Samsung BD-D8500N ja BD-D8900N.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jate75, 08.04.2011.

 1. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kyllä mistään löydä tuota mistä pääsisin Samsung UE55D8005:ssä vaihtamaan HDMI/DVI -sisääntulon näyttötilaa. Tai ylipäänsä muunkaan. Mistä tuollaiseen asetukseen muka pääsee?
   
 2. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Anteeksi, tarkoitin siis BD-D8x00N-toosan asetuksia. (x meinaa tässä siis numeroa 2, 5 tai 9, mikä mallinumero nyt sitten onkin kyseessä)
   
 3. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuolta BD-D8500N:stä löytyi kyllä tuo 1080p näyttötila, mutta eipä auta sekään. Edelleen on lomiteltua tuo kuva HDMI:n kautta UE55D8005:een vietynä. On kumma.
   
 4. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sitten ainakin minulta loppui ideat. On tosiaan kumma ilmiö.
   
 5. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt näkyy kyllä kaikissa muissa paikoissa kanavat halutussa järjestyksessä, muttei EPG:ssä. Ne siis eivät mene itse valittujen numeroiden mukaan. Pitääpä kysyä pääkallopaikalta apua.

  E: kyseessä siis E- malli. Kanavalistalla (ch list) kanavat näkyy numerojärjestyksessä, muttei EPG:n puolella silloin, kun katsotaan suosikkilistan kanavia. Kaikkia kanavia katsottaessa näkyy numerojärjestyksessä. Ja jos toisella puolella näkyy suosikit 1, se näkyy toisellakin puolella...
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2012
 6. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainoa selittävä tekijä voisi olla sitten tuo TV, joka jostain syystä lomittelee kuvan. Googlellakaan ei apua näytä löytyvän - pitää vielä tuolla televisiopuolen threadissa kysellä.

  Mutta, kertoisitteko jo mahdollisesti tuon uudemman E-sarjalaisen 2012 mallin digiboksin ostaneet onko siinä samanlaisia käyttöliittymään liittyviä ongelmia kuin tässä D-sarjalaisessa 2011 mallissa. Eniten ärsyttää:

  - Jos tallennus on päällä, boksi ei pysty tekemään YHTÄÄN MITÄÄN. Ei voi edes ohjelmaoppaasta asettaa uusia tallennuksia tai muokata boksin asetuksia. Ilmeisesti nämä asetukset ja ajastettujen tallennusten aikataulut tallennetaan tuohon kiintolevylle, joka lukitaan kertakaikkisesti yksinomaan päällä olevaa tallennusprosessia varten. Piirre on valtavan ärsyttävä varsinkin jos - kuten meillä on - ajastettuja tallennuksia melkoisen paljon. Kun nämä rullaavat koko illan putkeen, ei missään välissä voi asettaa uusia tallennuksia, ennen kuin parhaillaan menossa oleva ohjelmatallennus on päättynyt. Ihan uskomaton käyttöliittymäkukkanen!

  Tähän liittyvän moniajon rakentaminen onnistui 2000-luvun alussa olevissa digibokseissa (usean kanavan tallennus samalle kiintolevylle samanaikaisesti, asetusten muuttelu samaan aikaan, kiintolevyltä samanaikaisesti tallenteiden poistaminen jne.), joten sikäli on kyllä ihan joutavaa perustella asiaa sitenkään, että nämä laitteet ovat monimutkaisempia kuin 80-luvun videonauhurit ja siksi vaikea toteutta. Ovat toki, mutta kumma vaan että Nokia, Topfield, Maximum ja muut boksivalmistajat tekivät jo kymmenen vuotta sitten toimivan moniajon vastaaviin laitteisiin ilman typeriä rajoituksia joita tässä boksissa on - puhumattakaan näistä ihmeellisistä bugeista joita ajoittain ilmenee (satunnaiset sammumiset, ohjelman poistaminen valmistuneista tallennuksista ei poista sitä menu -> HDD -valikon puolelta kunnolla yms.) Itse kovalevyissä kun ei ole mitään rajoitetta sen suhteen, etteivätkö ne pystyisi tekemään samaan aikaan monta prosessia - kysymys on vaan tuosta Sampan oman ohjainpiirin heikkoudesta joka ei nähtävästi kykene tekemään kuin yhtä asiaa kerrallaan.

  Eli onkohan tuo 2012 vuoden E-sarjalainen digiboksi tämän suhteen yhtään kehittyneempi? Itsellä olisi tässä vielä pari päivää Gigantin 30 päivän palautusoikeudesta jäljellä, jos veisi koko roskan takaisin ja ostaisi tuollaisen E-sarjalaisen jos se olisi yhtään parempi (kun siis mielellään kuitenkin perusidealtaan tällaisen tallentavan digiboksin jossa on 3D blu-ray soitin samassa laitteessa haluaisin.)

  Minä olin aina pitänyt Samsungia laatumerkkinä. En oikein voi enää pitää :)

  PS. Niin ja tosiaan - eikö tässä digiboksissa saa tuota taukotallennusta (Time Shift) mitenkään päälle siten että se olisi jatkuvasti päällä ilman erikseen play tai stop -näppäinten painallusta. Eli kun television ja boksin kytkee päälle, taukotallennus rämähtäisi heti päälle. Tämä mahdollistaisi sen, että ohjelmaa olisi mahdollista kelata takapakkia spontaanistikin, vaikka ei olisi tajunnut taukotallennusta ottaa käyttöön jonkun ohjelman kohdalla.

  Muistan lukeneeni, että jostain tämän sai kytkettyä, mutta löydä enää tuota viestiä. Tai sitten toiminnallisuus oli vain tuossa TV-vastaanottimen puolella erillisen kiintolevyn kanssa.

  - Ja miten tallennusta toistettaessa, jos sen joutuu katkaisemaan, pääsikään uudelleen toistoa avattaessa takaisin suoraan siihen kohtaan, mihin tallennus on katkaistu. Tämä tapahtui jollain värinnäppäimellä mutta en muista millä? (Muistan lukeneeni tästä jostain tältä foorumilta).
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2012
 7. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sininen näppäin, sehän lukee siinä alareunassa kun käynistät tallenteen. Tosin se painallus pitää tehdä aika nopeasti....
   
 8. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tallennuksen aikana pystyy ainakin katsomaan vanhoja tallenteita, aloittamaan tallennetavan ohjelman katsomisen kesken tallennuksen ja ajastamaan uusia tallennuksia EPG:stä.

  Tuo jälkimmäinen kommenttisi pitää paikkaansa, aivan käsittämätöntä.
   
 9. vilkku12

  vilkku12 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ymmärränkö nyt täysin oikein, että jos tallennus on päällä, ei voi edes katsella jotain toista kanavaa??
   
 10. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaksi ensimmäistä väittämääsi pitää paikkansa, mutta viimeisin ei pidä. Nimeomaan uusia tallennuksia ei voi ajastaa EGP:stä kun ajastettu tallennus on päällä, sillä tällöin televisio ilmoittaa "Tallennus on jo käynnissä" tai jotain muuta typerää, joka on muka esteenä myös tälle, ettei uutta voi ajastaa. Sama pätee kaikkiin asetusmuutoksiin - boksin asetuksia ei käytännössä voi muuttaa kun tallennus on meneillään.

  Kuten keskustelussa todettua, jos tallennetaan salattua HD-kanavaa CI+ salauksenpurkukortti on varattuna sille. Tällöin boksi ei anna katsella mitään muuta kanavaa (olipa HD tai SD), mikä on SD-kanavan tapauksessa aivan järjetön rajaus, koska SD-kanava ei tuota korttia mihinkään tarvitse.

  Jos taas tallennetaan salaamatonta SD-kanavaa, toista SD- tai HD-kanavaa voi katsella.

  Mutta samaan aikaan ei voi tallentaa kahta ohjelmaa ylipäänsäkään (vaikka sitä toista katseltaisiinkin), vaikka tässä on olevinaan kaksi vastaanotinta, sillä vain toinen vastaanotin on rakennettu keskustelemaan kiintolevyn kanssa ja toinen on vain katselua varten. Ehkä Samsung säästi tällä pennin per laite ja maksimoi näin katteensa. Kuluttaja kiittää :)
   
 11. vilkku12

  vilkku12 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta. Mitä tässä Samsungissa sitten on niin ylivertaista että se kannattaisi ostaa (kun se on Anttilassa nyt aika edullinen) noista puutteista huolimatta...
   
 12. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis kuvio on kylläkin niin - ainakin minulla, että tallennat mitä tahansa kanavaa, SD, HD, salattu tai salaamaton, niin et voi enää katsoa mitään toista salattua kanavaa. Ei väliä, onko SD tai HD. Salaamattoman kanavan katselu kyllä onnistuu aina.
  Jaa, mutta enpä ole tätä viimeisimmällä firmiksellä vielä yrittänytkään. Tarkistan ja palaan asiaan illemmalla... Edit: Justiinsa niin kuin kirjoitin kävi nytkin.

  Tämän allekirjoitan minäkin. On tosiaan onneton ratkaisu.

  Ylivertaisuudesta tuskin voi kehua! No, se ainakin on plussaa:rolleyes:, että tällä PITÄISI onnistua myös PlusTV:n tulevien Viaccess HD-kanavienkin katselu ja tallennus, kunhan PlusTV:n HD-kortin pariksi vielä Viaccessia tukevan CI+ -moduulin hankkii.
  Edit: Niin, ja sitten koettaa muistaa nukkumaan tai töihin lähtiessä jättää DNA:n tai PlusTV:n moduuli+korttiyhdistelmän sisään, yön tai työpäivän ao. kanavien ajastuksia odottelemaan...:D
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2012
 13. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan, olet oikeassa. Ulkomuistista muistin tuon aikaisempien keskusteluiden perusteella hieman väärin. Mitään kortteja kun itselläni ei ole käytössä, vaan katsomme ja tallennamme vain ilmaiskanavia.

  Tässä ei ole mitään muuta ylivertaista kuin samassa laitteessa integroituna 3D Blue-ray soitin. Eli jos et halua useampia eri laitteita, vaan nimenomaan combolaitteen jossa on sekä jonkinlainen (joskin huonohko) tallentava digiboksi + blu-ray/DVD-soitin samassa, silloinpa tälle ei oikein kilpailijaa taida olla. Itse olen ehkä valmis elämään näiden puutteiden kanssa juuri tämän ainoan syyn takia.

  Mutta oliko nyt tosiaan niin, ettei tässä saa ajansiirtoa jatkuvana oletuksena päälle? Että ei tarvitsisi painaa play- tai pause -painiketta, jotta Timeshift käynnistyy, vaan se käynnistyisi aina automaattisesti kun boksikin pannaan päälle?
   
 14. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeilin tuota juuri ennen kuin siitä tänne kirjoitin, kyllä se mulla onnistui. Kone tallensi samalla ajastettua tallennusta ja sain EPG:n kautta laitettua tulevaisuuteen uuden tallennuksen.
   
 15. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tämähän se vasta kummallista on, koska minulla tämä ei nimenomaan onnistu. Tulee virheilmoitus "Ei käytettävissä tallennuksen aikana". Ohessa vielä kuva, mitä tapahtuu kun tallennuksen ainana yrittää asettaa jotain muuta ohjelmaa tallennettavaksi (joka siis on reilusti tulevaisuudessa ja muita samanaikaisia tallennuksia ei ole siihen aikaan ajastettuna):

  katso liitettä ei_kaytettavissa_tallennuksen_aikana.jpg

  Tämähän tässä hölmöimmältä nimenomaan tuntuu kun pitää odotella ettei boksilla olisi mitään tallennuksia työn alla, ennen kuin uusia tallennuksia voi ajastaa.

  Firmwaren pitäisi olla uusin v. 1.09, mutta onko näissä laitteissa sitten rampautettu loppueriä kohti näitä viimeisimpiäkin toiminnallisuuksia, jos kerta sinulla laite toimii kuvaamallasi tavalla? (Viimeinen Gigantin palautuspäivä meni tänään, joten kai tämä romu on nyt pidettävä, toimi miten tahansa.)
   
 16. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onpa kummallinen kuvio...
   
 17. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Outoa tosiaan. Lisäksi tuossa boksissa ärsyttää suunnattomasti se, että (ainakin SD-kanavat) näkyvät lomiteltuna. Boksi jossain vaiheessa lomittelee kuvan (567/1) ja vaikka ulostulo HDMI/DVI:n kautta olisi pakotettu muotoon 1080p silti kuvassa näkyy digiteevee-resoluution mukaista lomittelua. Tämän näkee erityisesti salkkareissa ja monissa ohjelmissa joissa on "isoja naamoja" ruudussa puhumassa. Ärsyttävästi hampaat ja poskien reunat liikkuessa ovat sahalaitaisia lomittelun vuoksi.

  Tuohon olen kokeillut vaikka mitä asetusta mutta mikään ei auta. Onko muilla samaa ongelmaa, eli miksiköhän SD-kuva näkyy lomiteltuna (interlaced) tällä boksilla?
   
 18. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnistui minullakin. Ajastuksen tekeminen onnistui tallennuksen ollessa käynnissä.
  Antenniverkossa.
   
 19. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsungin teknisen tuen vastaus tuohon EPG:n kanavajärjestysmahdollisuuteen:

  Terve!
  Valitettavasti näitä kanavia ei pysty muokkaamaan, niitä pystyy vain sinun liittymä tekemään.
  Hyvää päivänjatkoa sinulle!

  Siinäpä se "selvällä" suomen kielellä... ;)
   
 20. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä en tuollaista huomaa, mutta minulla onkin vanha HD-Ready (ei siis Antenna Ready HD :p), eikä telkkari edes suostu ottamaan vastaan 1080p-kuvaa. 720p-resoa pari kertaa kokeilin, mutta se vaikutti huonommalta kuin 1080i, vaikka telkkarin 1366x768 perusresoluution kannalta voisi toisinkin kuvitella. Tai sitten tosiaankin vain kuvittelin.:eek: