Samsung 2012 E-sarjan plasmat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Jokke79, 11.02.2012.

 1. baba

  baba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  7
 2. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen sen verran epätoivoinen tällä hetkellä että taidan koittaa noita molempia.

  -Make jos viittit ni yrit saada aikaseks nopeet ku mahdollist lista noista säädöistä :) tonne lisäasetukset osioon kun mene en ymmärrä edes mitä ne sanat tarkottaa...
   
 3. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
 4. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Ota Samsungiin yhteyttä ja tilaa siihen On-Site takuu, sellaisen saa tämän kokoiseen televisioon. Ei siis tarvitse sitä lähetellä mihinkään, korjaaja tulee teille sitä tutkailemaan ja korjaamaan.
  Samsungilla on joku määritelmä yli rajojen olevalle surinalle, jos surinaa ei kuulu tietyn äänenvoimakkuuden yli ollaan normirajoissa. En tosin tiedä koskeeko tämä myös Suomen Samsungia.

  Jos ei ole sähköisiä häiriöitä, niin ferriiteistä ei tosiaan ole hyötyä kuin ei myöskään galvaanisesta erottimesta tai "johtojen nostelusta" yms. Asia on kuitenkin eri kun häiriöitä on, sitä varten kyseisiä suotimia kaapeleissa on.

  Itselläni on ikkuna ja verhot telkun takana, edellisessä kämpässä oli pelkkä tapetoitu betoniseinä ja tosiaan tuo tausta vaikuttaa surinoihin.

  Joo koitan saada aikaiseksi tehdä asetukset, huomenna tuskin ehdin mutta tässä Pääsiäisen aikana teen jotkut nopeat perussäädöt valkotasapainolle ja väreille jos osaan, Samsungin värisäädöistä ei vielä ole kokemusta joten aikaa menee myös opetellessa. (pari viikkoa univelkaisia öitä takana, niin katsoo miten jaksaa nyt säädellä ja perehtyä)
  Surinaan nuo eivät kuitenkaan vaikuta jos Sinulla kerran on Elokuva katselutila käytössä.

  edit:
  Näyttäis kaikki toimivan normaalisti tässä Saksasta ostetussa PS64E8000 telkussa, joten sen osalta ei huoltomenun säädöille ole tarvetta. Ajattelin kyllä kokeilla avata niitä cal-day ja cal-night asetuksia sieltä, testaan ensin tuolla 300 euron telkulla :)

  edit2:
  Tuon DIY kaukosäätimen teko oli helppoa ja halpaa. Aikaa meni noin vartin verran (kädet tärisi sen verran ;)) ja osat maksoi 2,5€ + 5€ posti.
  Liitin virityksen läppärin kuulokeliitäntään ja huomasin että vaikka volumen pistää täysille, niin pitää TV olla noin metrin päässä.
  Factory + 3Speed yhdistelmä ei tuntunut toimivan, vaan soitin ne erikseen siis ensin Factory ja heti perään 3Speed.
  Tuo avasi paljon asetuksia huoltomenussa (mm. VCR tallennuksen, mutta ei näytä toimivan tässä mallissa), mutta Expert valikko pysyi edelleen harmaana ja ei päässyt avaamaan noita cal-day cal-night katselutiloja.
  Alueen valinnan se avasi eli jos tulisi tarvetta asettaa Nordic tuohon Saksasta ostettuun niin tuolla se onnistuisi helposti.
  En ainakaan nyt kokeile avaisiko tuo Expert valikon PS64E8000 mallissa kun kerran kaikki toimii kuten pitääkin ja ei nuo ylimääräiset kalibrointitilat mitään pakollisia minulle ole, kalibroitu Elokuva katselutila riittää kyllä niin valoisassa kuin hämärässäkin. Takuun suhteen ei ole tietoa raukeaako se jos huoltomenuun menee itse räpläilemään niin ei nyt ainakaan heti uskalla testata.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2013
 5. strike1980

  strike1980 Guest Guest

  Liittynyt:
  10.02.2010
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama käyttötunti testailua takana, ja olen erittäin tyytyväinen hankintaani (PS51E8090). Kanavat on vielä virittämättä sillä en äkkiseltään löytäny riittävän pitkää kaapelipiuhaa.

  Make73: Käyttövalikoiden kieleksi sain Suomen, mutta maa-valinta tarjosi vain saksa / itävalta / sveitsi. Koituukohan tästä jotain käytännön haittaa?
  Asetukset -> Yleiset alta löytyy 50hz / 60hz vaihtoehto, kumpaa tulis käyttää? Vai onkohan tuo liitoksissa vain webcamiin eikä kuva-outputiin.

  Täytyy kalibroinnin ihmeelliseen maailmaan tutustua sitten, kun saan tavalla tai toisella HD-matskua näkymään töllöttimestäni. Predefined asetuksista "elokuva" sekä "rentoudu" asetukset näytti hyviltä, ja 3d:ta katsoessa "dynaaminen" toimi ainakin yhden pätkän kanssa.

  SmartTV:n Explore3D alta löytyvät samplepätkät / trailerit tuntuu vievän aika paljon kaistaa, sillä ekan parin minuutin jälkeen muuttuvat katselukelvottomiksi liian hitaan wifi-yhteyden vuoksi (10/2Mbps ADSL).

  Katselukulma on hyvä edestä ja sivuilta, mutta yläviistosta kuva näyttää melkein mustalta - tämä yllätti negatiivisesti, mutta käytännössä ei liene mitään haittaa.
  Sirinä-ongelmaa ei ole, eli sen voi kuulla hiljaisessa huoneessa läheltä TV:ta mutta ei muuten.
   
 6. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  MENU-> TUKI-> ITSEDIAGNOOSI-> ÄÄNITESTI. Tässä tilassa volumen ollessa 8-10 kuulen vielä sirinän tuon pimputuksen yli. Ilmeisesti tämä on kyllä tulkittavana viaksi?? Soitan huomenna sampan tukeen ku näyttää nekin viettävän pitkääperjantaita. Pyydän tulemaan tarkistamaan ja jos tulkitsee viaksi nii saapa sitten korjata/vaihtaa. Jos taas sanoo että kyseessä on ominaisuus niin lähetän takaisin verkkikseen. Jos käykin niin että huollon jälkeen tämä sirinä hiljenee mutta edelleen häiritsee mutta huolto sanoo että on jo "normaalia" niin huolivatko verkkokaupassa sitä enää takaisin??

  Ps: kyllä meinaa vituttaa.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2013
 7. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Otan osaa :weep:
  Ehkä tuo voisi selittää miksi kyseinen yksilö pompsahti tyhjästä Verkkokauppaan, tunnit saa kyllä huollossa nollattua. Aika törkeätä olisi pistää erityisen suriseva yksilö uudelleen myyntiin paketoinnin jälkeen!
  Toivottavasti huolto tulee nopeasti eli etämyynnin 14vrk:den palautusajan sisällä ja saisivat laitteen kuntoon.
  Ota yhteyttä myös Verkkokauppaan tästä asiasta ja kerro koska huolto on tulossa kun saat sen tietoon.
  TV:n taakse asetettu kangas tms. ei sitten auttanut yhtään?

  Eikö ollut sellaista vaihtoehtoa kuin "Muut"?
  PS3 pelit ja PC ainakin 60Hz, muuten Suomessa TV-lähetyksissä käytetään 50Hz taajuutta. Jenkeissä 60Hz
  Itsellä ei tuollaista asetusta löydy, en ainakaan vielä ole löytänyt.
  Tuolla em. DIY IR transmitter kikalla saat alueen muutettua jos tarve.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2013
 8. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös tuossa etämyynnissä ole tuo 32vrk palautusoikeus? Niin ymmärsin soitettuani verkkiksen asiakaspalveluun.
  Miksi ilmoitan verkkokauppaan tuosta huollosta? Kun soittaa sinne niin tuntuu ettei niitä kiinnosta mikään eikä ketään tiedä mitään..
  Asiakaspalvelussa sanottiin en
  Että vie postii palautuksena, tuli puheeksi asia kaverin kanssa joka ollut matkahuollossa töissä 16 vuotta ja sanoi että postissa nauraa sulle ku viet ton kokosen paketin sinne palautukseen. Soitin uudelleen verkkokauppaan ja sanoin asiasta miten minua on neuvottu toimimaan.
  Hetken pohdittuamme asiaa kysyin että eikö tämän kokoista pakettia joku voi tulla hakemaan niin sitten sain neuvon että laitan huolto@verkkokauppa.com mailia ja pyydät sieltä noutoa tälle paketille.
  Alkaa niin paljon vituttamaan että en usko että minusta on alkamaan mitään huoltopellejä tänne kotiini ottamaan etten menetä hermojani. Eipä se heidän vikansa ole mutta jos joku erehtyy sanomaan että ei toi paha surina ole ja opi elämään sen kanssa ni voi olla että käpy palaa.

  Jos rahani vaan pois saan niin en ikinä tuolta enää mitään tilaa. Toki viimeksi ku soitin sanoi että rahat palautetaan tilille sen jälkeen kun heidän "huolto" on sen tsekannut ja jos he siinä vian toteavat, jos ei niin saan lahjakortin. Ei vittu ihme kunnei joulukortin helvetti.
   
 9. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainii make, eilen illalla muija piti harjan varren päällä lakanaa tuolla taka ja kuuntelin niin ehkä hivenen vaimensi mutta siinä tilanteessa ennemminkin tuli fiilis että mitä vittua teen kyhäilemässä tuon hintaisen uuden tvn taakse jotain lakana viritelmää... Tässä viikonloppu aikaa nyt miettiä mitä teen mutta luulen kyllä että teen palautukse tuli lahjakorttina tai vaikka nallekarkkeina.
  Jos lahjakorttina niin seurailen vähän onko tuosta mihinkään 65F6475sta mikä tuolla verkkiksellä on ja kuinka pian hinta tippuu lähelle tästä e8005sta maksamaani.

  Annatteko tyhjentävän vastauksen mitä on tuo banding mikä tulee vastaan lueskellessa noista isoista ledeistä?
   
 10. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  HUOMIO!! Jos verkkiksen sivuille ilmestyy kuukauden puolentoista päästä "Uusi" PS64E8005 niin suosittelen jättämään välii .
   
 11. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  En telkkujen sielunelämästä tiedä mitään, mutta se on ilmiö jossa (tummalla) taustalla näkyy pystysuoria viivoja vähän kuin kaupan viivakoodia.
  led tv banding kun kirjoitat Googleen niin löytyy kuvia ja sepustuksia.
  Itselläni kuten kaikilla muillakin 2012 Panan plasmojen omistajilla oli tuota pystysuuntaista viivoitusta eli ei se ole vain LCD+LED telkkujen ongelma.
  Omasta mielestä hanurista ja kuvaa pilaava ominaisuus, tosin mikä nyt ketäkin sitten häiritsee. Täydellistä "taulutelevisiota" ei vielä ole ja on tehtävä valinta minkä huonoista ominaisuuksista valitsee.
  Tässä on yksi Samsungin plasmojen vahvuus eli paneelin laadun tasaisuus (jos ei sitten vihreitä/pinkkejä väriläiskiä ala esiintymään), ainakaan tässä omassani en ole vielä bandingia nähnyt vaikka pyörittelen nyt sisäänajo dioja joissa myös valkoisen/mustan saturaatioita.
  Myöskään tuota paljon puhuttua brightness pops ongelmaa en ole havainnut, enkä ajatellut sitä edes väen väkisin bongata, muuten se hyppii sitten silmille koko ajan.
  Valkotasapaino on silminnähden pielessä, mutta sehän korjaantuu kalibroinnilla kunhan saan aikaiseksi.

  Sirinästä vielä että kun liesituuletin (mulla on olohuoneessa tupakeittiö) on aina sen ykköstasolla päällä niin saa kyllä kuulostella sirinää että sen havaitsee liesituulettimen äänen takaa, vaikka kämpässä muuten aivan hiljaista kun pyörittelen noita dioja.

  Etämyynnin palautusoikeus
  Tuon linkin takaa aukeavan tekstin kun luet läpi, niin voit sanoa Verkkokaupalle että lopettavat suosiolla puheet lahjakortista.
  Verkkokaupalla taisi tosiaan olla "kampanja" jossa kuukauden palautusoikeus.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2013
 12. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenköhän tuota tulkitaan että tuotetta ei kuitenkaan saa alkaa käyttämään? MRT 26 ja lisää tulee. Onko muuten panel type e5
   
 13. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  4 353
  Saadut tykkäykset:
  1 088
  Kaikki sympatiat suuntaasi. Tämä on yksi niistä sadoista hetkistä jolloin kiitän henkilökohtaista valintaani olla ostamatta kyseisestä puulaakipuljusta sen ainuttakaan tuoteturhaketta, vaikka kuinka "olisi samaa tavaraa kuin muuallakin." Milloinkaan en tuolta ole mitään tilannut tai muutoin ostanut ja linja pitää myös tulevaisuudessa, eikä jää puheeksi. :)
   
 14. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Otin riskin ja kokeilin tuota itse tehtyä IR transmitter systeemiä myös tähän PS64E8000 telkkuun.
  Expert valikko pysyi silti harmaana eli ei niitä päivä ja yö kalibrointitiloja todellakaan saa avattua täällä Euroopassa.

  Vaihdoin kuitenkin alueen EU-->Nordic ja mallin 8000-->8005 ja sen jälkeen tehdasasetus.
  Pientä pelkoa pukkas sen takia kun TV löysi eilen asennusvaiheessa uusimman FW version 2005 netin kautta ja asensi sen, kun Samsung Nordic kertoo sivuillaan 8000 sarjan plasmoille uusimman olevan 2004.
  Kaikki meni kuitenkin hyvin ja kanavatkin virittyi nyt oikeille paikoilleen eli kyllä siinä jotain eroa sitten kuitenkin oli onko EU vai Nordic.
   
 15. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Nyt olisi säätöjä tarjolla PS64E8000 telkkuun täällä.
   
 16. Jokke79

  Jokke79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  896
  Saadut tykkäykset:
  2
  Onpas kirkkautta tosiaan :O Ootko testannu 3d:tä? Miten kirkkaus riittää? Entäs ootko image retentionia havainnu? Pitäisköhän itekki vaan tilailla toi Saksasta, kun se F8500 on nii penteleen kallis ja jos kerran tuosta saa noin paljon kirkkautta ulos. Totahan voi kattella päivälläkin :)

  EDIT: Luinka pidemmälle ja ei vissiin ole ir:ää. Mitä avsforumia lueskelin, niin F8500 vissiin pieni askel taaksepäin ir:n suhteen :/ Siinäkin mielessä 64E8000 olisi kiinnostava. Mahtaakohan muuten tuo evolution kit tuoda 2013 mallin kuvasäädöt mm. frame interpoloinnin joka tuosta muuten puuttuu?
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2013
 17. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  En ole vielä ehtinyt/jaksanut testailla 3D:tä, pitänee sekin sitten säätää kunhan tosiaan saa vähän tunteja alle ettei mene monen tunnin säätelyt ihan hukkaan kun säätö muuttuu aika paljon siinä ensimmäisen 100-200 aikana.
  IR:ää ei tosiaan näkynyt vaikka 5 tuntia säätelin AVS HD 709:llä, toisin kuin Panassa johon ikkunat jämähti kiinni tuon tuosta ja sai pyöritellä palkkia hetken aikaa ja sitten taas jatkaa mittailuja.
  Jotenkin tuli kammo tuohon FOX-kanavaan Panan kanssa, joten sen logosta ei ole vielä kokemusta :D

  Tuosta Evolutionin tuomista jutuista en tiedä, luulisin vaan että Smartin toimintaa nopeuttaa. Sehän nähdään kohta kun niitä alkaa myyntiin tulla.

  Tosiaan kun F8500 on niin törkeän kallis ja F5500 en usko pääsevän samalle tasolle kuin E6500/E8000 niin tilasin tuon ja ei ainakaan vielä ole kaduttanut yhtään, päinvastoin.

  Jos katselit noita testituloksiani, niin huomaat että laatikosta revittynä ei tarjoa ihan parasta mahdollista kuvaa, joten 120€:n satsaus mittariin ja sen käytön opettelu on suositeltavaa, tosin se on suositeltavaa minkä muun tahansa TV:n kanssa jos osaa arvostaa hyvää kuvaa...jos ostaa kalliin TV:n niin monella se kuvanlaatu on kyllä prioriteetti No1.

  Hämmästyttävää kyllä tuo valovoimaisuus Elokuva katselutilassa, pistin HDTVtestin foorumillekin tuosta tarinaa josko David siihen jotain kommentoisi, mutta ei ainakaan vielä.
  Mikä muu plasmatelevisio "parhaassa katselutilassa" jossa on kaikki mahdolliset säädöt ja saa siten säädettyä erittäin tarkasti, niin tarjoaa yhtä valovoimaista kuvaa?

  Osta pois vaan vielä kun niitä saa, tuskin tulet pettymään ellet sitten saa erityisen surisevaa yksilöä kuten Samusil, sen takaisin lähettäminen ei ole niin mukavaa kun Saksasta tilaa.
   
  Viimeksi muokattu: 30.03.2013
 18. Samusil

  Samusil Guest Guest

  Liittynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  106
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täytyy sen verran kyllä sanoa vielä täällä osiossakin että parempaa kuvaa en ole missään nähnyt. Harmittavaa että tuo sirinä on liikaa. Jottei harmittaisi niin paljon palauttaa niin olen koittanut keksiä muita "vikoja" joita olen tasan kaksi keksinyt: kesällä lämmittää kämppää ja liian pieni minun 4m katseluetäisyydelle. Sharpin ISOa ajattelin ottaa testiin kunhan saan rahat pois tuosta. Nuo muut ongelmat lähtevät mutta saattaapi olla että tusina muuta tilalle, mutta kirotaan niitä sitten. Omalle kohdalleni uskon paremmin sopivan hiljaisen ja huonomman kuvan jos käänteinen tuosta on toinen vaihtoehto. Itse en ihan heti uskalla plasmaan enää sekaantua kun teki tälläsen ensivaikutelman :-(
   
 19. Make73

  Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Samusil,

  Mikä firmware versio Sinulla on?
  Näkyy menussa Tuki-->Ohjelmistopäivitys ja siellä oikealla olevan ikkunan alareunassa.

  Kokeile huviksesi noita mun asetuksia, sirinä saattaa siitä ainakin jonkin verran rauhoittua jos Sulla on nyt solun valo ja kontrasti lähellä maksimia.

  Vai isompaa pitäisi vielä saada, mitäs emäntä siitä meinaa :D
  Eikö kunnollinen projektori ja kangas olisi jo vaihtoehtona?
   
 20. baba

  baba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2009
  Viestejä:
  226
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itselläni oma ES8005 päivittyi jokin aika sitten myös versioon 2005 Internetin yli vaikka Samsungin sivuilta löytyi edelleen vain versio 2004. Eli en hätäilisi kovin paljoa, Samsungin firmware päivitykset on joskus kummallisia.

  Onhan tuolla Samsungin sivuilla myös versio 2006.0 (64E8005:lle siis), jostain syystä lataus-sivulla on edelleen myös 2004.1?