Samsung 2333HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana lmfmis, 06.02.2009.

 1. arkom

  arkom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hermot mennee...

  Ostin uuden koneen. Näyttiksenä on HD5770.

  Tämä Sampan töllötin antaa todella paskan kuvan, kun laitan kuvan HDMI:n kautta menemään. Reso on se paras, mitä kone suositteleekin, eli 1920x1080. Kuva on suttuinen ja reunoille jää jokapuolelle mustat palkit. Säädöistä ei pitäisi olla kiinni, kaikkia on kokeiltu.

  Tässä ketjussa jo aijemmin porukat on keskustellut samasta aiheesta. Eli ongelmista, kun kuvaa yrittää laittaa HDMI:n kautta.

  Nyt kun pukkaan VGA:n kiinni tähän Sampan töllöön, niin ei mitään ongelmia. Tuo 1080p näkyy. Tosin uudessa näyttiksessä ei ole kuin DVI ja HDMI liittimet, että siinä tuo ei edes onnistu. Ja mieluitenhan sitä käyttäisi jompaa kumpaa edellämainittua digitaalista liitäntätapaa.

  Mikähän avuksi? Vai eikö televisio todellakaan tue HDMI:n kautta 1080p:tä PC:tä käytettäessä? Onnistuskohan DVI:n kautta...

  EDIT:
  Samaa ongelmaa on puitu täälä:

  http://www.overclock.net/monitors-displays/482833-samsung-2333hd-hdmi-problem-help-plz.html

  "but when i change the resolution to something lower like 1680x1050, it finally fills out the whole screen uniformly but i wouldnt like things running outside my monitors native resolution.. any suggestions? please? "


  "awww never mind... i finally fixed the problem..

  if u want to connect a monitor and a computer, specifically this model and the T260HD.. using an HDMI cable

  Go to the OSD's menu and find the HDMI input and change it in "EDIT" to "PC"..

  the freaking black bars all around will disappear and finally show perfect mapping

  Phew! "

  Ok - toi boldaamani lause auttaa laittamaan näytön resoluution kuntoon. Mutta mustat palkit jäävät edelleen.

  "ARE YOU RUNNING THE 9.11 DRIVERS?
  ITS A LITTLE HARD TO FIND, BUT UNDER THE MONITER OPTIONS IN CCC BY THE BOTTOM LEFT THERE IS A CONFIGURE BUTTON AND ITS IN THERE, BEING AT WORK ITS HARD FOR ME TO TELL YOU EXACT, BUT IT IS THERE.
  WHEN YOU FIND IT MAX IT OUT( ITS A SLIDE BAR) AND IT SHOULD FILL THE SCREEN, I MISS IT A GOOD 5 TIMES BEFORE I FIND IT LOL , LIKE I SAID ITS KIND OF HARD TO FIND "

  Tuota ylläolevaa en nyt löydä/tajua. Ilmeisesti ongelmaan on korjaus, mutta ei meinaa onnistua...
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2010
 2. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Desktops & Displays -> alhaalta vasemmalta toi Samsung -> Configure... -> Scaling Options -> liukusäätimellä saat kuvan kohdalleen eli palkit pois.

  Koita saada 1920x1080@50Hz Samsungille...25Hz tulee suttua.

  ATIn DVI-I liitimestä saa myös analogista VGA kuvaa adapterilla (DVI-I->VGA) mikä tuli todennäköisesti näytönohjaimen mukana mutta jos ei tullut niin maksaa 2€.

  Tosiaan ATI:tlta tuli uusi CCC 9.7 ajureista lähtien joten tuo scaling options on vähän "piilossa". Muutenkin uusi CCC on mielestäni huono. Sun kantsii heti alkuun asentaa uusimmat 10.2 ajurit. Kannattaa ottaa CCC:stä myös kaikki EDID rastit pois.

  Itsellä ei tuota Samsungia ole joten en siitä tiedä jos on jokin bugi. Kymmeniä kokoonpanoja koonnut ATI -> LCD (HDMI) eikä ikinä mitään ongelmia, pixel perfect aina kunhan "säädöt" ovat oikein.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2010
 3. arkom

  arkom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  LUOJAN KIITOS! :thumbsup:
  Järki ja terveys meinasi mennä, mutta siinähän se ratkaisu tuli. Ja oli kyllä niiiin monen mutkan takana. Aluksihan en ollut huomannut laittaa CCC:tä edes basic-versiolta pois. Sitten tuo Configurekin pitää klikata tuolta hieman hankalasta paikasta... Itse en ymmärtänyt ensin mitä koko CCC tarkoitaa, ja jos olisin tämän ymmärtänyt, niin olisin myös osannut löytyy ratkaisun tuolta Jenkkifoorumin kautta. Mietin ja mietin, että mikä v*tun CCC :D! Eli sehän tässä oli sitten ratkaisun ydin, koitin säätää telkkarin asetuksia ja kaikkia mahdollista - olin aivan väärässä paikassa.

  Ja todellakin on huono tämä uusi CCC (vaikkei itsellä pahemmin vertailupohjaa vanhempii versioihin olekkaan). Ite oon varmaan tällänen keskivertotason ATK-harrastelija, ja silti oon ihan kädetön näissä. Niin osaan kyllä kuvitella monia monia ihmisiä, jotka eivät pääsisi näissä hommissa puuta pidemmälle.

  Kiitoksia vielä kerran avusta :)

  50Hz ei onnistu, suttusta kuvaa pukkaa. 59 ja 60 onnistuu. Noiden väliltä ei varmaan hirveästi oo väliä kumpi.

  Tuon overscanin sain vetää ihan tappiin, eli juuri ja juuri sitten riitti. Tuleekohan tuohon alle rasti, kohtaan: "Use the scaling values instead of the customized setting when the desktop resolution does not match your DFP resolution"?

  Tuonne HDTV Supportin puolelle ei varmaan tarvi raksitella mitään..?
   
 4. milcho

  milcho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.07.2003
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tarvii rastia scaling puolelle. Käytä 1920x1080@60Hz jos 50Hz et saa. HDTV puolelta voisit rastittaa 1920x1080@50 jos löytyy vaihtoehtona ja käydä sitten tsekkaamassa josko 50Hz oli tullut.

  Pieni vinkki miten saat lisää vaihtoehtoja HDTV puolelle (vain Windows 7) eli windowsin työpöytä -> mukauta -> näytön asetukset -> lisäasetukset -> näyttölaite -> piilota näytölle sopimattomat näyttötilat (rasti pois). Nimittäin Windows 7:n WDDM 1.1 omii oikeuksia myös ATIn CCC:stä joten välttämättä ei saa kaikkia resoja/hertsejä jos rasti on päällä. Voihan sen rastin käydä myös XP:n ja Vistan omaavat ottamassa pois jos haluaa mutta eipä taida vaikutusta olla.

  Huomasin ainakin Win 7 RC - 64bit versiolla että 10.2 ajureilla en saanut 1920x1080@50Hz ilman että rastia kävi ottamassa pois.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2010
 5. arkom

  arkom Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2007
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuon 50Hz on pystynyt rastittaa jo alusta saakka, mutta ongelma on siinä, että kuva muuttuu jotenkin suttuisaksi/todella huonoksi tuon vaihtoehdon kanssa. Koitin myös rastitella "HDTV puolelta 1920x1080@50" ynnä muuta mitä neuvoit, mutta ei vaikutusta. Tiedä sitten, mistä johtuu, että kuva muuttuu niin paljon huonommaksi tuon 50Hz:n kanssa.

  Mutta onneksi nyt tämän 60Hz:n kanssa pelaa ihan niin kuin pitääkin.
   
 6. JT-1976

  JT-1976 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.06.2004
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vähän päivitystä tuohon aikaisempaan kommenttiini #76:

  Näyttö tuli kertaalleen vaihdettua takuuseen surinan takia, ja tottakai, uusi yksilö surisee täsmälleen samoin, jos taustavalo ei ole 9 tai 10. No, tuon kanssa juuri ja juuri tulee toimeen.

  Mutta nuo näyttötilat; ilmeisesti kaikki muut paitsi 60 Hz tilat ajetaan jonkin skaalaimen läpi, joka lisää kuvaan terävöitystä ja huonontaa värejä.

  Vehje on MythTV-frontendikoneessa kiinni, ja sillä katsotaan pääasiassa DVB-T -tallenteita, eli p50 -tilaa on käytännössä käytettävä.

  "SYNCMASTER"... ei naurata. :grr:

  Ns. vähällä v*tuiksi - ensimmäinen ja viimeinen Samsungin näytöntekele tähän talouteen.
   
 7. HarryX

  HarryX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  396
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koneesta menee kuva HDMI:nä samsungille mutta miksen saa ääniä menemään töllöttimeen?

  Äänet menee äänikortin kaiutinannosta Samsungin takaapaneelin HDMI/PCI/DVI-D -liitäntään. Äänikortin annon kyllä pitäisi toimia, sillä toimi erillisen vahvistimenkin kanssa... kuva kyllä näkyy mutta ääni ei kuulu, manuaalikin sanoo, että juuri näin pitäisi kytkeä... Mikä neuvoksi? :confused:
   
 8. Doxx

  Doxx Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko muut huomanneet, että Mute ikoni välillä katoaa itsekseen? Yleensä se menee ylhäältä alas ruudun reunassa..Mutta ajoittain häviää heti kokonaan. Itsellä on kuitenkin tallentava digiboxi niin se päällä ollessaan tuo ikoni ei katoa millään kanavalla, vain jos telkkaria katsoo sen oman digivirittimen kautta? :confused:

  Olisi kiva tietää, mikähän tuossa on syynä...
   
 9. AleksiM

  AleksiM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.03.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve

  Ostin tuossa joulun alla otsikon mukaisen Samsungin, joka on tähän asti pelittänyt enemmän kuin mainiosti. Koitin tänään aamulla tuijotella telkkaria kuulokkeet päässä, mutta onnistuinkin vain herättämään emännän ja varmaan naapuritkin. Luureista ei kuulunut pihaustakaan, kun taas television kaiuttimet huusivat punaisena.

  Osaisiko kukaan täällä paikallistaa vikaa? Ei kai tuota ääntä tarvitse säätää lähtemään kuulokkeisiin jostain miljoonan valikon takaa? Selailin menuakin, mutten löytänyt mitään. Kuulokkeet ovat tuollaiset varmaan kymmenen vuotta vanhat ja korkeintaan parinkympin arvoiset rutku-Sonyt, mutta pelaavat kuitenkin vielä komeasti stereoiden ja tietsikan kanssa.

  Tattis jo etukäteen.
   
 10. -Force-

  -Force- Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.06.2005
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  Porukat osti tuollaisen telsun keittiöön ja tässä pari kommenttia telkkarista:

  Telkkarin softa todella hidas... Valikoissa meno on todellista tuskaa kun kaukosäätimen painalluksen jälkeen on aina viive ennenkuin telkkarissa mitään tapahtuu. Miten ihmeessä noista saadaankin noin hitaita!

  Kanavien viritys laittaa kanavat ihan miten sattuu antennikodissa. Niiden järjestäminen oikeaan järjestykseen todella typerän hankalaa kun ensin pitää tehdä kanavista suosikkilista mitkä haluaa ja sitten siellä järjestää jokainen yksitellen omaan kanavapaikkaansa...

  Telsun ääni on aivan onneton... Ei mitään bassoa, ääni on yliheleää "teräksisen" kuuloista vaikka miten säätää taajuuskorjaimesta... Onnettomat kajarit tietenkin syypäänä tähän.

  Tekstitys ylen kanavilla ei toimi vaikka telkasta on valittuna kaikki päälle, suomen kieli yms. kohdilleen. Ei toimi vaikka kaukosäätimestä valitsee vielä suomen. Todella ärsyttävää kun ei näy tekstit ollenkaan...

  Muuten ihan hyvän hintainen telkkari keittiöön...
   
 11. arthur

  arthur Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  2 430
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kellään kokemusta tuosta jalan irrottamisesta? Vastaan itselleni: lähtee irti vetämällä varovasti (on siis vain puristusvoimalla kiinni). Ihme juttu, ettei tuota ole mainittu ohjekirjasessa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2010
 12. a.s.p.i

  a.s.p.i Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2009
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen laittanut tuon "pois" -tilaan, mutta niin se vain valaisee aina silloin tällöin. Mikä neuvoksi?

  Niin ja tietenkin laite myös "sirisee". Laitoin sampan sivuilta viestiä sirinästä n. 2 kk sitten, mutta vielä ei ole vastanneet. Nyt pitäisi ostaa uusi toosa olohuoneeseen, mutta ei muuten ole SAMSUNG sen merkki.
   
 13. Seaflyer

  Seaflyer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2010
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saman huomasin itsekin ja olen samaa mieltä, viimeinen Samppa itsellänikin (toki pitää ottaa huomioon television hintaluokka, ei voi kauhalla vaatia, jne)
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2010
 14. unreal

  unreal Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tullut itsellenikään vastausta kyselyyn nettisivuilta, joten kovasti vaikuttaa, että haluavat lakaista ongelman "maton alle". Tuli kuitenkin itselläni tosiaan kuntoon, kun palautin vain ostoliikkeeseen, eli ongelma on ihan korjattavissa.

  Olkkarin isosta Samsungista (A656) sen sijaan ei ole pahaa sanottavaa, joten itse en ole menettänyt toivoa merkin suhteen kokonaan. Jotenkin tuntuu, että tuo 2333HD on ehkä sittenkin enemmän "monitori" Samsungille ja sieltä puolelta sisäisesti ehkä tullutkin ja televisiopuolella sitten osataan paremmin tuo televisioiden teko. Toki Sampan telkkareissakin kaikenlaista vikaa on lukenut olevan, mutta noin televisiona tuo A656 kyllä on merkittävästi parempi laitos, kuin tämä 2333HD. Halpuus on tietenkin käypä argumentti tiettyyn rajaan asti, mutta selkeitä vikoja ei pitäisi kyllä joutua hyväksymään halvassakaan tuotteessa.
   
 15. samh92

  samh92 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.03.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  ei ole minulla ollut mitään ongelmaa kyseisen näytön kanssa minulla on dvb t&c versio on ollut noin 6kk käytössä olen ollut todella tyytyväinen :D
   
 16. naglfar

  naglfar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2008
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei taida olla olemassa samsungin telkkaria jossa valikot & softa toimisi edes jossain määrin liukkaasti. Omalla kohdallani kävi tosiaan niin, että n. 6kk:n käytön jälkeen valovuodot alkoivat ihan tosissaan häiritsemään ja näyttö kävi juuri takuuhuollossa ja paperissa luki et paneeli vaihdettiin. Noh nyt valovuodot ovat huomattavasti pienemmät, mutta edelleen aivan samoista paikoista puskee valoa, mutta toki paljon maltillisemmin. Niin ja itsellänihän näyttö on PC:n ykkösnäyttönä.

  Voisiko sitten olla tämän hintaluokan tuotteissa enemmänkin omainaisuus nuo valovuodot?
   
 17. The Jaacco

  The Jaacco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä on ku ei saa kaapelin kautta kanavia näkyviin? TV on kytketty suoraan kaapeliin antennijohdolla (uusi johto).
  Ruudun ylälaidassa lukee ATV vaikka pitäisi varmaan saada vaihdettua DTV?? mutta miten ku ei oo kaukosäätimessä mokomaa nappulaa jolla vaihtaa..
  Osaisko joku neuvoa kuinka saisi kaapelin kautta kanavat näkyviin niin ei travis tuota sisäantennia käyttää?
   
 18. JIH

  JIH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  407
  Saadut tykkäykset:
  28
  ATV viittaa analogisiin ja DTV digitaalisiin kanaviin. Jospa kokeilisit virittää kanavat uudelleen. Viritä ainoastaan digikanavat, koska analogiset lähetykset ovat jo päättyneet.
  Menu - Kanava - Automaattinen tallennus - Antenni* - Aloita - Automaatinen tallennus - Digitaalinen - Aloita​
  *)Kaapeli-TV-taloudessa valitaan Antennin sijasta Kaapeli
   
 19. The Jaacco

  The Jaacco Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.03.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  ^juuri noin olinkin toiminut, mutta kaapelilla kanavat ei siltikään näy. sisäantennilla pitää katsoa kun sillä näkyy.
   
 20. JIH

  JIH Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  407
  Saadut tykkäykset:
  28
  Kenties jotain häikkää antennirasian tai -kaapelin puolella? Mikäli mahdollista, voisi testata toisella TV:llä tai digiboksilla, tuleeko antennirasiasta ylipäänsä signaalia.