Samsung BD-D8500N ja BD-D8900N.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jate75, 08.04.2011.

 1. petekki

  petekki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.10.2004
  Viestejä:
  501
  Saadut tykkäykset:
  0
  Topyä ja Wboxia on tullut käytettyä....siihen nähden olen tyytyväinen tuohon D8500n. Tosin vain yhtä kanavaa voi tallentaa, netti palvelut ok (vuokrasin ekan leffan eilen boksilla netistä....helppoa kuin mikä :naminami:)
   
 2. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei,

  Nelisen vuotta hyvin palvelut LG:n 50PT85 plasma integroidulla kahdella antennivirittimellä ja 160 GB tallentavalla digiboksilla (eli ns. "aikakone" -mallin TV jossa molemmat samassa laitteessa) sanoi sopimuksensa irti ja tuli hommattua viikko sitten tuota kokonaisuutta korvaamaan viimeisistä Expertin varastoista 1995e:n hintaan töllöksi Samsungin UE55D8005 sekä rinnalle digiboksiksi/blu-ray -soittimeksi tässä ketjussa käsitelty Samsung BD-D8500N (joka sekin Gigantin loppuvarastoista lähti hintaan 389e). Nämä vuoden 2011 D-sarjalaiset tosin korvauvat E/ES-sarjoilla 2012:n aikana, mutta se itsessään ei itseän hirveämmin haittaa, koska sisällä olevan tekniikan pitäisi olla jotakuinkin samaa - ainoastaan ulkoinen muotoilu (TV:ssä jalusta ja boksissa etupaneeli) muuttuu. (Muutenkin tuntuu, että tämän D-sarjalaisen boksin krominen etupaneelin raita käy sopivimmin tuon TV:n kromiseen jalustaan yhteen, laitteet ovat ulkoisesti kuin paita ja peppu.)

  Perheessämme television käyttö on enimmäkseen sarjojen ajastettua tallentamista ja jälkikäteen katsomista, joten ominaisuudet joihin kiinnitän huomiota, painottuvat pitkälti näihin. Tältä osin koko boksi on ollut kyllä hieman pettymys...

  Molemmissa laitteissa tuntuu olevan omat ongelmansa, mutta kommentoin keskityn tässä nyt enemmän tuon boksin puoleen. Jos itse TV:n kommentit kiiinnostavat lukea, lisäilen niitä pian tänne.

  Boksissa tuntui olevan jo paketista otettaessa ohjelmistoversio 1009, joten kappaleeni lienee tuotantolinjan viimeisiä. Nähdäkseni BD-D8200N/D8500N/D8900N sarjan korvaa nyt 2012 mallinen BD-E8300/E8500/E8900 - mutta mitenkähän mahtaa vielä firmware-päivityksiä tähän BD-D8500N:ään jatkossa tulla? Nimittäin melkoisesti puutteita toiminnassa huomasin:

  - BD-D8500N boksin ohjelmaopas on periaatteessa ihan selkeä ja tuota vanhaa LG:tä vastaava, mutta huomattavasti hitaampi käyttää. Kaukosäätimellä liikkuminen ohjelmaoppaassa on todella vaivalloista ja tuntuu että jokaiseen siirtymään kuluu lähemmäs sekunti. Kummaa sinänsä, että lähes identtinen ohjelmaopas tuossa TV:n omassa vastaanottimessa taas toimii jonkin verran jouhevammin, liekö TV:hen ollut Sampalla tehokkaammat prosessorit laittaa..

  - Ajastettu tallentaminen on boksilla kömpelöä, sillä kuten ketjussakin on todettu, jos ohjelmaoppaasta ajastuksen alku- ja loppupäätä tahtoo hieman editoida (tai asettaa vaikka viikottaisen/päivittäisen toiston tallennukselle), ensin ohjelma pitää laittaa ohjelmaoppaasta ajastukseen punaisesta rec-napista ja tämän jälkeen siirtyä ohjelmalistaukseen punaisella A-painikkeella, jossa tallennusta voi toki muokata. (Vanhassa LG:n aikakoneessa tämä onnistui huomattavasti helpommin, sillä keltaisella napilla ohjelmaopas antoi suunnitellun tallennuksen suoraan muokattavaksi ja tallennukset sais sisään yhdessä vaiheessa yhden napin takaa.)

  Lisäksi erittäin typeriä piirteitä tähän Samsungin tallennukseen liittyy:
  * Jos tallennusajastuksia muokataan (edellä kuvatulla tavalla) ajastettu tallennus kadottaa nimensä. Ajastuslista on täynnä "Ohjelmassa ei ole tietoa saatavilla" -nimisiä tallennusajastuksia, joille ei tietenkään voi edes manuaalisesti määrittää mitään nimeä selkeyttämään listaa (LG:ssä ohjelmaoppaasta poimittu nimi säilyi hienosti vaikka aikoja muutettiinkin). Sampassa näitä ei nyt erota toisistaan kuin kelloaikoja ja kanavia katselemalla ja niistä ohjelmaoppaaseen vertaamalla arpomalla että mitähän tallennusajastus tallentaa.
  * Kun tallennus valmistuu, se kuitenkin osaa joskus poimia oikean nimen valmistuneiden tallennusten puolelle. Jos kuitenkin ohjelma on myöhässä (tai ajastettu alkamaan aikaisemmin) nimi tulee edellisen ohjelman mukaan. (LG:ssä tekniikka haisteli hieman sitä mitä ohjelmaa tallennuksessa on vasta muutaman minuutin päästä nauhoitettuna ja nimesi järkevämmin tallennuksen sen mukaan). Lisäksi Sampassa ei tässäkään ole jälkikäteen mahdollista editoida tallenteen nimeä, mikä on idioottimainen, ärsyttävä ja suuri puute. Tallennukset ovat usein tämän vuoksi milloin minkäkin nimisiä (usein edeltävän ohjelman mukaan) mikä ärsyttää jos joitakin leffoja tai sarjoja haluaisi taltioida boksiin pidemmäksi aikaa kun siellä on aamuiset lastenohjelmat "TV-shop" nimellä ja illan elokuva "Kymmenen uutiset" nimellä. (LG:ssä tallennusten nimiä sai muokattua ja nimettyä ne jälkikäteen mieleisiksi).
  * Jos tallennus on meneillään, ohjelmaoppaassa ei voi ajastaa uusia tallennuksia mikä on myös aivan käsittämätöntä! Mitään teknistä estettähän tälle ei pitäisi olla

  Eli on tässä laitteessa kieltämättä aika suuria puutteita. Ihmeellistä, että vuonna 2011 tehdään vielä käyttöliittymältään tällaista kuraa. Jotenkin tuntuu että digiboksien käyttölogiikka menee vain takapakkia jatkuvasti - ensimmäinen tallentava digiboksini vuonna 2004 oli Nokia Mediamaster T210 ja siinä kaikki toimi just eikä melekein. Vaikka tuossa LG:n aikakoneessakin oli puutteensa, tuntuu että tämä vuoden 2011 Samsung on jo aivan pohjanoteeraus, erityisesti tuon tallenteiden uudelleennimeämisen puuttumisen vuoksi.

  - Lisäksi kuten tässä ketjussa on keskusteltu, boksilla voi tallentaa vain yhtä ohjelmaa kerrallaan (vaikka nyt puhuttaisiinkin vain SD-tallennuksista), sillä vain toinen vastaanotin on kytketty kovalevyyn. Sinänsä itselleni tämä ei ole suuri ongelma koska on tarkoitus kytkeä ulkoinen kiintolevy myös tuohon TV:hen, eli tällä pääsee tilanteeseen jossa laitteistossa on yhteensä kolme vastaanotinta (1 TV:ssä + 2 boksissa) joista kahdella voi tallentaa samaan aikaan (yhtä ohjelmaa TV:llä, toista boksilla) ja katsella kolmatta boksin toisella virittimellä.

  - Lisäksi Samsungissa on tuo näppärä Anylink+ jonka kautta periaatteessa pystyy ohjaamaan television kaukosäätimellä TV:hen kiinnitettyjä laitteita suoraan. Tämä toimiikin kaikilta muilta osin paitsi typerästi "info" ja "tools" -painikkeiden osalta, jotka vänkäävät väkisin TV:n toiminnallisuuksiin vaikka tuo BD-digiboksi laite olisi valittu käyttöön ja kaikki muut napit ohjaavat sitä. Tämän typeryyden takia boksia periaatteessa pystyy käyttämään kaikilta muilta osin TV:n kaukosäätimellä, mutta tallennettuja ohjelmia ei pääse poistamaan eikä boksin menuun pääse käsiksi millään napilla. Tätä poistamista varten joutuu sitten kaivamaan esille boksin oman ämpärimuovisen kaukosäätimen - eli kahden kaken loukussa on silti - TV:n oma metalli/kromikehyksinen säädin on kuitenkin enemmän tyyliin sopiva kuin tuo ämpärimuovinen boksin kake.

  - Sellaisenkin bugin huomasin muuten, että vaikka tallennukset poistaa Aikataulun hallinta -sivun tulosluettelo puolelta (eli painikkeet "Guide" -> "punainen A" -> välilehti "Tulosluettelo") näistä jää kuitenkin tyhjät tietueet boksin menun HDD-valikkoon ("Menu" -> "Oma laite" -> "HDD" -> "TV-tallenteet"), josta ne on poistettava vielä erikseen (itse tiedosto on kaiketi kuitenkin poistunut, sillä täältä nuo aikataulun hallinta -sivun kautta poistetut tallenteet eivät enää suostu käynnistymään vaikka linkki niihin löytyykin). Jos poiston taas tekee suoraan täältä HDD-valikon puolelta, poistuvat ne aikataulun hallinta -> tulosluettelo -sivultakin. Silti tämä on typerä bugi ja ylipäänsä typerää miksi sama sisältä on siroteltu tuolla tavoin kahteen eri valikkoon - itselleni riittäisi tuo selkeämpi ja yksinkertaisempi Aikataulun hallinta, jos vain poisto sieltä onnistuisi kokonaan. (Ja muuten: eikö tuonne aikataulun hallinta -sivulle pääse mitenkään yhdellä napilla vaan aina täytyy valita ensin "Guide" ja tämän jälkeen "punainen A"?)

  Eli onko muilla vastaavia kokemuksia tämän boksin kanssa? Yhden ainoan parannuksen aikaisempaan LG:hen tästä löydän - jos tallenteen toisto keskeytyy, entiseen kohtaan pääsee D-painikkeella, toisin kuin LG:ssä jossa piti aina kelata. (Nokian Mediamasterissa taas oli looginen valikko toiston kohdalla "Aloita toisto: [ ] Alusta [ ] Edellisestä toistokohdasta" jonka rakentaminen uusiin bokseihin tuntuu olevan täysin mahdoton ajatus.)

  Mutta kai tämä on sitä nykyaikaa. Uutta mallia pukataan tilalle ennen kuin entisen bugit on korjattu tai käyttöliittymää hiottu edes päivityksin käyttökelpoiseksi. Mietin vielä kovasti palauttaisiko koko roskan takaisin Giganttiin 30 päivän palautusoikeuden sisällä, vai pitäisikö kun toisaalta oikein muutakaan vastaavaa kombolaitetta ei oikein järkevästi löydy. (En siis halua tv:n lisäksi muin korkeintaan yhden erillislaitteen ja molempia pitäisi pystyä käyttämään samalla kaukosäätimellä - tosin nytkin voin joutua ostamaan vielä jonkin Logitechin ohjelmoitavan yleiskaukosäätimen..)

  Onko mitään tietoa tulisiko Samsungilta vielä päivityksiä näihin laitteisiin? Eniten kaipaisin siis mahdollisuutta uudelleennimetä tallenteita ja korjauksen siihen, että myös TV:n info ja tools -painikkeet ohjaisivat Anylink+:n kautta myös tuota boksia.

  Edit: Niin ja lisättäköön vielä, että mihinkään kuvattuihin ongelmiin (tallenteiden keskeytyminen pariin minuuttiin, boksin buuttailu/kaatuilu käynnistettäessä/ongelmat CI+ korttien kanssa) en ole vielä törmännyt. Tosin mitään korttia ei ole ja TV on DNA:n kaapelissa jossa Yle HD näkyy salaamattomana, joten voi vaikuttaa asiaan. Sellaiseen olen kuitenkin törmännyt, että ajoittain TV:n Anylink+:n kautta käynnistettäessä (source-valikon kautta) boksi lähtee käyntiin (valot ja valikot syttyy etupaneeliin) mutta ei anna signaalia TV:lle. Ratkaisuna ollut vain koko roinan sammuttaminen ja uudelleenkäynnistys, jolloin on toiminut.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2012
 3. Jva79

  Jva79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2009
  Viestejä:
  184
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kai se on uskottava, että paska mikä paska ja odoteltava taas tekniikan "kehittymistä". Sen verran paljon olen omistanut noita hienoilla ominaisuuksilla varustettuja laitteita, jotka eivät käytännössä toimi mitenkään, että en mielellään sellaisiin sekaannu enään.
  Onko tiedossa että muilta valmistajilta olisi vastaavia comboja tulossa? LG:llä joku näkyi olevan, mutta siihen en merkkinä luota pätkääkään, vaikka useasti testeissä pärjääkin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2012
 4. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0

  Harmillista jos ei toimi, HT-D5200 - kaukossa on TV ja BD painikkeet joilla valitaan kumpaa komennetaan, volume toimii ilman valintaakin, ja Info jne toimii käyttäjän valinna mukaan.
  HT-D5200 kaukossa taas harmillisesti puuttuu Guide-painike ja sen voituu SmartHubin kautta valitsemaan.
   
 5. Raymond56

  Raymond56 Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.02.2005
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisäisin vielä edellisiin 'vikoihin' sen, kun on tallennus menossa ja haluaa aloittaa katsomisen vielä tallennuksen ollessa menossa, tallennus tietenkin keskeytyy ja jää loppu näkemättä, todella kätevää, kun pitää aina odottaa ohjelman loppumista, ennenkuin voi aloittaa ohjelman katselun.

  Minulla kanssa ollut tuollainen Nokialainen aiemmin ja se oli kyllä loistava laite.
  Nyt käytössä on Divisionin laite edelleen tallentimena, koska se on loistava laite, siinä voi lisätä jo asetuksissa tallennuksien alkuun ja loppuun lisäaikaa, joka toimii hyvin. Laite ei ole 5 vuoden aikan ikinä jumiutunut, eikä ole muitakaan ongelmia ollut.

  Samsungin hommasin sen hd tallennuksen vuoksi ja sen bluray soittimen vuoksi, no hd on ja kohta sitä ei enää ole, joten en enää ostaisi tuota laitetta.:grr:
   
 6. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipa pitkä lista asioita! Sikäli kuin kaikkea edes ymmärsin, niin suurelta osin paikkansa pitäviä havaintoja ja perusteltuja näkemyksiä, valitettavasti.
  Itselleni ei ollut tosin tullut mieleenkään poistaa tallenteita tuloslistan kautta, vaan olen tehnyt poistot aina katselulistalta, tallenteen katseltuani.

  Lainaamassani otteessa alleviivattu väite ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kyllä tallenteita voi nimetä uudelleen - kankeasti, kieltämättä, mutta onnistuu.
  Vaihda tallenteiden katselulistalla muokkaustilaan C-napilla, valitse muokattava tallenne ja valitse Tools-näppäimellä esiin ponnahtavasta valikosta Muokkaa ja sitten Nimeä uudelleen.
  Se uudelleen nimeäminen on kakella tosiaan aika kankeaa, mutta muutaman kerran harjoituksen tuomalla rutiinilla se sujuu sentään kohtalaisesti (jos ei hirmuisen pitkiä nimiä tavoittele).
  Saisi olla helpompaakin, siitä olen jyrkästi samaa mieltä!
   
 7. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  "hd on ja kohta sitä ei enää ole"? Mitä oikein tarkoitat?
  DNA lähettää antenniverkossa edelleen HD-ohjelmaa ja vaikka tällä foorumilla on arvuuteltu, että Plus TV ottaisi mahdollisesti ViaAccessin käyttöön - mahdollisesti - tulevilla HD-kanavillaan, niidenkin katsominen onnistuisi juuri tällä Sampalla. ViaAccessia tukevan CI+ -moduuli pitäisi tietenkin hankkia. ViaAccess DVB-T2-bokseja ei taida montaa olla...
  Ja kuten sanottu, arvuutteluahan tuo ViaAccess vielä on. Mitään varmaa tietoa ei vielä ole.
   
 8. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä nyt koheesiosyistä jotenkin vaan pidän tuosta UE55D8005 töllön mukana tulleesta tyylikkäästä kromireunaisesta AA59-00543A kaukosäätimestä eniten, kun on tyylillisesti samanlainen kromireunainen kuin tuo töllö ja boksin etureunakin. Kyseessä on siis tämän näköinen härpätys:
  katso liitettä samsung_neue_fernbedienung_001.jpg .

  Boksin mukana tuleva, marjamukimuovinen peruskake AK59-00119A toki sisältää erikseen "BD" ja "TV" näppäimet, joiden välillä seikkailemalla periaatteessa kaikkiin toiminnallisuuksiin pääsee käsiksi (ja epäloogisesti osa toimii suoraan ilman valintaakin aina valitulla laitteella). Tämä kuitenkin syö koko Anylink+:n idean, jossa ideana olisi se, että source-painikkeella kun valitaan käytettävä laite, tämän jälkeen TV:n kaken komennot ohjaavat sitä. Näin siis onkin tuolla TV:n kaukolla, poislukien painikkeet "info", "tools" ja "menu" jotka vänkäävät TV:n puolelle vaikka muut napit ohjaavatkin boksia kuten pitääkin. Todella typerää. Ainoa toivo tähän on se, että voisi korjautua jossain töllön päivityksessä (tai sitten olisi korjattu ES-versiossa, jos töllö vikapikseliensä vuoksi siihen joudutaan vaihtamaan).

  Kakkosvaihtoehtona lienee hankia jokin Logitech Harmony johon saa ohjelmoitua halutut napit. Tykkäisin vaan tuosta television omasta kakesta enemmän..

  Joo, tämän satuinkin jo tänään aikaisemmin huomaamaan selailtuani lopulta tuota manuaalia. Monen valikon takaa tuo löytyy. Ja plussana on sanottava että ohjekirjasen mukaan näkyisi olevan myös tallenteiden leikkausmahdollisuus, eli voi klipsiä tallenteen kahtia (jos vaikka sattuu olemaan kaksi ohjelmaa samassa pätkässä) sekä leikata mainostauot alusta ja lopusta pois. Siitä plussat Samsungille (vaikken vielä ehtinyt testata mokomaa ominaisuutta toimineeko edes - sekään kun tässä ei itsestäänselvää tosiaankaan ole..).

  Tosin sen huomasin, ettei noiden tallenteiden editointi tai edes uudelleennimeäminen sieltä HDD-menustakaan ole mahdollista, jos toinen tallennus on samaanaikaan menossa. Tuossa on jokin ihan ihmeellinen rajoitus, ettei pysty käsittelemään mitään dataa kovalevyltään jos sinne samaan aikaan kirjoitetaan. Ei LG:ssäkään tuollaista rajoitusta ollut. Missä moniajo?

  Kuvaatko vielä tarkemmin, millä tavalla tämä siis on mahdollista? Ainakaan tuolla aikataulun hallinta -> tulosluettelo -sivulla tallennettavaa ohjelmaa ei edes näy, ennen kuin se on tallennettu loppuun. Ja eikös tallennusta pääse katsomaan lennosta siirtymällä tallennettavalle kanavalle ja kelaamalla taukotallennuksen tapaan tallennettavan ohjelman alkuun? Ymmärsinkö siis oikein väittämäsi, että tämä jotenkin katkaisee tallennuksen - vai tapahtuiko tuo jotenkin muuten (eli näkyykö keskeneräinen tallennuskin esim. HDD-valikossa?)

  Kiinnostaisi itseänikin saada kohtuuhintaisesti ainakin MTV3 ja Nelonen HD-kanavinan näkyville. Tuohon Yle:n HD-kanavan kuvanlaatuun olen jo niin tykästynyt, kun sen jälkeen näyttää tavallinen SD-lähetys ihan mahdottomalta muhjulta.

  Kymppi tai pari kuussa olisi vielä kohtuuhinta siitä että yleisimmät kanavat saisi HD-laatuisena. Mahtaneeko enää saada mistään kun TV-Viihde lopetti?
   
  Viimeksi muokattu: 08.04.2012
 9. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko noista BD-E.... malleista julkastu vielä mitään speksejä? Verkkokauppa.com antaa arvioiduksi toimitusajaksi 2-4 vkoa.
   
 10. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  PIKAINEN VASTAUS OLISI SUURESSA ARVOSSA:

  DB-E8500 näyttää saapuneen verkkokauppa.comiin. Tähän liittyen kysymys: vk.com kertoo laitteen olevan Antenna ready HD. Kuitenkin siinä on lähes samat virittimet kuin edeltävässä mallissa (BD-E8500 DVB-T/T2/C vs. BD-D8900 DVB-T2/C). Testatutlaitteet.fi kertoo olevan tuon D8900 olevan Cable ready HD- malli.

  Onko tuo E8500 myös Cable ready HD noilla viritintiedoilla? Näenkö sillä kaapeliverkon HD- kanavat laittamalla sisään CI+ kortinlukijan ja hoitamalla operaattorin kanssa linkityksen kuntoon?

  Kiitos etukäteen!
   
 11. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastaan itse: näen. Ja hain vk:sta moisen.
   
 12. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole minäkään noista E-sarjalaisista löytänyt mitään parempaa tietoa kuin Verkkokaupan sivulla.
  Lisäksi huomasin, että Samsungin brittisivuilta :confused: voisi näille E-sarjan koneille ladata tuoreen firmwaren.
  Outoa, että juuri brittisivulla tarjotaan näiden Nordig-versioiden ohjelmistopäivitystä, mutta pohjoismaisilla sivuilla ei.
  Lisäksi, eipä kyllä sanota, olisiko tämä tarkoitettu vain brittien Freeview-verkkoon, l. toimiiko vehje kyseisellä ohjelmistoversiolla ollenkaan pohjoismaisissa verkoissa.
   
 13. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin yhden illan kokeilujen mukaan uusi E- sarjalainen pelittää sen verran hyvin kuin oletinkin sen pelaavan. Toki näitä puutteita on, mutta missäpä boksissa ei olisi. Combolaitehan tuo on, joten olen valmis hyväksymään puutteita molemmilla puolilla. Vaimon sanoin: onpa se hieno! (vrt. 100v vanha Handan...)

  Jatketaan harjoituksia boksin kanssa, eiköhän sieltä ne bugit löydy!
   
 14. Taky

  Taky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  251
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis tässäkin sisäinen CI+ -korttipaikka, CA ei moduulille paikkaa?
   
 15. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitoin koneen reikään CI+ kortinlukijan jonka sisällä on ohjelmakortti.
   
 16. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on E8500, mutta kysyn nyt (pääosin) D- käyttäjiltä:

  Eikö EPG:ssä näkyvää kanavajärjestystä saa muutettua? Numerot voi kyllä uusia, mutta se ei muuta järjestystä.
   
 17. ioxakoyba

  ioxakoyba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2012
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, hieman pidemmän ajan käyttökokemuksia ja muutamia kysymyksiä:

  - Näyttää tämä BD-D8500N tekevän uusimmalla firmwarellakin tuota kuvattua, eli boksi ajoittain eli:

  A) Ei lähde aina käyntiin kunnolla, eikä syötä kuvaa televisiolle (siis etupaneeliin tulee virrat, mutta TV sanoo että "no input from source"). Joutuu sammuttamaan ja käynnistämään boksin uudelleen ennen kuin alkaa toimia

  B) Satunnaisesti buuttaa itsensä, eli jossain tilanteessa lähtee boksista virrat ja palaa takaisin

  Ihme touhua vielä vuonna 2012 olevissa laitteissa. Puutteistaan huolimatta jos joku tällaista haluaa, havaitsin että Anttilan tarjouksessa oli muuten plussakortilla tämä 500 GB:n levyllä oleva BD-D8500N malli hintaan 369e.

  Lisäksi tämmöiseen kiinnostaisi saada vastaus: boksin olen kytkenyt HDMI-piuhalla televisioon, mutta kuva on selkeästi lomiteltu ("interlaced") eli näkyy nopeassa liikkeessä ärsyttävää sahalaitaa kun joka toinen rivistö kuvasta vain päivittyy. Saako tätä mistään kytkettyä pois päältä, eli haluaisin boksin syöttävän kuvan lomittamattomassa ("progressive") muodossa, ilman noita liikkeeseen tulevia sahalaitoja?

  Itse TV:ssä oleva virittimen kuva on selkeästi lomittamaton, mutta TV:n virittimellä kuva on sitten muuten sumeampi ja hieman muhjumpi. Tämä boksi tuntuu aika hyvänlaatuiseen SD-kuvanpurkuunkin kykenevän, TV:n kuvanparannustoimintojen säädön jälkeen ei nimittäin valtavasti häpeä aitoa HD-kuvaakaan vaikka SD-lähteestä käsitellään. Ainoa olisi vaan kun tuon lomittelun saisi pois.
   
 18. Inssi59

  Inssi59 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollaista ei minulla ole esiintynyt. Sitä vastoin, silloin tällöin, aika harvakseen, vaihdettaessa kuvalähteeksi tuo Samppa (HDMI) telkkarissa näkyy parikymmentä sekuntia vaihtelevan resoluutioista lumisadetta, ennenkuin kuva alkaa näkyä. Lumisade tulee melkeinpä varmasti, jos telkkarista on ollut verkkosähköt poikki hetkenkin. Voi olla ennemmin telkkarin kuin Sampan härö.

  Juu tuttu ilmiö, mutta nyt on mennyt viikkoja viimeisestä tapauksesta. (koputan otsaa) :D

  "Vielä vuonna 2012.." No, niin, mutta toisaalta, ennen "boksit", l. VHS-nauhurit olivat kuitenkin elektroniikaltaan aika simppeleitä laitteita. Ongelmia silloinkin tosin oli, mutta lähinnä kuvanauhan kanssa tekemisissä olevassa hienomekaniikassa. Moneltako ei-enää-niin-nuorelta-aikuiselta nauhuri on "syönyt" sen korvaamattomimman nauhan? Vertaa tallenteiden kadottelu ja tallennusten epäonnistumiset nykyvehkeissä.

  Ja mitä monimutkaisenpi vekotin, sitä työläämpi sitä on kattavasti testata. Mm. RF-signaalin voimakkuusvaihteluita ja häiriösignaaleja on pirun hankala perusteellisesti simuloida.
  Niin, ja kaikkein pahimpana, kukaan testausinsinööri ei pahimmissa painajaisissaankaan osaa ajatella kaikkia niitä ihmeellisyyksiä, joita käyttäjä keksii tehdä. Kokemusta on!
  Eikä näissä digibokseissa elektroniikka itsessään taida olla se varsinainen ongelma, vaan sitä käyttävä ohjelmisto.
  Edit: Lisätään nyt vielä, että en tarkoita, etteivätkö softan tekijät ja testaajat aivan vilpittömästi yrittäisi laadukasta työtä tehdä. Sitä softaa on vaan testattavana niin maan perusteellisen paljon! Ja nimenomaan softatestaukselle jätetään yleensä aivan liian pieni aikaikkuna ennen tavaran lähtöä pajalta.

  Etkö siis ole tehnyt mitään kuva-asetuksia Sampassa?
  Edit: Siis nämä näyttötilat löytyy; 576p/480p, 720p, 1080i ja 1080p sekä Auto.
  Auto-asetus voi toimia hyvinkin. En tiedä, mutta voi se toimia huonostikin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2012
 19. vemata

  vemata Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.03.2012
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin d8500n mallissa epg kanavajärjestys on sama kuin itse numeroitu järjestys. Melkoinen operaatio oli vain tuo kanavanumeroiden muuttaminen, kun sattuu näkymään ruotsin kanavat.
   
 20. Warlord

  Warlord Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä tuo E noin tee. Oliko tuossa mitään kikkakolmosta vai pelittikö vain numerot muuttamalla? Oliko kanavat suosikkilistalla ennen numeroiden muuttamista?