Saksalaiset "uuden sukupolven" lautapelit

Keskustelu osiossa 'Pelit' , aloittajana Imlego, 17.03.2004.

 1. Imlego

  Imlego Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.03.2003
  Viestejä:
  1 416
  Saadut tykkäykset:
  2
  No niin, kun tuli luvattua tunnelmia Traders of Genoasta, tässäpä niitä.

  Yksi peli vasta takana ja sekin kahdella pelaajalla. Yllättävän hyvin se kahdella pelaajallakin toimi, vaikka kyseessä onkin kaupankäynti/neuvottelupeli. Useammalla pelaajalla ehdottomasti parempi ja kilpailuakin tulee tietenkin enemmän, mutta täysin pelattava minimimäärällä.

  Pelin säännöt ovat aika helpot, ainakin minun mielestäni, mutta pelatessa huomaa, että välillä on hankaluuksia hahmottaa, kenen vuoro ja mitä voi tehdä ja mihin aikaan. Lisäksi toimintamahdollisuuksia on niin järjettömän paljon eri rakennusten muodossa, että strategian päättäminen ja kulkusuunnan suunnittelu ylipäätään on välillä raskasta puuhaa.

  Joka tapauksessa pidin hyvin paljon ja luultavasti vielä enemmän isommalla ja sosiaalisella peliporukalla. Goan tapaan pisteytystapoja on lukuisia eikä yhtä tietä voittoon ole - vaimon kanssa pelatussa pelissä hän toimitti järjettömän määrän isoja ja pieniä tehtäviä sekä useita viestejä, kun minä keräsin pääasiassa privilegioita. Peli päättyi hänen edukseen noin 750-650 (dukaattia), mikä oli paljon pienempi ero, kuin millä olin varautunut häviäväni. Hivenen monimutkaisempi ehkä kuin Goa, jota en pidä kovinkaan vaikeana pelinä. Hieno peli, joka tapauksessa.

  Lisää sitten, kun olen löytänyt enemmän pelaajia.
   
 2. kystas

  kystas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lautapelien ystävien kannattaa vierailla seuraavassa osoitteessa:
  http://www.lautapeliseura.fi/

  Kyseessä on Suomen lautapeliseuran (SLS) kotisivut, jonka mielenkiintoisin anti - ainakin minulle - on foorumi (http://www.lautapeliseura.fi/foorumi/), jossa varmastikin viriää ihan hyvät keskustelut saksalaistyylisten lautapelien parissa... ja miksei perinteisempienkin pelien.

  Ja mikäli lautapelit muutenkin kiinnostavat, kannattaa pohtia liittymistä kyseiseen yhdistykseen: tarjolla on alennuksia lautapelitapahtumiin, lautapelikauppoihin jne.

  Mutta se SLS:n mainostamisesta. Mitä tulee muuten lautapelirintamalle, niin loppuvuosi toi pelivarastoihin seuraavia "isompia" pelejä: Web of Power, Modern Art, Razzia!, San Marco, Finstere Flure. Näistä Web of Power on osoittautunut aivan erinomaiseksi peliksi, joka kestää vaivaiset 30 minuuttia.

  Modern Art ja Razzia! ovat hyviä huutokauppapelejä, joista Modern Artia pidän parempana. Razzia!:lle kuitenkin pisteet siitä, että tämä korttipeliksi muutettu RA ei ole muutosprosessissa menettänyt mitään, vaan peli toimii hienosti. Ainoa mutina siitä, että jäin kaipaamaan normaalikokoisia kortteja (nyt Razziassa on vain pienet saksalaispeleille tutut kortit).

  San Marco kuuluu (Web of Powerin ohella) siihen osastoon "vanhempia" pelejä, jotka eivät entuudestaan olleet minulle tuttuja. Pelin korttijakoidea oli kuitenkin tuttu, sillä omistan korttipeliversion Canal Grande. Pelilauta ja monipuolisemmat säännöt kuitenkin tekevät pelistä ihan erilaisen ja ainakin minuun San Marco upposi hyvin, tosin kanssapelaajat eivät pitäneet pelistä likimainkaan yhtä paljon. San Marco on haastava peli taktisemmista peleistäkin pitäville ja ainoa miinus tulee odotusajasta, jota kertyy kun odottelee kanssapelaajan tekevän korttitarjoukset.

  Finstere Flure sitä vastoin on kevyttä huttua - mutta hauskaa. Pelin tarkoituksenahan on selviytyä läpi salin, jossa hirviö liikkuu. Ensin pelaajat siirtävät omia hahmojaan, jonka jälkeen hirviö liikkuu tiettyjen sääntöjen mukaisesti kohti pelaajia. FF sopii erinomaisesti koko perheelle ja oma huvinsa on koottava hirviökin. Saatavana muuten englanninkielisenä painoksenakin: Fearsome Floors.

  -kystas
   
 3. RautaWaara

  RautaWaara Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  176
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nythän on ilmestynyt suomeksikin tuo viime vuoden peli saksassa eli Ticket to Ride nimellä menolippu. Tilasin sen lautapeleistä ja koukkuunhan siihen jäi. Toimii myös suht hyvin kahdella pelaajalla. Suosittelen kaikille. Nyt on vaan pakko saada lisää pelejä.. :love:
   
 4. henkka87

  henkka87 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2003
  Viestejä:
  86
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsekkin ostin Menolippu-pelin eilen ja aivan loistavalta vaikuttaa. Tyttöystävän kanssa pelannu 5 peliä ja ite oon voittanut niistä 4.. :king: Nyt vois tulostaa virallisen laajennusosan tuohon,jonka saa ilmaiseksi pelin kotisivuilta www.ticket2ridegame.com

  Seuraavaksi varmaan pitää ostaa Carcassonnen jatko-osa (hunters & ...) Veljen luona oon sitä pelannut ja sekin vaikuttaa loistavalta.
   
 5. Scorpius

  Scorpius Surfing on Sinewaves

  Liittynyt:
  13.01.2003
  Viestejä:
  889
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tiedän miltä tuntuu :king:

  Viime viikolla saapui meidän kimppatilaus www.playme.de:stä. Vaivaiset 550 euroa ja n. 30 peliä :D Mukaan tarttui Modern Art, El Grande, Trough The Desert, Samurai, Maharadja, Razzia!, Coloretto, 6 Nimmt, Puerto Rico, Carcassonne + expit, Alhambra, Age Of Steam, Bohnanza + expit, Finstere Flure, Mamma Mia, Ticket To Ride, Taj Mahal, Pirate's Cove, Löwenhertz, Tikal, Funkenschlag, High Society, Dos Rios, Pirahna Pedro ja Old Town.

  Pistän parin kuukauden päästä juttua tänne kun noi pelit on tahkottu läpikotaisin.
   
 6. Ben

  Ben Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.01.2001
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niille jotka eivät kokeilematta usko että Zug um Zug / Ticket to Ride / Menolippu on erinomainen peli voi aina suositella pistäytymistä tuolla jo mainitulla Ticket to Riden nettisivulla (tai valmistajan, eli Days of Wonderin sivuilla [samaan paikkaan sitä lopulta päätyy]). Osoitteesta http://www.daysofwonder.com löytyy nimittäin kyseisen pelin Java-versio jota siis voi pelata selaimessa. Peli on säännöiltään täysin sama lautapeliversion kanssa. Itse pelitunnelma on tietenkin hieman erilainen, mutta erinomainen konversiohan tuo on. Pelaaminen vaatii rekisteröitymistä, mutta homma on täysin ilmaista (ja erittäin koukuttavaa, joten olkaatten varoitetut)
   
 7. puro

  puro Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2002
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mitäs tuolta on postikulut?

  -P.
   
 8. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs tälle rintamalle kuuluu nykyään?

  Tutustuin vasta äskettäin parina pidempänä viikonloppuna kahteen peliin:
  - Carcassonne + Kirjurit ja Kauppiaat (ilman kauppatavaroita)
  - Catanin Uudisasukkaat

  Mietin tässä jonkun pelin hommaamista ja tuo Carcassonne muutamalla lisärillä tuntuisi paremmalta kuin Catan ( illalla 7h putkeen ja aamulla lisää alkoi lopulta hieman tympiä :) ). Lisäksi Carcassonne toimii paremmin jos mukana on useampi pelaaja. Ovatko nuo kaikki lisäosat ok vai kannattaako jotkut jättää suosiolla ostamatta?

  Jos perus Catan menee ok mutta tuntuu jo nyt hiukka nähdyltä (tiedän että lisäritkin löytyy) niin miten on Starfarers of Catanin laita?

  Nykyäänhän näitä saa jo marketeistakin... mitähän kannattaa maksaa ja löytyykö jostain "Carcassonne + kaikki lisärit" pakettia könttähintaan?
   
 9. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostetaanpa taas tätä ketjua päivänvaloon. Joulun lähestyessä lautapelejä alkaa ilmestyä reilummalti perus maitokauppoihinkin ja siitä iskikin kipinä hommata uutta pelattavaa.

  Pandemia (Pandemic) vaikutti jo ajankohtaisuutensakin vuoksi mielenkiintoiselta ja tuli ostettua tänään. Kyseessä siis peli, josssa pelataan "lautaa vastaan" 2-4:n hengen voimin. Tarkoituksena keksiä parannuskeino neljään maailmaa uhkaavaan tautiin ennen kuin ne ehtivät saastuttaa koko maailman. Lukaisin ohjeet läpi ja mukavan haastavalta vaikuttaa, nyt vaan pitäs päästä testaamaan.

  Review:
  http://www.youtube.com/watch?v=eeJ0UAGz30s
  http://www.lautapelit.fi/product.as...26272&s=13368&q=e4d21c74 b4ki4e1b7&tk=6764691
   
 10. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yksinpuheluksi menee :)

  Onko kellään antaa vinkkiä mistä voisin tilata Settlers of Catanin ja lisäosia edukkaimmin? Suomessa ja esim. Briteissä julkaistut versiot ovat eri grafiikoin ja Suomessa ei ole julkaistu kuin yksi lisäosa. Tämän vuoksi kiinnostaisi hommata paketti Briteistä taikka Jenkeistä niin voisi tarvittaessa hommata samaan kuosiin sopivat lisärit. Reviewit tuubista:

  Settlers of Catan
  Seafarers of Catan - Expansion
  Cities and Knights of Catan - Expansion
  Traders and Barbarians - Expansion
  5 - 6 Player Expansion

  Lautapelit.fi:stä hankittuna nämä ovat 40€ / paketti + 20€ / paketti lisää jos haluan lisäksi 5 - 6 pelaajan laajennuksen. 60€ pelistä ja sama jokaisesta laajennoksesta kirpaisee hiukka liikaa :)

  EDIT:
  Amazonista saisi bundlena (mikä meinaa käytännössä vain yhtä tilausnappia mutta kaikki tuotteet edelleen normi hinnalla :p) mutta ilman postejakin $150 tai $135 jäänee tulliin.
  Catan + Sea + City + 5 - 6 Ply
  Catan + Sea + City + Trader
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2010
 11. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Tältä osin joulu tuli etuajassa kun Saksasta saapui Merkatorin enkkupainos. Rosenbergin resurssistrategia ei ainakaan aluksi ole synnyttänyt parin-kolmen pelin jälkeen niin suurta himoa pelata lisää kuin Le Havre, saman genren ja saman tekijän aiempi peli. Le Havre on aivan kärjessä omalla listallani, Rosenbergin Agricola on vielä kokeilematta, samoin At the Gates of Loyang.

  Merkatoria toki aiomme pelata lisää, vielä ei ole kunnolla auennut miten peliä kannattaisi tarkalleen ottaen pelata, eli toistaiseksi se on tuntunut melko satunnaiselta. Pelimekaniikka on kyllä sellainen että satunnaisuuden tuntu johtuu ehkä vaan pelin kompleksisuudesta. Pieni pasianssipelaamisen maku siitä on vielä jäänyt. Le Havressa taas pystyy (jos osaa) näkemään monta vuoroa eteenpäin ja blokkaamaan muiden suunnitelmia. Muiden vuorojenkin aikana on pakko seurata peliä ja miettiä omia siirtoja. Merkatorissa taas menee asetelmat usein uusiksi oman vuoron alkuun mennessä, eikä ennakointia tai blokkaamista pysty niin hyvin harrastamaan. Oikeastaan ainoa mitä voi tehdä, on ottaa resursseja ja ostaa rakennuksia (eli pistekortteja) muiden nenän edestä.

  Jos siis maistuu resurssistrategiapelit niin suosittelen ehdottomasti ostamaan Le Havren. Peliä voi pelata lyhyenä ja pitkänä versiona, kolmisin pelattuna pitkä peli kestää n. 3 tuntia. Lyhyt peli varmaankin pari tuntia. Pitkä peli on sen verran paljon kivampi pelata ettei lyhyeen ole parin kokeilun jälkeen palattu. Ihan kevyestä pelaamisesta pitäville Le Havre ei oikeastaan sovellu, vaikkei se raskaimmasta päästä olekaan, mutta jos esimerkiksi Stone Age uppoaa niin luulisi tämänkin.
   
 12. Kiila

  Kiila Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2001
  Viestejä:
  1 660
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hommasin kesällä tuon Stone Age:n ja se on suht kevyt peli. Le Havre vaatii varmasti paljon enemmän pelaajalta? Stone Agessa harmittaa se, että ne rakennettavat rakennukset ovat vain pisteitä eikä niillä voi tuottaa mitään. Ajattelin ennen ostoa, että rakennuksilla olisi joku muukin tarkoitus omassa kylässä. Stone Age on mielestäni hiukka tylsä mutta kuitenkin mukiin menevää viihdettä hyvässä seurassa.

  Amazon lähettää tällä hetkellä postikuluitta Suomeen kaikki yli £25 ostokset ja ajattelinkin jossain vaiheessa tilailla Catanin lisäreineen (Settlers, Seafarers, Cities) kun nämä ovat jääneet kokoelmista uupumaan. Lautapeleissä 120€ ja Amazonilta saisi nyt 75€:lla.

  Lautapelit.fi:ssä on muuten avattu joulukalenteri:

  Viimevuotiseen tapaan Lautapelit.fi:n oma "joulukalenteri" avautuu jälleen 1. päivänä joulukuuta. Käy katsomassa päivän tarjous koodilla JK1 (syötetään kampanjakoodikenttään), ja seuraavina päivinä vaihtamalla numeroksi päivän numero. Kaikki joulukalenteritarjoukset ovat voimassa vain kyseisenä päivänä. http://www.lautapelit.fi/tpl_actual_01.asp?lang=1&sua=1&s=15784

  Listaan tähän ne pari pahvia mitä hyllystä löytyy:
  - Carcassonne + 6 lisäriä (kirkot, kirjurit, lohikäärme, torni, kreivi, kärryt)
  - Pandemia
  - Stone Age
  - Dominion - Hovin juonet (Yhdistellään tätä kaverin Valtakuntaan)
  - Scotland Yard (pentuna saatu lahja)
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2010
 13. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Le Havren oston jälkeen emme pelanneet enää lainkaan Stone Agea jota oli sitä ennen pelattu jatkuvasti. LH on kyllä strategiamielessä raskaampi. Mekaniikka on helppo oppia.

  LH:ssa rakennettavia rakennuksia käytetään/voi käyttää. Eli mahdollisten actionien määrä kasvaa kun rakennuksia tulee lisää. Joukossa on muutama tärkeämpi rakennus joiden saamiseen kannattaa panostaa. Lisäksi laivoilla on erittäin iso osuus hyvässä strategiassa.

  Lookout Gamesin suunnalta on kuulunut huhua uudesta rakennussetistä Le Havreen. Jospa tuokin korttiprojekti saisi vauhtia nyt kun Essenin pelimessut on tältä vuodelta ohi. Rakennuskortit oikeastaan määräävät pelin kulun, niin uudella setillä saataisiin aivan erilainen peli. Vähän kuten Dominionissa :)