Samsung BD-E8300N / BD-E8500N / BD-E8900N

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Inssi59, 25.05.2012.

 1. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitan alkuun oman ketjun näistä Samsungin uudemmista Blu-ray-soittimen ja digiboksin yhdistelmälaitteista.
  Itselläni kylläkin on edellisen sukupolven laite BD-D8500N, mutta seuraavassa kyselemieni ominaisuuksien takia nämä uudet kiinnostavat.

  Voiko joku E-sarjalaisen omistaja vahvistaa, että näillä tosiaan pystyy tallentamaan kahta kanavaa kerrallaan, niinkuin ohjekirja väittää?
  Ilmeisesti kuitenkin vain toinen kanava voi olla salattu, kiitos CI+ rajoitusten?
  Entä pystyykö millään kanavayhdistelmällä katsomaan vielä kolmatta kanavaa, tallennettavien lisäksi?

  Entä onko näissä ollut mitään ohjelmiston kaatumisia, jumittamista tai muuta vastaavaa?
  Muiden merkkien laitteissa, tämän foorumin kirjoitusten perusteella tämä vaikuttaa olevan valitettavan yleistä.
   
 2. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun E8500on nut n. 1kk:n käytön aikana jumahtanut viitisen kertaa. Pari kertaa kun on aloittanut katsomaan vanhaa tallennetta ja heti jumiin. Muutaman kerran jumahtanut kun on alkanut katsoa vielä kesken tallennuksen olevaa ohjelmaa. Tuossa ikävää on se, että kun ainoa keino palauttaa toiminta on (mulla sijoittelusta johtuen) sulakkeen kautta virrat pois, katkeaa myös tallennus. Kerran bd:ta katsoessa veti ruudun alareunan ihmeellisesti sekaisin, täyteen valkoista pilkkua. Tämä vain kerran, parani stop-startilla.

  Muuten pelaa hyvin, onhan tuossa noita ohjelmistollisia ihmeellisyyksiä esim. tallenteen postamisen kanssa yms. mutta olen siinä uskossa, ettei täydellistä laitetta olekaan. Pelaa hyvin yhteen sampan tv:n kanssa, eli kokonaisuuteen olen tyytyväinen. Kallishan tuo on, mutta sehän ei ole laitteen vika vaan oman köyhyyden...
   
 3. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pieni tarkennus vain. Topfieldin 2401 CI+ laitteella voi tallentaa kahdesta nipusta neljää salattua kanavaa yhtäaikaa. CI+ ei siis rajaa salattujen tallenteiden määrää, vaan se on rajattu tästä Samsung laitteesta. CI+ laite purkaa salauksen vain yhdeltä kanavalta kerrallaan.
   
 4. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  OK, kiitos tarkennuksesta. Eli yhden kanavan rajoitus koskee vain salauksen purkua.

  Samsung vaikuttaa valinneen sen tien, että tallenteet tehdään vain lähetteelle, joka on valmiiksi salaamatonta tai josta on siirtotiellä käytetty salaus purettu.
  Tallennuksessa lähete salataan uudelleen laitteen omalla salauksella, suojausvaatimusten mukaisesti.
  Tämä mahdollistaa sen, että katselukorttia tai CI+ moduulia ei tarvita enää tallenteen toistossa, niinkuin olen itse voinut D-sarjan laitteesta todeta.
  Toivottavasti tämä ominaisuus on näissä E-sarjankin laitteissa.

  Edit: Salaamattoman lähetyksen tallennetta ei olisi pakko salata, mutta Samsung tekee sen kuitenkin, kaiketi yhdenmukaisen toiminnan takia.
   
  Viimeksi muokattu: 27.05.2012
 5. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kaikki CI+-laitteet toimivat speksin mukaisesti kuten seuraavassa sanotaan:

  "On playback of content which has an associated license then the Host shall send the license to the original content recording CICAM for evaluation. The license is sent to the CICAM securely on the SAC using the Playback License Exchange Protocol, see section 11.3.4.2. The CICAM processes the license to establish whether it still has rights to play the content."

  Eli silloin kun sisällöllä on tietty suojaustaso päällä, vaativat kaikki CI+-laitteet (myös tämä Samsung) alkuperäisen CI+-modulin laitteeseen, jotta tallennetta voi katsoa. Sisällön uudelleensalaus ei tähän vaikuta, koska se on kaikkien CI+-laitteiden speksin mukainen ominaisuus - uudelleensalaus ei siis ole mitenkään poikkeavasti toteutettu Samsungissa.

  Vastaavasti myöskään Topfield 2401 CI+ tai mikään mukaan CI+-laite ei voi kiertää CI+-speksiä tallennuksissa, jos sisällön URI-bitit ovat tietyssä asennossa. Silloin niiden on pakko purkaa lähetteen salaus ja käsitellä "lisenssi" lennossa. Useamman tällaisen kanavan tallennus ei onnistu Topfieldillä yhtäaikaa. Tuo Topfieldin normaali toimintatapa tallennella lähetyksiä ilman CI+-speksin mukaista purkua ja uudelleensalausta lennossa toimii siis niin kauan, kun operaattorit eivät käytä kanavilla täyttä suojausta.
   
 6. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Teoreettisen jossittelujen mukaan CI+ laitetta on ilmeisesti mahdollisuus rajoittaa toimimaan noin kuten MUX1 selvittää. Käytännössä CI+ laitteet kuitenkin toimivat kuten Inssi59 selvittää tuosta Samsungista ja allekirjoittanut tuosta Topfieldista. Mielenkiintoista on myös, että tuossa äärimmäisessä jossittelutapauksessakin riittää kun on pelkkä moduuli ilman korttia paikoillaan.

  Lisäksi olisi mielenkiintoista kuulla MUX1:ltä, että minkä vuoksi DNA:n Wbox HD2 antenna ready HD embedded linkittävässä Conaxissa pitää olla kortti linkitettynä paikoillaan, kun katsotaan maksullisia tallenteita? Eikö laite pura ollenkaan alkuperäistä salausta?
   
  Viimeksi muokattu: 28.05.2012
 7. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  En minä tuota jossitteluksi sanoisi, jos kerrotaan mihin asti suojausasetuksia pystyisi tiukentamaan.

  Tämä on jossittelua:
  Ryhtyisivätkö operaattorit asetuksia tiukentamaan? Tuskinpa operaattorit haluaisivat heikentää palvelujensa houkuttelevuutta vielä nykyisestäänkin.
  Toisaalta, eiväthän he näistä yksin päätä. Ne pahamaineiset sisällöntuottajat...
   
 8. koose

  koose Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.10.2011
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täysin samaa mieltä.
   
 9. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkennuksena tuohon: jumiutuu vain jos tallenteeseen mennään guiden kautta. Homen kautta mennessä ei ole (vielä) jumiutunut.
   
 10. AHuttunen

  AHuttunen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako kukaan kertoa saako BD-E8900N soitinta DVD-toiston osalta aluekoodivapaaksi?
   
 11. Sebuloni

  Sebuloni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.07.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos jollain tietoa onko saksassa myytävä laite täysin sama kuin Suomessa myytävä? Esim amazon.de hinnat huomattavasti Suomi hintoja halvemmat..... Mutta onko niissä esim suomenkielinen käyttis valittavissa?

  Kiitokset tietäjille....
   
 12. hifimään

  hifimään Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisin tuollaista BD-E8300N laitetta ehkä ostamassa vanhan vikaisen topfieldin tilalle. He, joilla on tuon sarjan laitteesta kokemusta, niin olisi kiva tietää että miten käytännöllinen ja toimiva guide ja playlist/archive on. Noita tuskin pääsee hipelöimään käytännössä missään ennen ostamista, niin en olisi kiva huomatta että käyttis, etenkin guide olisi täysi susi, sillä sellaisistakin laitteista on kokemusta tuttavilla ym. Kaukosäätimen osittain hankalat toiminnot on ilmoitettu melkein ainoaksi huonoksi puoleksi, mutta sillä ei olisi merkitystä niinkään, sillä yleiskaukosäädin käytössä... Mutta muita huonoja puolia ym olisi vielä kiva kuulla, etenkin juuri tuohon käyttiksen pätevyyteen ja käytännöllisyyteen liittyen.
   
 13. TopJuha

  TopJuha Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.12.2010
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen harkinnut laitteen ostoa ja vanhan sekoilevan Topfieldin korvaajaksi.. Muutomia kysymyksiä olisi joihin en ole löytänyt netistä vastausta. Voisiko joku laitteen omistaja kertoa millainen laitteen 'etähallinta' on, saako esim tietokoneella tai älykännykällä verkon yli tehtyä tallennusajastuksia laitteesen? Entä miten toimii tuo mainostettu ohjelmien katsominen muulla aitteella, esim kännykkä tai tabletti, sujuu. Voiko esim tallennettua nauhoitusta katsoa muulla laitteella vai estääkö sen joku suojaus?
   
 14. Jyppendaal

  Jyppendaal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2000
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pistetäänpä tähänkin ketjuun tämä stoori tuolta muron puolelta:

  Ensi viikolla pitäisi olla kokemuksia tuosta poksista. Cdon myy hintaan 279eur, niin uskaltauduin tilaamaan. Yritän korvata tuolla 5,5 vuotta vanhan Humaxin PVR-9200C poksin. Vähän kyllä hirvittää, kuinka hyvin samsungin ohjelmisto käytettävyydellään siinä onnistuu. On nimittäin erittäin hyvä tuo vanha humaxi toiminnoiltaan.

  30.10
  No niin, viikonlopun yli on selvitty ja voisin kertoilla ensi fiiliksistä.
  Ei tämä tallentavana digipoksina voita millään mittapuulla vanhaa Humaxia. Jos siis HD-kanavat ja liitännät unohdetaan.

  - Timeshift 1. Minkä takia tämä ei ole oletuksena koko ajan päällä ?
  Tyyliin kanava on taustalla pyörimässä ja aina kun haluaisit kelata taaksepäin "onpa mielenkiintoinen dokkari, kelaanpa taaksepäin ja katson alusta asti. "EI KÄYTETTÄVISSÄ". Aina pitäisi erikseen muistaa laittaa timeshift päälle "play"-näppäimellä.

  - Timeshift 2. Guideen siirtyminen katkaisee timeshiftin ja hävittää katsomattoman pätkän.
  Katsot timeshiftillä jotain ja "Mihinkäs aikaan se yks ohjelma alkoikaan, katsonpa guidesta..." Naps, siirryt nykyhetkeen ja et voi palata taaksepäin...

  - Timeshift 3. Sitä kelattua pätkää ei voi alkaa tallentamaan...
  Jos vaikka kelasit sitä ohjelmaa taaksepäin ja toteat, että tämän voisi katsoa paremmalla ajalla. Painat REC, niin tämä idioottipoksi toteaa, että "HALUATKO PYSÄYTTÄÄ TIMESHIFTIN JA KÄYTTÄÄ SE SIJAAN HALUTTUA TOIMINTOA?" No en ! Haluan talteen myöhempää katselua varten sen mitä ruudulla näkyy, saatana.

  Tuollaisenaan tuo timeshift on lähes käyttökelvoton, mitä lie insinööreillä liikkunut päässä ?

  Loppuuko Samsungilta aakkoset kesken, ennenkuin saavat markkinoille ihan oikean tallentavan poksin? Sellaisen, missä tämmöiset perusasiat ovat yhtä hyvin hiottuja kuin muuten teknisesti huonommissa ja vanhemmissa laitteissa.

  Jatketaan aiheesta, kunhan ensipöly laskeutuu.

  12.11.2012

  Väliin hieman plussia, joiden ansiosta pidän poksin:

  + Blu-ray puoli vaikuttaa oikein hyvältä sekä käytettävyyden, että kuvanlaadun puolesta.
  + Netflix näkyy 1080/24p kuvalla & DD+ äänillä. Ominaisuuksia, mitkä eivät mm. PC:llä onnistu.
  + 43cm laiteleveys, ainoa oikea leveys olohuoneviihde-elektroniikalle. (Ainoa seikka, mikä entisessä Humaxissa häiritsi, oli 37cm leveys.)

  Ja lisää miinuksia:
  - Netflix-sovellus pelastaa muuten aika lailla kankean ja hitaan Smarthub-puolen, missä ärsyttävin piirre on se, ettei niitä kaikille tuikitärkeitä "Kids","Family" ja "Fitness"-kammotuksia saa edes hävitettyä.
  - Tämä poksi ei tunnu tajuavan sähkökatkon jälkeen nousta käyntiin hakemaan kellonaikaa. Liekkö osaa ajastettuja tallennuksiakaan tallentaa, jos ajantaju tuota luokkaa... kerron myöhemmin, kunhan varmistuu. (Aika fataali ominaisuus, kun meillä menee lähes kaikesta elektroniikasta herätevirrat pois klo 02.00-06.00 joka yö ajastimilla).
  *Joo, ei tämä reppana tallenna ollenkaan, ellei ole käyttänyt härveliä päällä sähkökatkon jälkeen. Täysi fiasko tämänkin osalta...*
  - Poksi on juminut muutamia kertoja ja töpseliä on joutunut tuulettamaan (rehellinen virtanäppäin, minne olet jäänyt ?)
  - Guide on huonosti toteutettu, mm. ohjelmien täydellinen INFO vaatii kaksi painallusta (eri näppäimillä lisäksi) ja ulkoasu sekava.
  - Missä on haku-toiminto Guideen ? Tyyliin kirjoitat hakuun "Karpo" ja saat näkyviin kaiken materiaalin 2 viikon ajalta, jossa sana esiintyy.
  - Jo katsottuja tallennuksia ei voi poistaa, jos taustalla laite tallentaa jotain uutta kiintolevylle.

  ÄLKÄÄ OSTAKO TÄTÄ LAITETTA TALLENTAVAKSI DIGIVASTAANOTTIMEKSI, koska ei tätä näköjään ole sellaiseen alunperinkään kunnolla suunniteltu. 279 euron hinnalla tämä on yhä 100 euroa liian kallis blu-ray soitin.
  En voi käsittää, miten joku voi olla tyytyväinen näin keskeneräiseen laitteeseen. Onnea vaan 8500 & 8900 omistajille, mitä sillä isommalla kiintolevyllä tekee, jos sille tallentaminen on näin paskasti toteutettu. Tälläinen olisi menetellyt vuonna 2005, mutta tänä päivänä tämä on surkea esitys. Eräänlainen "aikakone" siis.
  Aplodit Samsung, ensi kevään F-sarja lienee kohta tuotannossa, kippis sille !

  20.1.2013

  Tunnelmat reilun parin kuukauden käytön jälkeen ovat:

  - Viritinpuoli hajosi joulukuun alussa, ei näkynyt mitkään kanavat. Emolevy vaihdettiin takuuseen paikallisessa huollossa viikossa, se meni huollon osalta hyvin ja suht nopeasti.

  - Bluray puolella tuli emon vaihdon jälkeen sellainen hassu juttu esiin, että kun painan taukonäppäintä, jää ihme piipitys/häiriösignaali soimaan kaiuttimista taustalle ? Jos tästä jatkaa play-näppäimellä, saattaa tuloksena olla pahan kuuloisia räsähdyksiä satunnaisesti. Yleensä kelaus johonkin suuntaan auttaa ja ääni kuuluu oikein tämän jälkeen. Ilmeisesti jokin synkronointi ongelma ? Pitää tutkia asiaa ja huollattaa jos jatkuu.

  - Viritinpuolen kelaukset ovat todellakin hitaita käyttää, huh huh. Paha moka.

  - Netflix-sovelluksen kun saisi jotenkin yhden näppäimen taakse avautuvaksi, niin helpottaisi elämää pirun paljon. Sillä Smarthubilla ei tee MITÄÄN MUUTA, täysin huuhaata kaikki muu siinä omasta mielestäni.

  - Tämän härvelin käytettävyyteen tottuu jonkin verran jos on pakko, mutta yhä yllä mainitut seikat ärsyttävät. Olen säilyttänyt laitehyllyssä vanhan Humaxin ja joka kerta, kun sitä käyttää, toteaa miten paljon parempi se on digivastaanottimena. Samsungiin verrattuna se on nopeampi, järkevämpi, sulavampi ja kaikkia sen tarjoamia toimintoja on mukavampi käyttää. Kelaukset ovat pirun paljon paremmin toimivia, toiminnot on ryhmitelty yleensä yhden näppäimen taakse, guide on erinomainen, tallennus hirvittävän paljon nopeampaa ja helpompaa yms yms.

  Oikeastaan itse en tee laitteella mitään muuta kuin katselen bluray-levyjä ja netflixiä. Erittäin satunnaisesti jotain ohjelmia suorista tv-lähetyksistä ja tallennan pari ohjelmaa viikossa max. Siihenkin on varmaan syynsä... ;) Vaimo kiroilee enemmän, kun joutuu tätä käyttämään teeveetä katsellessa, ei käy kateeksi...
  Jos Win 8 Netflix-sovellus alkaa tarjoamaan automaattisesti 1080/24p kuvaan tahdistamisen, niin tämä Samsung jää osaltani pelkästään blurayn pyörittämiseen... DD+ 5.1 äänikin tuli jo myös win8 netflixiin.

  Jospa tämä oli osaltani viimeinen tv-viritinlaite, mielestäni tv on kuollut, etenkin mainosrahoitteinen sellainen. En ole kestänyt mainoskanavia enää vuosikymmeneen. Ylekin pitäisi kutistaa uutislähetyksistä vastaavaksi max 2 euron kuukausihinnalla veroista kaikille.
  Eläköön vapaasti valittava suoratoisto verkon yli !
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2013
 15. demo52

  demo52 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2007
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Boxin jumittaminen aina silloin tällöin ton kaiken lisäksi mitä olet tohon jo kirjottanut langaton näppis ja hiiri helpottaa huomattavasti netti selailua ja asennus lennossa etupuolella olevaan usb liittimeen ulkoinen usb levy toimii sujuvasti. Entinen toppy oli kyllä boxina parempi mut tällä mennään ja tosiaan iphone ja ipad toimii ainakin lähettävänä laitteena tosi hyvin ja molemmat myös kakena
   
  Viimeksi muokattu: 30.10.2012
 16. lautturi

  lautturi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2012
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iski piru ja ostin moisen härvelin vanhan Topfieldin tilalle, tässä +/- -listaa muutaman päivän käytön jälkeen ja melko maallikon käsitys:
  + sama kaukosäädin toimii Samsung EH5305 kanssa
  + suhteellisen nopea reagointi kaken käskyihin
  + kuvanlaatu (tosin vanha toppari oli scartilla ja tämä tietty hdmi)
  mutta sitten miinukset:
  - jos tallennan TV1 ja TV2 niin ei onnistu kolmannen kanavan katselu , ei sitten yhdenkään kanavan , ei hemmetti voiko olla totta (Sonera KaapeliTV) !!!
  - valikkoihin pääseminen ja palaaminen monen näppäilyn takana (okei taas verrokkina tuo vanha TF5100 joka oli kyllä käytettävyydeltään ylivertainen)
  - ohjelmaoppaan kanavanumerointia en ole vielä onnistunut muuttamaan vaan kanavat ovat sikisokin vaikka suosikkilistalla ne on oikeassa järjestyksessä.
  Tuossa nyt kokemukset parin päivän osalta , eiköhän lisää kerry ajan kuluessa.
  Boksin vaihtoon liittyen osaako kukaan kertoa että millä keinolla voisi katsella Topparissa olevia tallenteita, liitin boksin scartilla suoraan telkkariin mutta töllö ei tunnista mitään laitetta liitetyksi (pl. uusi digiboksi).
   
 17. pt.

  pt. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.11.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli tämä timeshift on nyt ominaisuus, johon ei mitään päivityksiä ole tulossa?

  Houkuttelisi sillä, että saisi kaksi laitetta yhdellä kertaa, mutta tuo timeshift on kyllä todella karsiva oston kannalta..
   
 18. Jyppendaal

  Jyppendaal Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.11.2000
  Viestejä:
  311
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tätä pitäisi kysyä Samsungilta.
   
 19. umppa

  umppa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.11.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään tietoa onnistuuko mitenkään TV-tallenteiden (BD-E8500) katsominen toisesta (Samsungin) TV:stä AllSharen tms. avulla.
  Itse mediaa ei tarvisi siirtää boxista mihinkään, kunhan sais kuvan lentämään toiseen huoneeseen.
   
 20. digiloop

  digiloop Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.07.2004
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suositukseni muutaman kuukauden jälkeen tähän härveliin. EI TODELLAKAAN KANNATA OSTAA, tallentavana laitteena surken hidas, salattuken kanavien katselu ei onnistu tallenuksen aikana. Timesift on roskaa, yhtä mielyttävä käyttää, kuin juurihoidon ottaminen. Blueray soittimeksi liian kallis, ja PS3 ajaa saman asian.