Samsung BD-D8500N ja BD-D8900N.

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana jate75, 08.04.2011.

 1. Warlord

  Warlord New Member

  Liittynyt:
  22.11.2005
  Viestejä:
  272
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten kuumana tämä laite käy, jos vaikka sijoittaa hyllylle eikä tason päälle?
   
 2. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miinulla Samppa on matalassa hyllyvälissä, olisiko kymmenen senttiä vapaata yläpuolella. Edestä ja takaa (hylly pari senttiä irti seinästä) avoin.
  Tunnustelemalla päältä vekotin vaikuttaa parin, kolmen tunnin käytön jälkeen vähän lämpimältä, mutta ei se kuuma mistään ole.
   
 3. oiva123

  oiva123 New Member

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kolmas toimi ok. Yksi asia kaipaa vielä korjausta. Sony D3550 tv:n kanavatunnus AV5 ei sammu millään, vaan jää vasempaan yläkulmaan päällimmäiseksi koko ajan. Onko kellään tietoa mikä asetus vaikuttaa tähän?
   
 4. Fifty

  Fifty New Member

  Liittynyt:
  23.01.2007
  Viestejä:
  420
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä sen saa jostain napista pois. Olisiko info eli i-nappi?
   
 5. poppis

  poppis New Member

  Liittynyt:
  21.12.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hain tänään BD-D8900N. Pystyykö sillä nauhoittamaan kahta ohjelmaa ja katsella kolmatta niin kuin vanhalla Topparilla (joka hyytyi)?
   
 6. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ja ei. Yhtä kanavaa kerrallaan voi tallentaa ja tallennuksen aikana voi katsoa vain salaamattomia kanavia (tallennettavan lisäksi, oli se sitten salattu tai salaamaton).
  Aiempia tallennuksia, blu-ray-levyjä ja nettivideoita voi katsoa ja näiden välillä ihan vapaasti vaihdella tallennuksen aikana.
   
 7. miikkaj

  miikkaj New Member

  Liittynyt:
  30.08.2011
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  D8500 löytyy nyt myös meidän taloudesta. Ihan kelpo vehje, eikä niin vaikea käyttää mitä olisi muutamien kirjoituksien perusteella odottanut. Kaukosäätimessä tuntuu olevan muutama turha nappi ja taas muutama tärkeä nappi puuttuu.

  Ihmetyksen aiheita/miinuksia:
  - Pikakelaus on aika kankea käyttää - 7 -portainen kelaus eteenpäin on aivan turha. Riittäisi PS3-tyyliin vaikka 2X, 10X, 30X ja 120X -kelaukset. Varsinkin kun tässä tuo nopein seiskatason kelaus vastaa varmaan jotain 10X nopeutta.

  - TV-kanavia vaihtaessa olisi mukava kun inforuutu näyttäisi sillä hetkellä näkyvän ohjelman. Jos haluat nähdä kuluvan ohjelman tiedot, joudut painamaan joka kerta erikseen info-nappia.

  - En ole saanut DVD:n tai blurayn pysäytyskohtatoimintoa toimimaan kuin vahingossa. Jos painan kesken elokuvan stop-nappulaa kerran ja jatkan sitten taas katselua vaikka samantien, alkaa levy pyörimään alusta. Rassaavaa katsella aina uudelleen you wouldn't steal a car -pätkät. Pari kertaa jostain syystä homma jatkui siitä mihin sen pysäytin.

  - Ohjelmisto lagaa välillä, eli jää miettimään vähän liian pitkäksi aikaa painalluksien välillä. Puhutaan siis sekunnin murto-osista mutta on rassaavaa kun yrittää selata nopeasti pitkiä listoja.

  - Guide on suhteellisen susi. Taulukkoon mahtuisi järkeä käyttäen 2x enemmän ohjelmia näkyviin yhdelle ruudulle, mutta nykyisellä asettelulla guidesta näkee juuri ja juuri kuluvan ja seuraavan ohjelman. Lisäksi korkeussuunnassakin mahtuisi helposti muutama kanava ruudulle enemmän. JA lisäksi ylös-alas kelaaminen on tökkivää. Jos haluan vaikka 5. riviltä kelata kanavapaikalle 20, kestää siinä aika kohtuuttoman kauan.

  Kaikesta huolimatta tuntuu suoriutuvan perusasioista ihan hyvin, mutta normaali TV:n katselu hoidetaan meillä varmaan jatkossakin TV:n (Sony 40W4000) oman boksin kautta, jolloin kanavasurffailu on sujuvampaa.
   
 8. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allekirjoitan.
  Muuten; Oikealla valikkonuolinäppäimellä toisto hyppää 20 s kerrallaan eteenpäin ja vasemmalla saman verran taaksepäin, tämä loikka tosin on vähän hidas, mutta sillä pääsee suht' näppärästi mainoskatkot yli.
  Tools-valikon kautta tietenkin voi kelata kiivaamminkin läpi, mutta kuvaa ei kelauksen aikana näe - niin kuin ei edellisessäkään konstissa.

  Allekirjoitan tämänkin.

  Kirjanmerkithän on osassa BD-levyjä tarkoituksellisesti estetty. Miksi, sitä ei voi ihminen ymmärtää.
  DVD:tä en ole vielä omalla Sampallani kokeillutkaan, joten tämä oli minulle DVD:n osalta uusi tieto. Harmillista, todellakin!

  Edit: Siis, joillakin BD-levyillä Samppa muistaa, missä katsominen keskeytettiin ja joillakin alkaa aina alusta.
  BD-levyillä tämä on kuitenkin ohjelmoitu ominaisuus ja ainakin minulla aina säännönmukaisesti toiminut omalla laillaan kullakin levyllä.

  Muuten, tallennuksia toistettaessa pääsee edellisen katselukerran pysäytyskohtaan painamalla D-nappia toiston käynnistyttyä ja aikajanan vielä näkyessä ruudulla. Edit2: Niin juu, sen aikajanan saa uudelleen näkyviin - ja pois - info-napilla.

  Allekirjoitan tämänkin. Firmispäivityksiä tuli loppukesästä aika taajaan, mutta sitten on ollut hiljaista. Ehkei kannata liian suuria toiveita elättää näitä kauneusvirheitä korjaavan/parantavan päivityksen tulemisesta.

  Aika kökkö on, juu! Olethan kuitenkin huomannut, että kanavanvaihtonäppäimellä saa kelattua kanavia koko ruudun (siis 6 kanavaa) kerrallaan? Sekä ohjelmaoppaassa että kanavalistalla (kanavalistalla 7 kanavaa kerrallaan).

  Aivan, kokonaisuutena olen kohtuu tyytyväinen tähän vekottimeen. Ainakin, jos uskoo edes osaan tällä foorumilla kerrotuista ongelmista muissa väkkineissä. Tässä ei mielestäni mitään vastaavia nikotteluja ole.

  Isoin miinus on edelleen se, että vain yhtä kanavaa kerrallaan voi tallentaa. Varsinkin, kun tallennuksen aikana ei (muita) salattuja kanavia näe.
  Niin, ja vähän harmillinen on sekin, että tallennuksessa olevaa ohjelmaa ei pääse katsomaan alusta tallennuksen vielä jatkuessa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.12.2011
 9. miikkaj

  miikkaj New Member

  Liittynyt:
  30.08.2011
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia Inssille parista hyvästä vinkistä jotka oli menneet ohi käyttöohjeen tiukasta pänttäyksestä huolimatta.

  Tulipa tuossa mieleen tällainen... Onko kukaan kokeillut saada esim. PS3:n bluetooth-kaukosäädintä toimimaan Sampan kanssa? Ilmeisesti laitteesta sinihammas kuitenkin löytyy, kun iPadin Samsung remote-softa tuntuis bluetoothilla yhteyden ottavan. BT-kaukosäätimeen tottuneena tuntuu tuon perinteisen säätimen käyttö niin kankealta, joutuu pitämään taukoja painalluksien välissä jne...
   
 10. conste

  conste New Member

  Liittynyt:
  03.01.2012
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma ensimmäinen 8900 ei käynnistynyt myöskään ollenkaan. Toinen laite on boottaillut itsekseen pitkin syksyä, eikä ole välillä suostunut käynnistymään kun vasta kymmenien (!) yritysten jälkeen. Nyt ei käynnisty enää ollenkaan, menen pyytämään rahat takaisin. Myös minua häiritsee kovasti 8900:n tallenuksen aloitusviestit, jotka tullessaan ruudulle keskeyttävät katsottavan tallenteen. Jään kaipaamaan edellistä Procasteria, joka toimi moitteettomasti 5-6 vuotta.
   
 11. nape

  nape New Member

  Liittynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli sitten haettua tuo viissatanen (BD-D8500N). Missähän mahtaa olla vika, kun ohjelmaoppaasta ei saa nauhoitettua mitään. Kun ajastetun nauhoituksen laittaa päälle, niin kyseisen ohjelman alkaessa etupaneelin punainen merkkivalo häviää, kuten koko nauhoitus. Kai tällä nyt nauhoituksia voi ajastaa!
   
 12. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletko ladannut viimeisimmän (1007) firmwaren?
  Kyllä ajastukset EPG:stä ainakin minulla toimii.

  Mitä tallenneloki näyttää yrittämistäsi ajastuksista? Ja näkyvätkö ajastukset yleensäkään ajastuslistalla ennen ohjelman alkua?
  Ajastuslista; EPG ja siellä A-napin painallus. Ajastuslistalta pääsee tallennelokiin oikealla nuolinäppäimellä.
   
 13. nape

  nape New Member

  Liittynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siinä kävi sitten sillä lailla, että seuraavana aamuna kaikki toimi. Silloin illalla tallennelokiin ilmestyi virheen merkki eikä tallentaminen onnistunut. No nyt kuitenkin toimii ja hyvä niin. Kiitokset joka tapauksessa.
   
 14. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  No hyvä juttu, että nyt toimii!

  Ongelmasi liittyi varmaan siihen, että Samppa ja CI+ moduuli eivät heti saaneet napattua lähetteestä omia ID-tietojaan kanavien avaamiseksi sekä katseluun että tallennukseen.
  Tuo "valaistuminen" saattaa joskus kestää todella pitkään. Minulla yksi kanava (en nyt suostu muistamaan mikä) aukesi vasta yön aikana, kun olin jo mennyt nukkumaan, sitä ennen muutaman tunnin illalla ihmeteltyäni, että mikä mättää.
  Muut kanavat ovatkin sitten taas avautuneet liki saman tien.
   
 15. Tonttusa

  Tonttusa New Member

  Liittynyt:
  17.01.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelin ostaa kyseisen laitteen 500gb version. Yhteen kysymykseen tarvitsisin kuitenkin ensin vastauksen ennen ostopäätöstä, en ainakaan huomannut viestiketjusta onnistuuko tämä asia...

  Eli pystyyykö laitteen kovalevylle tallentamaan musiikkia, videoita tai kuvia tietokoneelta?

  Ja toinen kysymys, voiko kovalevylle tallentaa suoraan CD-levyjä laittamalla levyn laitteeseen ja kopioda suoraan?

  Kiitos paljon vastauksesta jo etukäteen!!
   
 16. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä taida onnistua. Tosin olen todistettavasti ollut joskus väärässäkin.

  PC:n levyllä olevia videoita ja musiikkia pystyy kyllä striimaamaan "Sampalle", Samsungin omalla AllShare-palvelinohjelmalla tai jollain muulla mediapalvelinohjelmalla.
  Eihän tämä tietenkään sama asia ole, l. kaipaamasi "stand-alone", mutta samaan aikaan käynnissä olevan tietokoneen kanssa onnistuu.
   
 17. Tonttusa

  Tonttusa New Member

  Liittynyt:
  17.01.2012
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, kiitoksia tiedosta! Tarkoitus oli saada laitteesta olohuoneen mediakeskus, eli saada musiikkia suoraan kovalevylle, mut täytyy varmaan ostaa ihan normi bluray ja siihen usb-kiintolevy kiinni. Digivirittimenä en olis laitetta ees käyttänyt, joten ei ole järkeä minun laitetta ostaa...
   
 18. +sp+

  +sp+ Member

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  247
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pystyy kopiomaan elokuvat/valokuvat/musiikin ainakin usb-tikun välityksellä (tästä tavasta itsellä kokemuksia). Eli tikulle tavarat ja sitten vaan kopiot ne Sampan kovalevylle. Cd:n kopioimisesta ei ole kokemusta, epäilen että ei onnistu. Ja toki voit tähänkin laittaa ulkoisen kovalevyn kiinni. Itse ostin siksi 8200 (250gb) -mallin, koska sain niin paljon halvemmalla kuin 8500:sen. Ja hyllystä löytyi 1000gb ulkoinen kovalevy ja tämä yhdistelmä toimii kuin unelma. Sitä kautta voi katsoa elokuvat,valokuvat ja kuunnella musiikkia. Myöskin tv-ohjelmien tallennus onnistuu, niin ei tila lopu kesken.
   
 19. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsung on julkaissut uuden version firmiksestä, 1008.2
  Ainoa tieto päivityksestä on "compatibility improvements".
  Mistä lie yhteensopivuusparannuksista, tai muista "dokumentoimattomista" muutoksista mahtaa olla kyse, jää nähtäväksi.

  Jostain syystä päivitystiedostoon pääsee käsiksi vain Samsungin sivujen hakutoiminnolla, esim. hakusanalla BD-D8500 (sama tiedosto kaikille 8000-sarjan laitteille sekä näiden pikkuveljelle BD-D6900N).
  Support-sivun valikkolistan kautta ei onnistunut.

  Yleensä firmiksen on saanut ladattua laitteelle suoraankin netin kautta (jos masiinasta on yhteys nettiin).
  Miten nyt, en ole vielä kokeillut.
   
 20. jjtr

  jjtr Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli suoraan verkon kautta eilen.