Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

 1. rado

  rado Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ota kaljaa, se auttaa :) Itse löysäsin takakannen ruuvia ja tilanne kyllä parani. On se valovuoto vielä siellä, mutta ei se enään haitaa, se vaan levisi laajemmalle alueelle. Kyllä noihin pikkuvikoihin tottuu, ei kannata kauheasti stressata.
   
 2. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  Palataas tähän kyssäriin ja kysytään oisko kellään ideaa? Kuinka pistetään 46A676 WB-valikon säädöt kohilleen, kun menee suoraan dynaamiselle kuvalle kun kääntää huoltovalikkoon?
   
 3. Samppari

  Samppari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  676:sen firmiin on tulossa päivitys ensi kuussa, joka korjaa virittimen ongelmat. Tieto peräisin asiantuntevalta myyjältä. Itsellä ei ole kuin pari kertaa ääni pätkinyt tuossa 676 mutta muuten tosi mahtava vehe
   
 4. Mr.Wizard

  Mr.Wizard Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.07.2007
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkäpä sitä voisi luovuttaa ja jäättää tv:n säätö contrastin ja brightnessin ja greyscale säätöihin. Jaksa alkaa tappeen noiden värien ja värien Y arvojen kanssa. Cie chartissa ku kaikki näyttää kivalle niin oikeesti värien Y arvot näyttää hevon vittua.
   
 5. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa töllössä on kans vasemmassa yläkulmassa aavistuksen verran valovuotoa. Tosin mulla se näkyy sellaisena kiilamaisena eikä niinkään läiskänä. Vähän tuo hatuttaa kieltämättä välillä varsinkin pimeissä kohtauksissa. Koetin takakannen ruuvia hieman löysätä ja tilanne ehkä hieman parani. En tiedä onko tuon korjaamiseen oikein muuta "kotikonsteja". Huolto tuskin asialle mitään rupeaa tekemään.
   
 6. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toivotaan parasta, näitä lupauksia kai on kuultu aika monta kertaa aiemminkin ;)
  Saisivat korjata sen perhanan suosikkilistan sekoilun myös. Kyllästyin lopulta kanavien katoamiseen ja otin pois käytöstä koko listan. Meneehän se tietysti näinkin...
   
 7. Samppari

  Samppari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei meikällä tuollasia ongelmia oo ollu :cool:
   
 8. toeran

  toeran Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.08.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pahoittelen taas tällaista "mikä kannattaa ostaa?"-postausta, mutta tilanne on köyhälle vaikea. :) Olen tässä nyt arponut jonkun aikaa tämän 46LE676:n (paikallisen kivijalkaliikkeen tarjous 1400e) ja Sonyn 46W4000:n välillä (1250e), mutta päätöksen tekeminen tuntuu olevan vain niin perhanan vaikeaa. :) Vaatimuksena siis lähinnä 46" paneeli max 1600-1700 euron hintaluokassa. Näyttö tulee karkeasti 40% ps3:n pelaamiseen, 30% leffojen katseluun ja 30% tv-käyttöön. Myös seuraavan sukupolven Sony W5500, Samsung B650 ja Panan G10 tai G15 tuntuvat täyttävät paperilla toiveet.

  Eli voisiko joku kertoa, että alkaako tämän 676:n ongelmat olla selätetty ja tuo tarjoushinta kohdallaan vai saanko rahoilleni paljon parempaa vastinetta mikäli odottelen pari kuukautta seuraavan sukupolven laitteita?

  Ja kyllä, liikkeissä olen käynyt näita vanhempia malleja vertaamassa. Jossakin liikkeessä Samppa näyttää paljon Sonya paremmalta ja viereisessä liikkeessä tilanne on täysin päinvastainen. Tuota Samsunggia pelatessa vaivavaa input-lagia en ole päässyt missään liikkeessä demoamaan, joten se "pelottaa" eniten. Kiitos avusta, jos joku suostuu kommentoimaan. :)
   
 9. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noin suoralta kädeltä heittäen sanoisin, että W4000:n verrattuna saat Sampassa ehkä ainakin hieman paremman vastineen rahalle. Sen verran kun nyt itse olen testannut ja katsellut, siis Samppa pesee W4000:n liiketoistossa (myös ilman 100Hz-toimintoa) ja jonkin verran myös kontrastissa ja mustan tasossa. Raportoiduista ongelmista Sampan huonoja katselukulmia ei ole itse tullut todistettua (40" A656), mutta kuuleman mukaan ongelma vaivaa ainakin joitakin 46" versioita sekä A656, että A676-malleissa, eli tuo voisi olla sellainen tarkkailtava ominaisuus Sampassa. W4000:ssa taas ilmeisesti on ollut havaittavissa näitä surullisen kuuluisia pilviä, valovuotoa, epätasaista taustavaloa, miten sitä nyt kukin haluaa nimittää. Toki noita voi varmasti Sampassakin olla. Input lag on ainakin omassa käytössäni viimeisimmällä firmiksellä täysin huomaamaton, mutta en kylläkään pelaa töllöllä kuin pääosin urheilupelejä, joten en ole ehkä paras sanomaan. Joka tapauksessa asia on firmispäivitysten myötä parantunut.

  Uudet mallit (W5500, Pansut) taas ovat sen verran uusia, että kokemukset ovat vielä melko vähissä, mutta lähtökohtaisesti nuo ovat kyllä parempia kuin generaation vanhemmat A676 ja W4000. Joitain pilveilyongelmia on tuosta W5500:stakin raportoitu, mutta vielä on vaikea sanoa, puhutaanko yksittäiskappaleista vai todellisesta ongelmasta mallisarjassa.
   
 10. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä on tuo 46" A676 ja Xboxilla on tullut pelailtua kaikenlaisia pelejä. Input lagia en ole huomannut ollenkaan. Enkä myöskään kehnoja kuvakulmia. Ongelmia on ollut lähinnä sisäisen virittimen kanssa ja nekin onneksi vähenemään päin ohjelmistopäivitysten myötä.
   
 11. Perttu

  Perttu Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2003
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soittelin yks päivä Samsungin huoltoja läpi lähinnä kysellen heidän mielipiteitään ja mahdollisia epäilyksiään ko. asian suhteen. Asun harmikseni sen verran kaukana pk-seudulta ettei kukaan tarjoutunut laittamaan huoltomiestä kotikäynnille katsastamaan "probleemaa", mutta jokainen olisi kyllä ottanut tv_n huoltoon ja selvittelemään asiaa tarkemmin. Noista kotelon ruuvien hölläämisistä oikeastaan kaikki sanoivat että jos television etu ja takalevyn "hellällä puristelulla" ei saa mitään vaikutusta kuvaan asti, on tuosta ruuvien aukaisusta tuskin mitään hyötyä sillä se ei varsinaisesti ole missään tekemisissä itse paneelin kanssa. (Rivien välistä kehoittivat sitä kuitenkin kokeilemaan.) Itse päädyin siihen että katsastelen asiaa nyt 1-3kk ja mikäli tuo valovuoto ei poistu mietin huoltokeikkaa uudelleen. Viikko pari siinä pitäisi sitten kitkutella ilman telkkua jos sille linjalle lähtee.

  Päivityksenä asiaan; katselin tuossa joku ilta sitten elokuvaa ja noin tunnin kohdalla olin kuulevinani jonkinlaisen vaimean napsahduksen television rungosta. Mielestäni tämän jälkeen tuo valovuoto alkoi näkymään selvemmin. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, "kylmänä" oma yksilöni ei kärsi minkäänlaisista kuvanlaadullisista ongelmista. Ehkä tämä on sittenkin asia minkä huolto osaisi ratkaista.
   
 12. höpönassu

  höpönassu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0

  Paljon riippuu, tuleeko TV oman virittimen kautta käyttöön, ja mihin verkkoon; ja ostatko Suomi-version vai et. Oma kaapelivirittimeni on susi (Welhon kaapeli), ja ilmeisesti kovalevykin on rikki (noin 7-8 muuta vikaa löytyy myös omasta 676:sesta). Eivätkä noi Suomi-version firmiksen päivityksen juurikaan auta mun ongelmiin - tai tuo merkittävää ratkaisua esim. oman Sampsani äänenpätkimiselle ja käyttöliittymän hitaudelle. Kaiken kaikkiaan, jos olisi mahdollista purkaa kauppa, tekisin sen välittömästi ja ostaisin Sonyn W-sarjan tilalle (noista uusimmista paneeleista en tosin tiedä).

  Taloudessa on myös Sonyn W4500 (tosin 32-tuumainen), jossa ei ole mitään vikoja (Welhon verkossa). Älä siis tuhlaa rahojasi Samsungiin varsinkin jos katsot blue ray -elokuvia ja käytät Pleikkaria.

  Muilla saattaa olla toki positiivisempi kuva näistä 5- ja 6-sarjan Samsungeista.
   
 13. Fernsehen

  Fernsehen Guest

  Liittynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Satuin kuukausi sitten saamaan "maanantaikappaleen" LE40A676:sta. Kolmen päivän päästä ei enää käynnistynyt lainkaan ja jo ennen sitä oli noita yllämainittuja vikoja Welhon kaapeliverkossa. Kuljetusliike haki TV:een huoltofirmaan, joka sitten hoiti Samsungilta RMA:n ja lähetti sen edelleen ostopaikkaan Verkkokauppaan. VK peruutti kaupan ja sain rahat takaisin, joten kiitos tästä kaikille osapuolille! Tosin pari viikkoa meni pienen kakkostelevision varassa.
  Sitten ostin Philips 42PFL7403H/10 television. Toistaiseksi on toiminut hyvin Welhon kaapeliverkossa omalla virittimellä. Myös Canal+ Film HD lähetykset näkyvät OK (oma CA moduli + ohjelmakortti). Tämä ilo tosin loppuu tämän kuun lopussa, kun kaapeliyhtiöt ottavat käyttöön ns. korttiparittelun vai mikä se nyt oli:confused:
   
 14. höpönassu

  höpönassu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2009
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tein itse virheen ja ostin Samsungini Hirvoxilta pääkaupunkiseudulta. Ei taida vaihtaminen toiseen malliin tai kaupanpurku onnistua Hirvoxin kautta mitenkään. Ympäripyöreitä vastauksia ja huonoa asiakaspalvelua olen saanut viimeisen puolentoista viikon aikana, kun olen Hirvoxin vaihto- ja palautusoikeuksia yrittänyt selvittää (nämähän ovat kivijalkaliikkeissä käytännössä liikekohtaisia).

  Paikallinen kauppias väitti kivenkovaa tänään puhelimessa, että noita 676:sta ei juuri ole tullut valituksia ja oli kuulemma "sama malli itselläkin ja toimii moitteetta Welhon verkossa" (tässä vaiheessa alkoi naurattamaan puhelimessa - aika tyhminä ne meitä ilmeisesti pitävät)

  Enpä tästä lähtien tue enää kivijalkaliikkeitä enkä suomalaista työtä, kun palvelu on surkeaa ja verkkokaupassa on parempi kuluttajansuoja kaupanpurkuineen ja palautusoikeuksineen :(
   
 15. rautakangi

  rautakangi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.05.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitys tulossa ainakin samppa 676 malliin ja sen laittaa jakoon maahantuoja lähetetään kaapeli ja antennisingnaalin kanssa saatavilla 4 päivän ajan 1.4.09 lähtien.
   
 16. anecdote

  anecdote Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.03.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Tässä on nyt tullut jahkailtua televisiovalinnan kanssa koko alkuvuosi ja lopulta olen päätynyt Samsungin LE-40a656 -malliin. Ongelmana vain on, että tuota nordic-versiota ei tunnu löytyvän oikein mistään. HD-virittimestä en haluaisi turhaan maksaa, sillä tuskinpa tuolle pahemmin käyttöä löytyisi. Ostaa sitten kunnon boksin kun sen aika tulee.

  Mutta tiedustelisinkin nyt teiltä, osaisiko joku kertoa mistä tuota nordic-mallia vielä löytyisi? Ruotsin puoleltakin olen etsinyt, mutta sinnekkin nähtävästi tuodaan melko paljon tuota keskieuroopan mallia (ja vielä kun kaikki eivät suomeen asti toimita). Budjetti pyörii siellä tonnin kieppeillä, kun muuton takia uutta televisiota ollaan hankkimassa ja rahareikiä löytyy kyllä vähän liikaakin. Aiempaa ainakin olin lukevinani, että jotkut ovat omansa löytäneet alle tuhannella eurolla? Noita Saksa-mallejahan saa jo reippaasti alle sen.

  Kiitoksia kaikille, joilta vinkkiä löytyy :)
   
 17. kullervo

  kullervo Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.09.2004
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tietoa mistähän saisi samppa 46A676 härvelin edullisesti Helsingin seudulta.

  Hinnat tuntuvat olevan melkoisessa turbulenssissa enkä oikein jaksa ravata liikkeestä toiseen pyytämässä tarjouksia.:confused:
   
 18. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ööh... no hyvä homma? Mutta tosiaan itellä hävisi suosikkilistalta kanavia satunnaisesti. Myös muut on raportoineet samaa ongelmaa joten ihan yksilöviasta ei ole kyse. Tiedä sitten mikä tuon aiheuttaa. Pitäisiköhän kokeilla etsiä kanavat manuaalisesti automaatin sijaan jos sillä olisi yhtään vaikutusta :confused: Joka tapauksessa rupesi niin tympimään tuo, että käytän kanavalistana sitten "kaikkien kanavien listaa".
   
 19. Pete82

  Pete82 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2009
  Viestejä:
  58
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ettei vaan olis aprillipila? :D Mistäs tämä tieto muuten on peräisin?
   
 20. toeran

  toeran Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.08.2006
  Viestejä:
  7
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tampereella Koskikeskuksen Mustapörssi myi noita tonnin pintaan viime viikonloppuna. Hintalapussa taisi lukea 1050e, jos oikein muistan. Mutta ei siis ainakaan enempää.