Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

 1. Yakuza333

  Yakuza333 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.06.2006
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.samsung.com/uk/support/d...l&dType=D&mType=FM&vType=L&prd_ia_cd=02010100

  kokeiles tuosta :)
   
 2. SCN

  SCN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Raah. Saisi ruveta telkkari jo saapumaan. Lähettivät My-solutionista viime viikon keskiviikkona puolilta päivin mailia jotta 40" A656 on lähetetty ja pitäisi seitsemässä työpäivässä tulla. Ei ole Schenkeriltä mitään soittoa vieläkään tullut. Odottavan aika on pitkä.

  Jos boksi on vastaanottaessa rikki niin riittääköhän että mainitsee suomeksi asiasta vastaanottolapukkeeseen kun kuittaa sen itselleen? Kun sanoivat My-solutionista että pitäisi jotain siihen merkitä jos on laatikko viallinen ja uskaltaa silti ottaa vastaan.
   
 3. HoXXMa

  HoXXMa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.07.2008
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Soita sinne Schenkerille ja kysy missä paketti viipyy. Sinun olisi pitänyt saada se lähetys jo tämän viikon tiistaina (mikäli asut pääkaupunki seudulla) ainakin Schenkerin omien sivujen mukaan.

  Mikäli laatikko ei ole moitteettomassa kunnossa, niin pistät siitä maininnan vastaaottolipukkeeseen suomen kielellä.
   
 4. Petri V

  Petri V Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.07.2008
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan päässy vertailemaan tuota 100Hz tekniikkaa Sonyn x3000/3500 vastaavaan? Eikös tuo ole pidemmänpäälle rasittavaa jos tuota motionplussaa säätää aina kun lopettaa esim. sarjan katsomisen ja vaihtaa kanavaa jolta tulee moottoriurheilua? Olin lukevinani että USA:n vastaavissa malleissa olisi automaattinen motionplussan vaihto sopivimpaan ? ?
   
 5. Ville L.

  Ville L. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.08.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten tuo huolto toimii Saksasta ostetun Samsungin kanssa? Ainakaan televisiota ei tulla hakemaan kotoa vaan se pitää itse toimittaa huoltoon mutta kuinka todennäköistä on, että saan uuden tilalle, koska se oli jo tullessaan rikki?
   
 6. am_tiainen

  am_tiainen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.04.2004
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sony X3000/3500 (samoja malleja ovat) malleissa oleva Motion Flow (Samsungissa nimellä Motion Plus) liikkeenparannustoiminnon toimii todella hienosti. Toiminto tekee kuvasta sulavaa ilman että kuvaan menisi videomaiseksi (ns. "videoefektiä"). Valinta voi huoletta olla päällä oli kuvamateriaali sitten elokuva, tv sarja tai urheilua.

  Joku jo tuossa sanoi että uusimmalla päivityksellä A6 sarjan ja low tasoa voi jopa nykyään käyttää ilman että liike menee liian videomaisen. Toiminto toimii kuulemma siinä äärirajoilla ettei se juuri ja juuri pätki mutta leffafiilis säilyy. Mutta silti käyttäjien kokemukset ovat vähän ristiriitaisia.

  Kommenteista voi päätellä sen että Samsungin liikkeenparannus toimii vähän siinä rajoilla, joku tykkää ja joku ei. Itse olen aika tarkka kuvan suhteen ja itseänikin hirvittäisi jos kuvasta lähtisi leffafiilis. Mielestäni Sonyn liikkeenparannus toimii todella hyvin eikä se mielestäni poista kuvasta leffafiilistä. Verkkokauppa.com on näytillä X3500 malli jossa on liikkeenparannus (Motion Flow) kytkettynä. Samaa Blu-Ray materiaalia ajetaan samanaikaisesti myös vieressä oleviin Sonyn perusmalleihin joissa ei ole kuvanparannusta. Eron huomaa kyllä alta aika yksikön ja ero on mielestäni kuin yöllä ja päivällä. Ja huomaapa myös senkin ettei Blu-Ray elokuvamateriaalista lähde leffafiilis pois vaikka Motion Flow on kytkettynä. Kyllä tuollaiset toiminnot kannattaa nähdä itse ennen kuin ostaa television.
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2008
 7. Mehu

  Mehu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2007
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Parin viime viikon aikana on Suomesta ostettu LE46A656 alkanut käynnistymään itsestään yöllä. Äsken telkkari käynnistyi taas, vaikkei kukaan ollut katsomassa.

  Tähän mennessä joka kerta, kun töllö on itsestään mennyt päälle on lähteenä ollut HDMI, johon on kytketty PS3. Konsoli on kuitenkin ollut valmiustilassa, joten minkäänlaista herätesignaalia ei pitäisi tulla.

  Silloin tällöin olen myös huomannut kuvan muuttuvan pelatessa osittain lumisateiseksi, jolloin HDMI-piuhan kääntely auttaa joka kerta.

  Eli mikähän tässä olisi? Onko johto huono, vai onko HDMI-portissa jotain vikaa? Taidan testimielessä käyttää toista porttia, jos ongelma sillä poistuisi. Muilla tuskin on vastaavanlaisia kokemuksia?
   
 8. toippari

  toippari Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2005
  Viestejä:
  187
  Saadut tykkäykset:
  0

  Itse itseäni lainaten:
  Mulla tosin ongelmaa ei ole ilmennyt enää firmispäivityksen jälkeen.
   
 9. Mehu

  Mehu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.08.2007
  Viestejä:
  90
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ah. Mielenkiintoista. Valitettavasti minun kohdallani ongelma ei poistunut, vaikka päivitinkin uuteen firmikseen. :/
   
 10. Quel

  Quel Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellänikin lähti telkkari pari kertaa itsekseen päälle uudella firmiksellä. Molemmat startit sattuivat parin vuorokauden sisällä laitteen ostosta. Toisen käynnistymisen jälkeen, eli noin viikko sitten, kävin service menusta kahlailemassa anynet+:n pois päältä.

  Toistaiseksi uusia käynnistymisiä ei ole sattunut, mutta tokihan voi olla että ongelma on sen verran harvinainen, että sitä ei olisi tässä viikon aikana muutenkaan esiintynyt.
   
 11. anttipi

  anttipi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2001
  Viestejä:
  146
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hommattiin 40" A656, ja täytyy sanoa, että kuvanlaatu yllätti positiivisesti. Toistaiseksi katsellaan vaan digi-tv:tä ja dvd:tä (scartin kautta) parin metrin etäisyydeltä. Epäilin, että digi-tv-kuva olisi tuollaiselta etäisyydeltä katselukelvoton, mutta paljon mieluummin Samsungia katselee kuin vanhaa 32":n putkitöllöä.

  Motion flow'sta on näkynyt ristiriitaisia kommentteja. Filmille kuvattua materiaalia en pysty katsomaan edes low-asetuksella häiriintymättä, mutta muutoin pidän sitä low- tai keskiasennossa. Toosassa uusin firmis.

  Kuvakoon valintamahdollisuudet tulivat negatiivisena yllätyksenä. Esim. 14:9 -näyttötilaa ei ilmeisesti pysty valitsemaan mitenkään (?!). Vanhassa Panasonicin putkivehkeessä kuvasuhdeautomatiikka toimi paljon paremmin. Samsung ei näköjään esim. osaa laajentaa letterbox-laajakuvaa 16:9 -kokoon automaattisesti, vaan jättää sen 4:3-kokoon. Vai toimiiko homma HDMI:n kautta paremmin kuin Scartin?
   
 12. Legge

  Legge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei osaa tosiaan zoomailla automaattisesti letterboksia koko ruudun kokoiseksi. Zoom-näyttötilaahan pystyy muokkaamaan täysin mieleisekseen, joten 14:9 ei ole sikäli ongelma. HDMI:n kautta kuvasuhdeautomatiikka jää täysin digiboksin harteille.

  Hyvin tuntui muuten ainakin tähän asti toimivan Sampan Prestige. Pyysivät Infocarelta valokuvan viasta, jonka jälkeen tuli ilmoitus, että paneeli tilattu ja tullaan vaihtamaan paikanpäälle.
   
  Viimeksi muokattu: 21.07.2008
 13. Shafty

  Shafty Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millaisia asetuksia olette 32" A656:n omistajat käyttäneet? Kontrastisuhdehan tässä on vain 15 000:1 (vs isompien mallien 50 000:1), joten varmaan vähän erilaisia asetuksiakin joutuu käyttämään kuin isommissa malleissa. Viol8rin asetukset nyt ovat päällä, mutta noilla kuva ei tunnu mitenkään erityisen mahtavalta; ainakin valkoiset tuntuvat palavan aika herkästi puhki SD-kuvalla.
   
 14. tsnell

  tsnell Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.07.2008
  Viestejä:
  37
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin pällistelemässä kaupassa. Minusta kuva oli sulavamman ja eloisamman näköinen kuin Sonyn W-sarjassa ja telkkari on muutenkin(etenkin seinällä) kaunis, mutta en pidä tuosta punaisesta väristä. Jotenkin mauton :( 46" tarjous oli 2.2k, Gigantissa oli mielestäni se 1.7 ja Saksassa vielä halvempi.
   
 15. SCN

  SCN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain juuri oman A656:n ja ajattelin heti päivittää firmiksen siihen ennen kuin enempää säätelee. Mutta kun laitoin usb-tikun kiinni telkkariin (stand-by) ja painan telkkarista sourcea ja ohjaimesta poweria niin aluksi näyttöön tulee ikkuna missä lukee "USB searching. It will be take over 30 seconds". Tämä ikkuna näkyy pari sekuntia kunnes se häviää näkyvistä ja mitään ei tapahdu vaikka telkkaria pitäisi 10 minuuttia siihen koskematta. Tämä tapahtuu joka kerta kun yritän firmwarea päivittää. Kaatuuko se vai mikä on ongelma?


  EDIT. Ahaa. Tämä olikin näköjään merkkitaistelua ;) Ei toiminut 8 gigasella sonyn tikulla mutta laitoin jonkun vanhan ja pölyttyneen 128 megasen niin johan toimi ;)
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2008
 16. Legge

  Legge Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  666
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tikulla on varmasti vain yksi kansio, jossa päivitystiedostot?
   
 17. SCN

  SCN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jeps, editoin edellisen viestini
   
 18. penu

  penu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  "scn" sinäkö jo television sait ! minä vielä odottelen , tasan kaksi viikkoa sitten lähteny samsung a656 my-solutionista eikä vielä ole kuulunut mitään .
   
 19. SCN

  SCN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  83
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu. Lähettivät mun laitteen 9.7 eli alle 2 viikkoa meni. Laite oli perjantaina saapunut terminaaliin ja purettu (kertoivat kun tiedustelin mailissa schenkeriltä että missä mättää). Eilen soittivatkin sitten ja tänään aamulla toivat telkkarin kotio.

  Edit. Niin ja tosiaan asustelen Espoossa, joten eipä joutunut telkkari Suomessa seikkailemaan.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2008
 20. HoXXMa

  HoXXMa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.07.2008
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minäkin sain tänään oman Sampan My-solutionista. Tasan viikon kesti siitä kun ilmoittivat, että on lähtenyt matkaan. On muuten tosi hienon näköinenkin tämä Samsung vaikkei se ostokriteerinä sen kummemmin ollutkaan.

  Aluksi oli tarkoitus Sony ottaa mutta kun pariin kertaan kävi eri paikassa vertailemassa niin eipä enään tehnytkään Sonya mieli. Kertakaikkisen surkea SD kuva tuossa W4000 mallissa. Ihan niinkuin TM totesi niin SD-kuva palikoituu tosi selvästi. Todellista pikselimössöä jo vähäisessäkin liiketoistossa. Miten ihmeessä TM voi kehua Sonyn kuvanlaatua? Sellon Anttilassa oli muuten 500-sarjalainen Samppa aivan Sonyn vieressä ja jopa siinä oli selkeästi parempi liiketoisto kuin Sonyssa.

  Päivitin heti SW:n joka oli todella helppo toimenpide. Kolkeilin sekä viol8r että TM: kuva asetuksia, mutta ei istu kyllä minun silmään.
  Toivotaan että Sampan insinöörit parantavat uusilla päivityksillä vielä entisestäänkin huippu kuvaa. Järkevä valinta Samsungilta antaa kuluttajan itse hoitaa päivitys. Kake ansaitsee myös suitsutusta. Vielä parempi kuin kuvista voisi päätellä. Tosi hyvä tuntuma ja helposti opittava kapula. Ja vielä toi valo pisteenä iin päällä.

  Kuvatiedostotkin herää oikein henkiin kun katselee Full Hd laatuisena. Tämän keväisen Kreikan matkan kuvat Sampan näytöllä päihittää paperikuvat mennen tullen.

  Kävin samantien hakemassa Verkkokaupasta Conax modulin kun on vielä pari viikkoa Plus pakettia jäljellä. Ei muuta kun moduuli Sampan kylkeen ja kortti sisään niin alkoi heti pelittää - ei helpommin voisi olla. TM:n likinäköis"eläkeläis"porukka muuten onnistui työntämään sen moduulin kokonaan Sampan sisään.:eek: Taitaa olla kyllä melkoista amatööri porukkaa.

  Huomenna virittelisi lisää.....:thumbsup: