Samsung Galaxy GT-I9000 - GPS -ongelma - GPS -asetukset

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana ARavila, 06.06.2012.

 1. ARavila

  ARavila Member

  Liittynyt:
  09.10.2008
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puhelin on siis Samsung Galaxy GT-I9000 (firmware 2.3.3). Laitteessa on jo jonkin aikaa ollut ongelmia GPS-vastaanoton kanssa. Ensimmäisessä vaiheessa puhelin ei saanut satelliitteja lainkaan näkyviin (Olen testauksessa käyttänyt GPS Test Plus – ohjelmaa). Löysin sitten täältä http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=878970 ”Hard ware fixin”, jonka jälkeen puhelin alkoi jo löytää satelliitteja. Itse asiassa se löytää niitä Helsingin keskustassa varsin nopeasti n. 10 kpl. Ongelma on nyt kuitenkin se, että GPS ei saa lukitusta satelliitteihin. Joitakin sekunteja kestäviä lukituksia kyllä tulee, mutta käytännössä fixi jää saamatta.

  Itse en oikein keksi, mistä juttu vielä voisi kiikastaa. Lähinnä tulevat mieleen GPS-asetukset. Laitteen melko monipuolisiin GPS-asetuksiin ei toistaiseksi ole koskenut, ja kysyisinkin nyt muilta saman puhelimen omistajilta (joiden GPS toimii ongelmitta), millaiset GPS-asetukset teillä on? Omat asetukseni ovat seuraavat:

  GENERAL SETTINGS

  Test Mode: S/W Test
  Operation Mode: STANDALONE
  Start Mode: Hot start
  GPS Plus: ON
  GPS Logging: OFF
  Time out: 100
  Accuracy: 30

  SUPL Settings

  Server FQDN Type: Custom Config
  Server: supl.google.com
  Server Port: 7276
  Server Type: UMTS SLP
  SUPL Secure Socket: OFF
  AGPS Mode: SUPL
  SSL Type: VerSign
   
 2. Baphomet

  Baphomet New Member

  Liittynyt:
  04.04.2008
  Viestejä:
  653
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla oli ykkösen kanssa sama ongelma uudesta asti. Vuoden verran odottelin softa päivitystä joka korjaisi ongelman, mutta tulematta jäi. Noh, pistin sitten puhelimen merkkihuoltoon että korjaisivat vian ja saisin gpssän toimimaan. Ensimmäisen huolto kerran jälkeen kun puhelin palasi oli siihen päivitetty sama uusin firmis joka siinä oli jo ennestään ja tarkistettu "jännitykset"? Gpssän toiminta ei ollut kuitenkaan muuttunut mihinkään ja lähetin luurin uudelleen hoitoon. Toisen huoltokerran jälkeen puhelin palasi takaisin korjaamattomana kun se kuulemma toimii niinkun pitääkin. Tämä sama kuvio toistui vielä kolme kertaa ja välillä soitin muutaman vihaisen puhelunkin huoltoon, mutta mikään ei auttanut. Eli puhelin toimii kokoajn Samsungin testien mukaisesti eikä sille tehdä mitään.
  Myin sitten puhelimen eteenpäin ja ostin uuden luurin kun muukaan ei auttanut.

  Eli tuskin tuohon mitään korjaus konstia on, mutta jos sellaisen jostan keksit niin kerro sitten ihmeessä!