Samsung F86-sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana larsvon, 14.08.2007.

 1. Jeps1

  Jeps1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2008
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  aa, kiitos infosta, aattelin jo etten taas tajua mitään..
  Hulluilta päiviltä hain casino royalen ja last samurain bd:nä 18e/kpl ja kun sain nyt ton 24hz kuvan skulaamaan, niin lohduttaa kuitenkin jälleen huomata, että kuva on aivan käsittämättömän hyvä!
   
 2. tuna77

  tuna77 Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.03.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö kukaan ole viitsinyt laittaa telkkuaan huoltoon powermilliin, kuten itse tein tämän bandingin nähtyäni!? Asia korjaantui mulla ainakin siis softapäivityksellä mikä tehtiin digivirittimeen sekä emomoduliin.

  Yksi vaiva kuitenkin jäi:hitme:
  Eeli kun normi tv-kuva kulkee topfield 6000coc kautta komponenttikaapelilla(scart-yuv), niin kuvassa näkyy violetinsävyisiä vaakaviivoja pääosin koko näytön alalla:OI Scart-Scart piuhalla tätä ei näy...
  Täytyy testata myöhemmin makkaritelsulla(Sony 26t3000)"komponenttiyhteytystä" josko sillä sama vika näkyisi ja voisi syyttää kaapelia...Eikö kellään muulla tota vikaa ole sitten ollut??

  Tilasin Samsungilta On-Site äijän paikan päälle tsekkaamaan tuon kuitenkin kun Powermilliltä näin kerta ohjeistivat...en näet tyytynyt siihen että töllö olisi lähtenyt takaisin sinne pärnäsen korjaamolle.

  En menisi ihan hirveästi omatoimisesti säätelemään noita kaikkia huoltovalikon asetuksia, koska takuu saattaa raueta jos olet kämminyt itse sieltä jotain solmuun tai kai muutenkin jos ovat oikein v**tumaisia:)
  Itse tosin ennen,, kun tästä tiesin/huoltoon töllön lähetin, vaihdoin kielen Suomeksi ja testailin noita Spread Spectrumeja bändäyksen poistamiseksi:rolleyes: Eikä takuuta se ainakaan minulla häirinnyt:p

  Lopuksi kysymys ken tietää, MIKSI??
  Samsungilla on näin vaikeaa näiden paneelien kanssa...vai onko muillakin merkeillä samaa muttei siitä vaan kohista koska niiden kuvan laatu ei parhaimmillaankaan sitten kuitenkaan ole samaa tasoa Sampan kanssa.
  Onko Samsung vainon kohde siis:eek:
  Sama tuli tietty vastaan kun olin tuossa hommaamassa tietokoneelle näyttöä, niin parhaita 22tuuman näyttöjä oli justiinsa Samsung ja puhuttiin siitä niin komiasti, mutta SE paneelityyppi tuli taas sitten vastaan ja ne tyyppiviat...en tilannut, tilasin jonkun muun ja tyytyväinen olen:cool:
   
 3. Shocky

  Shocky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2001
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos joku jo testannut oppivalla kaukosäätimellä (esim. sillä mainitulla One-4-All Kameleonilla) josko tv:n saisi reagoimaan nopeammin? Toi nimittäin oli todella hyvä idea vaihtaa inputtia valikon kautta macrolla, jos se todistetusti toimii niin tuollainenhan menee heti ostoslistalle.


  XEC-mallien omistajilla se ei olekaan pakosti niin yksinkertaista. Itse tosin en edes kommunikoinut myyjäliikkeen (Jimm's) kanssa vaan ensin yritin Samsungia, heidän sanouduttuaan irti XEC-malleihin liittyvistä ongelmista soitin Powermille ja tyyppi tuli päivittämään softat, tosin sain sen kuvan että jos olisin asunut jossain pk-seudun ulkopuolella tämä kuvio ei olisi toiminut.

  Huh.. mun tv:lle tehtiin softapäivitys, mutta en omista digiboksia niin en tiedä. Jos tämä uusi ongelma esiintyy muillakin niin pitänee viimeinkin tunnustaa fakta: Tää tv on kuolleena syntynyt. Mulla päivityksen jälkeen näyttäis olevan bandingia vielä dvd-kuvassa joissakin harmaasävyisissä kohtauksissa ja etenkin pc:ltä tulevassa kuvassa (dvi-hdmi kaapeli) jos ruutu on mustana (huomasin eilen). FUCK. Nyt pitää taas miettiä odottelenko jotain uutta päivitystä, yritänkö säätää noi pois spread spectrumia yms. asetuksia muokkaamalla vai palautanko telkkarin kokonaan.


  [/quote]

  Ei tässä mistään vainosta ole kyse. En ole kyllä minkään muun, edes halpisnäyttölaitteiden, kohdalla törmännyt näin blatanttiin laatupiittaamattomuuteen. Ostin muinoin Samsungin crt-monitorin, jossa oli omituisia aaltomaisia kuvioita joita en saanut pois. En tehnyt monitorilla tosin mitään mistä niistä olisi ollut ihmeemmin haittaa (esim. videoiden katselu tai pelaaminen), joten annoin olla. Hetkellisessä mielenhäiriössä ostin kuitenkin tämän F86:n kun alustavat arviot netissä olivat positiivisia ja whaddayaknow, heti on kuva täynnä törkeää bandingia ja jos jonkinlaista ongelmaa.

  Eikö Samsungilla ole lainkaan laadunvalvontaa? Miten hitossa tällainen skeida voi päästä läpi? Jos kuva olisi vaikka sumea tms. niin olisi paljon ymmärrettävämpää, mutta nämä ovat saatanahelvetti selvästi näkyviä liikkuvia häiriöviivoja, jotka varastavat huomion jatkuvasti.

  Jos jaksaisin, niin aloittaisin todellisen Sampan mustamaalaamiskampanjan.
   
 4. matias

  matias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  895
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko joskus kuullut hyvänlaatuisesta korealaisesta tuotteesta:D
   
 5. Santica

  Santica Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itellä tänään tuli F86:nen M86:sen tilalle, konee pelaa kuin junan vessa,

  SS04 versio koneesta

  Hyvät
  +10h ajelun jälkeen pilvisyys lähestulkoon kadonnut
  +Mustan toisto taas kerran
  +Ei havaittavaa Bandingia testikuvilla 8-24bit värikartoilla
  +Loistava liiketoisto 60hz lähteissä, ilmeisesti sen takia että paneeli on natiivi 120hz joten syntyy 2:2 pulldown
  +Ei sihise (buzzing)
  +Loistava 65k väritoisto (HDTVTEST asetukset käytössä)

  Pahat
  +- 100hz Motion plus toimii hyvin urheilun ja uutisten kanssa
  +- Samsungin kaukosäädin hitaampi kuin kolmipyörä ojassa

  Rumat
  +- 24p toistossa selvää flickeringiä ja "hum bar" ilmiö palkit juoksee ylhäältä alas. jokseenkaan ei kyllä haittaa koska 60hz tilassa 120hz natiivi paneeli ilmeisesti vähentää nykimistä puolet, jolloin 3:2 pulldown muuttuu 6:4 pulldowniksi.

  (korjattu service menu tweakilla www.avforums.com muutettu Time asetus spread spectrumista alk;1 -> 0:aan)

  .
   
 6. 1080p

  1080p Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli niin ikään F86 M86:n tilalle. M86:een ei saanut sitten millään ehjää "10-bit" vaihtopaneelia (varaosaa), 8-bittisiä olis ollut tyrkyllä, joten sitten päädyttiin sovittelemaan asiaa siten, että vaihdettiin 40"M86 10-bit SQ-01 46"F86:een, välirahaa piti tietysti aika lailla laittaa.

  Mulla on ollut jkv huonoa tuuria tähän asti Sampan kanssa LCD-tv -puolella (Sampan LCD-monitorit ovat olleet ihan hyviä). Yht 4 viallista paneelia vuoden sisään tullut vastaan (valovuotoinen, pikselivammainen/väärä paneelityyppi, pikselivikainen, pikselivikainen), huolto on ollut kovasti työllistettynä. Näyttöjä on tullut makuutettua huollossa viimeisen vuoden aikana varmaan yhteensä 2 kk, kahdessa eri huollossa. Seuraava paneeli onkin sitten Sony. Ei mitään antipatioita Samsungin Suomen organisaatiota kohtaan, sieltä kohtelu on ollut tosi asiallista, samoin huollon ja jälleenmyyjän taholta. Perseterveisiä voisi lähettää sinne paneelivalmistajan Quality Control -puolelle. Onkohan siellä viiden jenin puolisokea pohjoiskorean pakolainen :sick:


  Nyt saattoi kuitenkin käydä flaksi. Varastolta tullut 46"F86 oli alkupään tuotantoa, versio on SQ01 ja firmware on 1002 eli ei mitään vesitettyjä loppupään malleja (M86:lla vaihdettiin vaivihkaa alkutuotannon [SQ-01] LH1 10-bit paneelit [SS04] L06-L07 8-bit paneeleihin - n. 25 % halvempiin - ja hinnatkin laskivat). Asiakkaille unohdettiin mainita asiasta ja ilmeisesti myös jälleenmyyntiverkostolle ja maahantuojalle. "Spesifications are due to change" riittänee.

  Paneelin koodia ei pääse katsomaan avaamatta, mutta silmä sanoo, että tässä on 10-bit väriprosessointi. Pääs vertaamaan aiemmin ihan riittävästi 8-bit ja 10-bit paneeleita ja onhan siinä huima ero värien prosessoinnissa. Itse paneelit lienee edelleen 8-bittisiä.

  SQ01
  Hyvät

  +1 h ajelun jälkeen pilvisyyttä ei kertakaikkiaan ole havaittavissa, olipa backlight mikä tahansa ja huone pimennetty, valoisuus on tasaista, ei vuotoja, uskomaton tuuri :thumbsup:
  +Musta on melkein mustaa
  +1080i:llä 3:2 pulldown toimii oikeasti
  +MPEG2 todella matalalla bitratella pakatun kuvan (suomen hiki-tv) prosessointi on hieman parempi kuin edeltäjissä, topparin upscalettama SD->1080i HDMI-kuva on tällä 46":llakin selkeästi siedettävämpi kuin 40" edeltäjällä. 100 Hz Motion Plus ja DNe sekä Noise Reduction ovat ilmeisesti vähän kehittyneempiä. Tietysti väkisin välillä ukkelit muistuttavat Leisure Suit Larry 1:stä, minkäs teet. Niin sitä joskus lupailtiin, että tulee lisää bitratea, kun analogiset loppuu :grr:

  +24p pelaa vihdoin aikuisten oikeasti kakomatta (onko tässä 24p monikerta myös? 24p->72p?)
  +kalibroinnin jälkeen väritoisto vähintään tyydyttävä verrattuna "8-bit paneeleihin", mm. ihon, kasvistojen väri hyvin luonnollinen
  +jokainen pikseli ehjä :)

  -kake on todella hidas
  -tässäkin hyvin, hyvin hienoista hum bar -ilmiötä, tosin väripinnan pitää olla laaja ja tasainen sekä tuijottajan luonnottoman lähellä huomatakseen sen. Jos istuu 3 m päässä ja kuva on ns. luonnollista kuvaa, ei voi huomata ko. efektiä lainkaan. Spread spectrum time 1->0 ei vie ominaisuutta pois, mutta eipä tuo haitannekaan normaalikäytössä. Itse asiassa jos ei olisi tietoinen ko. ilmiön mahdollisuudesta, ei sitä olisi ehkä koskaan huomannut. Lievää verrattuna esim -L07 paneelissa esiintyneeseen "marimekkoon".   
 7. Santica

  Santica Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0

  Onneks olkoon että sait huippu yksilön!

  Itelläni tiesin että riskillä mennään kun otetaan toi F86 mutta, voe pojat kyllä kannatti

  24P monikerta on käsittääkseni 5:5 Pulldown

  "3.10 Does the set do 5:5 pulldown = 120hz

  Samsung says yes.

  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=12429454#post12429454

  ainakin 24p sulavuuden perusteella kyseessä on monikerta pulldown

  BTW: omassa pilvisyttä ei enään yhtään havaittavissa. joten kyllä tuossa sisäänajossa on jotain perää
   
 8. Solidus

  Solidus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites ku omassa telkkarissa on pilvi/valovuotoa vasemmassa ylänurkassa joka näkyy aika selvästi mustassa taustassa. Onko mahdollisuutta saada ton perusteella vehje vaihtoo vai onko se "ominaisuus". Ottaa aika pahasti silmään. Viallinen pikseli löytyy kans joku palaa punaisella tummilla taustoilla, sitä ei tosin huomaa normi katseluetäisyydeltä.
   
 9. Santica

  Santica Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soitappa Powermilliin ja kysy mitä mieltä ovat moisesta? tietenkin jos kyseessä nordic malli eli ostettu joltakin "Valtuutetulta" jälleenmyyjältä niin vaihtoon menee heti...
   
 10. 69DUDE

  69DUDE Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.01.2008
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikäs on tilanne,jokos löytyy kunnon firmware päivitystä tähän telkkuun esim Powemillilltä?
   
 11. storm

  storm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2001
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Maanantaina pitäis tulla 40F86, My-solution.de:stä tilasin pari viikkoa sitten hintaan 1314e sis. postikulut. Nyt sitten jännätään onko hyvä yksilö, on ollut huonoa tuuria näiden lcd:iden kanssa (esim. tässä macbookissa on ikävää valovuotoa).
   
 12. storm

  storm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2001
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tänään (tai siis eilen) tuli töllö ja olihan tuo ruudun koko aikaimoinen shokki. :D So far so good, paneeli SS04 (ei kuolleita pikseleitä havaittu, tasainen taustavalo, jotain pientä pilveilyä vasemmassa yläreunassa joskus). Vielä en ole testannut koneen kanssa (puuttuu dvi->hdmi kaapeli...).
  Ei voi kuin ihailla kuvanlaatua. :) "Hieman" eroa tuossa taustavalossa verrattuna tähän Macbookiin (joka pitäis viedä takuukorjaukseen, pahaa valovuotoa).
   
 13. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomenna pitäs soitella Powermilliin ja kysellä miten paneelin vaihto onnistuis kuolleiden pikseleiden takia. Viikkoja en rupea odottelee.:OI
  Muutenhan tuo on ollut hyvä laite, kuvaa kehuu kaikki.
   
 14. dravor

  dravor Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.01.2006
  Viestejä:
  39
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos tätä telkkua enää järkeä harkita? Erot tuohon uuteen A-sarjaan ovat vähän epäselvät, mutta A5-sarjan töllö lähtisi saksasta satasen halvemmalla kuin F86.
   
 15. storm

  storm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2001
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, johan ne ongelmat sitten alkoi tietty kun sain vihdoin kytkettyä macbookin dvi/hdmi:n kautta. Ensinnäkin en saa OS X:stä säädettyä 50 Hz 1080p:tä (1080i joo toimi), asensin switchresX:n ja nyt toimii vain 60 Hz NTSC 1080p (ja telkka pitää nyt ihmeellistä vaimeaa ja matalaa ääntä...).:OI Jos otan overscanin pois asetuksista, tulee isot mustat reunat kuvaan...
  edit: muissa thredeissä on puhuttu että esim. huono scart-johto saattaa aiheuttaa surinaa, voisiko tässä olla kyseessä että Clas Ohlsonin hdmi-kaapelissa tai dvi/hdmi adapterissa on vikaa (joka aiheuttaa tuon surinan movie/normal modessa)? Tosin eipä tuo nyt ole kovinkaan häiritsevää, tuo lähellä oleva jääkaappi pitää paljon pahempaa mekkalaa. :D
   
 16. storm

  storm Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2001
  Viestejä:
  97
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy vielä raportoida, että omassa ruudussani on kyllä kanssa tuo banding-ongelma. :( Tuttu kirous jo entuudestaan, Dellin 2007WFP (S-IPS paneelillinen) oli sama ongelma, joka saatiin kuriin ajuripäivityksellä. Ei tuohon nyt varsinaisesti kiinnitä huomiota, ellei kuvassa oli jyrkkiä väriliukuja (parhaiten näkee esimerkiksi tekemällä mustavalkoisen väriliun Photarilla).
   
 17. Jeps1

  Jeps1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.03.2008
  Viestejä:
  104
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään hyviä asetuksia katsottaessa Blu-Rayta PC:n kautta (hdmi-hdmi-liitos, liitetty hdmi 2 porttiin ja lähde nimetty PC:ksi). Toisto ohjelmana Power DVD ja näytönohjaimena ATI.

  Tähän asti olen käyttänyt hdtvtest:n asetuksia, mutta esim. Casino Royalessa oli muutamia kirkkaita kohtia, jolloin ihonväri meni kellertävän magentaiseksi. Saattaa tietty johtua myös ATI:sta, jota on arvosteltu värien toistosta..
   
 18. Shocky

  Shocky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.03.2001
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, nyt tuli taas uusi ongelma: Yle 1 ja 2 aiheuttavat jotain kummaa telkkarin sammuilemista. Eli kanava näkyy jotain 5 sekuntia, tv sammuu, käynnistyy uudestaan, repeat. Jos käännän toiselle kanavalle, tv ei ehdi vaihtaa ennen kuin sammuu, repeat. Eli pitää käynnistää jollain muulla kanavalla kuin Yle 1 tai 2, muut kanavat taitavat olla ok. Oikeastaan tätä on jatkunut jo pidempään, mutta en katso tv:tä juurikaan joten en ole piitannut.

  Lisäksi PS2:n ollessa kiinni (komponenttikaapelilla kiinni) on pari kertaa tapahtunut sama, eli tv on sammuttanut ja käynnistänyt itsensä uudestaan. Pääkäytössä, eli PS3:n kanssa, tätä ei ole tapahtunut kertaakaan, ei myöskään dvd:n kanssa.

  Wtf! Kellään mitään teoriaa/kokemusta tästä ongelmasta? Auttakaa.

  Ja bandingia on tosiaan softapäivityksen jälkeenkin sen verran että jotain pitäis tehdä. Onko joku teistä saanut sellaisen softapäivityksen, jolla ongelma olisi kokonaan kadonnut (siis kaikista kuvalähteistä)?
   
 19. oze

  oze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  23
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selkeä setti. TV tekee kuolemaa. :weep:
  Tuollaisissa ongelmissa vaihdetaan yleensä TV:stä koko emolevy. Se korjaa ongelman.
  Soitappa Samsungin prestige-huoltoon ja tilaa jamppa kotiin katsomaan sitä.
   
 20. Santica

  Santica Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  124
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve jos ketään kiinnostaa, niin itseltäni löytyy samsungin service manual F8/F9 sarjalle!

  Kokeilut omalla vastuulla