Samsung BD-D8500N ja BD-D8900N.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jate75, 08.04.2011.

 1. late_show

  late_show Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos tallentaa kovalevylle, niin onko tämä data sellaista mitä pystyisi lukemaan tietokoneella? Itseäni kiinnostaisi vaan polttaa talteen joitain urheilutapahtumia jne...
   
 2. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaisi minuakin, vaan ei käy. Salaamattomien SD-kanavien tallenteista en tiedä, pystyisikö niitä tietokoneella katsomaan, jos ko. USB-levyn levyjärjestelmääkään tunnistaa, se kun on näissä omansa. En ole testannut!

  Tallenteiden siirtoon kovalevyltä en ole keksinyt konstia. Ei taida onnistua mitenkään.
  Salattujen kanavien tallenteetkin ovat salattuja ja niiden purkamiseen tarvitaan aina myös tallennuksessa käytetty CI+ moduuli ja katselukortti. PC-maailmassa ei ole - toistaiseksi - tarjolla CI+ paikkaista vempelettä, joten siltä osin ei ainakaan onnistu.

  Edit: Itse asiassa, jos oikein muistan tarinat toisesta ketjusta, niin katselukorttia ei ehkä tarvitakaan moduulissa enää tallenteita katsellessa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.08.2011
 3. toke

  toke Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän se samsungkin käytä jotain ihan yleistä levy- ja partitiofrmaattia. Vaikea uskoa, että ovat ihan uudet vain tätä varten kehittäneet.
  MUUTTA siis, voiko näillä tallentaa suoraan ulkoiselle kovolle? Ja ehkä jopa toistaa suoraan sieltä ulkoiselta?
  Jos näin, niin sitten mielenkiinto taitaa herätä ja pitää odottaa vaan seuraavaa sukupolvea, jossa on sisäänrakennettu conax, niin pääsee noista CI+-rajoitteista...
   
 4. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voin vain viitata vehkeen käyttöoppaaseen, koska en ole itse tätä testannut.
  USB:n voi ainakin valita asetuksissa tallennuspaikaksi.

  Formaatista en osaa siitäkään tarkemmin sanoa, kun en ole testannut. Ei tässä varmaan mikään tavattoman erikoinen levyjärjestelmä ole kyseessä, mutta tuskin Windowsin, Macin tai Linuxinkaan suoraan tuntema.
  Sikäli kuin ymmärsin, niin ideana on, että USB-levylle tallennettua ohjelmaa voi katsoa jollain muullakin USB-liitännällä varustetulla CI+ -sertifioidulla vehkeellä, kunhan vehkeeseen kytketään myös tallennuksessa käytetty CI+ -moduuli. Pitääkö mukana olla ao. katselukorttikin, siitä ei ole varmaa tietoa.:confused:
  Käyttöoppaan mukaan vekotin formatoi AINA USB-levyn ensimmäisellä käyttökerralla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2011
 5. MUX1

  MUX1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  No ei voi.

  Homma menee pieleen viimeistään vaiheessa kolme:
  1) Kaikki laitteet eivät välttämättä käytä samaa levyosion formaattia. Näinollen laitteesta toiseen siirretty levy ei välttämättä tunnistu toisessa laitteessa
  2) CI+-speksi ei takaa, että sisältö on tallennettu samalla tiedostoformaatilla. Näinollen toinen (ei-identtinen) laite ei välttämättä tunnista tallennettua lähetettä
  2) Kaikki CI+-salattu ohjelmasisältö on salattu laitteen omalla sisäisellä laitekohtaisella avaimella AES-128-salauksella. Jos USB-levyn siirtää toiseen laitteeseen, ei uusi laite pysty avaamaan salattua sisältöä, sillä sillä ei ole oikeaa avainta. Avain ei ole CI+-modulilla tai katselukortilla vaan nimenomaan itse digiboxissa.

  Kohtaan 3 vielä sen verran, että sekoitat keskustelun lähetteen lisenssin tarkistuksesta (joka toistettaessa tehdään CI+-modulilla) tuohon toiston onnistumiseen yleisesti. Lisenssitarkistus ja tiedoston salaus ovat kaksi eri asiaa, jotka voivat estää toistamisen. Vaikka lisenssi sinänsä olisi OK, ei se auta, kun toistettava lähete on salattua avaimella, jota laitteella ei ole käytettävissään.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2011
 6. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos oikaisusta! Niin kuin kirjoitinkin, vastasin asiaa itse laitteella / laitteilla testaamatta, jota ei tällaisissa ympyröissä pitäisi ikinä, milloinkaan tehdä. :eek: Kaduttaa jo, että aloinkaan retostella...

  No, palaan tähän asiaan, kun todella olen kokeillut itse käytännössä, mikä onnistuu ja mikä ei - mikäli joku ei sitä jo aiemmin tee.
   
 7. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  On näköjään taas ilmestynyt uusi firmisversio (1006.0) Samsungin sivuille. Päivätty 9.8. (Versioinfossa 27.7.)

  Koen hyväksi merkiksi, että päivityksiä näin taajaan tulee, vaikka voisihan siitä tietysti olla toistakin mieltä.
  Niin, siis tarkoitan, että "Päivitysjulkaisu heti, kun jotain parannusta tarjolla" vs. "Softa heti ulos kun käännös valmistuu, hitot siitä, toimiiko tai ei".
   
  Viimeksi muokattu: 12.08.2011
 8. Ganstar

  Ganstar Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.08.2001
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin huuhti/toukokuussa Terasen Samsungin ja kävin sanomassa ostoliikkeessä viikon päästä ostosta, että palautan paskan, jos ei ala softapäivitykset auttamaan sekoiluun parin kk aikana. Nyt on 1005-softa ja toimii jo ihan ok, mutta pitää päivittää tuohon 1006:seen..

  Yksi korttipaikka on tällä hetkellä suurin ongelma tuossa, mutta se on vaikeempi softan kanssa saada korjattua ;)
   
 9. Dudero

  Dudero Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.11.2010
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joko nykyisellä firmiksellä 1006 BD-D8500N on sellainen, että kehtaa ostaa?
   
 10. lorvi

  lorvi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ainakaan nettiselailuun tullut mitään uutta. Minulla ei oikein mene jakeluun miksei areena ja katsomo noilla toimi. Sehän on tärkein tv:n jatke eikä mikään facebook ta twitter. Muut saavat ajatella toisin. Minulla ei myöskään useat videoformaatit toimi kuin ainoastaan USB n kautta.
   
 11. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  No nyt löytyi ensimmäinen "ominaisuus" Sampastani!

  Olin tässä ihmetellyt, miksi muutaman kerran juuri viikonloppuna poissa ollessani tallennukset ovat epäonnistuneet, mutta ei kertaakaan viikolla kotona ollessani.

  No, muutaman testin jälkeen syyksi vaivaan paljastui semmoinen juttu, ettei ihan heti olisi tullut ajatelleeksi:
  Olen aina lähtiessäni kauko-ohjattavalla kytkimellä katkaissut virran telkkarista, vahvarista sun muista vehkeistä, joita ajattelin turhaksi pitää lepotilassakaan poissa ollessani. Vain vanhaan 5100-Toppariin ja tähän Samppaan jäi virrat päälle.
  No, tässä se ylläri; kun telkkari on virrattomana, Samppa ei tallenna.
  Kun telkkarissa on virta (lepotilassa), niin tallennus toimii. Höh! :eek:

  Logiikka vaikuttaa siis jotenkin tältä, että "Ahaa, ei ole telkkaria HDMI:n päässä, miksikäs tässä sitten pitäisi tallennusta tehdä, kun ei kerran ole mitään katseluvekotintakaan?".:p Fiksua! Vähän liiankin fiksua, jos minulta kysytään.

  Eli olen tainnut muutaman kerran ihan perusteetta syyn DNA:n päälle vierittää! Anteeksi, DNA!:eek:
  Vaikka aiheellisiakin moitteita riittää, kuten taas tänään juuri tätä kirjoittaessani; DNA:n (antenniverkon) kanavilta äänet pätkii, suhisee, tekstit kateissa...
   
 12. mjhayrin

  mjhayrin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on BD-D8900N ja Dilogin CAMC-CIPD CI+ CONAX CA-moduuli Elisan kaapeliverkossa Jyväskylässä. Käytössäni on Elisan kaapelikortti. Salattujen kanavien (esim. UrhoTV ja Bonuskanava) tallennus ei onnistu. Kanavat näkyvät normaalisti ja tallennus käynnistyy normaalisti, mutta noin 10 sekunnin kuluttua tulee ilmoitus, ettei tallennus ole mahdollista tekijänoikeuksien vuoksi.

  Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia? Löytyykö ratkaisuehdotuksia.
   
 13. pategen

  pategen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2009
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oman BD-D8500N:n mediatoisto verkon yli pc:llä pyörivän TVersityn jakamana on mennyt huonompaan suuntaan firmisversioiden myötä. Kaksi versiota sitten toistin jopa Spotifyta tietokoneelta (melkoisen kikkailun kautta tosin), 1005.2-versiossa ei enää kelvannut striimi jolle ei ollut tiedossa kestoa (eli tuo Spotify-kikkailu) ja tällä 1006.0-versiolla en saa enää verkon yli toistettua mitään: ihan sama, onko mp3-file, jpeg-kuva tai mitä hyvänsä niin se on aina "tiedostomuoto ei tuettu" tmsp. Laita sama tiedosto USB-tikulle ja avot, jo toistuu.

  Muuten olen tähän paljon tyytyväisempi kuin tästä ketjusta voisi päätellä. Ei tämä kaikkeen pysty, mutta esim. 375 euron hintaan tässä saa kyllä aika paljon.
   
 14. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ikävä kuulla!
  Minullakin on 1006.0 asennettuna, mutta minulla MP3:t kuuluvat sekä videot ja kuvat näkyvät ihan hyvin Sampallani, BD-D8500.
  Minulla tosin on PC:lläni vanhempi AllShare-versio. Ei kai se siitä johdu?
  Semmoinen vika kyllä on, että ääkköset tiedostonimissä jotenkin menevät solmuun matkalla PC:ltä Sampalle ja näkyvät katakana-merkkeinä tai vastaavina telkkarissa.

  Kokeilin justiinsa USB-levyäkin ja totesin saman yhden kanavan tallennusrajoituksen pätevän siihenkin, pahus!:mad:
   
 15. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis kyllä, voi tallentaa USB-levylle ja kyllä, voi toistaa USB-levyltä.
  Formaatin kertoo olevan XFS, mitä ikinä sitten tarkoittaakin.
   
 16. nkhtoivo

  nkhtoivo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hankin Pixmaniasta ton riisutun mallin BD-D6900 (ei sisäistä kovalevyä) kun hinta oli niin halpa.

  Oonko nyt missannut jotain, mun Smart Hubissa ei ole nettiselainta, muutama peli vain ja norjalainen sääohjelma. HS.fi ja muut lisättävät suomenkiliset ovat tyrkyllä myös ladattaviksi. on tyrkyllä Lisäksi kun klikkaan Smart Hub-kuvaketta vasemmassa yläreunassa, pitäisikö jotain muutakin tapahtua kuin näkyä mainostyyppinen Smart Hub-kuva ja ainoana valintana "return".

  Softan pitäisi olla 1006, mutta päivitän nyt vielä Suomen Samsungin sivulta ladattuun...

  EDIT: itse itselleni vastaten, mulla näyttää olevan laitteessa versio 1006 EUB mutta jaossa olisi 1006 EUC. Tota laite ei kuitenkaan tunnista päivitettäväksi versioksi.

  Pystyisköhän joku heittämään esim. v.1005:n mulle, siitä voinee päivittää oikealle uralle??
  BD-D -sarjassa on yhteinen firmis, eli laitteen mallinumerolla ei kait väliä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2011
 17. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, näin se valitettavasti on, Smart Hub -paketissa ei ole selainta.
  Samsungin telkkarien Smart TV -versiossa on.
  Tämäkin on taas niitä juttuja, että kaikenlaisia herkkuja olisi tarjolla, kunhan vain hankit vielä yhteensopivan Sampan telkkarinkin...:D

  YouTube ja Hesarin uutispalvelu tuossa oikeastaan ovat jotakin käyttökelpoista. Nekin vaan ovat aika surkeita PC-versioon verrattuna.
  Minä voin näitä näppärämmin katsoa pöydällä vieressäni olevalta näytöltä, mutta silloin ajatus "keskusviihdekoneesta" jää toteutumatta.
  Niin, ja kaikilla ei tietenkään ole PC/Mac/Linuxin näyttöä sohvapöydällä - eikä haluakaan siihen. Joten, p- juttu, jos vääriä odotuksia oli!:weep:

  Edit: Jaa niin, se FW. Katson illalla, olisinko sen 1005-version ladannut koneelleni. Pistän privaattiviestiä, jos löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2011
 18. mjhayrin

  mjhayrin Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sain huoltokäynnin ja turhan main boardin vaihdon jälkeen tälläisen vastauksen Samsungin asiakaspalvelusta:

  "Valitettavasti asia on niin, etta antenniverkossa tallennus onnistuu, mutta kaapeliverkossa ei, eli bluray soitin ei missaan tapauksessa ole tämän takia viallinen.

  Pahoittelut Samsungin puolesta."

  Soitin ei siis ole viallinen, mutta ei tee sitä mitä luvataan!
   
 19. nkhtoivo

  nkhtoivo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aa, vai sellaista :hitme:

  Kiitos tiedosta, ja jos sattuis 1005 löytymään niin otan kiitollisena vastaan jotta saan ainakin oikean maaluettelon tonne valikoihin!

  Oikeastaan selaimessa houkutteli vain Yle Areena, joka nyt jää puuttumaan. Lisäksi kunhan päivittäisivät tuon YouTuben toistamaan videot korkeimmalla resolla, nykyään on kuitenkin jo aika paljon HD-matskua tarjolla.

  Mutta Blu-ray soittimeksi Cable HD ready virittimellä ja ulkoiselle levylle tallennuksella tässä on kyllä 200 euron laitteeksi aika paljon vastinetta, ja yllättävän mukavasti toimii sekä Blu-ray -soittimena että digiboksina.
   
  Viimeksi muokattu: 24.08.2011
 20. pategen

  pategen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2009
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  MITÄÄÄH? :hitme:

  Laite on kyllä ihan varmasti viallinen, ehkä se levysoitinpuoli ei mutta eipä sillä ole tämän asian kannalta merkitystä. Tyypillistä suomalaista peeloilua, kaikki pitää tehdä suunnilleen raastuvalla uhkaillen. Mutta uhkaile vaan, kyllä tuo on kuntoon tultava.