Saabismi on sairaus?

Keskustelu osiossa 'Autot, moottoripyörät sekä liikenne' , aloittajana JTX, 04.04.2005.

 1. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mikä ihmisissä oikeasti ripoo Opel:eiden suhteen (suurin ongelma on aina istuimen ja ratin välissä). :mad:
   
 2. anttipee

  anttipee New Member

  Liittynyt:
  19.09.2002
  Viestejä:
  670
  Saadut tykkäykset:
  2
  Saman valmistajan kuin edellinenkin, kestää todennäköisesti ihan samat vaikka kyljessä onkin nyt ympyrä ja nuoli :rolleyes:

  Noo, jos se saabi potkii 440tkm täyteen, niin on siinä jo muutakin vaihdettavaa kuin se bensapumppu toiseen kertaan :p
   
 3. M-J-B

  M-J-B New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2003
  Viestejä:
  300
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niinpä... Opeleiden suhteen suurin ongelma on aina istuimen ja ratin välissä... mikä voima saa ihmisen ostamaan Opelin? :D

  (Sori, en voinut vastustaa kiusausta... eikä tarkoitus ole aloittaa sotaa.)

  Mikä ripoo Opeleiden suhteen? Kyllähän Opelilla toimeen tulee, mutta kun on tottunut parempaan kuin taannoisiin TM:n kestosuosikki-testivoittajiin on Opelia helppo mollata. Näyttääpi olevan yleisesti niin, että Opelia mollataan sen teknisen laadun puutteellisuuksien takia, ja Saabia mollataan imagoasioiden pohjalta.

  Omakohtaiset kokemukset Opeleista rajoittuvat pariin 90-luvun alkupuoliskon uuteen Vectraan:
  + polttoainetalous
  + melutaso
  - ruostetta alle kolmivuotiaana
  - ylitehostettu ja tunnoton ohjaus pienellä ratilla
  - hieman arvaamaton talvikeleillä
  - pakko taukoamatta paimentaa maantiellä (ihan ok pyöritellä kaupungissa, mutta pidemmälle maantielenkille lähdin mieluummin 15v vanhalla Saabilla vaikka vaihtoehtona oli uudenkarhea Vectra).
  - keskinkertaiset penkit
  - reistailevat pikkudetaljit kuten keskuslukitus
  - halvan oloiset, vanhahtavat ja innovatiivisuuden puutteesta kärsivät tekniset ratkaisut
  - ahtaat ja epäkäytännölliset ovet ja luukut
  - Opelin hammashihnaongelmista ei omakohtaisia kokemuksia, mutta kuitenkin...
  :sick:

  90-luvun puolivälin jälkeen en Opelin kehitystä ole kovin tarkkaan seurannut (poislukien satunnaisia Astran kyytiin joutumisia), mutta Saabin GM sekoilut NG900:n ja 9-3:n kanssa eivät nekään oikein vakuuttaneet. Saabin mallisto on ysiysistä lähtien tuttua ysitonnaria ja ysifemmaa lukuunottamatta, ja tonnariakin on tullut pikaisesti koeajettua. 9-3SS:llä olen vasta ajanut muutaman sataa kilometriä ja istunut kyydissä toisen mokoman, joten siitä en vielä uskalla paljoakaan sanoa, mutta lupaavalta vaikuttaa (takapenkkiä lukuunottamatta) vanhaan 9-3:een verrattuna. Toivottavasti Opel kuitenkin on puolestaan kehittynyt kymmenen vuoden aikana reippaasti, koska näyttääpi siltä, että jatkossa Saab = 99,9% Opel.

  Enemmänkin minua ihmetyttää miksi Saab on pitkään ollut merkkinä aliarvostettu? (Josta tosin seuraa, että käytettyjen markkinoilla saa vähällä rahalla tosi paljon autoa.) Vielä enemmän olen yllättynyt jos GM saa merkin arvostuksen uuteen nousuun nykyisellä strategiallaan jolla nähtävästi romutetaan kaikki Saabin vahvuudet. :weep:
   
 4. Bumer

  Bumer Goodfella Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2004
  Viestejä:
  1 689
  Saadut tykkäykset:
  4
  Puolustukseksi sanon että meidä Vectra:ssa meni juuri tuo hihna poikki ja koneelle ei käynyt kuinka, mutta jos kyseessä olisi BMW tai muu kallis merkki olisi korjaamisella kallis hinta. Kyllä niitä ruoste vikoja on ollut monissa autoissa ja uutisissa (joskus puoli vuotta sitten) näin että Renaultin Lagunoissa on jouduttu kutsumaan asiakkaat huoltoihin sillä on jäänyt joku suojakerroin laittamatta. Kyllä muillakin merkeillä osataan. :D

  Mielestäni Opel:in uudemmalla korilla Omegat ja Calibrat ovat erittäin hienon näköisiä ja melko kilpailu kykyisia omassa luokassa. Mailmassa on paljon huonompia autoja kuin Opel, eikä pelkästään Lada. Niitä tyyppivikoja löytyy kyllä muistakin autoista säkki kaupalla. :cool:

  Vielä nyt kun uusissa on niin paljon elektroniikkaa ja kun on ollut kovat pakkaset, on monta uutta autoa jäänyt tienposken, mikä huonointa että itse ei pysty juuri pieniä korjauksia tekemäänkään elektroniikan paljouden takia.

  Menipäs ihan OT:kiksi.
   
 5. JTX

  JTX Active Member

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 818
  Saadut tykkäykset:
  14
  Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Oikeissa autoissa on jakopäässä ketju.
   
 6. driver

  driver New Member

  Liittynyt:
  18.02.2002
  Viestejä:
  835
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin on mun Astra 2.2 :ssakin, on juuri pajalla jakopääremontissa ja kilsoja mittarissa huimat 83 tuhatta, että se siitä ketjun kestävyydestä eikä ole ainut 2.2 opel jossa jakopää laukeaa ennen aikojaan.
   
 7. M-J-B

  M-J-B New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.09.2003
  Viestejä:
  300
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ai, onko Opel onnistunut ryssimään ketjuratkaisunkin? Vaikka oikeissa autoissa on jakopäässä ketju, ei ketjun lisääminen vielä tee härvelistä autoa. ;)

  Eipä silti, onhan Saabillakin ollut pientä murhetta ketjujen kanssa... ei jakopään, vaan 2.3:n tasapainotusakseleiden ketjujen ja rattaiden kanssa. Moni on kyllä ihmetellytkin mitä noilla tasapainotusakseleilla tekee, ja monesta vanhasta tonnarista ne ovatkin jääneet remontin jäljiltä ylimääräisiksi.
   
 8. DEAD

  DEAD Let's Fucking Die Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  348
  Saadut tykkäykset:
  1
  saabismi on sairautta mutta opelismi on elämäntapa:)
   
 9. kalax

  kalax New Member

  Liittynyt:
  02.04.2004
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  1
  Surkeaa kun molemmat ruotsalaiset merkit ovat menossa alaspäin. Aina on volvot ja saabit olleet kiinnostuksen kohteina ja joku kiva turbo-93:nen kelpaisi kyllä. GM-Saabin tulevaisuus tosin näyttää masentavan synkältä, eikä ford/mazdaviritys-volvollakaan vahvasti tunnu menevän. Kohta saa helvetti mennä autokauppaan ja koeajaa "keskikokoinen auto", minkä jälkeen päätetään varusteista ja minkälainen merkki lätkäistään nokalle. :(
  Sitä päivää kauhulla odotellessa, kun joutuu ajamaan jollain korealaisten muovista tekemällä sähköautolla.
   
 10. Drokk

  Drokk New Member

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Kalliiksi tulevat lastentaudit (esim. 16v mallien venttiilien palo jo parhaimmillaan alle 100kilos, itselläni 130 000 kilometris) ja ruostuminen.


  GM-Saabin tulevaisuus näyttää hieman epävarmalta ilmeisesti senkin takia, että GM lienee vesittänyt täysin Saabin maineen jenkeissä sen jälkeen kun sai sen omistukseensa. Muutenkin tuo jenkkiläinen autoteollisuus taitaa elää aika rankkaa murroskautta.
   
 11. eddie63

  eddie63 Eddie Tukijoukot

  Liittynyt:
  16.01.2003
  Viestejä:
  1 578
  Saadut tykkäykset:
  0
  No saapashan se meilläkin on.
  9-3 2.0t vm.-01 Hyvin tuo on pelittäny ja ei siinä ole toistaiseksi mitään suurempaa vikaa ole ollut.
  Turvallinen ja hyvä ajettava...
   
 12. mikkol79

  mikkol79 Active Member

  Liittynyt:
  21.06.2004
  Viestejä:
  1 396
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tekisipä saappi nykyistä ysikolmosta seuraavaan mallistoon nelivetoisenkin pelin niin sitä voisi jo alkaa himoita. Kaverilla on 93 Viggen ja sutii vaan niin perkeleesti. Painoakin sais olla siis lisää.
   
 13. 900S

  900S New Member

  Liittynyt:
  25.08.2004
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kumma juttu että viritetty Viggen sutii :) Tai ainakin oletan että se on viritetty, koska niistä muutamasta Suomen Viggenistä on vissiin yhdestä jos toisestakin jarrutettu aika hurjia lukemia..

  Itselläkin Saabi! og 900 matalapaineturbo, mikä ei tosin matalaa painetta ole enää puoleenvuoteen nähnytkään :cool: Sanokaa pojat mitä sanotte, mutta kyllä ne hyviä autoja on! 2,3T CSE on varmasti seuraava kulkineeni.
   
 14. DEAD

  DEAD Let's Fucking Die Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  348
  Saadut tykkäykset:
  1
  8V koneelle ei käy kuinkaan jos jakopään remmi menee poikki kun taas 16v:ssa menee poikki niin sitten tulee maksamaan.
  Muistaakseni bmw on käyttänyt jakopäässä ketjua jo jonkin aikaa eli ei ihan helpolla katkee.
   
 15. jokkea85

  jokkea85 New Member

  Liittynyt:
  10.02.2003
  Viestejä:
  588
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllähän tuo saabismi kaikki sairauden tunnusmerkit täyttää. Omalla pihallani on tällä hetkellä käyttöautona palveleva -84 Saab 99 ja seisonnassa projektina oleva -90 Saab 900 Aero.
  Tästä taudista en kyllä halua parantua, Saab nyt kuitenkin on suht' turvallinen auto ja ripeyttäkin löytyy varsinkin turbollisissa malleissa.
  Seuraavaa autoani en uskalla edes arvailla. Tällä hetkellä olisi tarkoitus pitää tuo 900 museoikään asti ja mihin autoon vannoutunut saabisti voisi edes vaihtaa Aeron? Ylöspäin kun ei enää oikein pääse.
  Loppuun vielä lyhyehkö Saab-historiani: 900 T8 APC -82, 900 T16 Aero -90, 99 GL -84.
   
 16. DEAD

  DEAD Let's Fucking Die Tukijoukot

  Liittynyt:
  21.02.2002
  Viestejä:
  348
  Saadut tykkäykset:
  1
  "Saabit ainakin 99 on kova menemään hangessa" sanoi kaverin vaimo kun kertoi ekasta autostaan. Asuivat sen verran korvessa että teitä ei aurattu ennen puoltapäivää ja ainut kulkuneuvo jolla pääsivät lumimyrskyn jälkeen kylille (Juankoskelle) oli saab 99 toiset vaihtoehdot joilla olisi pitänyt lähteä olivat jotain nipponeja.

  Onneksi täällä kuopiossa kadut aurataan ajallaan, että pääsee töihin joten ei tarvitse saabia joten OOPPELILLA PÄÄSEE töihin.
   
 17. roadrunner

  roadrunner New Member

  Liittynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mullakin on yksi -88 900i saabi pihassa. Kovasti olen ihastunut auton ominaisuuksiin. Toisena autona on 124-korinen saksantuonti mersu. Täysin kilpailukykyinen saab on siihen verrattuna ja tuota mersua tuntuvat monet arvostan, mutta saabia taas ei.
   
 18. Esa ZX-12R

  Esa ZX-12R New Member

  Liittynyt:
  11.03.2004
  Viestejä:
  119
  Saadut tykkäykset:
  2
  Minusta taas Volvo vetää jotenkin riskimmin, viisisylinterinen moottori sopii oikein hyvin Volvon kokoiseen autoon ja luonteeseen. Ei sillä, minusta Saabin ostamalla saa hyvän vastineen rahalleen!

  Mitä V70:stä tarkoitat? Ja mitä vikoja?
  Volvo on tosiaankin romahtanut hieman viimeisissä asiakastutkimuksissa, vioista voi tosin aina keskustella. Mutta taas toisaalta, takuuhan korjaa kyllä pikkuviat.

  Suuri osa eri automerkeistähän käyttää tänä päivänä samojen alihankkijoiden tuotteita. Yksi hyvä esimerkki on moottorin ohjausjärjestelmä. Joku kehaisi Saabin sellaista, Volvon Turboon verrattuna. Näissä kahdessa autossa on Boschin sähköjärjestelmä, siis periaatteessa molemmissa sama. Myös Mersu käyttää paljon Boschia.

  Volvo käyttää tänä päivänä myös japanilaista moottorin ohjausjärjestelmää, Densoa, vapaasti hengittävissä moottoreissaan. Myös Volvon uuden V8:n järjestelmä on japanilainen, niin kuin moottorikin, joka on Yamahan valmistama.
  Minulla on erittäin positiivisia kokemuksia näistä.
   
 19. maikol

  maikol New Member

  Liittynyt:
  23.06.2004
  Viestejä:
  120
  Saadut tykkäykset:
  0
  kaikista autoista tulee vanhemmiten ooppeleita.saabin saa hitsata johonki isoon siltaan kiinni jos meinaa sen aamulla löytää siitä mihkä sen illalla jättää(ellei halua nukkua sytytyssosat tyynyn alla),täällä keski-suomessa/pirkan maalla niitä varastetaan vähä väliä.sitte kaasari saabeista menee pensapumppu muutaman kymmenen tuhannen välein ja ruisku saabeissa on näitä "yksilöitä" mikkä ei suostu toimimaan sitten kirveelläkään,vaikka missä korjauttaa nii silti ei taho käydä kunnolla eikä lähtee käyntiin.ja ooppeleissa taas on muutama toimiva yksilö mutta suurin osa täynnä vikoja.itellä ei oo ollu kumpaakaan mutta kavereilla ja sukulaisilla on ollu monta saabbia ja ooppelia.tuli yhellekkin mukava yllätys ku vaihto 90 saabin 900i saabbiin ja oli tottunu et lähtee -30 pakkasella lämmittämättä käyntiin muttaku meni ruiskua starttaan -10 asteen pakkasesta nii pyörittää kyllä ilosesti mutta ei lähe ennenkö pitkän vinguteksen jälkeen ja kovemmalla pakkasella on ihan turha koittaakkaan jos on seissy yli 7 tuntia eikä oo lämmittäny.
   
 20. AC*

  AC* New Member

  Liittynyt:
  18.07.2004
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saabin turbomoottoreissa on aina ollut Saabin oma moottorinohjausjärjestelmä, vuodesta -93 lähtien sitä on kutsuttu nimellä Trionic. Ennen tätä se oli enemmän analogiaan perustuva APC-järjestelmä. Nykyään käytössä on Trionic8-versio, ja sitä käytetään myös Opelin 2.0-litraisissa turbokoneissa (mitkä on käytännössä samoja koneita).

  Ainoat Motronicit löytää vapaastihengittävistä 90-luvun Saab 900:sta, 2.0i, 2.3i sekä 2.5i V6.