Samsung C65x/C67x

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Zami76, 08.06.2010.

 1. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 145
  Saadut tykkäykset:
  41
  Onkos kukaan kokeillus jos käyttää eco moodia, näkyykö taskulamppuja mustalla ruudulla?
   
 2. DrKekki

  DrKekki Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.01.2004
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  On kyllä aika mielenkiintoista, että edes Samsung itse ei välitä pitää oikeaa informaatiota sivuillaan. Etsiskelen mallia, jossa olis DVB-S...
  Ei LED -versioista se löytyy ainakin malleista C575 ja C675.
  Onko kellään kokemusta nimenomaan näistä ominaisuuksista liittyen DVB-S:ään? Cittariin soitin, jossa kerrottiin mahdollisista ongelmista Canal:in kanssa. Gigantissa kummankin tiedot väärin nettikaupassa...Samsungilla taisi olla toinen, mutta muuten vajavaiset kummassakin.
   
 3. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 145
  Saadut tykkäykset:
  41
  Olisko mielipiteitä valintaa helpottamaan?

  Samsung 55C650 (tai 60C650) vai Sony 55EX500, siinäpä pulma. Sony ei oikein silmää miellyttänyt kaupassa verrattuna Samsung 55C657 koneeseen mutta onko tuo 55C650 sama kuvallisesti? Eniten ehkä kiinnostaisi kuitenkin 60C650.

  Kovin kallista konetta en aio hankkia. Laitteet kun kestää kuitenkin vain max 5v.
   
 4. J_J

  J_J Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0

  Hyvin pitkälti samoilla vaihtoehdoilla mennään, yksi suurimmista mietinnän aiheista on syöttöviiveen häiritsevyys peleillä/pc-käytössä. Mitä kaikkea muuta sitten siihen vielä päälle.

  Pakkaa sekoittaa vielä LG 60PK950 omine huonoine ja hyvine puolineen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2010
 5. Electron

  Electron Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2003
  Viestejä:
  1 145
  Saadut tykkäykset:
  41
  Veikon koneella oli LG 60xx760 plasma näytillä. Minusta kuva oli rakeinen verrattuna LCD töllöihin. Suhteellisen halpahan tuo oli 2ke hinnallaan.

  Eikös Samsungeissa ole aika isot viiveet? Itseä tuo ei haittaa kun pelejä ei pelailla ja viiveen saa kompensoitua vahvistimesta.
   
 6. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tuli haettua 40C655 malli. Kuva on hyvä säätämisen jälkeen jopa suomen digitv-lähetyksillä, hd-elokuvista puhumattakaan. Suoraan paketista otettuna kuva näytti muoviselta ja liike oli jotenkin "outoa". Mitään valovuotoja en viikon aikana ole huomannut. (Mahdolliset valovuodot syy miksi jätin ledimallin liikkeeseen.)

  Mutta nuo nettiominaisuudet... Ei hyvää päivää. Ainoat joilla tekee jotain ovat youtube, picasa ja säätiedot. Loput ovatkin sitten pääasiassa pelejä, mikäli asustaa suomessa. Tässä on taas ongelmana että ohjelmia jaellaan maakohtaisesti ja jotenkin tuntuu että suomessa asustaville ei tule tarjolle juuri mitään muuta koskaan. (Toivottavasti olen väärässä.) Samsung tosin aloittanut neuvottelut yle areenasta samaan aikaan Sonyn kanssa, mitään ei ainakaan vielä näy Samsungilla vaikka Sonyn malleihin areena ilmestyi. Kunpa eivät pihtaisi palvelua seuraavan vuoden malleihin ja keksivät jonkin tekosyyn miksi muka ei näy nykyisissä.

  Sitten ohjelmiin. Youtubessa on ongelmana, että tv näyttää vain huonolaatuiset versiot videoista. Tietokoneella taas voi katsella hd-versioita, joten ongelmana ei ole kaistan pienuus. Samaten picasa lataa vain 1600 pixeliä leveät versiot kuvista, vaikka picasaan on uppinut 1920x1080 tarkkuudella kuvia. TV näyttää kaikkien kuvien ympärillä mustat surureunat. ??? Eli picasakaan ei osaa hyödyntää täyttä hd-tarkkuutta.
   
 7. J_J

  J_J Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  55C655 tulossa. Johonkin oli vain päädyttävä, kaikkien ei niin täydellisten joukosta.

  Tuomioni annan sitten joskus.
   
 8. J_J

  J_J Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Malli: LE55C655L1WXXE
  Paneeli: AA01

  Aloitetaas vaikkapa ruudun peilauksesta, ei häiritse liiaksi ellei takana ole esim. ikkunaa.

  Pari päivää katsellut eri lähdemateriaaleilla, DVB-C (mpeg2) huonoin niistä. Nelonen HD ja SuomiTV HD tasoista pitäisi joka kanava olla. Mitä huonompaa ja pakatumpaa kuva on, syntyy pientä 'haamuilua' (kuva elää, varsinkin tummat kohdat liikkuvat paljon). Erittäin häiritsevää, johon ei mitkään säädöt tunnu auttavan. Blu-rayltä sitä tuskin huomaa. Mustan tasoa päiväsaikaan voisi sanoa jopa tyydyttäväksi, pimeällä ei niinkään hyvä. Varsinkaan oikein säädetyn valoisuuden ja kontrastien kanssa, melkeinpä pakko käyttää musta tasoa lisääviä ominaisuuksia ja dynaamista kontrastia, silti paneeli hohtaa vaaleana huonoimmassa tapauksessa. Vertailupohjaa suoraan ei ole kuin yhdestä projektorista ja pc:n näytöstä. Katselukulma pieni, paljon ei tarvitse siirtyä sivuun niin alkaa harmaantumaan/sinertämään.

  PS3:lla testatut pelit pelimoodi päällä: Killzone 2, Borderlands ja GRID.
  Onhan tässä isompi viive mitä tykillä pelatessa (Z5), mutta täysin pelikelvoton ei ole, vain hieman epämukavampaa. Killzonen ohjaus tuntui kärsivän eniten, saattaa johtua vähäisistä pelitunneistakin.

  Säätöjen aikana parin testikuvan kanssa alkoi sirinä kuulumaan, kuten myös pc ja ps3 käytössä vaaleat taustat tekevät samaa hiljaisempana. Liitekuvassa "25% valkoinen", esiintyy erikoinen ruudukko. Tuon huomasin ensin videomateriaalilla, ja myöhemmin testikuvilla.

  Käytetyt kuvat säätöihin:

  PS3 AVSHD 1.3
  http://www.lagom.nl/lcd-test/
   

  Liitetyt tiedostot:

  Viimeksi muokattu: 30.07.2010
 9. manlyman

  manlyman Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  113
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heh, Killzone 2 ja GRID tuskin on parhaita pelejä lagin testaukseen kun kummassakin pelissä itsessään on poikkeuksellisen tahmea ohjaustuntuma! Parhaiten lagiin saa tuntumaa pelaamalla jotain wanhaa arcadepeliä (Galaxian, Pac-Man tjsp) missä pitäisi olla välitön reaktio ohjaimen nykäyksiin. Anyway, omasta kokemuksestani 40ms viive on vielä sellainen millä pärjää moderneissa peleissä ihan hyvin. Vain beat-em-upit ja muut reaktiotestityyppiset hommelit menee liian vaikeaksi (tai jopa mahdottomaksi)

  Tuo huomaamasi ruudukko on bandingia ("sälekaihtimet kuvan päällä") mitä on näissä 2010 malleissa havaittu sekä Sonyn HX700:ssa EX500:ssa ja myös näissä uusissa Samsungin 6-sarjalaisissa. Tuo ei näytä kovin pahalta, ja varsinkin jos banding on vain horisontaalista (25% kuvassasi aika selvä) niin sen kanssa pystyy kyllä elämään. Toivottavasti et löydä vertical bandingiä (pystyraitoja) koska sellainen on täysin katselukevotonta: jos vertical bandigia on, sen huomaa kyllä joka kerta kun kuvassa on sivuttaisliikettä (käytännössä siis lähes koko ajan...)
   
 10. J_J

  J_J Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2005
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hehheh, ei ollu muita pelejä millä olisi voinut kokeilla, myönnän kyllä ohjauksen olevan aika heikko molemmissa. Vertical banding yhdistettynä tuohon melkein pilveilyyn, ei ole sekään mikään hyvä yhdistelmä. Melkein noiden kanssa vielä eläisi, mutta dtv:n kuvan surkeus pistää harkitsemaan vaihtoa, vaikka television vikahan se ei täysin ole.
   
  Viimeksi muokattu: 28.07.2010
 11. Eppu-

  Eppu- Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.10.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama ilmiö täällä 46-tuumaisessa, paneeli sama.
   
 12. Zami76

  Zami76 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2009
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan 55C655:n omistaja asentanut uutta firmistä (versio 1016 muistaakseni, ilmestyny kuun lopulla)? Jos on, niin muuttuiko mitään? Ite otin 675:n omistajana yhteyttä Sampan tukeen varmistaakseni, että käy myös tähän, ni ei kuulemma käy!!!?? Annoin koko tuotekoodin, ni vastasivat, että eri viritin. Hä? Lähinnä tohon liiketoistoon odottaisin parannusta, taustavalon epätasaisuuksiin tuskin semmosta voi tulla.
   
 13. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Äitille tuli tuo 46C650 Hobbyhallista ja tietysti aa01 paneelilla. Pistin telkkarin toimintaan ja kyllähän tuossa surkeat katselukulmat on. Itsellä on 46A750 SS02 paneelilla(ei hajua valmistajasta) ja ainakin on paremmat katselukulmat. Valovuodot ja epätasaisuudet pitää vielä tutkia pimeällä. Tuskin porukat edes huomaan tuota lievää sinertymistä kun sivulta katsoo, että parempi kun en puhu mitään :p

  Silti täytyy kyllä sanoa, että on se täysin perseestä tuo Samsungin politiikka. 2 Ihmistä ostaa saman television, samaan hintaan ja toinen saa paremman version. Miettikää jos 2 ihmistä ostais Toyotan ja toisessa olisikin huonompi Suzukin moottori :eek: Mahtaako tollanen olla ihan laillistakaan? Enpä ainakaan ite taida Samsungin telkkareihin enää sortua.
   
 14. apex90

  apex90 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2008
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saapui 46c655 hobbyhallista myös aa01 paneelilla..

  Ei kuolleita pikseleitä, valovuotoa tai epätasaisuuksia täällä, kuva ihan hemmetin hyvä vaikkei samsungin paneeli olekkaan..

  Tosiaan telkkaria en suosittele pelkästään pelikäyttöön, varsinkaan peleihin joihin tarvitsee todella nopeaa reagoimista, koska game modessa kyllä huomaa että tietokoneen hiiri ja wiin ohjain tahmaa vähän perässä, mutta ei häiritsevästi (ellei tietenkin pelaa jotain cs)

  Ainoa ongelma mikä nyt telkkarin kanssa on, että päivitin firmwaren ja facebook ym pyytävät sammuttamaan telkkarin ja käynnistämään uusiksi päivityksien vuoksi ja olen sammuttanut telkkarin jo kymmeniä kertoja ja ottanut johotkin seinästä ja samaa valittaa vieläkin..

  Muuten on kyllä rahansa arvoinen ja todella hyvä telkkari normaaliin käyttöön!!
   
 15. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Millaiset katselukulmat on? En ole vielä kunnolla tuota äipän telkkaria testannut, mutta illalla voisi testata täysin pimeässä huoneessa. Mielestäni reunoilla musta alkaa sinertään jos katsoo sivusta. Mun 46A766:ssa musta harmaantuu reunoilta joa ei katso keskeltä, en sitten tiedä kumpi on huonompi :D Kyllähän tuossakin hyvä kuvanlaatu on, jopa digikura on siedettävää, eli skaalain on hyvä.
   
 16. apex90

  apex90 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2008
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllähän se alkaa reunoilta sinertymään juu, mutta saa olla aika sivulla että alkaa.. neljän istuttavasta sohvasta ei reunapaikoissa ainakaan sinertänyt, mutta jos seisoo telkkarin vieressä niin kyllä.

  Valovuotoa löysin eilen illalla sittenkin oikeassa alakulmassa, mutta se on aika huomaamaton varsinkin kun backlight on kolmosella.
   
 17. deadstar

  deadstar Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.02.2004
  Viestejä:
  585
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oliskos kellään kuva-asetuksia Samsung UE46C67:een :thumbsup:
   
 18. ChiefJay

  ChiefJay Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.08.2010
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä tuon paneelin tyypin saa selville? Ja mitkä niistä ovat ns. hyviä ja huonoja paneeleita? Mallina 40c655L1WXXE.


  EDIT: Löytyi TV:n sivusta tuo pieni tarra ja AA03 siinä seisoo. Tuo vissiin ei ainakaan ihan parhaimmasta päästä ole, mutta onko kyseessä ongelma, minkä vuoksi kannattaisi kiikuttaa takaisin kauppaan? Vai onko Suomesta edes mahdollista saada C65x -sarjaa S-paneelilla? Olenko turhaan vainoharhainen?
   
  Viimeksi muokattu: 07.08.2010
 19. Digital Man

  Digital Man Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.06.2000
  Viestejä:
  657
  Saadut tykkäykset:
  4
  Omasta LE40C655-mallista löytyy SQ01-paneeli. Eroa muihin paneeleihin en tiedä, kun ei ole vertailukohdetta. Sinertymistä sivummalta katsottaessa en on ole huomannut ainakaan vielä.
   
 20. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onko katseluetäisyyttä kuinka paljon?

  Mä en ole vieläkään päässyt säätämään ja testaamaan telkkaria. Mahtaakohan hdtvtestin säädöt toimia aa01 paneelissa vaikka ovat tehty sq01:lle?