Samsung BD-D8500N ja BD-D8900N.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jate75, 08.04.2011.

 1. Mendel

  Mendel New Member

  Liittynyt:
  19.04.2011
  Viestejä:
  131
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin wbox hd 2 + denon dbp1611 soitin hankittu ja asennettu. Eipähän tarvitse ainakaan ci moduleista itkeä tai miettiä montako kovalevyä on kytketty ja mihinkä virittimeen vai miten päin sen ny meni.
   
 2. Pekka T K

  Pekka T K New Member

  Liittynyt:
  29.04.2008
  Viestejä:
  253
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tallenna enää Samsung C650 TV YLE HD -kanavaa LA Digitalin CI+ moduulin kanssa. Ensimmäisellä viikolla kun YLE HD-aloitti, niin tein joitakin 10 minuutin tallennuksia ja ne onnistuivat. Täyttyy vaihdattaa CI+ moduuli Laattuantennilla softakorjattuun.
   
 3. mazai

  mazai Member

  Liittynyt:
  28.08.2008
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. Mwd

  Mwd New Member

  Liittynyt:
  06.06.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli voitko tallentaa sd kanavaa samalla kun katselet hd kanavaa? Entä hd kanavan time shift? Epäonnistuuko ajastettu hd tallennus jos satut samalla katselemaan sd kanavaa? Näin käy ainakin minulla yhdistelmällä la digital ci+ tv viihde. Toimiiko paremmin yhdistelmällä dilog ci+ ja tv viihde?
   
 5. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä ole ihan tuohon tarkkuuteen testailussa ehtinyt.:(
  Palautin LA Digitalin moduulin, mutta Dilogin moduuli vielä odotuttaa itseään, joten DNA:n kanavapaketti on minulta toistaiseksi ulottumattomissa.

  Aiemmin siis DNA + LA Digital yhdistelmällä ei ajastukset toimineet.
  Suoratallennus, siis käynnistämällä tallennus kakella toimi. Esim. kesken leffan tuli tarve käydä "asialla". Pause siihen ja tallennus jatkui ihan kiltisti taustalla. Palattuani jatkoin siitä mihin olin jäänyt, ihan OK.
  Tallennuksen päättyessä sitten kyllä toistokin katkesi ja toisto piti käynnistää uudelleen ja aikahaulla etsiä kohta, jossa putosin pois. Samalla lailla minulle käy vanhalla Topparillakin (5100 PVR-T).
  Edit: Yllä mainitussa tapauksessa käynnistettyäni tallennuksen asetin tallennukselle määräajan, minkä täytyttyä tallennus päättyisi. Ja niin se tekikin, minuutilleen.

  Tuohon SD-kanavien katseluun HD:n tallennuksen aikana en nyt ihan varmasti osaa vastata. Muistelen, että onnistui, mutta testataan...
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2011
 6. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dilog + TV Viihde:
  Ajastettu HD-tallennus käynnistyy silloinkin, kun katselen salaamattomia kanavia (käytännössä siis SD-kanavat, HD-kanavathan ovat LVM:n lupaehtojen mukaisesti aina salattuja). Ajastukset toimivat myös laite sammutettuna (standby).:p
  Sen sijaan, jos tallennan (salaamatonta) SD-kanavaa, niin en saa HD-kanavaa näkyviin (tulee ilmoitus kanava salattu). :mad:
  Pitää vielä testata, miten salaamattoman kanavan ajastuksen käy, jos olen silloin jo valmiiksi katsomassa HD-kanavaa. Palaan asiaan.
  Edit: No niinhän siinä kävi, että ilmoitus "kanava salattu" pomppasi esiin, kun HD-kanavaa katsellessa SD-kanavan tallennus käynnistyi. Ei tunnu oikein loogiselta.
  Edit 2: Sain tänään vihdoin toisen Dilogin moduulin DNA:n korttia varten. Testasin jo DNA:n kanavien ajastuksia ja hyvin toimii! Timeshift näyttäisi sekin toimivan.
  Harmiksi jää siis vain se, että HD-kanavaa tallentaessa ei toista HD-kanavaa pysty katsomaan, koska CI+ moduuli pystyy purkamaan yhtä kanavaa kerrallaan ja vain yhdelle moduulille paikka on. Miksi taas salaamatonta kanavaa tallentaessa HD-kanavat eivät näy, se on mysteeri.

  PS. On tosiaan harmillista, että vehkeeseen ei raaskittu laittaa kahta CI+ moduulipaikkaa, vaikka rungossa toiselle moduulille tilakin olisi varattuna. Nyt ei tuplavirittimistä ole HD-vastaanotossa mitään hyötyä.
  Pitää muistaa, aivan niinkuin tässä ketjussa on mainittukin, että tätä masiinaahaan ei ole lainkaan sertifioitu tallentavaksi digiboksiksi, vaan pelkästään vastaanottimeksi. Jos ohjelmien tallennus on laitteen pääasiallinen käyttötarkoitus, niin Wbox HD2 lienee silloin oikea valinta. Tai se Topfieldin 2401-väkkine. Minulla blu-ray-soitin, yhdistettynä videotoistimeen ja näinkin rajallisin ominaisuuksin varustettuun HD-digiboksiin riittää ainakin toistaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 20.06.2011
 7. jjtr

  jjtr Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näihin Samsung BD-laitteisiin on ilmestynyt ohjelmistopäivitys 1004. Voi ladata verkosta suoraan. En huomannut mitään ilmeisiä parannuksia DigiTV-käytössä.
   
 8. marmi

  marmi New Member

  Liittynyt:
  06.07.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs nämä laitteet pelaa yhteen Applen tuotteiden kanssa, siis tietokoneiden? Ymmärsin, että tuon AllSharen/DLNAn kautta voisi siis toistaa langattomasti suoraan tietokoneella olevia tiedostoja, onnistuuko Macilta? Ohjekirja ei hirveästi aukaissut asiaa..

  Toistuu ne sitten USB-levyltä/tikulta, jos ei muuten?
   
 9. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsopa täältä, jos vaikka olisi apua.
   
 10. prosurfer

  prosurfer Active Member

  Liittynyt:
  19.10.2001
  Viestejä:
  2 111
  Saadut tykkäykset:
  2
  DLNA:n kautta toistuu kunhan Macillä on DLNA palvelin pyörimässä. Esimerkiksi Vuzessa on tuollainen mukana.

  Itse jaan kuitenkin Samsungin plasmalle NFS:n kautta koska DLNA tukee formaatteja huonosti. BD-tallentimella tuo ei taida onnistua (vaatii SamyGo:n) joten loppupelissä muistitikku/ulkoinen levy lienee toimivin ratkaisu.

  Sillä onko käytössä Mac tai PC ei ole merkitystä, DLNA:n rajoitteet on ongelmana.
   
 11. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli uusi ohjelmistopäivitys, 1.005
  Nyt onnistuu SD-kanavankin katselu samalla kun toista SD-kanavaa tallentaa.
  Aiemmin vain HD-kanavan tallennuksen aikana saattoi jotain muuta (salaamatonta) SD-kanavaa katsella.

  Edelleenkään ei voi salattua kanavaa katsella salaamattoman kanavan tallennuksen aikana.:mad:
   
 12. MUX1

  MUX1 Member

  Liittynyt:
  20.08.2007
  Viestejä:
  484
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eikä tuota ominaisuutta saa millään softapäivityksellä edes korjattua.
   
 13. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jotakin tämmöistä itsekin aavistelen. Harmi! Muuten olen jo alkanut tykästyä masiinaan. Ajastukset pelaa enkä ole mitään tilttailuja havainnut.

  Eli CI+ -moduuli on kiinteästi kytketty kovalevyyn yhteydessä olevaan virittimeen?
  Jos näin ei ole, niin asia olisi toinen. Ymmärtääkseni datavirran ei olisi mitenkään pakko kulkea CI+ -moduulin kautta salaamattoman kanavan tallennuksessa.

  Onko kukaan kokeillut USB-tallennusta? Koskevatko samat rajoitukset sitäkin?
   
 14. late_show

  late_show Member

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  34
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Onko tietoa pystyykö näiden laitteiden tallenuksia siirtämään tämän boksin HD:ltä esimerkiksi USB:lla ulkoiselle kovalevylle?
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2011
 15. toke

  toke Active Member

  Liittynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  1 018
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eihän laitteessa ole topfieldistä tuttua toimintoa eli kun kelaa live-ohjelmaa taaksepäin, niin voi aloittaa ohjelman tallennuksen nykyhetkeä aikaisemmasta kohdasta kuten usein vaikka ohjelman alusta?
  Wboxissa kun ominaisuuden puute on alkanut nyppiä...
   
 16. Slayer665

  Slayer665 New Member

  Liittynyt:
  01.08.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Itsellä on tuo karvalakki 8200n malli, mutta en löytänyt siitä ketjua joten kysyn tässä.. Elikkäs kun haluan nauhoittaa guidesta jonkun ohjelman niin miten saan siihen esim +-5min. että jos ohjelma sattuu olemaan vaikka 5min myöhässä niin loppu ei jää näkemättä? Tosin tässä nyt tulee se ongelma että jos vaikka mtv3 kanavalta tulee ohjelma jonka haluan nauhoittaa 19:30--20:00 ja neloselta ohjelma 20:00-21:00 niin boksi varmastikin ilmoittaa päällekäisistä nauhoituksista?? Eikö? Mutta näitä tilanteita tuskin paljoa tulee... Niin ja lueskelin tätä ketjua niin kyllä ainakin tällä omalla boksilla voi nauhoittaa ja katsoa yhtäaikaa toista kanavaa tai BD leffaa :)
   
 17. mhelin

  mhelin Member

  Liittynyt:
  26.11.2002
  Viestejä:
  917
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onkohan noissa sampoissa (itseäni kiinnostaisi lähinnä halvin D6900 malli) myös DVB-T viritin vaikka spekseissä mainitaan vain DVB-T2/C eikä DVB-T:tä ollenkaan? Vai onko DVB-T2 itsessään "alaspäin yhteensopiva" DVB-T:n kanssa?

  E: Manuaali kyllä mainitsi DVB-T:n (MPEG2 tai MPEG4), ei tosin DVB-T2:sta ollenkaan, mutta olettaisin että homma on ok siltä osin. Onko kellään vielä tuota 6900 mallia hommattuna?
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2011
 18. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  1. Valitse ko. ohjelma ensin ajastukseen EPG:stä
  2. EPG:n ollessa "auki", paina kaken punaista nappia ("A") saadaksesi ajastuslistan näkyviin
  3. Valitse listalta ajastus, jota haluat muuttaa ja valitse Muokkaa
  4. Siirry ajastuksen päättymisaikaan ja "kelaa" lisää aikaa
  5. Hyväksy muutokset OK

  Kun ajastusta muutetaan käsin, Samppa valitettavasti hukkaa samalla EPG-tekstit ajastustiedoista. Mutta ajastus toimii.

  Aivan oikein, päällekkäiset ajastukset eivät onnistu. Sinun on siis otettava joko riski ensimmäisen ohjelman lopun tai seuraavan alun menettämisestä.
  MTV3 on tosiaan pirullinen siitä, että välillä ohjelmat alkavat kymmenenkin minuuttia myöhässä ja välillä taas tarkalleen ilmoitettuun aikaan. Ja joskus elokuva loppuu siltilkin jo kymmenen minuuttiia aiemmin - ja sitten taas joskus juuri saman ajan myöhässä kuin alkoikin.

  E: Ai niin, toisen SD-kanavan katselu tosiaan onnistuu tallennuksen aikana, oli tallennuksessa sitten SD- tai HD-kanava. Samoin BD-levyltä katselu.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2011
 19. Slayer665

  Slayer665 New Member

  Liittynyt:
  01.08.2011
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos tästä :) Täytyy yrittää nyt pärjätä tämän kanssa.. Ja "yleensä" peräkkäiset tallennukset mitä teen tulevat samalta kanavalta niin ei periaatteessa ole hätää...se toisen loppu vaan menee toisen alkuun, mutta samapa tuo :)

  Onkohan muuten ohjelma päivityksellä mahdollista tehdä tuota että voisi nauhoittaa kahta kanavaa yhtä aikaa? Jos kerta syy on se että vain toinen viritin menee kovolle niin luulisi että vaikka ulkoisella usb-levyllä voisin tallennus onnistua toiselta(kahdelta) kanavalta? vai olenko ihan kujalla tässä asiassa??:confused:
   
 20. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallennus onnistuu vain JOKO kovalevylle TAI USB:lle. Tiedä tuota, olisiko tämä mahdollista muuttaa ohjelmistopäivityksellä.
  Toisaalta HD-kanavia - tai muitakaan salattuja kanavia - ei voi tallentaa kuin yhtä kerrallaan, koska masiinassa on vain yksi CI+ moduulipaikka ja moduuli purkaa vain yhtä kanavaa kerrallaan.
  En usko, vaikken aivan sata varma olekaan, onnistuisiko kahden kanavan yhtäaikainen tallennus USB-levylle. Kuinka tahansa, vain yksi voisi olla salattu (kuten HD-kanavat).