Samsung 2013 mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Samusil, 07.03.2013.

 1. Bertone

  Bertone Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.04.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä käytössä 55F8005. Hyvä TV, mutta pari juttua on jäänyt ärsyttämään. Ensinnäkin katselkulmat. Kuva on loistava suoraan edestä katsottuna, mutta heti kun siirtyy hieman sivulle, mustasta tulee harmaata. Jotenkin yllättävää Samsingin huippumallilta. Toisena ajansiirto, joka pitää käynnistää manuaalisesti. Eli esim. takaisinkelaus ei onnistu, ellei aiemmin ole painanut pausea, joka käynnistää ajansiirron. Olisiko kellään tietoa, saako jostain tuon ajansiirron pysyvästi päälle?
   
 2. blobo

  blobo Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2005
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakko todeta, että pilveily on omassa yksilössäni selvästi lisääntynyt muutaman viikon käytön jälkeen, ja muistuttaa nyt enemmän tuota sinun kuvaasi. Vähän vituttaa, mutta näillä on mentävä, ei jaksa toista töllöä kiikuttaa takaisin giganttiin.
   
 3. Tommy_FIN

  Tommy_FIN Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2007
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  F7005:lle pitäisi keksiä usb-kovo. Tuossa pöydän nurkalla lojuu Toshiban 2,5" 500gb 5400rpm limppu mutta minkälaisen kotelon sille hommaisi? Ulkoisella virtalähteellä vai kahdella usb-liittimellä varustettu?
   
 4. Ted

  Ted Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo on vähän huolestuttavaa ja outoa, että pilveily lisääntyy ajan kanssa. Mistähän tuokin voi johtua?

  Omaan keissiini vähän päivitystä. Valtuutettu huoltomies kävi katsomassa töllöä ja totesi, että kehyksen ei kuuluisi olla vääntynyt. Lisäksi hän sanoi, että paneeli oli osittain irti kehyksestä yläreunasta. Tuomio oli, että paneeli pitäisi vaihtaa. Meni muutama päivä ja Gigantista soitettiin. Heille tuntui olevan vähän epäselvää mikä tilanne on. Selvittelivät vähän aikaa ja soittivat takaisin. Valmistaja oli sanonut, että töllössä ei ole mitään vikaa eikä mene takuuseen. Gigantti kuitenkin ehdotti, että vaihdetaan uuteen ja he jatkavat keskustelua valmistajan kanssa. Mielestäni todella hyvää palvelua Gigantilta. Sain uuden yksilön ja sitä olen muutaman päivän katsellut. Runko on suora eli jotain vikaa siinä ensimmäisessä oli. Kuvakin tuntuisi terävämmältä, mutta saatan vaan kuvitella. Pilveily on vähäisempää, joskin sitä edelleen esiintyy. Isoimmat pilvet vasemmassa alareunassa. Useinhan siellä on tekstit ja ne peittää pilvet aika hyvin. Tummissa kohtauksissa ne kyllä toisinaan osuu silmään. Alan kallistumaan siihen lopputulokseen, että pidän tämän telkun. En jaksa enää ruveta vaihtamaan johonkin toiseen malliin, kun sekään ei välttämättä auta. Kaipa tässä pitää tehdä kompromissi ison kuvan ja kuvanlaadun välillä. Seuraavalla päivityskierroksella, jos saisi vaikka panostettua siihen kuvanlaatuun.
   
 5. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tämän allekirjoitan !

  Itselläni on nyt toinen kappale 46F7005 menossa.
  Ensimmäinen kappale oli hurja esimerkki pilveilystä pahimmillaan. Kaikista neljästä nurkasta paistoivat soihdut ja Samsung logon valon kohdilta lähti kaksi isompaa vaaleaa pilveä v :n muotoisesti ylöspäin. Parin viikon jälkeen kaikki edelliset ilmiöt pahenivat ja alaosan vuodot jopa kasvoivat. Alaosan vuodot lähtivät suoraan jalusta kiinnityskohdista, joten löysä paneelissa tms. ja jalustan pieni vääntö saivat varmaan aikaiseksi ongelman. Koska kyseessä oli Gigantista hankittu laite, niin palautin TV :n ja nyt on toinen kappale menossa. Tämäkään ei ole virheetön, mutta pilveily ei ole lähellekään niin epätasainen (=vielä) , kuin ensimmäinen kappale.

  Kokemuksia 46F7005 :sta tähän asti:

  plussat

  + Laite itsessään on pelkistetyn tyylikäs ilmestys
  + kuva on loistava poikkeuksena mustan tasaisuus
  + liitännät

  Itselläni vanha Yamahan vahvistin johon vien ainoastaan optisen piuhan TV :ltä. TV osaa mainiosti välittää kaikki perus ääniformaatit vahvarille. Myös kaikien HDMI -liitettyjen laitteiden monikanava-äänet.

  + käyttöliittymä on toimiva
  + Smart hub ohjelmat

  Näppärä käyttöliittymä ja etenkin TuneIN nettiradio-ohjelmaa tulee käytettyä NetFlix :n ohella eniten.

  + Lisäkaukosäädin on melko toimiva peruskäytössä

  + tallennuksen aikana TV onneksi pysyy kiinni.

  + DLNA :n toimivuus lähiverkossa on hyvä ja mitään nykimisongelmia en ole havainnut. Testattu Win 7 (PS3 Media server) ja reitittimeen kytketyllä ulkoisella USB-levyllä. Reitittimestä (Buffalo) laitoin ainoastaan ruksin media server kohtaan ja hyvin tuntuu toimivan.


  miinukset

  - Kuvan pilveily tummassa kuvassa ja pilveilyilmiön mahdollinen paheneminen käyttöiän myötä.

  - Katselukulma on yllättävän pieni. Tämä ilmenee tummassa kuvassa liian herkästi.

  - Kuvasäätöhelvetti. Kopsasin täältä yhdet asetukset ja niillä mennään.

  - Netflix :n kuvanlaatu on liian kirkas, eikä kuvasäätöjä ei voi muuttaa softien käytön aikana. Ehkä PS3 :lla katsottuna tämäkin ongelma korjaantuu, koska tällöin HDMI säädöt ovat voimassa. En ole vielä testannut.

  - Tallennus onkin sitten suurin pettymys. Tupla HD-virittimellä varustettua TV :tä ei tässä tapauksessa voi sanoa "Smart-TV" :ksi. Kytkin laitteeseen 1 T :n Seagate BackUp Plus USb levyn, joka sinällään toimii moitteetta. Yhtään korruptoitunutta tallennetta tai jumahdusta ei ole tapahtunut. HD-kanavaa katsottaessa ei voi tallentaa tai katsoa toista HD-kanavaa jos molemmmat ovat maksukortin takana. Erittäin iso puute, sillä kaikki HD-kanavat ovat kortin takana (ei YLE).

  - Tallennusten ja ajastusten hallinnointi on ala-arvoisen digiboksin luokkaa.

  - Timeshift pitää käynnistää käsin play -namiskasta. Tosin yksi kerta riittää.

  - Timeshift ei ole käytössä jos tallennus on käynnissä.

  - Käsittääkseni laitteeseen liitettyä USB-levyä ei voi hyödyntää muuhun kuin TV :n omiin tallenteisiin (+timeshift). Ts. sille ei saa tallennettua mitään muuta mediaa, joten 1T taitaa mennä suurelta osin harakoille. Korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä !

  - Tallennus ominaisuus ei siis riitä himotallentajalle/TV-narkomaanille, joka on tottunut esim. Topfield :n tallennus- ja katseluominaisuuksiin.


  Kaikin puolin muuten hyvä paketti kokonaisuutena (verrokkina 10v Panasonic :n plasma, black is still black). LCD-telkkujen pilveily on tekniikasta johtuvaa ja siitä ei näemmä päästä koskaan eroon tällä taustavalotekniikalla. Eroja siis kuitenkin on, mutta ominaisuuksiin tuo ilmiö pääsääntöisesti laitetaan. Itse suosittelen ostamaan TV :n sellaisesta paikasta, johon EHJÄN laitteen voi palauttaa tietyn ajan sisällä. Kaikilla liikkeillähän ei ole palautusoikeutta jos tuote on ehjä. Ikävä kyllä esim. Samsung luokittelee pilveilyn pääsääntöisesti ominaisuudeksi, jolloin palautusoikeutta ei välttämättä ole.
   
 6. peksus

  peksus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  - Netflix :n kuvanlaatu on liian kirkas, eikä kuvasäätöjä ei voi muuttaa softien käytön aikana. Ehkä PS3 :lla katsottuna tämäkin ongelma korjaantuu, koska tällöin HDMI säädöt ovat voimassa. En ole vielä testannut.


  Täällä reilun kuukauden vanha UE55F7005. Olen kyllä ihan tyytyväinen. Alun parin viikon jälkeen kun sitä yrittää etsiä kaikkia mahdollisia vikoja laitteesta niin nyt jo voi jo katsoa sisältöäkin. Tiesin tuon katselukulman pienuuden, mutta se kyllä yllätti silti pienuudellaan. No, meillä katsojia vain kaksi, joten se ei ole sinällään ongelma, tv tulee aika kohtisuoraan molemmille.

  Sama ongelma oli netflixin kanssa kun eka kertaa menin sieltä leffaa katsomaan. Kirkkaus 20 yms. ja ihan kamala kuva. Minulla kyllä auttoi kun säädin asetukset TV/hdmi3-lähteestä siten, että siinä kuva valikon ensimmäisessä valikossa aika lopussa on valittuna "käytä kuvatilaa--->KAIKKI LÄHTEET. Tällöin noi asetukset kopioituivat kaikkiin lähteisiin kuten netflixiin/smarthubiin. Asetukset kopioituu netflixiin mutta ei niitä voi siellä enää erikseen jälkikäteen muutella. Sitten muutin tv/bluray käytössä ko. kohtaan käytä kuvatilaa-->nykyinen lähde jotta muutokset joita jatkossa teen vaikuttaa vain siihen lähteeseen missä muutoksia teen.
   
 7. Tonppa1

  Tonppa1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.02.2010
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse osioin 2tb kovon tietokoneella 1,5tb/500gb. Isompi on tietsikkakäytössä ja Sampan annoin alustaa pienemmän itselleen.
   
 8. JanneJS

  JanneJS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.05.2003
  Viestejä:
  568
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eilinen mystinen havainto: Säädeltyäni HDMI1 (pvr) ja HDMI3 (PS3) kanavien kuvasäätöjä, huomasin, että NetFlix :n aikana kuvasäädot ovatkin nyt suurelta osin muuteltavissa. Säädöt ovat samat, jotka toimivat TV : omalla virittimellä, luulisin. Mitenköhän tämän sain aikaiseksi.
   
 9. peksus

  peksus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, huomasin itte juuri että jos menen netflixiin enkä laita mitään leffaa tms. pyörimään, vaan olen siis vain päävalikossa, niin Kuva-valikossa toimii ainoastaan kuvatila ja taustavalo säädöt. Sitten kun pistää jonkun ohjelman pyörimaan niin samassa valikossa onkin mahdollista säätää lähes kaikkia asetuksia. En tiedä mikä logiikka tuossa on, mutta näin näyttää toimivan.
   
 10. Tingle

  Tingle Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.06.2007
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikä noissa on paneelin virkistystaajuus? Ostelin taannoin Gigantista tuon 6475 mallin ja nyt jotakuinkin samaan hintaan olisi tulossa tuo 6515 malli. Töllö on ollut niin vähän aikaa, että pystyisi käyttämään vielä 30pv palautusoptiota. Olen vähän kranttu liiketoiston suhteen, mutta kun kakkostelevisiosta en ole halukas maksamaan itseäni kipeäksi, vaan kehnompikin saa välttää. Mutta onko liiketoistossa noissa edellä mainituissa käytännön eroa, onko kokemuksia?
   
 11. King

  King Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.10.2005
  Viestejä:
  88
  Saadut tykkäykset:
  0
  Valinta näiden välillä lienee täysin makuasia Samsung UE55F8505 vai Samsung UE55F8005 ? Gigantissa 55" olisi nyt molemmat samanhintaisia. Arvallakohan vetäisi...

  Joo gigantin tarjouksen johdosta valinta kääntyykiin tuohon 60" UE60F7005 malliin.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2014
 12. SkidistiHifisti

  SkidistiHifisti Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tällä viikolla vielä olisi tarkoitus liipaista UE60F7005 1999€ Gigantin tarjouksesta. Onko Sampan 7000 sarjaa nähneillä mietteitä tai mielipiteitä tämän 60" ruudun sd-kuvanlaadusta (katseluetäisyys 3m) ja yleisestä hinta/laatusuhteesta? Näin 46" kokoisena 7005-mallin, kuva oli mielestäni kaupassakin hyvä. Saako kilpailijoilta 2000€ hintaan paremman 60" television, ja saako kokoa 5" pienentämällä ja parempiin malleihin siirtymällä ratkaisevasti parempaa kuvaa?
  Vaihtoehtoisesti mielessä pyörii Sonyn 55" mallit, mutta tuumaa saisi ruudussa mielellään olla enemmänkin mikäli sen saa laadukkaana, esim. mahdollisesti tämän tarjouksen muodossa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2014
 13. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Kokeile pistää tämä (MP4 version REV_002 (HTPC)) tikulle ja säätele sieltä mediatoistimella silmämääräisesti jos ei ole mittaria.
  Itsellä ainakin USB / DLNA käytössä PS64E8005 telkulle ihan omat säädöt verrattuna HDMI lähteeseen.
   
 14. Tommi Helminen

  Tommi Helminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samsungin led-töllö edelleen kiikarissa, mutta en osaa päättää mikä.

  Trusted Reviews -sivustolla sanotaan Samsungin 6500-sarjalaisesta seuraavasti: "Since there’s no local dimming in play, dark scenes enjoy black levels of excellent uniformity, with no sign of the sort of light ‘blocks’ around bright content witnessed with most edge LED TVs with local dimming." Tämän perusteella Local Dimming (tai micro dimming) ei olisi tarpeellinen ominaisuus. Mitä mieltä Samsungin omistajat ovat tästä? Onko Micro Dimming -ominaisuus kytkettävissä pois päältä telkkareissa, joissa se on?

  Toinen asia joka mietityttää on kuvanparannustekniikka. Samsung 6515:ssä on 400 Hz Clear Motion Rate, Samsung 6755:ssä 600 Hz Clear Motion Rate ja Samsung 7005:ssä 800 Hz Clear Motion Rate jne... Onko näistä silminnähtävää hyötyä?
   
 15. peksus

  peksus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  PiP ongelma/vika ?? Samsung F7005 tv:ssä. Kun laitan PiP toiminnon päälle, niin valikossa on viimeisenä valinta "äänilähde" jossa on automaattisesti valittuna "pää". Ongelma on se, jos haluan vaihtaa äänen tuohon toisen virittimen kuvaan, niin se ei näytä olevan mahdollista. Valinta "äänilähde-->pää" on harmaana eikä toiminto ole käytettävissä. Enkö nyt tajua jotain yksinkertaista asiaa vai missä vika. Kai tuo ääni pitäisi pystyä vaihtamaan halutun kahden signaalin/kanavan välillä??
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2014
 16. Vmatti

  Vmatti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.08.2011
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uusi softa jakelussa v.1114
   
 17. RPZ

  RPZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.04.2006
  Viestejä:
  276
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja Samsungin sivuilta on saanut jo muutaman päivän 1115.
   
 18. cinzano

  cinzano Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.01.2014
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko näissä mitä uutta? Julkaiseeko Samsung mitään muutoslokia päivityksistä?
   
 19. peksus

  peksus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ratkesi tämäkin vaikken ihan tätä logiikkaa ymmärrä. Kuva kuvassa saa äänen vaihtumaan pää- että alikanavan välillä kun käytössä on TV:n oma kaiutin. Minulla käytössä AV-vahvistin hdmi/ARC-kanava käytössä. Vahvistimen kanssa ääntä ei saa vaihdettua pää- ja alikanavan välilllä???
   
 20. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 263
  Saadut tykkäykset:
  162
  Hankin pari kuukautta sitten mallin UE46F6400. Kuvanlaatu on kohtalaisen hyvä, mutta kyllä laitetta sai säädellä tuntikaupalla, ennen kuin sopivat asetukset löytyivät. Omassa yksilössäni ei esiinny pilveilyä, mutta kun kuva on tumma, näkyy pystysuuntaisia vaalentumia ja tummentumia, ikään kuin kuvaruudun edessä olisi läpikuultava verho, jossa on laskoksia.

  Nyt varsinainen kysymys:

  Kuinka pystyn hallitsemaan kuvan ja äänen synkronisuutta blu-ray-toistossa?

  Käytössä on Sonyn 3D-BD-soitin, joka on kytketty HDMI:llä Denonin vahvistimeen, ja vahvistimesta menee HDMI televisioon. Aikaisemmin tässä kokoonpanossa oli kiinni Sonyn LCD-televisio, enkä silloin huomannut mitään synkronisuusongelmia. Ne alkoivat kun hankin tämän Samsungin television.

  Aluksi ”huulisynkka” oli pahasti pielessä eikä oikeaa viiveasetusta (audio delay) tuntunut löytyvän millään, mutta netin ohjeissa neuvottiin ottamaan käyttöön pelitila (Game mode). Tämä asetus löytyi sekä TV:stä että vahvistimesta, ja kun se on käytössä, ei tahdistusongelmia juuri huomaa. Poikkeuksena ovat 3D-elokuvat, joissa kuva ja ääni eivät osu nytkään kohdilleen.

  Millä keinolla saa selvitettyä TV:n ”sisääntuloviipeen”, varsinkin jos se vaihtelee eri signaalityypeillä (576i50 ~ 1080i50 ~ 1080i60 ~ 1080p24 + Dolby Digital ~ DTS-HD ~ PCM)?

  Vahvistimessa voi säätää ääniviivettä välillä 0–200 ms ja BD-soittimessa 0–100 ms.

  Ongelmaa voisi yrittää kiertää siten, että BD-soitin kytketään suoraan TV:hen ja TV:stä ääni viedään optista kaapelia pitkin vahvistimeen, mutta TV antaa ulos korkeintaan 5.1-kanavaista ääntä (vaikka levyltä lähtee 7.1).
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2015