Ruokaa ja herkkuja uppokeittimellä?

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana aheikkinen, 18.04.2012.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Kaapin perältä löytyi kevätihmettelyn seurauksena tuollainen aikoinaan hankittu mutta vähälle käytölle jäänyt lidlin rosterinen rasvakeitin. Kone sinänsä on ihan peruslaadukas ja muistaaakseni hyvin toimiva, mutta mitäpä sillä kokkailisi? Joitain yksittäisiä kertoja tuolla on makkaraperunoita tai nugetteja tullut keiteltyä, mutta ei mitään sen ihmeellisempiä. Puuttuu tietämys tykkänään uppokeitettäväksi sopivista ruokalajeista ja naposteltavista.

  Tyhjänpanttina laitteen seisottaminen tuntuu hiukan turhalta, joten kaipaisinkin nyt teidän vinkkejänne uppokeittimelle sopivista resepteistä :naminami:
   
 2. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 023
  Saadut tykkäykset:
  7
 3. Raimo

  Raimo Active Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.02.2000
  Viestejä:
  2 650
  Saadut tykkäykset:
  4
  Keitetty peruna kuorittuna ja paloiteltuna toimi myös, lisukkeiden kanssa tai ilman. Peunoita kuorineen en ole kokeillut, laiska pesemään niitä niin hyvin ettei kivet narise hampaissa. Kaupan lihapullat voi laittaa perunoiden mukaan, tosin pakaste ranskalaisia voi olla hyvä sulattaa vähän että kaikki kypsyy suht taisaisesti.
  Pitäisi kokeilla kanapaloja ja sipulaa, mitä nämä kiinalaiset ruokalat tarjoaa, oliko se leivitys tjsp. nimeltään missä ne pitää ensin kieritellä.
  Paistorasvan käytän uudestaan. On vain siivilöity isommat sattumat pois jäähdyttyään ja säilytetty viileässä. Maku vaan paranee iän myötä :)
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2012
 4. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tuossa Lidlin keittimessä on mielestäni ihan kätevä irrotettava rasva-astia, jonka voi nostaa (toki hyvin esijäähdytettynä) jääkaappiin foliolla peitettynä odottelemaan seuraavaa kokkauskertaa. Samaa öljyä voi tosiaankin käyttää useita kertoja. Astiaan menee noin 3,5 litraa öljyä.
  Keittimen paistosyvyys on ohjeen mukaiseen rajaan asti täytettynä melko pieni, vain noin 7cm. Itse öljyastia on toki paljon syvempi, mutta pohjalla on rutosti turhaa tilaa vastuksen ja pohjan välissä sekä vastuksen ja korin välissä. Paistokorin pohjan ala on noin bd-kotelon luokkaa.

  Leivityksestä: Yleensähän siihen käytetään ilmeisesti kananmunan valkuaista ja korppuajauhoja? Mitenkäs nämä leivitystaikinat sitten? Esim Epic Meal Time videoissa on toisinaan uppopaistettu jos jonkin sortin asioita jossain lettutaikinan kaltaisessa litkussa pyöriteltynä. Esimerkiksi kokonaisia monikerroshampurilaisia ja kokonaisia täytettyjä kalkkunoita on muistaakseni uppopaistettu.. Omassa keittimessä ei tosin tuo paistosyvyys riitä edes tavallisen hampurilaisen kokonaisena paistamiseen.
  Tuolla lirulla päällystetään myös uppopaistettu Mars-suklaa. Tässä on eräs resepti ko. taikinalle. Onko kokemuksia friteeraustaikinan käyttämisestä tai vinkkejä taikinoitavaksi sopivista asioista?
  Wikipediassa on muuten joitain "Esimerkkejä uppopaistetuista ruoista".

  Mars patukat nyt ainakin pitänee laittaa testattavien listalle.

  Buranan linkkaamalta sivustolta löytyikin kasapäin reseptejä, enimmäkseen erilaisia wingsejä, sipulirenkaita ja pottuja. Jenkkimallin resepteissä painot ja tilavuudet tosin ovat missä sattuu yksiköissä; esimerkiksi on Buranan reseptissä voita mitattiin yksikössä "sticks of butter" ja googlen mukaan "1 US stick of butter = 118.294118 milliliters". Suomessa ko. aine taas mitataankin grammoina eikä litroina, eikä yhtäsuuruusmerkkejä tietääkseni voi vetää rasvan tilavuuden ja painon välille kuten vettä mitatessa voisi...
   
 5. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Toista kertaa kautta aikain oli öljyt koneessa tällä viikolla. Edellinen kerta joskus tuolloin 16 kk sitten. Mars patukat tuli testattua, mutta laji osoittautuikin hieman kinkkiseksi.

  Yritys no. yksi: https://www.dropbox.com/s/ei2lduavschcr49/20130827_144151.jpg
  Leivitystaikina oli liian paksua ja tahmeaa, öljyyn pudottamisen yhteydessä 'sormen kohdalta' irtosi taikinat, jonka seurauksena suklaa suli öljyn sekaan. Lisäksi toinen osui pudotettaessa verkkoon ja meinasi jämähtää pohjaan kiinni, irti sohittaessa koko patukka repesi. Seurauksena öljyjen suodattaminen kahvinsuodattimen läpi kattilaan sekä paistoastian konetiskaus, jotta palaneet suklaan jäämät sai kunnolla pois. Ideaalitilanteessahan taikinapeitto on 100%, jolloin öljy ei pääse kosketuksiin suklaan kanssa.

  Yritys no. kaksi: https://www.dropbox.com/s/i8erc7gbudyib71/20130829_183109.jpg
  Paranee harjoittelemalla. Tällä kertaa lirumpi taikina ja parempi peitto, mutta silti jostain kulmasta suklaata pääsi hieman sulamaan öljyn joukkoon. Ja taas suodatus kahvinsuodattimen läpi suklaan vuoksi.

  Molemmilla kerroilla maku oli erinomainen. Jokin systeemi pitäisi kehitellä estämään suklaan sotkeutuminen öljyyn.

  Perinteiset makkaraperunat tai kananugetit/-gordonbleut toimivat joka kerta. Ja niitä kertojahan tulee melkein pakosti kaksi päivässä, kun öljyt kerrankin sai laitettua. Pidin sekä viimeksi että nyt viikon verran samoja öljyjä, jonka jälkeen nakkasin sekajätteeseen pulloissaan. Öljyn säilyvyydestä liikkuu ristiriitaista tietoa, jossain kehotetaan vaihtamaan muutaman päivän välein ja jonkun muun mielestä ei tarvitse vaihtaa 'ikinä'. Ainakin käytettyjen öljyjen säilyttäminen pullossa huoneen lämmössä seuraavaa käyttöä varten noin 16 kuukauden kulutta tuntuu aika huonolta idealta.
   
 6. iluvai

  iluvai Member

  Liittynyt:
  20.02.2011
  Viestejä:
  772
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kaikki tuolla rasvakeittimellä tehty safka on"roskaruokaa"kun kerrran paneudutte hifiharrastukseen niin ettekö voi tehdä sitä oikeaa ruokaa hyvistä ja terveellisistä aineista?

  Rasvakeitin on sama ruuanvalmistuksessa kuin anttilan kaiuttimet hifissä!!
   
 7. Kristian

  Kristian Well-Known Member

  Liittynyt:
  31.10.2002
  Viestejä:
  2 460
  Saadut tykkäykset:
  30
  Pohjois-Amerikassa asuessa nuo rasvakeitinruoat tuli testattua pariin otteeseen. Lähinnä tosin kanafileiden muodossa. Paikalliset tutut veivät meidät kehumaansa ravintolaan, jossa eteen lyötiin n. 4 cm paksu klöntti, josta löytyi rasvakerroksen sisältä n. 7mm paksu kanafile. Vieressä sitten yhtä terveelliset ranskalaiset. Täytyy sanoa, että rasvakuori jäi pääosin syömättä oksennusrefleksin vuoksi eikä ravintolassa tullut sen jälkeen enää käytyä...

  Parempiakin versioita oli, eli eräässä rantakaupungin satamassa oli ihan ok kanafileet uppopaistettuna paljon ohuemmalla kuorella. Ei niitäkään tosin tullut paria kertaa enempää syötyä. Keho ei kerta kaikkiaan terveelliseen ruokavalioon tottuneena oikein kestä sellaisia rasvapommeja...
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 107
  Saadut tykkäykset:
  121
  Anttilan mainoksessa näkyi olevan tavallisten muovihelistimien lisäksi myös KEFin uusia erittäin kehuttuja koaksiaalimalleja.. Mutta eikö välillä kannatakin katsoa jokunen leffa 32" halpis LED töllöstä sen sisäisillä kaiuttimilla? Muutenhan oman laitteiston hyvyyteen tottuu, eikä se enää tunnu miltään erityiseltä.
   
 9. Snpp

  Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.03.2001
  Viestejä:
  965
  Saadut tykkäykset:
  3
  Peruskanafileen kun pyöräyttää kananmunassa ja korppujauhoissa, niin tulee muuten niin hyvää ja ennen kaikkea mehukasta, että rouvakin tykkää. Eikä panerointikuori jää paksuksi.

  Varsinaisen taikinan olen nähnyt tarpeelliseksi vain friteerattujen banaanien kohdalla toistaiseksi.
   
 10. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jos nopeasti haluaa hifistellä niin ensin kana jauhoissa, sitten kanamuna ja sitten korppujauho. Toimii tosi hyvin.

  Tempuraohjeita kannattaq katsella, ovat tosi hyviä ja sieltä terveellisemmästä päästä