Samsung 2013 mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Samusil, 07.03.2013.

 1. RPZ

  RPZ Guest Guest

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sampan sivuilla on jo pari viikkoa ollut versio 1111. Jostain syystä samaa versiota ei löydy paikasta, josta TV itse hakee (aina vain 1109) joten kypsyin lopulta ja päivitin minäkin tikulta tuon 1111. SD kuvanlaadusta vielä paha sanoa varmaa, pika vertailulla aika samaa tasoa nyt kun humaxista scartilla. Otin samalla varmuuden vuoksi autom. päivityksen pois ettei TV vedä takaisin 1109:aan.
  Saa nähdä mitä 1111 toi tullessaan, harmi ettei samppa listaa muutoksia. Tässä muutama bugi jotka on kiusanneet vanhalla softalla
  - TV käynnistyy joskus itsekseen
  - Kuvassa nykäisy joskus sen jälkeen kun kuva vaihtuu
  - Youtube app rikki (no tähän ei ainakaan 1111 auttanut, mutta who cares kun selain on parempi käyttää muutenkin)

  Edit. Minun kone siis 46F8005
  Edit II. Tuo Youtube ongelma näkyi olevan tuttu ulkomaisilla saiteilla ja sen parissa ilmeisesti työskennellään joten eiköhän korjaus ole tulossa.
  Pakko vielä todeta, että olen melkoisen tyytyväinen tämän TVn kykyyn näyttää urheilulähetyksiä (=lätkää), jopa SD:llä. :).
  Tuossa ylempänä mainitsemani nykäykset eivät näy/esiinny jostain syystä urheilussa, mutta sellaisia voi havaita jos esim auto liikkuu. Ja totuuden nimissä on nykäysten esiintyminen mielestäni väheni jo 1109 softassa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2013
 2. The Z

  The Z Guest Guest

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ok, tuo selittää jotain "outouksia" Ihmetellyt miten nuo kuvatilat oikein menee. Moviessa on muutenkin kaikki säädot auki, mutta muissa taas ei. En tajua miksei voida käyttäjälle antaa mahis roplata kaikkia säätöjä ja siten vaikka vertailla kahta ITSE säätämäänsä kuvatilaa vain vahtamalla tilasta toiseen. Nyt ei tunnu ikinä tietävän mitä tuo vehje oikeasti tekee eri kuvatiloissa.

  Aika vinkeä tuo micro dimming mikälie. Tosiaan jos vaikka PS3:lta katsottaessa painaa PS-nappia (jolloin ruudulle jää vain pari riviä tekstiä) tai TV-kanavaa vaihtaessa, tausta tosiaan lienee melko musta, mutta ne muutamat tekstit ovat todella tummia nekin. Eli koska mitään oikeaa mahista säätää yksittäisiä kohtia kuvassa niin vetää sitten taustavalon todella minimiin jotta ruutu olisi musta.

  Muitakin ihmeellisyyksiä on. Miksi tuo HDMI Black Level säätö on käytössä PS3 valikossa, mutta kun leffan laittaa käyntiin, niin säätöön ei pääse? Molemmat kuvat tulevat HDMI:n läpi kumminkin?

  Samoin kun kattelee Smart TV:n kautta vaikka Netflixia, niin kuva vaikuttaa olevan samoissa säädöissä ihan toisenlainen (kirkkaampi)? Ihan kuin "lähdemateriaali" tulisi jo tyystin toisilla asetuksilla.

  Vielä mikä laittoi ihmetyttämään oli kuvan valoisuuden välkkyminen vaikka TV:ta katsottaessa. Tämä selvisi jostain arvostelusta, että sinänsä hieno Cinema Black eli letterbox-palkkien tummennus aiheutti tuon medium tai high asetuksilla. Tämä korjattiin jossain firmiksessa niin, että nyt ainakaan mediumiin asti ei enää tuota tee. Tämä siis tapahtui vaikka kuvassa ei missään kohtaa mitään mustia palkkeja ollutkaan...

  Ehkä tämä sitten on sitä mitä MPC arvostelussa sanottiin kuvan hankalasta säädöstä. Itse lähinnä ronkkinut jotta saisi tuon taustan mahdolisimman tummaksi. Ilman tuota ongelmaa olisi varmaan helpointa ottaa kaikki mahdollinen automatiikka veke ja Movie-tilassa katsoa säädöt kuntoon.

  Kaiken säätämisen ohella mainittakoon, että kun katselin Alinens leffaa Foxilta niin tuntui olevan parasta SD-kuvaa mitä on tullut nähtyä.
   
 3. The Z

  The Z Guest Guest

  Liittynyt:
  30.10.2013
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla ei taas näitä vaikuttanut olevan edes tuolla 1009 versiolla. Paitsi siis Youtube melkoisen tahmea. Varsinkin haku on todella tuskallista käyttää. Toinen jos tekee haun vaikka läppäristä ja laittaa telkkariin pyörimään, niin toisto pätkii muutaman kerran. Tiedä oikein yrittääkö se säätää kuvanlaatua vai mitä siinä tapahtuu. Käyttökelvoton siis kumminkin myös 1111 version kanssa.

  Onkos näissä muuten pääsy huoltovalikkoon? Sekunnin googlettamisella tuli vastaan vain pari vanhempaa mallia. Aikanaan oli W4000 Sonyn vastaavaan pakko mennä leikkimään ja vahingossa vaihdoin paneelityypin. Sitä oli kiva sitten sokkona Youtube-ohjeiden mukaan vaihtaa takaisin, mutta onnistui silti :)
   
 4. Joe

  Joe Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.10.2002
  Viestejä:
  1 014
  Saadut tykkäykset:
  5
  Minulla on 55F8005 malli ja Netflix pätkii ääntä välillä, lievästi rasittavaa. Äänet on kytketty optisella vahvariin ja asetuksia on yritetty räplätä sinne sun tänne :). Kellään muulla vastaavaa ongelmaa?
   
 5. RPZ

  RPZ Guest Guest

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mahdollisesti samasta Youtube ongelmasta puhutaan, sanoin vähän epäselvästi "rikki" kun vika on oikeasti, että sen käyttö jumittaa hillittömiin vasteaikoihin. Käyttökelvoton on kirjaimellisesti oikea sana. Television ollessa uusi 2kk sitten Youtube toimi ihan hyvin, siitä tiedänkin sen hajonneen jonkun päivityksen yhteydessä.
   
 6. ville.h

  ville.h Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.11.2013
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko joku saanut media play toistot toimimaan verkkojaosta? Esim PC kovolta? Jos niin millainen jako pitää tehdä että tuon saa futaan.
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 811
  Saadut tykkäykset:
  505
  Samppaa omistamatta, veikkaan että Sampan omaa mediapalvelinsoftaa huudellaan...

  T: Vesku
   
 8. baba

  baba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  7
  Joku sopiva DLNA palvelin vain päälle PC:lle? Uusissa Windows versioissa, ainakin 8 ja 8.1, se on kohtuullisen yksinkertaista kun sellainen löytyy sisäänrakennettuna - tosin Homegroup mediajakoasetuksien kanssa voi mennä ikä ja terveys jos se ei lähdekään heti toimimaan. Itselläni on Samsungin Evolution Kit käytössä, siis hyvin lähelle Samsung 2013 malleja softan osalta, eikä tuossa tällä kertaa ollut kovin suurta ongelmaa kun pari päivää sitten virittelin taas toimimaan. Joko Smart käyttöliittymän kautta videoita selailemalla (Photos Videos & Music -> Videos > haluttu laite (PC, USB, jne) jne) tai sitten PC:ltä Windows Explorerissa Play To -> <telkkari> toimi molemmat (Play To jälkeen piti televisiossa hyväksyä ekalla yhteydenotolla videon soittaminen).

  Toisaalta jos on ei-Microsoft virustorjunta PC:llä se voi aiheuttaa noita harmaita hiuksia jos palomuuri sattuukin estämään mediajaon.

  Jos on vanhempi Windowsin versio käytössä, noita DLNA palvelimia löytyy monia erilaisia ilmaisia.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2013
 9. ScorpioN^

  ScorpioN^ Guest Guest

  Liittynyt:
  15.09.2004
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm. Päivittyykö teillä EPG-tiedot automaattisesti? F8005-mallissa mulla ei näytä tuovan oppaan tietoja esille ennenkuin käy ko. kanavalla. Näin siis elisan kaapelissa.
   
 10. fixit

  fixit Guest Guest

  Liittynyt:
  14.08.2006
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  0
  Haku tästä ketjusta ei tuottanut tulosta joten silläkin uhalla, että tämä on jo käyty läpi; vieläkö F8005 sarjaa vaivaa korkea input lagi? Vai onko tähän tullut jo firmis korjaus?
   
 11. RPZ

  RPZ Guest Guest

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näyttää siltä (yli viikon kokemuksella), että tämän TVn itsekseen käynnistelyn olen saanut nyt pois. Siihen auttoi kun deaktivoin puheohjauksen.

  Puheohjauksella oli muutenkin tapana jostain syystä (vika, tai tunnistaa ympäristöstä jonkun äänen triggeriksi?) mennä itsekseen kesken ohjelman katselun tilaan jossa se odottaa puhetta. Niinpä tuli mieleen jospa se samasta syystä käynnistää telkunkin. Onneksi puheohjauksella ei ole mitään käyttöä minulle niin joutaa olemaan deaktivoituna kokonaan.
   
 12. maoinas

  maoinas Guest Guest

  Liittynyt:
  13.12.2004
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika ollut 46ES8005:ssa jo kohta vuoden. Elisan kaapelissa ollaan. Samassa taloudessa Sonyn telkkari päivittää kanavat epg:en.
   
 13. Vmatti

  Vmatti Guest Guest

  Liittynyt:
  21.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  itsellä 55F8005 ja samainen ongelma EPG:n kanssa Elisan kaapelissa. Muut telkkarit Sony ja LG päivittävät kylläkin hienosti.
  Laitoin tuosta kyselyäkin sampan suppportiin, mutta sieltä tuli ihan ala-arvoinen juuba-jaaba vastaus.
  Äsken päivitin uusimman firmiksen 1112 ja pikaisesti testattuna samainen ongelma edelleen päällä, höh!

  Oisko jollain muita hyviä vinkkejä, joita vois kokeilla?
   
 14. KiSaVa

  KiSaVa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.01.2008
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  2

  Tämä tarjous oli voimassa viime viikon loppuun. Olisin hakenut tällaisen veronpalautuksilla, mutta nyt hinta pompsahti yli 1400 euroon. No en varmasti osta enää tuolla hinnalla. Onko kukaan perillä noista "viikkotarjouksista", uusiutuvatkohan ne millä syklillä?
   
 15. Tommy_FIN

  Tommy_FIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. Remus

  Remus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
 17. Remus

  Remus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kerkesitkö tilata? Oli 1100eur 46 7005 samsung.Nyt näköjään poistettu se malli .
   
 18. Remus

  Remus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.09.2006
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  3
 19. RPZ

  RPZ Guest Guest

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Asensin 1112 softan Samsungin sivuilta, ja ensikokeilulla Youtube applikaatio toimii taas. Youtube app:in softaversio ei ollut muuttunut.
  Kannattaa muuten huomata ettei TV itse löytänyt 1112:sta(kaan), vaan sen joutui siis omatoimisesti hakemaan tikulle jne.

  Tuli myös hankittua Neotion CI+ moduuli kun tuo Plustv viimeinkin tarjoaa DNA antenni HD lähetykset. Ja toimii tuo moduuli tämän telkkarin kanssa.:)
  (Motiivini oli saada MTV3 HD näkyviin, ja sehän onnistuu nykyään siis ilmaiseksi sivutuotteena jos sattuu olemaan joku plustv paketti, ei tarvii olla edes HD kanavia paketissa).
   
 20. Tommy_FIN

  Tommy_FIN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ehtinyt. Menee muutenkin ensi vuoden puolelle tuo hankinta.