellessa onkin tullut mieleen kysymyksiä. Esim. onko tuossa miten hyvä navigaattori?
   
 2. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuri nyt navigaattori (GPS) ja kompassi toimivat aika heikosti, asiaan pitäisi tulla parannusta tuon Samsungin virallisen Android 2.2 paketin julkaisun yhteydessä. Koska tuosta sitten saa Suomeen sopivan version niin...

  edit:
  Kannattaa myös olla varovainen laitteen näytön kanssa, tämä ei ole mikään Nokian N8 ;) Näyttö ei siis kestä kulmittain lattialle tiputtamista tai päälle istumista - näytön lasihan siinä yleensä vain menee, mutta sekään ei ole ilmainen.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2010
 3. JS83

  JS83 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  2 563
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko ladattavissa mitään ilmaisia navigointi softia vai onko kaikki maksullisia?
   
 4. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 875
  Saadut tykkäykset:
  745
  Tämäkin tuntuu olevan vähän yksilöllistä, koska itselläni ei ole ollut mitään ongelmia gps:n kanssa. En tosin ole navigoinnissa käyttänyt, mutta rullaluistelureitit ainakin tallentuvat ihan samalla tarkkuudella kuin Nokialaisillakin. Ja valokuviin paikkatieto tulee oikein. Kompassista en tiedä.

  JS83: Google mapsiin on tulossa ilmainen navigointi, jonka saa jo nyt toimimaan kikkailulla.
   
 5. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhelin ollut käytössä reilun viikon ja hyvin tämä on toiminut. Negatiiviset ja korjausta vaativat jäävät helpommin mieleen joten alla oikeastaan vain niitä.

  Puheluista
  Eniten pelkäsin, että puhelimen perusominaisuus, eli puhuminen, ei enää oikein luonnistuisi sujuvasti. Onneksi puhelin pelaa ihan mainiosti siinäkin. Huomaa kuitenkin, että puhelin on vain yksi ominaisuus muiden joukossa. Olen pariin kertaan kadottanut puheluohjelman kesken puhelun tai kun olen vahingossa ottanut puhelun väärään numeroon. Kaivoin kaikki mahdolliset paikat ja ihmetyttää ettei sitä puhelua löydy sieltä loogisimmasta eli Phone valikosta. Pikku hiljaa sitä kuitenkin oppi, että puhelut löytyvät ylälaidan status palkista. Onko muuten mitään mahdollisuutta hiljentää puhelua joka tulee esim. kesken palaverin? Nyt vaihtoehtoina on vain vastaa tai luuri korvaan. Tuon hiljennyksen nyt pitäisi olla ihan perusominaisuus nykypuhelimissa.

  Herätyskellosta
  Herätyskellosta on saanut lukea reilusti moitteita ja minullakin se toimi viikon ajastettuna 07:15 joka arkiaamu ihan ok. Toinen asetettu tila on la ja su 09:30 mikä siis oli tänäkin aamuna päällä. Heräsin kello 9 aikoihin mutta jätin herätyksen raksuttamaan koska haluan vielä varmistella että se varmasti toimii. Kello raksutti 09:30 eikä hälytystä kuulunut. 09:31 näyttö meni ja jäi päälle (avauskuvion piirtoruutuun) mutta silti ei hälytystä ei kuulunut. Odotelin pari minuuttia ja testasin uudelleen minuutin päähän laittetulla hälyllä ja tällä kertaa se sitten pelasi.

  Olen lukenut, että jos puhelin on yön laturissa ja katselet kelloa kesken yön, mutta et mene kuittaamaan "akku täysi" tekstiä, jättää herätys herättämättä. Tänä yönä puhelin ei ollut laturissa mutta tsekkasin pari kertaa kelloa. Viikolla ei ollut mitään ongelmia vaikka puhelin oli joinain yöinä laturissa ja melkein joka yö tuli kelloakin vilkuiltua. Epäluotettavaa eikä kovin mukavaa kun tärkeä perustoiminto prakaa :mad:

  Viesteistä
  Kaveri laittoi MMS viestin ja minulla taisi olla päällä APN Off widgetti eli kaikki mobiilidata pois päältä. MMS ei tullut perille ja perille tuli vain "odottaa 23.08 00:01 saakka". Viestiä ei kuulunut vaikka mobiilidata oli koko seuraavan päivän päällä. Taaskaan en löytänyt perustoimintoa "pakkohae viesti viestikeskuksesta nyt" mistään.

  GPS:stä
  Ilmainen Endomondo (Sports Tracker tyylinen) softa näytti nopeudeksi mitä sattuu kun ajelin fillarilla duuniin. Fillarin mittari näytti 10 - 20 km/h eri lukemia kuin Endomondo. Lisäksi tuntui että se meni välillä hämilleen ja jumahti koko seuranta. Google MAPS päivittyi muutama päivä sitten ja se asensi Latitude, Places ja Navigation softat päivityksen yhteydessä. Navigation toi ainakin suuntanuolen ja seuraavan kikan kanssa suuntanuoli tuntui toimivan ihan ok. GPS:n kanssa koitin tätä kikkaa mutta en oikein osaa sanoa oliko siitä suuremmin apua, voitte itse testata. Olen ajellut vain lyhyitä 5 minuutin pätkiä tuo GPS päällä joten siinä saattaa olla iso syy miksi se ei saa kunnolla sijaintia, toisaalta testaamani auto navigaattorit saavat fixin melkein heti.

  Ohjelmia
  - APN OnOff: pika widgetti mobiilidatan pois kytkentään (Curvefish, ilmainen)
  - 2G-3G: pikalinkki 3G poiskytkentään, vie asetussivulle ei kytke suoraa pois (Curvefish, ilmainen)
  ---> Löytyykö selaista jolla voi vaihtaa suoraa ilman valikkokäyntiä?
  - SMSFilter Lite: filtteröi viestit numeron / stringin perusteella logiin ilman että nämä hälyttävät (ilmainen)
  - AppRemover: Softien poisto-ohjelma (ilmainen)
  - ConvertPad: yksiköiden muuto-ohjelma (ilmainen)
  - Zedge: soittoääniä ja taustakuvia, kun vaihdat soittoääniä valikkoon ilmstyy myös Zedge ladattuine äänineen (ilmainen)
  - Smooth Calendar: kalenteri widgetti, onko tähän mahdollista saada enemmän kuin 3 tapahtumaa näkyviin? (ilmainen)
  - Calendar Pad: kalenteri widgetti jolla voi täyttää yhden työpöydän (pv/vk/kk) näkymällä (ilmainen)

  Saako kalenterin jollain nappaamaan kontakteihin laitetut syntymäivät jokavuotisiksi merkinnöiksi?

  EDIT:
  Testailin Swype tutoriaalia ja vaikutti ihan pätevältä mutta vaikka kuinka koitan laittaa valikoista Swypeä päälle niin en saa edes englanninkielistä versiota näppiksiini. Toimikos suomi Swype jo?
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2010
 6. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 875
  Saadut tykkäykset:
  745
  Tuo widgetti on siinä mielessä huono, että off-asennossa se muuttaa access pointin nimeä, jolloin datayhteys ei enää toimi. On-asennossa nimi muutetaan taas normaaliksi, jolloin datayhteys toimii. Tuo on kuitenkin sellainen haksorointi, että tietyissä tilanteissa se voi aiheuttaa harmaita hiuksia. Itse en widgetistä tykännyt, joten otin sen pois. Datayhteys siis katkaistaan luomalla virhe, mikä ei ehkä ole se paras menetelmä. Joskin ehkä ainoa, mikä on olemassa.
  Eipä taida olla. Onneksi tuokin on kohtuullisen nopea. Suosittelen kyseistä widgettiä.

  Itse olen Endomondon sijaan käyttänyt RunKeeperiä, mikä ainakin on toiminut hyvin.
   
 7. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Akut kun näissä älypuhelimissa vielä saataisiin tuonne 2000mAh paremmalle puolelle, nykyisellään ovat melkein kaikki alle 24h laitteita (muutaman tunnin jos esim. GPS jatkuvasti päällä) - yöksi on pakko laittaa lataukseen, jos ei päivällä seisota USB:n perässä. Tietenkin olisi vielä parempi jos saisivat ladattua itsensä liikkeen, valon tms. yhdistelmällä ilman muita latauksia ;)
   
  Viimeksi muokattu: 21.08.2010
 8. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kies... :OI

  Latasin tänään Sampan sivuilta "Kies_1.5.1.10074_2_6.exe" fiilun ja aloin asentaa. Ensin homma jäi siihen että asennuspalkki jäi jonnekin 2% kohdille ja tilana oli "dotnet35.exe ladataan". Keskeytin homman ja varmuudeksi ajoin Windows updatella kaikki .NET liittyvät päivitykset koneelle, tiedä sitten oliko näillä keskenään mitään tekemistä. Seuraava yritys... 0% ja "OutlookAddin2007.cab Ladataan..." eikä Kies tottele mitää peruutuksia taikka rakseja vaikka hengissä tuntuu olevan Kyllä/Ei kysymyksineen. :mad:

  Mitähän se oikein latailee? Asentaa vaiko verkosta koittaa jotain haalia? Koneellani on Office 2000, eikä taida Outlookia olla ollenkaan, joten paljonpa tuollaisesta Office 2007 plugarista olisikin hyötyä :)

  Alkujaan tarkoitus oli päivittää puhelimen firmis I9000XXJF5 -> I9000XXJM5. Tätä en siis päässyt vielä kokeilemaan: "ctrl+alt+a+u+p Kiesin firmwareupdatessa laittaa päälle test moden ja antaa päivittää JM1/JM2" ja varmasti antaa nyt siis jo JM5:nkin. Lukemani mukaan uusin Kies olisi 1.5.1.10083 joka kuulemma tarjoaa jo suoraa JM1 päivitystä ja TEST moden kautta saisi vielä ajettua tuon JM5 firmiksen. En tosin löytänyt mistään tuota .10083 Kiesiä ja näyttääpi siltä ettei tämä vanhempikaan suostu yhteistyöhön.

  Onko kukaan vielä päivitellyt firmiksiä ja meinaako tuo päivitys että kaikki tiedot kadotetaan (lukuunottamatta ulkoista SDHC korttia mitä minulla ei ole)? Miten olette ottaneet backupin jos olette päivittäneet, lähinnä asetukset, kontaktit, kalenteri ja viestit kiinnostavat.

  EDIT:
  Sain lopulta "1.5.1.10074" version asennettua sammuttamalla netin ja kuuntelemalla parit "fileitä ei löydy" herjat :). Ohjelma lähti pelaamaan ihan ok mutta se ei tunnista puhelinta vaikka mitä tekee. Oli puhelimen USB sitten "siirrettävä levy" tai "KIES" tilassa niin Kies ei vaan löydä laitetta. Lukemani "unmount/mount internal SD" jututkaan eivät auta. Winkkari löytää kyllä puhelimen mallikkaasti molemmissa tiloissa ja sisäiseen levyyn pääsee ongelmitta käsiksi.

  Löysin Aussi sivuilta 1.5.1.10083 version (pelaa myös XP:ssä) ja se asentui itkemättä mistään fileistä. Muuten se sitten käyttäytyykin samoin kuin tuo vanhempi versio :(
   
  Viimeksi muokattu: 22.08.2010
 9. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Pitäisi onnistua vain painamalla volume nappia?

  Ei ole kuulemma mahdollista 2.1 androidissa. Siitä en ole varma onnistuuko 2.2:ssa.

  Tuki suomella tullee 2.2 päivityksessä?
   
 10. Tomaatti

  Tomaatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.06.2004
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä taskussa 2.1 JM1 ja Swype osaa hyvin Suomea, yllättävänkin hyvin.
  Oli ihan paketista repiessä, eli en asennellut mitään marketista yms.
   
 11. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Katos vaan kyllä tämä 2.1 JF5(?) myös tukee. En vain ollut tajunnu vaihtaa kieltä kun swype ei tottele tuota samaa kieliasetusta.
   
 12. brightness

  brightness Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.11.2002
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  13
  Tuollainen uutinen tuli vastaan liittyen Samsungin näyttöön:

  http://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-s-and-gorilla-glass-combine-powers
   
 13. prkl

  prkl Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  2 029
  Saadut tykkäykset:
  0
  galaxy s kiinnostaisi mutta osaako joku kertoa mitä olennaista eroa tällä on HTC Desireen verrattuna? nimimerkillä kännyköistä mitään tajuamaton :hitme:
   
 14. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Eikös HTC:n kapuloissa ole HTC:n itsensä tuunaama käyttöliittymä Androidin päällä, kun taas Galaxy S:ssä on bulkki-Android? Emmä kyllä oikeesti tiiä, jotain vaan muistelen lukeneeni. :p
   
 15. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 875
  Saadut tykkäykset:
  745
  HTC:ssä on HTC:n oma käyttöliittymä, jota jotkut sanovat paremmaksi. Makuasia minun mielestäni. Molempia olen käyttänyt.

  Galaxyssä on suurempi ja parempi näyttö. HTC:ssä on ollut multitouch-ongelmia, mutta eivät ne mitään merkittäviä ole.

  Loppujen lopuksi kyse on vain makuasiasta. Molemmat ovat tosi hyvä luureja. Itse olen kyllä Samsungin näyttöön niin tykästynyt, että jo sen vuoksi valitsisin sen. Toimii auringossakin ja missä tahansa kulmassa. Ja, kun isoon kokoon tottuu, niin se ei ole häiritsevä ja muiden puhelimien näyttö on naurettavan pieni. Koosta huolimatta menee hyvin taskussa. Puhelinhan muuten on aika ohut, alle sentin.
   
 16. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole tuo Kies vieläkään suostunut yhteistyöhön vaikka kaikki paitsi factory reset on tehty. Kunhan duunit antaa myöten pitää vetäistä koko luuri tyhjäksi.

  Off topiccina parit suositukset ajanvietteeksi:
  http://www.appbrain.com/app/dk.logisoft.aircontrol
  http://www.appbrain.com/app/com.hg.gunsandgloryfree
  http://www.appbrain.com/app/com.magicwach.rdefense_free
  http://www.appbrain.com/app/com.requiem.armoredStrikeLite

  Pitäs saada se Vodafonen kortti jotta vois ostella koko versioita...
   
 17. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jotenkin en saa ostettua niitä maksullisia. Korttitiedot syötän oikein *click* --> "Service error" :(
   
 18. Baphomet

  Baphomet Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutamia viikkoja on SGS nyt taskunpohjalla vanhentunut ja erittäin tyytyväinen olen kyllä puhelimeen ainakin Nokian E90 paskan jälkeen.

  Mutta apujanne kaipaisin. Miten saan asennettua muistikortilta ohjelmia puhelimeen?
  Marketista saatavilla installereilla olen kokeillut mutta puhelin sanoo että "Parsing problem"? eikä suostu asentamaan.
  Ja sitten toinen tapa taitaa olla käyttää tuota Android SDK ohjelmaa, mutta sekun tuntuu turhan työläältä niin en ole vielä sitä kokeillut.
  Mutta mitä tarkoittaa tuo "Parsing problem"? tai onko vielä muita vaihtoehtoisia asennus mahdollisuuksia?
   
 19. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  No olisi jo pieni ihme jos neljä vuotta vanha luuri ei vaikuttaisi aika surkealta uuden kanssa :hitme:

  Noin muuten E90 hyväksi on kyllä todettava, että harva luuri vielä 4v jälkeen ylipäätään tarjoaa niin paljon kuin E90.
   
 20. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaahans. Puhelin ollut vajaat kaksi viikkoa ja jo nyt prakaa akkulaturi. Liittimessä on jotain häikkää koska laturi lataa vain heiluttelun ja painelun jälkeen tietyssä asennossa. Datakaapelilla lataus pelaa heti eli puhelimen liitin on ok. Eipä antanut Samsung kovin tiukkaa laatuvaikutelmaa :(
  Tämän nyt on pakko mennä takuuseen joten uutta laturia hakemaan.