Rush : Lauda Vs Hunt (2013) (Ron Howard/Chris Hemsworth,Daniel Brühl,Olivia Wilde)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Kernwaffe, 23.03.2012.

 1. rewind

  rewind Guest Guest

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samoilla linjoilla. Sitä ajamista (ja ratoja) olisi voinut näyttää enemmänkin ja taustoittaa tapahtumia vähän paremmin. Ensimmäinen tunti-puolitoista mentiin elokuvan nimen mukaisesti kiireellä läpi eikä mistään oikein saanut kiinni. Erityisesti ärsytti jos kilpailua valmisteltiin huolella ja sitten kun valot vaihtuivat niin ruutuun lätkäistiin vaan teksti miten kisassa kävi. Ei näin. Lisäksi CGI paistoi osittain liikaa läpi kun taas välillä taas kuva oli erittäin nättiä ja realistista, mikä teki kokonaisuudesta tilkkutäkin. Niissä hienoissa otoksissa olisi viihtynyt kauemminkin.

  En tiedä paljonko tarinassa on vapauksia todellisuuteen verrattuna, mutta tuntui että värikynää oli käytetty vähän turhankin rankasti jossain kohdin. Pettymyshän tämä oli kaikin puolin.
   
 2. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 352
  Saadut tykkäykset:
  143
  Jostain kumman syystä olin tätä vältellyt. Alennus -BD:n hankin jossakin vaiheessa, ja nyt sain sen katsottua: Kovin paljoa en tätä kykene moittimaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja ihmisten erilaisia näkemyksiä elämän tarkoituksesta ja sen riskien arvioinnista tarjoiltiin. Tykkäsin. Pääosat annettu juurikin sopiville näyttelijöille. Ymmärrän kuitenkin myös sen miksi ne jotka olisivat halunneet enemmän sen kilvanajamisen näyttämistä pettyivät. Mutta se pelkkä radan kiertäminen ei käsittääkseni ollut tässä ihan se ydinasia, vaan ne päiden sisällä olleet seikat. ****/*****.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 819
  Saadut tykkäykset:
  773
  Tullut myös välteltyä tähän päivään asti. Ehkä sen takia, kun tietää Laudan onnettomuuden traagisuuden eikä sitä niin välittäisi kerrata mieleensä.

  Odotin enemmän, mutta jäi aika keskinkertaiseksi viihdepullaksi. Värikynää taisi olla aika isolla pensselillä mukana. Ehkä liikaa omaan makuuni. Kilvanajokohtauksetkin jäi jotenkin vaisuiksi ja pieniksi, vaikka aikakausi itsessään oli herkullinen kuvattavaksi. Sekä Hunt että Lauda jätti kylmäksi näinä tulkintoinaan.

  Odotin ja olisin halunnut pitää enemmän, nyt kuitenkin vain 3/5
   
 4. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 620
  Saadut tykkäykset:
  905
  Tämä ehkä kuitenkin paras kaikista tällä hetkellä? Siis elokuvista, joissa yritetään kuvailla maailmaa?

  Senna dokkari aivan helmi.
  Aina ihmetellyt, että tästä oikeasti voisi saada jonkun Jordan tasoisen sarjan ala joka vuosi jostain -45, kun filmattua materiaalia on lajista johtuen kuitenkin törkeän paljon. Joka vuosi yksi jakso.
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 819
  Saadut tykkäykset:
  773
  No joo, varmaan paras fiktiivinen elokuva, jossa on kuvattu Lauda vs. Hunt -kamppailua ja ylipäänsä 70-luvun formula ykkösiä. Koska muita elokuvia ei taida ollakaan. :)

  Mutta jotenkin tämä Rush on löysä rakenteeltaan ja otteeltaan, rytmityskin on lähinnä samaa puuroa. Hahmot jäi paperinohuiksi karikatyyreiksi, vaikka niille aikaa aika paljon olikin. Olisi sitten vaikka kuvattu Laudaa vielä räikeämmin kpäänä, niin olisi saatu vastakkainasettelu toimivammaksi. Ferrariahan kyllä sivallettiin sivulauseessa, kun Lauda sanoi hänelle hankitun sijaiskuskin jo siinä vaiheessa, kun vasta oltiin viemässä sairaalaan. Mutta ehkä Ferrariakaan ei voinut kritisoida enempää, jotta lupa oli saatu tehdä aiheesta elokuva.

  Mutta jotenkin tämä elokuva ei nouse millään osa-alueella hyvää paremmaksi. Ei kosketa tunnetasolla, ei ole jännittävä, ei hienoa musiikin käyttämistä, ei suurta draamankaarta.

  Jos verrataan vaikkapa Ford v Ferrari -elokuvaan, niin siinäkin oli sitä jotain enemmän, vaikka en sitäkään mestarillisena elokuvana pidä. Ehkä eron teki myös näyttelijät, jotka tietenkin on siinä kertaluokkaa paremmat.

  Jos taas rajuimman bensahuuruannoksen haluaa, niin silloin Steve McQueenin Le Mans on ylittämätön autopornoklassikko. Juonellisestihan se ei ole hääppöinen. Mutta ehkä sen tarkoitus onkin aina ollut olla puhdas Steve McQueenin rakkaudenosoitus autoille, autourheilulle ja kilvanajolle. Lopputuloksena ainutlaatuisen hieno dokumentaarinen viipale tuosta prototyyppiautojen kulta-ajasta.

  Jos vielä Senna-dokkarista sen verran, että siinä on hienosti rakennettu draamankaari, jollainen toimii puhtaassa fiktiossakin. Sennasta rakennettu pyhimysmäinen kuva, jolla vastassa pahiksiksi kuvailtuja Balestrea ja Prostia. Ja surullista loppua kohden tiivistyvä tunnelma (Donnellyn, Barrichellon ja Ratzenbergerin onnettomuudet) ikään kuin Sennan silmin. En ymmärrä, miksi Ron Dennisiä vihataan, mutta tässä dokkarissa hänestä sai hyvin inhimillisen kuvan. Nostettava hattua hänelle muutenkin, koska uskalsi ja halusi aina hakea tiimiinsä parasta kuskikomboa riskilläkin (esim. Senna-Andretti). Frank Williams jäi muuten jotenkin sivuun ja kylmäksi hahmoksi, mutta toisaalta se taitaa ollakin aika realistinen kuvaus, mitä ymmärtänyt. Mutta se tästä sivuraiteesta.
   
  nepa tykkää tästä.
 6. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 864
  Saadut tykkäykset:
  338
  Onhan niitä ainakin yksi, formuloista noin yleensä: Grand Prix vuodelta 1966. Joo niin se ei kerro 70-luvun formuloista...
   
 7. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 329
  Saadut tykkäykset:
  355