Sampo pankki - ei toimi, grr

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Sedator, 25.03.2008.

 1. Sedator

  Sedator Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.08.2004
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt odotellut 50min Sampo pankin palvelunumerossa ja kuunnellut englannin kielistä viestiä "all of our service providers are busy at the moment, please wait...":grr:

  Hintaa tälle huville on 0,3Eur min. + ppm, joten siinä mielessä on hyvä mieli kun saa mahdollisuuden omalta osaltaan paikkailla Danske bankin luottotappioita. Pieniähän ne meikäläisen avustukset tässä asiassa on, mutta Sampo pankillahan on vielä tänään 800.000 kaltaistani ääliötä.

  Mikäs olisi vielä ihan suomalainen pankki? Voisin mielelläni viedä asunto yms. lainani korot jonkun kotimaisen pankin tilille.
   
 2. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 298
  Saadut tykkäykset:
  35
  Paikallisosuuspankki?

  Tapiola?
   
 3. niiles

  niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 969
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sedatorin kanssa siinä samoilla linjoilla, että yhden yhdistyksen rahastonhoitajana ihmettelen kuukausittaisia lähes kymmenen euron pankkimaksuja. Tilitapahtumia on 10-20 kpl kuukausittain ja muut palvelut paperilaskua myöten on karsittu minimiin. Jos esim. POP tai Tapiolalla on ilmainen rahojen säilytys ja siirtäminen, niin ihan kiva potti säästyisi vuosittain.
   
 4. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  Itselläni toimi, muutaman laskun pistin maksuun. Ainoa ongelma oli Firefox 3 Beta 4, joka kaatui hieman ennen sisäänkirjautumista.
   
 5. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Niin tuota... Mikäs tässä olikaan nyt se ongelma? Sampo pankin (joka omaa minun ja perheeni jäsenyyden) korko- yms. politiikasta voi olla montaa mieltä, mutta ymmärsin, että ketjun otsakkeen mukaisesti Sedatorilla kiehuu Sammon "ruuhkan" takia. Kysehän nimittäin juuri on siitä, että Sampo pankin omistus vaihtui, ja (olikose) viime torstai-illasta lähtien systeemejä on uusittu. Sampo on tiedottanut asiasta moneen kertaan sivustoillaan sekä kirjeitse, ja kun Sampo tosiaan on suosittu pankki Suomessa ja tänään on ensimmäinen päivä milloin "uudet systeemit" toimivat, niin ei kenelläkään pitäisi olla mitään sanomista ruuhkiin tai siihen, että Sammon sivusto lagaa/ei toimi vielä kunnolla (verkkopankki toimii jotenkuten); asiasta tiedotettiin.
   
 6. Sedator

  Sedator Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.08.2004
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juuh, voisin olla sitä mieltä, että ruuhka on tällaisissa järjestelyasioissa hyväksyttävää (mitä se ei muuten ole), mutta kun jo viime viikolla yritin hoitaa laina-asioita, niin silloin neuvottiin ottamaan yhteyttä uudelleen "kun ollaan saatu uusi järjestelmä käyttöön". Joten tästä syystä olen nyt jonottanut 1h 55min. Tunnin jälkeen katkaisivat minut linjalta, joten tod.näk. ulosheitto on minuuttien kysymys. Ehkä tässä tuo koko Sampo-Danske Bankin toiminta kiehuttaa:grr:

  Olen muuten jo katsellut noita pankkeja, ja tuo OP yhtymä näyttää tällä hetkellä parhaimmalta. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää siltä, että en pysty lopettamaan tilejäni ja lainojani tuolla Sammossa, kun sinne ei enää saa yhteyttä.
   
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ahaa, tästä on siis kyse. Tiedän kokemuksesta mistä puhut, sillä itselläkin oli tässä ennen systeemien uusimista tehdä muutoksia Sampo-profiiliini, mutta tosiaan pyysivät tulemaan saman asian kanssa takaisin uusimisen jälkeen. Tänään sitten yritin taas uudestaan paikan päällä hoitaa asioita, mutta virkailija tuli neuvomaan minua käymään parin päivän päästä uudestaan (ruuhkan takia, ja myöskin ilmeisesti sen takia, että systeemeissä voi olla vielä bugeja/tottumiskysymyksiä).

  Onhan tuo kieltämättä vähän inhottava tilanne, mutta toisaalta nyt puhutaan aika lyhyestä ajasta minkä asiakas joutuu tämän uumisen takia odottelemaan.
   
 8. uppiskuppis

  uppiskuppis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  1 011
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos on etukäteen kerrottu muutoksesta. Ja varmaan joka uutisissa on ollut juttua että systeemit jumittaa, niin miksi sinne pitää puolen miljoonan ihmisen soittaa sinne yhtä aikaa ja kertoa heille että systeemi jumittaa? :OI
   
 9. KaKui

  KaKui FullHD Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2000
  Viestejä:
  2 298
  Saadut tykkäykset:
  35
  Ei siitä tarvitse huolehtia, kyllä ne uudessa pankissa hoitaa lainojen siirron ja tilien lopettamisen entisestä pankista.
   
 10. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  686
  Saadut tykkäykset:
  11
  Sain tiistaiyönä noin klo 01-02 aikoihin maksettua yhden "roikkuvan" laskun ilman ongelmia. Mutta, verkkopankin tiliote (otot/panot jne) näytti melkein tyhjältä, vaikka pitäisi olla pitkä lista tapahtumia (maksan yleensä ostokset kortilla). Pitänee katsoa tilannetta huomenissa uudelleen.

  Tällähetkellä Sampopankin etusivulta puuttuvat kokonaan ääkköset; :thumbsup:

   
 11. DVB-G

  DVB-G Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2003
  Viestejä:
  10 281
  Saadut tykkäykset:
  30
  Kuvitelkaa mitä seuraisi, jos Samperon Pankkipellet päästettäsiin suunnittelemaan avaruussukkuloiden softapäivityksiä. 100% sukkuloista tulisi murusina alas. Nyt tulee vain 50% kun NASA hoitaa softapäivitykset.

  Kotisivuja lainatakseni: ei hyvlt nyt tllainen shlminen.
  (panin liitteeseen äskeiseltä riviltä kateisiin jääneet ääkköset)  Sille taas ei oikein voi mitään, että serverit ovat tukossa, sehän voi tapahtua ihan jokaiselle firmalle, jos palvelun käyttäjiä on tilapäisesti liikaa jollain hetkellä. Mutta tähänkin olisi pitänyt varautua ennakolta, kasvattamalla konekalustoa ja nettiväyliä moninkertaisiksi, tilapäisesti vaikkapa viikon-kahden ajaksi. Kasvatetaanhan kapasiteettia mm. äänestysten ajaksi missikisoissa ja muissa tv-ohjelmissa, joissa kansa äänestää puhelimitse/netitse.
   

  Liitetyt tiedostot:

 12. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Harvinaisen huonosti tuntuu olevan tuo sivujen muutostyö toteutettu, vaikka sille oli varattu ruhtinaalliset 5 päivää.

  Itse en oikein pidä noista uusista sivuista, sillä ne eivät tunnu olevan aivan yhtä selkeät ja helppokäyttöiset kuin vanhat, logout -nappiakin piti ihan etsimällä etsiä.
   
 13. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samaa mieltä. Vanhat oli paremmat. :/
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Samaa mieltä. Yleisesti ottaen tuo uusi verkkopankki on huomattavasti epäselvempi. Toisaalta, parannuksiakin on tehty kuten se, että nyt ei tarvi mennä saajaluettelon kautta, jos haluaa käyttää tallennetun saajan tietoja, ja se, että enää ei tarvi maksun varmistamiseksi ottaa "avainkortista" kuusinumeroista numerosarjaa vaan riittää pelkkä verkkopankin (muuttumaton) salasana.
   
 15. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Onpas ihmisten hermot kireällä. Haukkuminen on kivaa ja sitä tuntee itsensä niin erinomaiseksi, kun sitä tekee netissä niin saa vielä paljon lukijoita. Asia oli hyvin tiedoitettu asiakkaille joten siihen olisi luullut jokaisen varautuvan, pysyvän poissa sivuilta ja ymmärtävän että isossa muutoksessa ei kaikki aina mene ihan kuten on suunniteltu.
  Kiitos vaan nimityksestä. On meissä ääliöitäkin näköjään aivan liikaa.
  Korot on vietävä samaan pankkiin josta on saanut lainan. Korjaan, ottanut lainan.
   
 16. KinZZa

  KinZZa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2005
  Viestejä:
  705
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tällä tarkoitat? Meinaatko, ettei yksityisasiakas voi enää lainannoston jälkeen kilpailuttaa lainoja tai vaihtaa pankkia? Ei se taida ihan niin mennä.
   
 17. Kola

  Kola Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.06.2001
  Viestejä:
  898
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvelluttaa tuo uusi, kuuleman mukaan halpatyönä teetetty, verkkopankki, jonka toteutuksena mm. Javaa ja JavaScriptiä. Tilit nyt sitten tanskalaisten (danske bank) järjestelmissä...:rolleyes:

  Viestintäjohtaja julkeaa vielä vähätellä maksuongelmia:
  http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=20088462

  Taitaa pankki vaihtua muutenkin johonkin halvelmpaan, suomalaiseen pankkiin.
   
 18. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Tietokone-lehden blogia koskien Sammon uutta java-kikkaretta.

  linkki
   
 19. mr.hat

  mr.hat Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.01.2005
  Viestejä:
  754
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paras vitsi irtosi eilen kun menin Sämpön etusivulle. Tuli vain ilmoitus että sivuissa on ongelmia ja vieressä oli linkki "kirjaudu verkkopankkiin". Sen verran herätti luottamusta, että en kirjautunut.

  Pitää kaydä katsomassa pölyn laskeuduttua josko sinne tilille olisi päivitysten johdosta tullut vahingossa ylimääräistä pätäkkää :D
   
 20. Poistettu tili 10873

  Poistettu tili 10873 Guest Guest

  Pankkia saa varmaankin vaihtaa milloin vaan ja kilpailuttaa vaikka kuinka mutta minä olen joutunut maksamaan korot aina lainan antajalle. Jos nykyään saa ottaa lainan yhdestä pankista ja maksaa sen korot toiseen pankkiin niin siitä en tiedä mitään. En ole tutustunut lainojen ehtoihin viimeaikoina.

  Jos yksi naapurini lainaa rahaa toiselle naapurilleni, olisi toki kivaa jos lainan saaja maksaisi korot minulle.