Sairain tai häiriintynein elokuva?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Syncman, 20.02.2004.

 1. Celine79

  Celine79 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.08.2005
  Viestejä:
  71
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, heinäseipäällä tms. päähän ja sitten ajettiin omalla autolla yli, ja taas pakittaen yli ja taas etuperin yli ja taas yli ja taas yli.

  Hämärää Pasolinin kuolemassa kyllä on, mutta tuo kirkko-juttu on kyllä ihan sitä itseään. Eiköhän mies ollut vihattu ihan joka suunnasta eliitin taholta. Mitenkään uskottava juttu ei ollut murhasta tuomittu pikku hintti.
   
 2. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 182
  Saadut tykkäykset:
  29
  Hostel on hieman raaka elokuva. Pitkään aikaan nähnyt vastaavaa
   
 3. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täytyypä sanoa, että kyllä Saw ykkönenkin meni meikäläisen kirjassa sinne sairaiden ja häiriintyneiden leffojan listalle. Jatko-osat jäävät katsomatta.
   
 4. Marlowe

  Marlowe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen kauhuelokuvaa harrastavan ystäväni siivellä tullut katsoneeksi aika ison läjän näitä italialaisia rikos- ja zombie-elokuvia, ja valtaosa niistä on melko puuduttavaa katsottavaa, ellei sitten satu nauttimaan nimenomaan muutamasta verisestä gore-kohtauksesta. Mitään muita ansioita näillä elokuvilla ei tunnu olevan. "New York Ripper" on mielestäni hyvä esimerkki juuri tästä.

  Lisäksi aika monella elokuvalla on hillitön ennakkomaine, mutta sitten kun ne viimein katsoo, tulee usein todetuksi, ettei tässäkään ollut oikeastaan mitään niin ihmeellistä tai kauhistuttavaa. Ihmismielellä on taipumus tehdä asioista huomattavasti hirveämpiä mainonnan ja kuulopuheiden perusteella. En toki näyttäisi "Cannibal Holocaustia" alaikäiselle, mutta kenenkään terveellä järjellä varustetun täysi-ikäisen ei pitäisi saada siitä mitään hirveitä traumoja, vaikka tokihan elokuvassa vastenmielisiä kohtauksia onkin.

  Lisäkiitoksen ansainnee meikäläinen sensuurilainsäädäntö, joka oli eurooppalaisella mittapuulla sieltä tiukimmasta päästä. Iso-Britanniassa taidettiin päästä lähelle samanlaista leikkelyvimmaa.

  Väkivalta ja gore on näissä elokuvissa usein niin ylitseampuvaa ja itsetarkoituksellista, ettei se tunnu edes miltään kovin pahalta. Vaikeampaa on monesti katsoa juuri "Irreversiblen" tai "Happinessin" kaltaisia (erinomaisia) elokuvia, joissa on sanomaakin.
   
 5. zonekiller

  zonekiller Guest

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei ehkä sairaita, mutta Michael Hanekella on paljon ahdistavia elokuvia kuten jo useaan kertaan mainittu Funny Games. Funny Gamesista on imdb:n mukaan tulossa ensi vuonna Haneken ohjaama jenkkiremake ( :confused: ). Muita mielenkiintoisia: 71 katkelmaa erään sattuman kronologiasta, Seitsemäs manner & uusimmasta päästä Cache - Kätketty. Mainitaan vielä Harvey Keitelin upea roolityö elokuvassa Bad Lieutenant (Paha poliisi) ja William Lustigin übersleazy kasarislasheri Maniac - nukkemurhaaja. Oidipus-kompleksi -arvot jälkimmäisessä taivaissa ja Joe Spinellin hikisyyden maistaa.

  Uusista goreohjaajista kannattaa tsekata Alexandre Aja. The Hills Have Eyes on mielestäni yksi parhaista kauhuelokuva-remakeista ja voittaa alkuperäisen. Ajan Haute Tension (Switchblade Romance) on myös todella hyvä slasheri. Turha odottaa mitään korkeaotsaista vaan puhdasta eksploitaatiota.
   
 6. VeZius

  VeZius Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  626
  Saadut tykkäykset:
  25
  Tähän on helppo vastata, minun kohdallani se on selvästi Cannibal Holocaust. Normaalisti minkäänlaiset kauhu tai gore -leffat eivät pahemmin hetkauta, mutta tästä elokuvasta jäi jo ihan oikeasti traumoja... meni varmaan lähes 2 kuukautta ennenkuin tuli päiviä, jottei elokuvan tapahtumat olisi pyörineet päässä. :hitme:

  En suosittele kyseistä tekelettä kenellekkään.
   
 7. FUNker

  FUNker Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  SAW kakkonen meni niin hömppäkauhuscriimeripaskaksi
  että ei enää huonompaa sequelia olis voinu tehä.
  En tiedä/muista, vaihtuiko ohjaaja tossa välissä vai
  mitä tapahtui mutta SAW1=Ahdituskohtauksia,
  SAW2=Popcornia ja olutta:sleep: ... Oli hävinny oikeastaa
  kokonaan se ykkösen ahdistavuus.

  Mun ääni menee HOSTEL:ille...HYI SAA**NA:sick:
   
 8. 020469

  020469 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole koskaan halunnut katsonut mitään ultra-väkivaltaista mättöä enkä aiokaan ja sama pätee kauhuleffoihin. Minulle riittää perus-toiminta ja jännitys.
  A Clockwork Orange on kyllä sairain minun katsomista elokuvista.:eek: niin ja Bad Taste.
   
 9. fanatic

  fanatic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.03.2005
  Viestejä:
  95
  Saadut tykkäykset:
  0
  Visitor Q :eek:
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  Jännää miten eri tavoin ihmiset kokevat eri leffat. Minusta esimerkiksi Ajan Hills Have Eyes ei melkein edes ole kauhuleffa (eikä todellakaan sairas) vaan vähän synkempi toimintapläjäys/trilleri. Ostin Clockwork Orangen omaksi ilman, että olin nähnyt sitä aiemmin, ja leffan jälkeen oli lähinnä sellainen olo, että kyseessä on hyvin tehty taiteellinen/kubrickmainen leffa, muttei kyllä mitenkään häiriintynyt tai sairas leffa. Hostellilta odotin edes jonkinmoista järkytysmomenttia, mutta eihän siinä sitä ollut missään kohti. Jos Unrated-versiossakin käytännössä kaikissa silpomisosuuksissa kamera ei näytä itse silpomista, niin eipä leffa voi kauhean raaka silloin olla.

  Jos ikinä päätyisin katsomaan Cannibal Holocaustin, niin epäilemättä pitäisin sitä sairaimpana ja häiriintyneimpänä leffana mitä olen ikinä nähnyt. Kuitenkaan tuskin koskaan sitä aion katsoa, joten pitää keksiä joitakin muita vaihtoehtoja. No näkemistäni (ja myönnän kyllä, että ne sairaimmat klassikot on lähes kaikki näkemättä) PJ:n Braindead ja Toxic Avenger-leffat (ykkösosaa lukuun ottamatta). Ensiksi mainittu on kyllä hauska leffa (jonka haluisin nähdä uudestaan... miksi menin myymään sen dvd:n :OI ), mutta loppua kohti se loputon lahtaaminen alkoi jo puuduttamaan huonon olon tunteeseen saakka. TA-leffoissa taas se lahtaaminen Troma-tyylillä (lahtaaminen on jotain mihin suhtaudutaan kevyesti ja huumorilla) oli jotenkin niin puuduttavaa ja järjetöntä, että tällä hetkellä kadun todella paljon, että aikanaan ostin Filmifriikistä (heidän silloisilla kiskurihinnoillaan) sen boksin. Sentään ensimmäisessä TA-leffassa siinä lahtaamisessa on joku pointtikin, mutta jatko-osissa se meni yli aika reippaasti.
   
 11. zonekiller

  zonekiller Guest

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sinulle sairas elokuva on siis komediallinen splatteri? Siinä tapauksessa kannattaa katsoa The Story of Ricky. Mm. Manga in Motion dvd boksissa Suomi-julkaisuna.

  http://www.discshop.fi/shop/ds_produkt.php?lang=fi&id=53862&ref=&subsite=movies

  En omista henk. koht. mutta DVDHohdon mukaan todella hyvä kuvanlaatu.
   
 12. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 652
  Saadut tykkäykset:
  173
  No kuten sanoinkin, niin kauhusivistykseni on aika rajallinen. Kuitenkin jos ollaan rehellisiä, niin Braindead ja Toxin Avenger-leffat ovat raaempia kuin vaikka Hostel. Toki topiikki viittaa myös siihen "henkiseen kauhuun", ja sillä perusteella Hostel (tai sen idea) voisi olla korkealla, mutta siltikin minusta loppujen lopuksi joku Hostel on jopa ihan peruskauraa eikä mitään erikoisen sairasta tai häiriintynyttä.
   
 13. Marlowe

  Marlowe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hmm, sinänsä hauska kommentti käyttäjältä, jonka avatarissa on Terminatorin kuva. Jos elokuvan väkivaltaisuutta mitataan ruumiiden määrällä, niin useimmat Schwarzeneggerin toimintaelokuvista menevät heittämällä italialaisten zombi- ja kannibaalipätkien ohi, mutta tässä kyse lienee salonkikelpoisesta, väkivallan hollywoodistetusta esitystavasta.

  Näin "Maniac - nukkemurhaajan" viime halloweenina Iin kauhuelokuvafestivaaleilla. En pitänyt, kaikki elokuvalliset arvot jäivät tuohon goreiluun, joka oli kyllä paikka paikoin aika ilkeää ja vastenmielistä. Spinellin roolisuoritus oli kieltämättä todella hikinen, jonkinlainen sekoitus Norman Batesia ja Ron Jeremya. :D
   
 14. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö sairaan leffan kuitenkin pitäisi edes jollain tavalla järkyttää/pelottaa/ahdistaa. Toxic Avengeria en ole nähnyt mutta Braindead nyt on pelkkää huumoria alusta loppuun. En pysty näkemään miten komediaksi luokiteltu splatter voi olla jonkun mielestä jotenkin sairasta tai häiriintynyttä katsottavaa. Onhan tuo Hostel myöskin aika kevyttä kamaa, sillä siinä myös tarkoituksella vedetty yli koko homma. Vähän kuin Rothin edellisessäkin elokuvassa. Visitor Q nyt voisi olla sellainen komedia, minkä nyt ymmärtää tähän topicciin. Siinä on sentään oikeasti aika järkyttävää materiaalia aina nekrofiliasta seksin ostamiseen omalta tyttäreltä ja äidin heroiinin käyttöön.

  Viime aikoina näkemistäni leffoista, tai oikeastaan tässä tapauksessa tv-sarjoista John Carpenterin jakso Masters of Horroriin oli todella shokeeraava. Aivan helvetin pelottava, sairas ja kaikkine fantasia-elementteineen jakso oli karmeinta mitä olen hetkeen nähnyt. Positiivisella tavalla siis. Jakson juonena tapahtuva elokuvan etsintä oli kyllä ehkä vähän hölmöstä ideasta huolimatta äärimmäinen toimiva. Kokonaisuutena Carpenterin ehdottomasti paras työ 20 vuoteen.
   
 15. zonekiller

  zonekiller Guest

  Liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirby kuuntelee nauhuria sängyllä. Äänet kovemmalle, jotta kuulisin itsekin. Jakson ensimmäinen cigarette burn, äänet täysillä. Minä = :eek:
   
 16. sarrad

  sarrad Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  757
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hostel ja Sawit on kyllä niin onnettomia tekeleitä, että niitä voi jo sanoa sairaiksi/häiriintyneiksi.
   
 17. 020469

  020469 Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2006
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  En ole ruumiiden määrää laskenut mutta niissä leffoissa ei kannibaalit mässäile. Voi olla että pidän hollywoodilaisesta väkivallasta mutta kuolemalla herkuttelu ja katsojan järkyttäminen mitä brutaaleimmin keinoin ei ole ko leffoissa pääasia.
   
 18. Ize

  Ize Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  13.12.2002
  Viestejä:
  2 273
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teini-ikäisenä oli viileetä katsella splatter kauhuelokuvia, kuten Romeroa jne. ja selkeästi rankempaakin tavaraa. Mutta nyt vanhemmiten ei oikein splatterit iske, kun ei oikein osaa kytkeä aivoja pois päältä ajatukselta, että vastaavaa tapahtuu tosielämässäkin (esim. mitä kaikkea tehtiin ja teetätettiin sillä yhdellä saatananpalvojien kidnappauksen uhrilla). :sick:

  Vaikea sanoa mikä olisi häiriintynein elokuva mikä olen nähnyt, kirjapuolella se on American Psyko, mutta elokuvaa en ole nähnyt. En tosin uskokaan, että se on niin karu elokuvana kuin kirjana ... kirja kun pyörii enemmän pään sisällä.
   
 19. yartsa

  yartsa Meh Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.11.2003
  Viestejä:
  418
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämän vuoden häiriintynein elokuva positiivisessa mielessä mitä vastaan tuli, on Katsuhito Ishiin Naisu no mori: The First Contact. Elokuva on enemmänkin elämys, kokemus ja 150 minuuttinen aivojen sulatustuokio, kuin yritys tajuta mistä siinä on oikein kysymys. :hitme:

  Muita ihanan häiriintyneitä elokuvia yllättäen Nipponista:
  - Survive Style 5+, jossa mukana myös Vinnie Jones.
  - Mayonaka no Yaji-san Kita-san, huumetrippileffa ja jotain sen sellaista hämärää.
  - Cha no Aji - The Taste of Tea, jonka vuoristolaulu on karvan verran parempi kuin Naisu no morin Uso, Uso-so biisi. ;)
   
 20. Marlowe

  Marlowe Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.04.2002
  Viestejä:
  514
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä. Ja juuri tämänkaltainen suhtautuminen elokuvien väkivaltaan on mielenkiintoista.

  Yleisökysymys: voisiko Terminaattori toimia yhtä hyvin, a) jos sen väkivalta esitettäisiin realistisempana, brutaalimpana tai shokeeraavampana tai b) jos elokuvan väkivalta esitettäisiin viitteellisempänä tai c) sitä ei olisi juuri lainkaan?

  Olisikin mielenkiintoista joskus vertailla, millä tavoilla väkivaltainen kuolema voidaan meille valkokankaalla tarjoilla, ja millä eri tavoilla ihmiset siihen suhtautuvat. Vertailukohdiksi voitaisiin kai asettaa shokkiarvoja sisältävä ja inhoa herättävä väkivalta (Cannibal Holocaust), humoristinen ja ylitseampuva (Braindead), viihteellinen ja hyväksyttävä väkivalta (Terminaattorit) tai realistinen väkivalta (Boys Don't Cry) - sekä näiden kaikki välimuodot.