Samsung 2333HD

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana lmfmis, 06.02.2009.

 1. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuollainen pikkutelkku on tullut markkinoille:

  - 23" integroitu DVB-T
  - 1920x1080 natiiviresoluutio
  - HDMI, VGA, DVI-D komponentti jne

  Onko tästä kokemusta:

  - millainen on kaiuttimien ääni?
  - ottaako vastaan 1080p24 signaalia?
  - Tekstitv yms yms
   
 2. Goble

  Goble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli viikko sitten hommattua tuollainen Veikon koneesta kun näkyi olevan hyvä tarjous (alle 300egea).

  TV on makuuhuoneessa kakkostelkkarina ja seuraavat havainnot
  + Kuvanlaatu subjektiivinen silmähavainnolla hyvä (tähän mennessä vain SD dvbt normaalikanavia) eli ei valittamista.
  + Kaukosäädin istuu hyvin käteen
  + Integroitujen kaiuttimien ääni yllättävän hyvä eli kakkostelkkariin enemmän kuin riittävä
  + Testattu tvn omalla dvbt virittimellä ja scartin kautta ulkoisella digiboksilla. Molemmissa hyvä kuva.

  - Tekstitvssä ainoastaan muutaman sivun muisti
  - Kakessa omaan makuun muutamien nappien sijoittelu outo (joutuu usein käytettäviä EPG, Info, Exit nappeja hakemaan eri puolelta kakea)
  - Kaken ristinäppäin ei vaihda kanavaa eikä volumea. Ne on käytössä ainoastaan menuvalikoissa. Kanava- ja volumevaihdot pitää tehdä niitä varten varatuilla napeilla. Outo insinööriratkaisu kun on tottunut että muissa telkuissa/digiboxeissa ristinäppäimet ovat vaihtaneet myös kanavaa ja volumea kun ei selata menuaj.
  - Kanavavaihdossa ruudussa vilatava "Info" ikkunassa näkyy vain kanavan nimi ja onko ääni mono/stereo. Kun on tottunut muissa telkuissa siihen, että siinä vilahtaa käynnissä olevan ohjelman nimi niin hiukan oudoksuttaa tuon info palkin turhanpäiväisyys.
  - TVn asetusmenussa ei ole lapsilukko PIN koodia

  eli summa summarum. Valituksen aiheet ovat loppupeleissä pieniä ja plussat vahvasti voitolla. Olemme paremman puoliskon kanssa erittäin tyytyväisiä tähän hankintaan. Alle 300eur 23" laadukas LCD-tv.

  Ei ole tullut testattua vielä PS3n kanssa ja 24p bluray leffojen kanssa.
   
 3. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tämä kiinnostaa kovasti. Näkyykö kuvaa?
   
 4. Goble

  Goble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sorry, ei vieläkään ole tullut testattua PS3 blu-ray leffatoistoa (ja varsinkaan 24p tilaa joten en tiedä tukeeko tv edes 24p toistoa).

  Pikapuoliin saan lainaan ihka-ensimmisen blu-ray levyn ja pääseen testaamaan. Anyway, olen testannut normaalia PS3 pelitilaa (Warhawk, autopelejä) 1080p tilassa ja hyvin toimii pelien kanssa. Ei havaittavaa laggia/viivettä. Kuva on terävä ja ei havaittavia valovuotoja yms LCD perusongelmia.

  Tällä hetkellä nämä kokonaiset 23" tuumaa ovat olohuoneessa ykköstelevisiona koska vanha kuvaputkitelevisio meni kiertoon. Uusi olohuoneen paneeli on vasta hakusessa. Tämän samsungin kuvanlaatu on parin viikon katselun jälkeen hämmästyttävän hyvä jopa leffakatseluun ottaen huomioon hinta (syvä musta, kontrasti ja värit hyvät). Ainoa miinus on musikaalipitoisten leffojen ontot äänet. Puheleffoissa perustason kajarit ei haittaa, mutta MammaMia DVD menetti kyllä tehonsa.

  Säädin plegen asetukset täällä olevien vinkkien avulla (http://koti.mbnet.fi/akini/ps3/32D3000-PS3.html)

  Samaisen sivun "Calibration dvd .iso image" linkin takaa latasin MP4 kuvasäätövideon. Ajoin säätövideon plegesta HDMI kaapelin kautta televisioon ja säädin television omat asetukset kohdallaan (contrast/sharpness etc). Avot, out-of-the-box TV default säätöjen ja huolellisesti calibraation kautta säädetyillä asetuksilla oli eroa kuin yöllä ja päivällä.

  299eur hintaan pidän tätä 23" full-hd ruutua hyvänä ostona (noh, älkää kertoko mitä mieltä olette 23" paneelista ja full-hd combinaatiosta, mutta hyvältä näyttää :) )
   
 5. TonyA

  TonyA Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2005
  Viestejä:
  307
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tuli eilen ostettua kyseinen telkku Veikon Koneesta hintaan 299 e. Se on käytössä talouden päätelkkarina, vaikka taitaa siihen ollakin hieman pieni. No, tavoitteena onkin tulevaisuudessa ostaa myös tykki, joten siksi tuli näin pieni monitori ostettua. Olen siihen kovin tyytyväinen. Ainoa "mutta" on takana oleva löysä hdmi-liitin tai sitten kyse on omasta hdmi-johdostani. Liittimessä on selvä välys, ja kun johdon antaa laskeutua omalle painolleen, taittuu liitin sen verran, että kuva katoaa. Ongelma tuli korjattua pienellä palalla lihaliemikuution pakkausta, joka on sattumalta tismalleen sen kokoinen, että sen voi laittaa tukemaan johtoa. Säädöt ovat vielä aika hukassa, mutta ehkä ne onnistuvat tuon avsforumin säätölevyn kanssa.
   
 6. thenttun

  thenttun Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.09.2005
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin töllön pari viikkoa sitten cittarin mammuttimarkkinä -päiviltä. Hinta plussakortilla 299e.

  Telkkari on kyllä ajanut asiansa täydellisesti. Piti saada yksiöön uusi telkkari vanhan rikkoutuneen tilalle. Tärkeintä oli edullinen hinta ja hyvä takuu. Ja että telkkarin koko ainakin yli 20 tuumaa.

  Asennus oli helppoa. Asun kaapelitaloudessa ja kun töllössä on vain antenniverkon digiviritin, niin piti laittaa kaapeliboksiin töllö kiinni.

  Kuva on tosi hyvä. En huomaa mitään virheitä.

  Äänet on kuin pahvilaatikosta. Kunhan saan vahvistimen kämpille, niin ääni tulee erillisistä laitteista niin tämä ongelma poistuu.

  3 vuoden takuu on kiva.

  Se että telkkaria voi käyttää myös monitorina on hyvä. Jos joskus päätän hankkia isomman telkkarin, niin tätä voi sitten käyttää tietsikan monitorina jos ei muuta käyttöä keksi.

  Full HD on mukava lisä, mutta tuskin suurta hyötyä koska telkkari pienikokoinen.
   
 7. TA-K

  TA-K Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä on nyt katseltu pari päivää 2333HD:ta tietokoneen näyttönä. DVI:llä kiinni ja tietty natiiviresolla. Ehkä lievää pehmeyttä havaittavissa näytön alareunassa, mutta se johtuu katselukulmasta. Kunhan kirkkauden ja kontrastin saa suunnilleen kohdalleen eli ~puoleen vakioasetuksista, niin kyllähän tämä alkaa ihan hyvältä vaikuttaa edellisen 19" CRT:n jälkeen.

  DVI-liitännässä ei näyttänyt olevan ruuvikiinnitystä ollenkaan, mikä hieman oudoksutti. Pelkät "nastat" vain niillä paikoilla mihin liittimen ruuvien olisi pitänyt ottaa kiinni. Onkohan yksilön vika vai onko muilla vastaavaa?

  Täytyy nyt vielä vähän tutustua tähän näyttöön. Ensin alkuun näytti aika ikävältä, mutta säädöt ja ylemmäs nostaminen (eli katselukulman muutos) auttoi asiaan. Nyt tämä on jo ihan kivan oloinen, varsinkin hintaansa nähden.
   
 8. Goble

  Goble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli testattua PS3n blue-ray leffaa ja näytti hyvältä. Testasin myös PCn monitorina DVI kaapelin kautta natiivi resolla ja sekin oli käyttökelpoinen. Teksti tietenkin oli pientä tuolla tuumalla ja tarkkuudella, mutta mitään ylimääräistä häiriötä ei kuvassa näkynyt.

  Miten olette säätäneet kuva-asetukset? Minä ajoin PS3lla kalibrointivideon ja sen avulla näytti seuraavilla asetuksilla tulevan paljon parempi kuva kuin default asetuksilla:

  Tila=elokuva
  Kontrasti=90
  Kirkkaus=52
  Terävyys=5
  Väri=50
  Värisävy=Lämmin2
  Taustavalo=4

  Yllä olevista asetuksista terävyys oli yksi suurimmista säädöistä suhteessa defaulttiin ja paransi kummasti kuvaa.
   
 9. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onkos kellään kokemuksia alemmista resoluutiosta PC-käytössä.
  Pystyykö käyttämään päivittäisessä käytössä vai pehmeneekös kuva näillä pienemmillä perusresoilla. Eli tuleekos toimeen.

  Olen meinaan just hankkimassa kyseistä näyttöä ja natiiviresoa tuskin tulen käyttämään.

  kiitokset....
   
 10. wrangler

  wrangler Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.04.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiinnostaa myös kyseinen ruutu makkariin, NMT masiinan perään...

  Mites noi Ylen DVB-T tekstitykset töllön omalla boxilla? Toimiiko?

  Toimiiko kuten "normi" tietokoneen näyttö, eli kun sammuttaa tietokoneen ja signaali katoaa, niin ruutukin sammuu (standby) ja taas kun kone tulille, niin heräilee itsekseen?

  Kiitokset myös täältä ketjuun osallistuneille!
   
 11. Goble

  Goble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  YLE kanavien dvb-t tekstitykset toimivat hyvin myös TVn omalla digivirittimellä.

  Allekirjoittaneella TV oli tietokoneen perässä vain testin omaisesti ja natiiviresolle, joten en osaa sanoa tuosta alempien resojen kuvalaadusta tai standby logiikasta tarkempaa infoa.

  Minulla on myös ulkoinen digiboxi (scart) ja PS3 (hdmi) tämän TVn perässä ja niiden kohdalla se ainakin huomaa mikäli jostain signaalista rupeaa tulemaan kuvaa. Tämä siis silloin jos TVtä ei ole sammutettu sen omasta virtanapista. Jos TVn pistää "syvempään koomaan" TVn virtanapilla, niin silloin se ei herää signaaleista (ei ole täysin virraton kuitenkaan tuon napin jälkeenkään).
   
 12. TA-K

  TA-K Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.05.2004
  Viestejä:
  147
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toimii. Tosin, jos sammuttaa virtanapista, niin sitten ei herää, mutta niin ei tietenkään tee mikään muukaan näyttö. Itsellä pääasiallinen käyttö tietokoneen näyttönä, ja DVI:stä kun "loppuu sähkö", näyttö menee nukkumaan ja herää kun koneen taas laittaa päälle. Telkkaria ei ole tullut juuri katsottua, kokeiltua vain, mutta olettaisin että pelaa ihan kivasti niin, että sammuttamisen sijaan kääntää DVI-tulolle kun lopettaa telkun katsomisen, niin heräilee taas sitten normisti PC:n kanssa.
   
 13. wrangler

  wrangler Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.04.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua sitten kyseinen ruutu makkarin töllöksi. Kiitokset aiheeseen osallistuneille! Kerron siis omatkin kokemukset muiden iloksi :hitme:

  Veikon koneelta ostin karvan alle 300€ ja erittäin tyytyväinen olen ollut. Olipa vielä 3v takuukin. Tuosta Full-HD:n järkevyydestä tässä kokoluokassa ja tällä katseluetäisyydellä voidaan sitten keskustella, mutta kyllä sitä nyt yksi teräväpiirtotöllö taloudessa pitää olla tänä päivänä :)

  Laitteista sen verran vielä että Samsungissa on kiinni yksi Dreambox DM600 ja senheiserin langattomat luurit. Kun vertaa DM600:n digikuvaa töllön omaan vastaanottimeen, on kuva pehmeämpi DMssa. DM600 on kiinni scartilla. 2333HD:n DVB-T kuva on siis terävä ja värit kohdallaan.

  Oikeastaan ainut huomattava miinus tuossa 2333HD:ssa on nuo kaittimet, joiden ääni on melko muovinen ja "ohut". Niillä tulee toimeen, mutta turha odottaa mitään elämyksiä. Onneksi on sennheiserit... Niin ja tuo jalka, millä töllö seisoo. Se on parina osana irtonaisena laatikossa ja sen kiinnitys itse töllöön on hieman diipadaapa. Toimiihan se, mutta melkein suosittelen pulttaamista VESA:lla seinään kiinni. Onneksi ei ole tuon painavempi laitos.

  Valikot ovat siistit ja käyttöönotto oli helppoa. Noissa valikoissa ei vain tule kauheasti pyörittyä (ei tarpeen), kunhan sen ensikerran on asennellut. Itsellä ei ole edes kaukosäätimestä pahaa sanottavaa, koska tuntuu laadukkaalta, mutta itse en sitä juuri tarvitse. DM600:n kapulalla saan kaiken tarvittavan irti.

  Kaikin puolin toimiva peli! Jopa vanhan töllön kaukosäätimen asetukset, jotka oli DMn kapulaan koodattu, sattui toimia tällä uudellakin suoraan. Helppo vaihto siis ;)

  Summasummarum:
  + Full-HD
  + Tyylikäs
  + Laadukas (visuaalinen) vaikutelma
  + Liittimet: scart, hdmi, optinen yms

  - Kajarit
  - Jalan kiinnitys
  Nämä olivat siis vain omia subjektiivisia näkemyksiä laitteesta.

  Jotakuta varmasti jäi kaivelemaan miksi Full-HD, kun vain mpeg2-laitteita kiinni. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on siis NMT tai pieni HTPC-rakennelma, joka toistaa NAS-laitteelta tallennukset ja leffat (1080i/p)... mutta toistaiseksi näillä mennään.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2009
 14. masa2

  masa2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.07.2001
  Viestejä:
  576
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitens 24fps materiaali? Toimiiko DVI/VGA/HDMI liitännässä ilman 60Hz 3:2 nykimää?
   
 15. AulisAhlborg

  AulisAhlborg Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.03.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko siinä kuitenkin rca:t, jotta saa kytkettyä stereoihin ja ovatko ne takana vai sivussa. Telkussa on kaksi hdmi:tä. Onko toinen sivussa ja toinen takana. Mahtaako kuvanlaatu parantua, jos tallentava digiboksi tai dvd kytketään hdmi:hin verrattuna scart-kytkentään?
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2009
 16. Goble

  Goble Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ole RCA outputtia TV-äänelle. Pikaisesti television taakse ja sivulle vilkaisemalla löysin seuraavaa.

  Takana:
  HDMI IN
  SCART IN
  COMPONENT IN
  VGA IN
  DVI IN
  RCA IN "component/vga/dvi ääntä varten" (näin ainakin kuvittelen koska tämä on COMPONENT-IN pääotsikon alla olevassa ryhmässä)
  OPTICAL AUDIO OUT

  Sivussa luukun alla:
  HDMI IN
  Conax korttimoduulipaikka
  Kuulokeliitäntä (audio out)


  Eli ainoat keinot saada television oman virittimen ääni ulos taitaa olla optical-ja kuulokeliitännät, ei RCA stereo audio outputtia.
   
 17. maestro

  maestro Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2004
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  onkos kellään tarjoilla hyviä asetuksia suoraan töllölle???

  eli töllön oman digivirittimen kautta katsottavalle televisiolle mielellään ottaisin valmiiksi hierottuja kuvasäätöjä vastaan!!!

  :naminami:
   
 18. crypto

  crypto Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.02.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa itsekin ostettua ko. telkku, joten sama asia kiinnostaa :).

  Kertokaapa optimiasetukset kuvasäädöille, thanx!
   
 19. Pekka K

  Pekka K Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuon Samsung SyncMaster 2333HD.
  Valitsin maaksi Finland ja käynnistin virittämisen mutta automaattivirittäminen ei löytänyt yhtään kanavaa. Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa? Laite on antenniviritinversio. Antennijohtokin oli kiinni :)
   
 20. Fernsehen

  Fernsehen Guest

  Liittynyt:
  21.02.2009
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ehkä olet jo huomannutkin, että olet yrittänyt virittää analogikanavia. Kauko-ohjaimessa on erillinen painike D.MENU, josta löytyy digikanavien viritys. Itsekin tätä aikoinaan pitkään ihmettelin.