Rush : Lauda Vs Hunt (2013) (Ron Howard/Chris Hemsworth,Daniel Brühl,Olivia Wilde)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Kernwaffe, 23.03.2012.

 1. anidabi

  anidabi Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  14.03.2007
  Viestejä:
  1 676
  Saadut tykkäykset:
  2
  Pari kertaa leffoissa trailerin nähneenä täytyy sanoa että mikään leffa trailerin perusteella ei ole vedonnut niin kovasti kuin tämä.
   
 2. Alex70

  Alex70 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.08.2012
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
 3. Blaqua

  Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  710
  Saadut tykkäykset:
  28
  Jos tää on yhtään parempi kuin Harlinin Driven niin pakko mennä kahtoon ;)
   
 4. JC1954

  JC1954 Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  4
  Eilen kävin tämän katsomassa.
  Daniel Brühl näyttelee Laudaa hienosti ja Chris Hemsworth selviytyy myös roolistaan hyvin.
  Lisäksi elokuvan kuvaus on kyllä onnistunut hienosti.

  @Blaqualle vinkiksi, että tämä on kyllä paljon parempi kuin Harlinin Driven. :)

  ****/*****
   
 5. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tämä oli kyllä tosi hyvä leffa! Rytmitys täysin kohdallaan, huumoriakin löytyi, draamaa ja näyttäviä kilpa-ajojaksoja. Suosittelen! Paljon parempi kuin Driven.

  Edit: aloin miettimään muita hyviä kilpa-ajoleffoja ja mieleen tuli vain Days of Thunder ja Talladega Nights: Ballad of Ricky Bobby. Okei, jälkimmäinen on komedia, mutta on mielestäni hyvä leffa. Rush menee kyllä näistä molemmista ohi. Kilpailua radalla ei ehkä kuvata yhtä runsaasti kuin edellämainituissa, mutta tarina on kerrottu paljon paremmin. Ja äänipuoli on formulakioissa hallussa.

  Ääniä pitää kehua sen verra, että autojen murinat ja jyrinät ovat muhkeita ja voimakkaita niinkuin pitääkin. Kerrankaan en valita leffateatterin liian kovista äänistä, sillä Rush käytti kovaa äänenvoimakkuutta formulakisatunnelman luomiseen, ja vain kisakohdissa, eikä suinkaan taustamusiikin täysillä pauhaamiseen koko leffan ajan niinkuin esim. Batmaneissa tehtiin.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2013
 6. Streami

  Streami Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.01.2004
  Viestejä:
  800
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mikä tahansa leffa on parempi kuin Driven.
   
 7. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Noiden hyvyydestä voi olla toista mieltä, mutta kauan tosiaan meni ennen kuin hollywood yritti vakavasti uudelleen:

  http://www.imdb.com/title/tt0060472/reference
  http://www.imdb.com/title/tt0067334/reference

  Kumpikin näistä menee enemmän sellaiseen kulttikategoriaan, tarinaa vähän ja se on päälleliimattua, pääansioiden ollessa visuaalista eli autenttista kisamateriaalia (ja ihan kirjaimellisesti, jälkimmäisen materiaali on kuvattu osin vuoden 1970 kisassa).

  Ja perään voi tietenkin mainita nämä dokumentit:

  http://www.imdb.com/title/tt1424432/reference
  http://www.imdb.com/title/tt1698010/reference
   
 8. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 737
  Saadut tykkäykset:
  0
  Drivenin kaltaista lapsellista p*skaa ei kyllä pitäisi pystyä edes tekemään, saati päästämään käsistään julkiseen levitykseen. No kohta joku Opelman tullee kertomaan kuinka FF 1-6 pyyhkii lattiaa hyvyydessä ja todenmukaisuudessa tuollaisilla Vormulaleffoilla... :D
   
 9. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Samaa mieltä, viihdyttäviä elokuvia nuo toki ovat, mutta kyllä tämä kertoo kilpa-ajoelokuvien huonosta tasosta ja tässä pienessä kategoriassa olen kyllä antamassa Rush:ille peräti paalupaikkaa ;)

  Kiitos vinkeistä, Senna-dokkaria en ole nähnyt, mutta se on kyllä katsomislistalla. Ja TT-elokuva on ainakin aiheen puolesta dramaattinen, sillä Man-saarten prätkäkisoissa keskimäärin joka vuosi joku menettää henkensä. :(

  Jos 80-luvulla alkoi autoelokuvien WRC-sarja, niin muo 60-70 -luvun tuotokset kisaavat kyllä Historic-luokassa. Tuohon aikaan ei telkkarissa näytetty livenä (eikä muutenkaan) incar-kuvaa ja pelkästään uusien ja jännittävien kuvakulmien esittely elokuvassa oli jo elämys sinänsä.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2013
 10. rewind

  rewind Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.11.2004
  Viestejä:
  892
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 24.07.2015
 11. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  ^ Tuo näyttää vähän perinteisemmältä dokkarilta, trailerissa mainittiin kuitenkin samojen tekijöiden/tuottajien hyvät arvostelut saaneet dokumentit.

  Vielä tuli mieleen, että Michael Mannilla oli kaksi vuotta sitten kiinnostusta Go Like Hell -nimisen kirjan kääntämiseksi leffaksi, mutta tämä projekti taitaa olla vähintään hautumassa... uudelleen, tämä oli suunnitteilla jo 2009. Näyttäisi että projektin nimikin on vaihtunut.
   
  Viimeksi muokattu: 15.09.2013
 12. khilkemen

  khilkemen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan tämä nyt aivan uskomattoman hieno elokuva! Vaikea nähdä miten aihetta paremmin voisi enää lähestyä, jos haluaa tehdä elokuvan muillekin kuin vain pahimmille "f1-hörhöille".

  Keskittyminen hyvin tarkasti vain Laudaan ja Hunttin toimi loistavasti ja itse en ainakaan voinut olla hymyilemättä mielipuolisesti melkein kaikkien kilpa-ajokohtausten ajan, sellaista herkkua ne olivat. Visuaalisesta ilmeestä ja äänimaailmasta heittäisin täydet pisteet kehiin, eivätkä muutkaan osa-alueet kauas siitä jääneet. Kokonaisuutena pienin f1-lisin helppo 5/5 elokuvaelämys. Lähes hämmentävää miten Ron Howard jenkkinä (vaikka hieno ohjaaja onkin) on saanut aiheeseen niin asiantuntevan ja "rakastavan" tuntuisen otteen.
   
 13. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Kivan näköinen dokkari! Lopputeksteissä pisti silmään se, että viime aikojen brittiläiset ja saksalaiset mestarit olivat hyvin edustettuna, mutta maantieteellisesti kauempaa formuloiden "ytimestä" tulleet mestarit Villeneuve ja Häkkinen loistivat poissaolollaan.
   
 14. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 593
  Saadut tykkäykset:
  56
  Hieno elokuva. Viimeksi käynyt elokuvissa terminator 4:sen kahtomassa. Ja kyllä täytyy sanoa että on komiat puitteet nyt kuopion Isossa C.ssä elokuvia katsella. Meni pari tuntinen nopiaan. Ja lauda oli kyllä hieno ja tietysti james huntkin. Kyllä ihan tippa meinas linssiin tulla. Ja miten syvältä se tuntuu kun Kimi ajaa ensi vuonna tuolla helvetin punaisella autolla jota elokuvassa lauda kuskasi, kuin olisi ollut itse piru kintereillä helvetin tulesta maan päälle tulleena.
   
 15. korppi

  korppi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.11.2003
  Viestejä:
  141
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 058
  Saadut tykkäykset:
  24
  Odotetun huikeaa kilvanajokuvaa tämä ei tarjonnut, kumma että alan huippua tuntuu yhä edustavan 60-luvun Grand Prix. Henkilökuvaus sen sijaan toimikin varsin mukavasti. Sankarikehää ei kiilloteltu, vaan kumpikin päähahmoisa kuvattiin ikävinä ihmisinä, mikä oli piristävää. Yksi elokuvan vahvuuksista oli myös se, että tyypillisen Ron Howard -elokuvan sijaan tämä tuntui pitkältikin brittielokuvalta. Tekijänsä filmografiasta vertailukohteeksi onkin helppo nostaa Frost/Nixon, jonka tyyliä tämä osin toisti.

  Kelpo formulaelokuva.

  :):):)½
   
 17. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 622
  Saadut tykkäykset:
  219
  Erinomainen leffa. Hyvin piti otteessaan.

  Mukavaa, että leffa pohjautui tositapahtumiin. Kilpa-ajojen tuloksissa oli kivaa, että hehkutettiin sitä, että kuski tulee neljänneksi. Jos tehtäisiin kuvitteellinen Hollywood-pläjäys, niin vähintään voitto pitäisi tulla viimeisestä lähtöruudusta tms.
   
 18. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 946
  Saadut tykkäykset:
  234
  Kerran katsottava. 2/5
   
 19. Crockett

  Crockett Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.03.2005
  Viestejä:
  1 020
  Saadut tykkäykset:
  98
  Johtui varmaankin siitä että kyseessä oli Laudan paluu kilpailun pariin josta mies selviytyi yli odotusten.

  No, pelkäsin traileria katsoessani että sieltä tulee sentimentaalista ja tyypillistä jenkkipaatosta ja sitähän sieltä tuli. Melko kehnohan tämä oli ja väkisin tuli Drivenin jatko-osa mieleen (Jostain syystä Driven oli paikotellen jopa parempi vaikka sisältääkin paljon tämän leffan antia kornimpaa materiaalia). Tarina miesten välillä itsessään on kunnioitettava mutta ei toteutus vaan toimi kun muut hahmot jäävät käytännössä paperin ohuiksi väkinäisiksi ruuduntäytteiksi. Toisena esimerkkinä näistä autokilpailuleffoista esim. Days of Thunder onnistui paljon paremmin sisällyttämään fiilistä. Ihan onnistuneen alun jälkeen F1:siirryttäessä mentiin vain tapahtumasta toiseen josta jäi halpa maku eikä mitään selkeää kehitystä tapahtunut mikä olisi jotenkin saanut innostumaan tarinasta. Pääosakaksikko sen sijaan oli nappivalinta eikä tule mitenkään mieleen parempia vaihtoehtoja.

  Äänimaailma oli ihan sopivan munakas vaikkakin sekin olisi voinut olla parempi. Liian selkeästi myös näki että tapahtumat oli kuvattu ainoastaan muutamalla kilparadalla. Jotenkin kuvaustyyli myös ärsytti kun juuri edellämainitusta syystä ratoja ei pahemmin näytetty, vain jotain mutkaa ja suoraa sopivasta kuvakulmasta kun olisi voinut vähän paremmin esitellä rataa kauttaaltaan kun kuitenkin sitä CGI:tä oli käytetty ratojen luomiseen. Hans Zimmer oli vaihteeksi loihtinut jotain uutta ja erilaista sen tutun rummutuksen tilalle ja teemat toimivatkin ihan hyvin, vaikkakin alkoivat ehkä hieman toistaa kuten miehen tuotannoissa tapana on. Hieman enemmän rajojen ulkopuolelle menemistä olisi myös kaivannut musiikkien osalta.

  2,5/5. On tämä sentään sitä Driveniä aavistuksen parempi mutta kauas jäädään siitä mitä olisi voinut olla.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2014
 20. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ennakkoon hieman mietitytti, miten hyvin Chris Hemsworth ja Daniel Brühl pystyvät täyttämään Huntin ja Laudan suuret saappaat tässä elokuvassa. Kyseessä on kuitenkin kaksi formulamaailman ikonia, joista jokainen lajia seurannut tietää yhtä sun toista. Elokuvan alkumetreiltä lähtien kävi selväksi, että roolitus on osunut napakymppiin.

  Ne mielikuvat mitä Huntista on vuosien saatossa muodostunut, vastasi täysin nähtyä. Hemsworth on kuin ilmetty Hunt. Rento ja välitön playboy, joka osasi myös ajaa. Daniel Brühl Laudan roolissaan on vieläkin häikäisevämpi analyyttisenä ja laskelmoivana perfektionistina, josta olisi helposti voinut myös tehdä elokuvan pahiksen. Onneksi tälle tielle ei lähdetty, vaan Ron Howard käsittelee molempia sankareita varsin tasapuolisesti. Näyttäen heidän heikkoutensa ja vahvuutensa, jolloin katsoja voi itse tehdä valintansa, kumman kelkkaan hyppää. Itse en tähän pystynyt, koska pidin molemmista.

  Elokuvan sisältämä huumori ja draama on hyvin rytmitetty. Tähän kun lisätään vielä hienosti toteutettu (odotettua vähemmän) kilvanajo, niin tämä elokuva kolahti yllättävänkin lujaa. Niin lujaa, että tälle on pakko antaa täydet viisi tähteä. Hieno elokuva.

  5/5
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2014