Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Haluaisin herätellä keskustelua asetuksista. Makuasioitahan nämä osittain ovat, mutta toisaalta ajoittain päätään nostava kultasilmäisyys tavoittelee mahdollisimman täydellistä lopputulosta!

  Asensin uusimman firmiksin ja innostuin laittamaan em. ketjussa kirjoittavan Mumidin (koska kalibroinnin jälkeen hänen itse mittaamat käppyränsä näyttivät aika ihanteellisille) säädöt omaan 40-tuumaiseeni. Mutta mutta, minusta (ainakin DVB-)kuva on aika luonnoton noilla asetuksilla. Valkoinen tuntuisi palavan tai lähes palavan puhki ja Ylellä naamat näyttävät taikinaisille. Muutenkin värimaailma on luonnoton ja kontrastisuus ottaa silmiin.

  Käytin aikaisemmin Alan CD:n asetuksia aikaisemmassa firmiksessä ja pidin tosi paljon hänen asetuksistaan. Mutta ne eroavat aika paljon ainakin asetusten valossa tuosta kalibrointimittareiden todistamasta ns. optimisäädöistä.

  Tietynlaiseen kuvaan myös tottuu ajan myötä, mutta millaisiin säätöihin olette te kanssakäyttäjät itse päätyneet ja miksi?
   
 2. Swoosh

  Swoosh Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2006
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka,

  Omassa 52" A656:ssa olen käyttänyt noita Alan CD:n asetuksia pääasiallisesti. Tuntuvat firmiksestä toiseen toimivan hyvin ja tuottavan omaan silmään luonnollisen oloisen kuvan. Pientä tuunausta tehnyt fiiliksen mukaan, mutta ei mitään isoa.

  Kokeilin myös aiemman firmiksen kanssa Mumid:n asetuksia, mutta pidin niitä huonompina, kuva ei miellyttänyt ainakaan minua.

  Asensin juuri tuon uusimman 1023 firmiksen. Pikaisella katsomisella ei taida vieläkään olla tarvetta muuttaa asetuksia edellisestä.
   
 3. n1ko

  n1ko Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.08.2008
  Viestejä:
  373
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa pitää mielessä että jokainen TV on yksilö. Samat asetukset voisivat näyttää melko erilaista käppyrää jos mittaukset tehtäisiin sinun TV:lläsi.

  Onkos tuossa 1023:ssa ollut mitään havaittavaa parannusta? Taitaa olla 1020 nyt sisässä ja kuva on hyvä. Kannattaako lähteä rikkomaan toimivaa? =)
   
 4. Jasu74

  Jasu74 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2006
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitkä kaapelit ostit ja mistä? Itsellä sama ongelma ja olen kokeillut jo muutamat eri kaapelit ilman tulosta. Kiitos etukäteen.
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Päädyin myös itse eilen formuloita katsellessa laittamaan Alan CD:n asetukset takaisin. Miellyttää myös omaa silmääni huomattavasti enemmän. Oma viilaukseni oli vielä se, että tiputin Sharpnessin nollaan ja Backlightin taisin tiputtaa kakkoseen tai jopa ykköseen. Jätin vielä Black adustin Low:lle (Mumidin asetusten mukaisesti) ja katselen, onko mitään eroa (ja mihin suuntaan) onko se päällä vai ei. Periaatteessa pitäisi parantaa tumman pään erottelua.

  Mitä vähän lueskelin tuolta noita keskusteluita, niin ilmeisesti uusin firmis tarjoaa aavistuksen tummempaa kuvaa, mutta Alan CD ei ilmeisesti tehnyt mitään muutoksia asetuksiinsa tämän firmiksen myötä.

  Onhan ne tietty yksilöitä, mutta ei nämä sentään mitään kuvaputkia ole, joissa vaihtelua voinee olla reippaastikin. Sitten jos aletaan puhumaan eri mallinumeroista ja eri kokoluokista, niin asetusten yleistettävyys varmasti huononee. Ilmeisesti esim. 40" 656:ssakin on kyllä eroja sen mukaan, milloin laite on valmistettu. Jotkut väittävät että Mumidin asetukset on kultaa, mutta omassani näyttävät lähinnä kuralta. Tai sitten olen vain epäoptimaalisen kuvan ystävä! :eek:

  Keskustelujen (ja omien kullattujen silmieni) perusteella(kin) vaikuttaisi siltä, että liiketoisto on muuttunut. Todennäköisesti parempaan suuntaan, vaikka välillä on fiilis niin kuin Motion Plus olisi Lowlla.
   
 6. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos kyseessä nämä säädöt, voihan ne tosiaan ihan hyvätkin olla. Ei luultavammin mitään yli tv:n ylittäviä säätöjä, mutta omaan silmään sattuu tuo punaisen aika vahva leikkaaminen, sekä väriavaruus että valkotasapainossa. Ettei vain värit olisi vähän "kylmään" kalleellaan.

  Itse tein komponenttisäädöt Topparille mittarilla ja HTFR:llä siten, että ensin Mumidin huoltovalikko valkotasapainot ja tehdas-cinema-asetukset sisään. Väriavaruus lähtöarvoksi otin puhtaan valkoisen Y-arvon, josta laskin laskimella punaisen tason. Voimakkuudeksi valitsin oletusarvon eli 50.0.0 ja tavoitearvon säädin värivoimakkuutta laskemalla. Muiden värien Y-arvot sitten laskin laskimella ja säädin samaan tapaan kuin punaisen. Lopuksi Valkotasapaino hienosäätöä, jolla harmaasävyt kuntoon samalla huolehtien, ettei Y-arvot karkaa.

  Näin jälkikäteen ajatellen olishan ton vihreänkin voinut ottaa aluksi oletusarvoksi, mutta sen verran haasteellista varsinkin harmaasävyt kuntoon, ettei ihan heti viitsi alkaa samaan ruuvaamiseen. BD/HTPC hdmi-väriavaruusasetukset on tällä hetkellä defaultissa :eek:. Vain valotasapainoasetukset on asetettu lähes samoiksi kuin komponentilla. Aika lähellä mennään tv:n optimiasetuksia, mikäli mittariin, omiin silmiin (ja eukkoon :)) on uskominen.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2009
 7. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen kyllä itse sitä mieltä, että black adjust nimenomaan huonontaa tumman pään erottelua (tämä todettu silmämääräisesti testikuvien avulla).
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 672
  Saadut tykkäykset:
  720
  Joo, saman totesin itsekin sittemmin. Tiputin mieluummin taustavalon ykköseen. Pitäis vähän fiilistellä meneekö musta pää tukkoon. Muuten menen Alan CD:n asetuksilla. (Puhun/testaan tällä hetkellä HD-asetuksista/-sia PS3:lla ja DVD-matskulla.)

  Ei kai sitä tule olemaan tyytyväinen ruudun kuvaan ennen kuin tulee itse hankittua kolorimetri ja tehtya vaadittavat mittaukset. Mut semmosta se on semihifistelijän elämä. :hitme: Toisaalta kuva näyttää hemmetin hyvältä tälläisenäänkin.
   
 9. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse menen aika pitkälti Alan CD:n kaltaisilla asetuksilla. Tosin valkotasapaino on hieman eri asetuksilla, samoin värilämpö on minulla warm2 koska warm1 on mielestäni liian kylmä. Lisäksi nostin aavistuksen kirkkautta koska vaikutti, että tumman pää erottelu ei ollut riittävän hyvä. Samasta syystä nostin myös gamman +1:een. Toki oma telkkarini on 676 eikä 656 joten erot selittyvät myös osaltaan tuolla. Taustavaloa käytän 2-5 asetuksella riippuen huoneen valonmäärästä.

  Mittalaite on ollut joskus harkinnassa mutta kun kuva on nätti kuin sika pienenä niin ehkäpä sen hankinta on sittenkin turhaa.

  EDIT: Kokeilin myös Mumidin asetuksia AVSforumilta mutta ne olivat kertakaikkisen kamalat. Luonnottomat ja kylmät.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2009
 10. cchaou

  cchaou Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.01.2008
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0

  656 = 676 = 696, mitä tulee paneeliin. Virittimet ja design ainoat erottavat asiat.
   
 11. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  No joo, niinhän ne taitaa olla. Silti luotan omiin silmiini enemmän kuin toisten :) Esim. kuva oli omiin silmiin liian pimeä.
   
 12. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin missä koossa? Kun ainakin A656:ssa on kahta eri paneelia (tai kahdella eri tehtaalla valmistettua paneelia) ihan eri kokoluokkienkin välillä, niin ei oikein voi mennä sanomaan, että 676 / 696 olisi "sama paneeli". Epäilemättä osassa 656 / 676 / 696-malleja voi olla ja onkin täsmälleen samanlainen paneeli, mutta kaikissa ei missään nimessä ole.
   
 13. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aivan ja kaiken lisäksi ohjelmistopäivitysten myötä Samsung on myös säätänyt yleensä asetuksia huoltovalikoista ja kuvaan on tullut muitakin muutoksia. Kun nämä päivitykset sitten kulkevat eri versionumeroinnilla näille malleille niin saattaapa niissäkin olla hyvinkin eroja.
   
 14. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ainakin 52" 656 on täysin erilainen huoltovalikko kuin omassa 46" 676 eli kai niissä sitten erilaiset asetuksetkin saattaa olla.
   
 15. rautakangi

  rautakangi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  samsung kävi maahantuojan pajalla vaihtoivat virittimen ja kaskummaa kuva on virheetön ei nyi ei pikselöidy ja ääni ei pätki.
  kuva on todella erinomainen.kiitos ja kumarrus maahantuojalle.
   
 16. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päätinpä tulla sen verran tänne kokemuksiani kertomaan, että tuli ajan kuluksi päivitettyä oma A656 tuohon 1023-softaan ja täytyy sanoa, että aika merkittävä parannus kuvanlaatuun vaikutti tulevan. Nythän en muista, olinko aiemmin päivitellyt kaikki updatet vai hyppäsikö tuo jonkun version yli jo tuossa (luulisin, että kyllä), mutta muutos kuvassa oli todellakin silminnähtävä. Tarkalleen ottaen en tiedä, mitkä kaikki asiat kuvassa paranivat, mutta varmaa on, että tällä hetkellä tykkään kuvasta huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Ainakin liiketoisto vaikuttaa merkittävästi paremmalta ja myös lomituksenpoisto tuntuu toimivan todella paljon aiempaa paremmin. Aiemminkin kuva oli hyvä, nyt se oli suorastaan loistava.

  Täytyy vielä kokeilla noita uudemmille versioille päivitettyjä asetuksia (näköjään update ei tällä kertaa nollannut kuva-asetuksia) ja katsoa, paranisiko tuo suorastaan vielä entisestään...
   
 17. rado

  rado Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Äläpä nyt kehuskele siellä, tulee paineita päivittää....
   
 18. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Älä päivitä, jos se ei ole rikki..." :D

  No ei, siltä pohjalta lähdin kirjoittelemaan, että jos joku puntaroi, että päivittääkö vaiko eikö, niin täältä päivitykselle ainakin plus-ääni.
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  11 056
  Saadut tykkäykset:
  476
  Itse olen tässä yrittänyt päivittää, mutta ei oikein tunnu onnistuvan.

  Tämä teksti tulee ruutuun pariksi sekunniksi ja sitten se lähtee pois. Mitään ei tapahdu... :confused:
   
 20. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuinka vanha softa on koneessa? Tuossa jossain välissähän tuo softa muuttui "Pearlista" "Amberiksi", eli piti tehdä tuolle USB:llä olevalle tiedostolle tuo nimeämiskikka, jotta toimii. Käytännössä siis pitää muuttaa tiedoston nimessä oleva AMB kirjainyhdistelmään PRL, jos laitteessa on vielä vanha Pearl-versio.

  Minulla oli tuon lisäksi myös sellainen ongelma, että tuli teksti updating... ja se hävisi heti perään pois. Se taas ratkesi sillä, että purin tuon tiedoston uudestaan tikulle, mikä lie ongelma oli ensimmäisellä kerralla ollut.