Samsung F6475 ja kuvakoko ongelma

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Raid76, 15.11.2013.

 1. Raid76

  Raid76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran oudon ongelman kanssa paininut nyt kuukauden verran että pakko on kysäistä viisaammilta. Ostin töllön syyskuussa.

  Eli ongelmana on se, että televisio heittää mustat palkit kuvaruudun laitoihin, enkä saa niitä mitenkään säädettyä pois. Soittimena on PS3 ja tuon asetukset ovat ok. Esimerkki elokuvana vaikka Taxi, jossa kuvasuhde on 4:3 standard 2.35:1/16:9 widescreen 2.35:1.

  Elokuvan pyöriessä on aivan sama minkä kuvakoon siihen laittaa, 16:9, leveä zoomaus, zoom, 4:3, mukautettu ruutu älykäs näkymä 1 jne. Aina on ja pysyy se TV:n asettama kuvan rajaus niin että sivuilla on palkit. Elokuvan pyöriessä ei pääse asettamaan automaattista leveyttä, se on harmaana.

  Kuvakoko asetuksissa on myös se näyttökoko 4:3 asetus (Valitsee halutun kuvakoon 4:3 WSS-koossa tai alkuperäisessä koossa). Tämä asetus on muutettavissa ainoastaan kun kuvakooksi on valittuna automaattinen...

  Olen siis vaihtanut source nappulalla lähdettä takaisin TV-kuvaan ja siellä muutellut noita kyseisiä asetuksia, kun siellä saa tuon kuvakoon automaattiseksi jolloin pääsee sitä alempaa (näyttökoko 4:3) vaihtelemaan. Sitten taas takaisin sourcella elokuvan toistoon ja kokeilemaan kuvakoon muuttamista. Yhden ainoan kerran sain nuo palkit pois jollain "yhdistelmällä" kun edes takas TV:n ja elokuvan toiston kanssa sehlasin eikä kuva ollut mitenkään vääristynyt tai venytetty. Onnistuin kuitenkin sen muuttamaan jotenkin takaisin... Jos leffa on normi laajakuva niin ei ongelmia.

  Mitä nyt mahdan söhlätä ja miten pitäisi toimia jotta pääsisin eroon noista sivupalkeista?
   
  Viimeksi muokattu: 15.11.2013
 2. rtahtinen

  rtahtinen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2010
  Viestejä:
  24
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos noilla telkkarin kuvakoon asetusvaihtoehdoilla ei millään palkit katoa, niin lähtisin pleikkarista katsomaan asetuksia. Yksi hyvä testi vois olla koittaa toisella lähteellä, esim tietokoneesta tai jos toinen dvd-soitin sattuisi löytymään nurkista, miltä niillä näyttää.
   
 3. Raid76

  Raid76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitos ja kokeilen. Mutta kerran onnistuin tuolla TV:asetusten muuttamisella saamaan se palkit pois. Mulla ei ole hajua mitä noissa kuuluisi olla, varsinkin tuo näyttökoko 4:3 on hepreaa. Olen muuttanut sen 4:3/16:9 välillä ja sitten kokeillut vaihtaa elokuvaan. Kun tuota asetusta EI saa muutettua elokuvaa katsoessa, koska se kuvakoko pitää olla automaattinen, joka taas ei ole valittavissa kuin TV:tä katsellessa.

  PS3:ssa nopeasti ei taida olla kuin tuo letterbox/pan scan valikko asetuksissa ja molemmilla olen kokeillut. Hitto.
   
 4. Raid76

  Raid76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahoittelut, taisi tupsahtaa aloitus ihan väärään paikkaan, koska konsolin puolelta tuo ongelman purku saattaa löytyä. SIlti ihmettelen miksi kuitenkin TV:n säädöistä onnistuin sen kertaalleen poistamaan.

  Syynä ilmeisesti tällaisten asetusten muuttuminen;

  BD/DVD - Skaalain

  Määritä skaalatun lähtösignaalin asetukset BD- tai DVD-levyjen toistamista varten. Skaalaaminen on tekniikka, jonka avulla videosisällön resoluutio voidaan muuttaa alkuperäistä paremmaksi. Lähtösignaalin skaalausta käyttämällä videosisältöä voidaan toistaa alkuperäistä suuremmalla resoluutiolla.

  Pois päältä: Skaalaa ulostulosignaalin
  Tuplaskaala*1: Valitse skaalaus ja kuvan näyttäminen kaksinkertaisena vaaka- ja pystysuunnassa.
  Normaali: Skaalaa sisällön ja näyttää sen kuvaruudun kokoisena
  Koko ruutu*2: Valitse skaalaus ja kuvan näyttäminen koko näytön kokoisena kuvaa venyttämällä.

  *1 Tätä toimintoa voi käyttää vain, jos toistettava video on SD-resoluutioinen ja PS3™-järjestelmän videolähtöasetuksena on 1080p tai 1080i.
  *2 Joidenkin videoiden kuvasuhteita saatetaan muuttaa


  Tämä oli asetuksissa muuttunut pois päältä -> normaaliksi. Ja tällöin palkit ilmestyivät ja ne tulevat kaikilla muilla paitsi pois päältä asetuksella.(Tämä koskee tietenkin DVD-levyjä ja tiettyjä kuvasuhteita.) Nyt selvisi sekin miksi formaatin pudottaminen 576p:ksi oletuksena poisti palkit. Tuo toiminto kun vaatii sen että valittuna HDMI ulostulon formaattina on nuo 1080:set. Minulla kun nuo termit ovat hieman hakoteillä niin ilmeisesti tämä toiminto keinotekoisesti parantaa SD-resoluutioista kuvaa. Ihmettelen vain miksi esim. saman kuvasuhteen elokuvissa toisiin nuo palkit tulivat ja toisiin ei ollut vaikutusta. 4:3 suhteen leffoihin palkit tulivat ja tuohon Taxi leffaan ainakin, jonka takana on nuo ensimmäisessä viesteissä mainitut spekstit. Nyt kun tuon skaalaimen ottaa pois niin Taxi elokuvakin näkyy pelkillä paksuilla ylä/ala palkeilla ja vaikka sivupalkit puuttuu niin kuva ei näytä venytetyltä.

  Koko hommaa en oikein tajunnut, jos jolla kulla on maanläheisempi tapa selvittää allekirjoittaneelle niin kiitollisuudella otetaan vastaan. Ristiriitaa on ainakin tuossa normaaliasetuksessa & koko ruudussa, kun siinä seisoo että skaalaa sisällön ja näyttää kuvaruudun kokoisena. Ainakin noilla asetuksilla niitä palkkeja sai aikaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2013