Ruuhkautunut tukiasema, vika vai ominaisuus

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana Make73, 28.09.2016.

 1. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Samaa ongelmaa varmaan tuhansilla suomalaisilla kun tukiasemien kapasiteetti ei riitä ja yhteydet takkuilee pahasti...

  Saunalahden asiakkaana ollut jo jonkun vuoden (siitä asti kun Saunalahti on ollut olemassa), nyt siis kait Elisa/Saunalahti vai miten se nyt onkaan, ihan sama.

  Kännykässä Huoleton 4G Super jota mainostetaan 100Mbps yhteytenä, no kaikki tajuaa ettei siihen maksimiin päästä koskaan, mutta voi olettaa että edes lähelle 50Mbps jonka se tekikin ainakin yhden vuoden.
  Nyt yhteys takkuillut ja monella erilaisella testillä niin puhelimella, puhelimella yhdistettynä PC:hen ja usb-modeemilla hyvä kun pääsee vaivoin 10Mbps, usein jää alle tuon...ylöspäin 1-3Mbps
  Pistin heidän aspaan asiasta ilmoitusta joka käski tekemään vikailmoituksen jonka tein ja vastauksena:

  Tutkimme palvelevaa tukiasemaa ja näyttäisi siltä, että se on ruuhkautunut suuren käyttäjämäärän ja suuren käytön vuoksi ja tämän takia latausnopeudet jäävät alhaisiksi.
  Tukiasemille on suunniteltu laajennus- ja muutostöitä, mutta toistaiseksi aikataulut ovat avoimia, enkä pysty lupaamaan parannusta ainakaan parille seuraavalle kuukaudelle.
  Laitan tästä tiedon alueen radioverkon suunnittelijalle, jotta tieto saadaan eteenpäin ja laajennustöille mahdollisesti hieman vauhtia. Alueelta on tullut muitakin vastaavia ilmoituksia, joten kuvittelisin, että töille saadaan pian tarkempaa ajankohtaa.

  Siispä terävänä uudelleen aspalle yhteyttä että kait saan vaikkapa jotain hyvitystä kk-maksusta kun kerran laitteistossa vika

  Emme valitettavasti voi lähteä hyvittämään liittymän kk-maksusta, koska nopeudet kuitenkin on tekemiesi testien mukaan liittymän yleisen nopeuden vaihteluvälin 5M-80M sisällä joka on sopimusehdoissa. Valitettavaa kuitenkin, että pyöritään tuolla alimman nopeuden rajoilla enemmän kuin ylemmän rajan. Kyseessä ei tosiaan ole vika vaan verkon ominaisuus alueella jossa käyttäjämäärät ovat kasvaneet reilusti ajan mittaan. Hitaampaan liittymätyyppiin on mahdollista liittymä vaihtaa, mutta Huoleton 4G liittymään esim. ei ole kuin tuo sama tarjous 24,90e/kk 12kk ajan jonka nykyiseen liittymätyyppiin olet jo saanut joten siitä ei hyötyä varsinaisesti ole. Liittymässä ei ole tosiaan määräaikaa joten et ole sidottu käyttämään meidän yhteyksiä pakosta jos toimii heikosti.

  Johon minä että, mutta kun http://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-julkaisut/aloitteet-lausunnot-ja-kannanotot/kuluttajaviraston-lausunnot-2004-2012/2011/15.7.2011-viestintaviraston-kannanotto-laajakaistan-tiedonsiirtonopeuden-vaihteluvalin-kohtuullisuudesta/
  ""...Molempien laajakaistojen osalta on lisäksi todettava, että palveluissa voinee olla virhe myös tilanteissa, jossa nopeus on yli alarajan. Esimerkiksi tilanteissa, joissa nopeus on jatkuvasti alarajan tuntumassa eikä koskaan saavuta edes vaihteluvälin keskiarvoa. Virhetilanteita ei siten voida rajata pelkästään tilanteisiin, joissa nopeus jää alarajan alle..."
  Voin toki olla yhteydessä kuluttajaoikeusneuvojaan ja kysyä heidän virallista kantaa asiaan.

  Vastauksena aspalta

  Laitteista ei tosiaan vikaa löydetty niin mahdotonta puhua silloin viasta. Alueen datakäyttömäärät ovat vain kasvaneet moninkertaisiksi esim. vuodentakaisiin määriin ja tämä hidastaa monien käyttäjien nettejä alueella. Olemme tehneet päivityksiä lähettyvillä oleviin tukiasemiin, mutta läheisimpään sinun osoitetta nähden ei ole vielä tehty isompia muutostöitä. Tämä saattaa tapahtua ensi vuoden puolella, mutta varmuutta asialle ei ole. Onko mitään apua jos vaihdetaan liittymä Huoleton 4G 50M versioon jos hinta olisi 12kk 22,90e/kk ja normaalisti 29,90e/kk. Kyseessä ei S-bonuksellinen versio jonka hinta taas olisi ollut 24,90e/kk 12kk josta aiemmin mainitsin. Tämän parempaa ei ole kyllä tarjolla, mutta voisi olla vähän lähempänä todellisia nopeuksia. Tuossa liittymässä vaihteluväli nopeudelle 5M-40M. Voit tietenkin ottaa kuluttajansuojaan yhteyttä, mutta se olisi ajanhukkaa mielestäni. He tarkistavat vain onko kyseessä määräaikainen sopimus ja jos ei ole he kertovat, että voit irtisanoa liittymän tai siirtää muualle halutessasi jos esim. sopimusehdot ei täyty enää.

  Että sellainen keskustelu.
  Lienee oikeassa tässä että voin lopettaa sopimuksen heidän kanssaan ja sitä tässä nyt pitänee vakavasti harkita, koska lainassa olevan DNA:n 4G 50M yhteys toimii 30-40Mbps nopeudella ja ylöspäinkin melko tasaisesti 10Mbps. Tuo hyvitystarjous on naurettava ja asenne muutenkin melko perseestä, mut sitähän tämä on nykypäivänä joka paikassa, rahat pois ja that´s it.

  Nyt sais tarjouksena 100M kuidun 25eur/kk. Mulla oli se aiemmin, mutta kun hinta pompsahti eikä sillä hetkellä ollut tarjousta ni sanoin sopimuksen irti...tää on aika perseestä ettei vanhoja asiakkaita haluta pitää vaan pitää odottaa vaikkapa 6kk:tta kun tulee uusi tarjous ja sitten voi taas ottaa sillä hinnalla ja ilmaisella avauksella. Luulisi tulevan operaattorille kalliimmaksi kun asentaja joutuu kuitenkin käydä keskuksessa kytkemässä narut ja joku avaa yhteyden.

   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 451
  Saadut tykkäykset:
  632
  Joku warettajapeelo muuttanut tukiasemasi seudulle. :D

  Tämä on niitä syitä, miksi itse tulee pysyttyä langallisessa yhteydessä (vaikka se rajoittaakin katon 20+ megaan). Toimii kuin junan vessa.

  Itse vaihtaisin hyväksi havaitsemaasi DNA-liittymään/verkkoon.
   
 3. HikinenM

  HikinenM Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  234
  Saadut tykkäykset:
  22
  Kokeile ihmeessä DNA:n liittymää. Minusta kokeilun pitäisi onnistua, kannattaa varmistaa vielä. Itse vertailin aikoinaan DNA- ja Saunalahden liittymiä. Päädyin palauttamaan Saunalahden ja pidin DNA-liittymän, koska DNA:n tukiasema sattui olemaan aika loistavalla paikalla ja nopeus onkin pysynyt ennallaan yli kaksi vuotta jonka tuo ollut.
   
 4. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Vanhemmillani on ollut jo pari vuotta DNA:lta tuplalaajakaista jossa 50M mobiililaajakaista...heillä ei ole sille tarvetta joten se on ollut minulla nettitikussa reitittimen kyljessä :)
  Mutta koska se menee nyt umpeen, niin aloin valmistautumaan siihen että tökkään aina puhelimen reitittimen kylkeen langalla ja huomasin että onpas hidas.
  DNA tosiaan on täällä toiminut hyvällä nopeudella, kuten teki Elisakin silloin kun pari vuotta sitten tuon sopimuksen tein, mutta tänne on tullut paljon uutta asutusta ja siten varmaan masto tukossa.

  Pitää katsoa päädynkö 100M kuituun vai DNA:n johonkin netti+puhelinliittymään, pistetään sit sopimus kokonaan Elisan kanssa poikki kun on kerta tuollaista ettei vastaan voi juuri tulla.
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Erittäin potentiaalinen vikapaikka paikannettu. Oletkos koskaan testannut kunnollista erillistä 4G LTE-modeemia, mihin laitetaan suoraan sim-kortti sisään? Esim tällainen. Löytyy hieman paremmin tehoja, paremmat antennit kuin USB-tikussa, ja parempi hallittavuus kun voi lukita pelkkään LTE-verkkoon (=ei koskaan pudota vahingossakaan yhteyttä 3G-tilaan) ja vaikkapa pelkälle tietylle verkon taajuudelle.
   
 6. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  krhm, tuossa on oman 4G:n nopeustulos. (tosin ei paras veto) Nopeampi kun oma vanha 100mbit kuitu tai 100mbit kaapeli.. Nyt mennään tällä koska 1gbit yhteyttä tänne ei saada.

  http://www.cellmapper.net/map tuolla kannattaa heti ensimmäisenä katsoa oman asuinalueen lähimastoja, josko niitä löytyy, mihin keilat osoittaa, millä taajuusalueella toimivat ja suunnata omat laitteet näiden mukaan. Kännykästä et voi lukita taajuusaluetta etkä kaikista tikuista ja modeemeistakaan... Tämä taajuusalueen lukitsiminen merkkaa aika paljon sillä juurikin nämä default taajuusalueet kuten 1800MHz / 800MHz on varmaan tukossa, jos läheltä löytyisi masto jossa 2600mhz lähetin ja lukittaa oman yhteyden siihen niin varmaan päästään parempiin nopeuksiin.

  Tuo cellmapper on harrastajien ylläpitämä, ei operaattoreiden. Kys. softan voi jokainen android -vehkeen omistava hlö asentaa laitteeseensa ja lähteä bongaamaan mastoja.. softa uppii ne mastot tuonne sivustolle ja kartalle.. jos kiertää tarpeeksi läheltä mastoa, se osaa myös kaivaa sieltä suuntaavuudet etc. ulos taajuuksien lisäksi.

  Aika paljon sai tuon omankin kanssa hieroa, mutta nyt se toimii kun junan vessa ja on tosiaan nopea. Vaatii vaan hienosäätöä.

  Paras 4G motukka taitaa vieläkin olla soneran kaupasta löytyvä Huawei 5186 (tuki 300mbit, taajuuden lukitus etc etc)

  Ja antennit merkkaa kyllä tosiaan ihan helvetisti, samoin tikun sijainti.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016
 7. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  En ole testannut eikä ole tarkoitus ainakaan nyt ostaa kun en vielä tiedä otanko uudelleen kiinteän kuituyhteyden vai jatkanko mobiililla, mutta käytössä Huawei E3372 Telewell tw-eav510 v2 modeemin (tai läppärin) kyljessä jossa tosiaan DNA:n 50M kortilla saan koko ajan sen 30-40 Mbps.
  Kiitos kuitenkin vinkistä, pitää harkita jos jään mobiilin varaan ja kunhan palailee vuorotteluvapaalta töihin, nyt ei ole varaa ylimääräisiin hankintoihin.
  Niin...tai toisaalta kun oli siis jatkossa tarkoitus pärjätä vain yhdellä dataliittymällä joka on puheliittymän yhteydessä ja siinä ei ole paljon muita vaihtoehtoja kuin kytkeä narulla se reitittimen kylkeen (asun nyt yksin).
  Jos ottais kiinteän, niin vaihdan kännykkään mahdollisimman edullisen liittymän pienimmällä datalla, sitä kun en tarvitse kuin Sports Trackerin synkronointiin tms...en jaksa tihrustella pienestä näytöstä sähköposteja, facebookkia saatikka selailla nettiä :)
  Köyhällä on hankalaa :D

  Cellmapperia oon joskus kokeillutkin, taajuuksien lukituksesta ei ole mitään haisua.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016
 8. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  Sulla on sama tikku millä ite testailen eri taajuuksia.. Eli tuo tikku tunnistuu tässä softassa. (en muista pitikö tuossa softassa määritellä tikun ip joka taisi olla 192.168.8.1) Tuolla softalla voit lukita käyttämään tiettyä taajuutta.

  Tosiaan kaupoissa myydään myös jatko usb -kaapeleita johon voit tuon tikun turkkasta.. Tuon tyyppisellä toteutuksella päästään jo pirun pitkälle. Sekin varmaan auttaa jos laitat pitkän usb -kaapelin perään tuon ja vaikka länttäät ikkunaan kiinni etc.
   
 9. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Kiitoksia vinkeistä :)
  Aktiivinen 10m jatkokaapeli löytyy kotoa, mutta tuo LTE Watch ei toimi mun E3372 tikun kanssa.
  Murosta lueskelin niin taitaa aika harva versio tuosta tikusta toimia tuolla softalla.
  Tuota manuaalista valintaa olis ollut kyllä kiva kokeilla.

  Tähän mun tulevaan laajakaistaan tää ei kuitenkaan auta (eikä hitaaseen Elisaan joka on siis puhelimessa), koska joko nettiliittymä on puhelimessa jonka yhdistän reitittimeen kun olen kotona tai kiinteä laajakaista johon muodostan tarvittaessa puhelimella yhteyden.
   
 10. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 866
  Saadut tykkäykset:
  742
  Itse olen parisen vuotta käyttänyt mobiilia laajakaistaa yrityksen ainoana nettinä. Tällä hetkellä on käytössä DNA 4G 50M. Täytyy todeta, että käytännössä joka paikassa, jossa 4G-verkko löytyy, pääsee yli 30Mbps nopeuksiin ja useasti ollaan katossa eli 50 Mbps onnistuu myös. Samoin aiemmin käytössä ollut Saunalahden 4G oli todella hyvä. Tuosta DNA:n liittymästä taisi olla tarjouskin nyt menossa eli jotain 17 euroa kuussa eikä ollut sidottu määräaikaisuuteen.

  Mutta tuohon varsinaiseen asiaan. Jos sinulla vielä se Elisan liittymä, niin kannattaa mittailla nopeuksia eri aikaan vuorokaudesta. Vaikka alue olisi miten ruuhkautunut tahansa, pitäisi välillä löytyä ajankohtia, jolloin muita käyttäjiä ei liikaa ole. Jos ei muulloin, niin vaikka aamuneljältä. :) Jos liittymä aina antaa hidasta nopeutta, niin joko laite on rikki, verkko ei oikeasti pysty suurempaan nopeuteen, kuuluvuus on huono tai sitten kai voi jopa olla mahdollista, että jotkin asetukset vaikuttavat nopeuteen. Kannattaa siis myös kokeilla liittymää eri laitteilla.

  Et tarkkaa aluettasi kerro, mutta itse olen huomannut sen, että heikolla kuuluvuudella 4G:n nopeus tippuu nopeasti ja jos käy niin, että laite on herkkä tiputtamaan yhteyden 3G:hen, niin se viimeistään tappaa nopeuden. Matkustelen junalla paljon keskisuomen alueella ja olen huomannut sen, että ei tarvitse mennä montaa kilometriä kaupunkien ulkopuolelle, niin nettiyhteyden nopeus tippuu megatavuja sekunnissa nopeudesta muutamiin kymmeniin kilotavuihin sekunnissa. Toki junan nopeus myös vaikuttaa, varsinkin 4G:hen, mutta useasti juna menee kaupunkialueella vielä suhteellisen hitaasti, jolloin vaikutus ei ole iso.

  Eli itse tekisin siten, että...
  -varmistaisin, että 4G:n kuuluvuus on alueellasi hyvä
  -tekisin mittauksia eri aikoihin vuorokaudesta, jotta todellisen nopeuden näkee.
  -kokeilisin eri laitteita (ja eri liittymiä noilla laitteilla. Jos DNA siis toimii hyvin, niin laitteet ovat kunnossa)
  -varmistaisin, että yhteys ei välillä tipu 3G:hen (Androidille on ilmaisia sovelluksia, joilla puhelimen voi pakottaa 4G:hen)

  Jos mikään ei auta, niin vaihto DNA:han sitten viimeistään.
   
 11. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Kokeiltu on eri vuorokauden aikoina, parhaimmillaan mun kotona Elisalla pääsee noin 20Mbps latausnopeuteen (kun menee kaupungin keskustaan olen saanut jopa lähelle 100Mbps nopeuksia).

  Tässä on pari mastoa lähellä, tuo mistä Elisan tukikin kirjoitti on tässä ihan lähellä, olisko 500m ja toinen vähän kauempana mäen päällä jossa sijaitsee myös DNA:n tukiasema. Tuo lähellä oleva on se mikä tökkii ja siihen usb-modeemi tai puhelin ottaa yhteyden.

  Otin eilen play-kaupasta softia (mm.Network Cell Info Lite), jolla pystyi katsomaan lähetinaseman tietoja ja kyllä se näytti että LTE yhteydessä pysyi koko ajan.
  (Samsung S4 puhelimelle, kuten myös monelle muulle puhelimelle löytyy näemmä koodi jolla pääsee huoltomodeen ja sieltä pystyy käsin valitsemaan käytettävän taajuuden, en kyllä onnistunut tässä kun illalla kokeilin ja hankalaa se on jos niitä joutuu alkaa käsin muuttamaan, homma kun perustuu kuitenkin siihen että automaattisesti haetaan se paras ja voimakkain taajuus)

  Tunnustihan itse Elisakin että tukiasema on ruuhkautunut ja korjausta/laajennusta luvassa kenties ensi vuonna, jonka varaan en kyllä laske ja heidän asiakkaana roiku. Vastuullinen yritys seuraisi itse mastojensa ruuhkautumista ja päivittää niitä ajoissa ennen kuin se tulppa siellä on, tästäkin tukiasemasta on tullut muita valituksia kuten heidän vastauksesta kävi ilmi.
  Markkinointiin Elisa kyllä panostaa paljon, kunpa tekisi yhtä paljon jälkimarkkinoinnin osalla...
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2016
 12. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 882
  Saadut tykkäykset:
  268
  Lissu se kunnostautuu, vieläkö ne tuulettaa sitä "noinneljägeetäänmuttajokaonoikeastikolmejapuoli"?
  Omassa kerrostaloyhtiössä juuri testasin Soneran 4G:tä: huihai B593s:ssä oli kolme tolppaa ja viiskyt gigaa antoi nopeustestillä sisään ja viisi ulos.
  Samaan aikaan läppäri löysi jotain kymmenen eri wlania asetettuna elisan nimiin, joten on tuota myyty, itsellä ei ole elisaa enää kuin kännykässä.

  T: Vesku
   
 13. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Tässä on taas esimerkki siitä, miten nollatasolla riviasiakaspalvelijoiden osaaminen valitettavasti on reklamaatioasioissa. Tätä asiaa ei ratkaise kuitenkaan se, mistä ko. henkilö kykenee puhumaan, vaan ihan kotimainen lainsäädäntö:

  Kuluttajansuojalaki 5 luku:
  "Tavaran ominaisuudet ja virhe 12 § (5.1.1994/16)
  Yleinen virhesäännös

  Tavaran on lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan vastattava sitä, mitä voidaan katsoa sovitun.
  -- "

  Säännös koskee yhtä lailla palveluja (lain 1 luvun 1 § ja 3 §).

  Jos sinä olet ostanut Saunalahdelta tuotteen eli nettiyhteyden nopeudella X, ja yhteys on niin olennaisesti hitaampi, kuin mitä on myyty, kyseessä on 12 §:n tarkoittama virhe (laatu ja muut ominaisuudet eivät vastaa sovittua) ja olet oikeutettu vaatimaan hinnanalennusta (KSL 5 luku 19 §).
   
 14. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
 15. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Vaikka melkoinen vänkääjä osaan välillä ollakin, niin en taida lähteä tässä tappelemaan, ei nyt puhti riitä :oops:
  Kuluttajaoikeusneuvojan kautta asiaan saisi varmaan kaksi vaihtoehtoa, hinnanalennus tai sopimuksen päättäminen, aspa ehdotti jo sopimuksen päättämistä ja että on ajanhukkaa valittaa kuluttajansuojaan, hinnanalennukseen eivät suostu. Illalla vielä toinen asiakaspalvelija vahvisti tämän ja valitteli tilannetta. Siis lopputulema olisi kuitenkin sopimuksen päättäminen.
  Otin tän liittymän aikanaan nimenomaan datan nopeuden takia, normi puheluita ja tekstareita en juuri käytä kuin töissä ja työpuhelimella.
  Laitoin jo kiinteästä valokuituyhteydestä tarjouspyyntöä eli eiköhän siihen päädytä :)

  Basically Unlimited Everything :rolleyes:
   
 16. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 565
  Saadut tykkäykset:
  194
  Näköjään noin 500 metrin päässä kodistani on eri suunnissa kolme Elisan mastoa. Käytännössä 20 Mbps on maksimi, mitä irtoaa, mutta usein on alle 10 Mbps. Tämä siis kännykällä. Itse käytän 100 Mbps kaapelimodeemiyhteyttä, koska voin.
   
 17. latexii

  latexii Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 819
  Saadut tykkäykset:
  387
  Kännyköillä on aivan turha noita nopeuksia mittailla ja tutkia. Sama pätee modeemin mukana tulleisiin "pupunkorva" -antenneihin. Minä sain omasta mastostani kännykällä ~30Mbps (keskeltä olkkaria), ja tarkkaansuunnatulla ulkoantennilla 230Mbps (tuo ollut max, ruuhka-aikana ~170Mbps)
   
 18. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Nämä puheliittymät datalla varustettuina usein ovat kännyköissä, pelkkä mobiilidata sitten erikseen, niihin voi tehdä vaikka mitä virityksiä jos intoa ja rahaa riittää :)
  Nopeustestit on myös ihan oma lukunsa ja kuinka luotettavaa tietoa ne näyttävät, kuten DVB-G totesi.

  Muutin nykyisen Elisan puheliittymän halvimpaan mahdolliseen (4,90eur/kk), ehkä siirrän senkin DNA:lle jatkossa.
  Tilasin kiinteän laajakaistan 100/50M kuituliittymä hintaan 9,90eur/kk kuuden kuukauden ajan ja 29,90eur/kk 18 kuukauden ajan.
  Aiempi kokemus tästä vastaavasta kampanjajaksosta ja toimii aivan loistavasti.
  Case closed :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.09.2016
  nepa tykkää tästä.