Roman Polanski pidätetty Sveitsissä - syytetään sekaantumisesta 13-vuotiaaseen tyttöön

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana ForAnAngel, 27.09.2009.

 1. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Eipä tuo minusta ole ok. Tämän sinä jo tiesitkin sillä olen useampaan otteeseen sanonut, että oli millä tavalla ja kuinka kypsä tahansa, niin alaikäisen kanssa seksiä harrastaminen yms. on väärin -- myöskin avioliitto.
   
 2. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  never say never

  suomessa elinkautisen täytäntöönpano ei vanhene koskaan. muut rikokset sitten seuraamuksen mukaan, sako 5v. ja vankeus alle 8v. 10v vanhentumisaika, yli 8v. 20v vanhentumisaika.

  kyllä muuallakin on tällaisia sääntöjä. ajalla on merkityksensä.
   
 3. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tähän kaivoin sen Espanjan age of consentin joka oli 13v. Toki, on eri maa, mutta pointtina on kuitenkin että länsimaissakin on erilaisia painotuksia. Toki siinä voi naapurit katsoa vähän pahalla 13+40 'nuortaparia' mutta silti ei ole poliisi heti ovelle koputtelemassa. Eikä tuossa edes kysytä mitään kypsyysasteita. Elvis tuossa minun käsitteekseni vain spekuloi asiaa ja sehän on aika selvä (eikö olekin?vai?) että henkistä ikää ei voida mitenkään tarkasti arvioida. Silti jokainen muistaa kouluajoiltaan kuinka toiset aikuistuivat eri aikaan kuin toiset. (Näin aikuisen silmin voi kyllä jo sanoa että lapsilta ne kaikki silti vaikuttavat. )
   
 4. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  no siellä osa puolueista halusi nostaa sen 15sta, mutta kun saa siellä mennä naimisiin 14v:nä, nin olisi epäloogista ettei saisi harjoittaa seksiä avioliitossa.

  siellä on kuitenkin lisärajoite, että jos tuon 13-15 v.:n on saanut harjoittamaan seksiä petollisella toiminnalla, on seksi rangaistavaa.

  eiköhän tuohon menisi se alkon juottaminen, jos roman olisi espanjassa tämän uuden lain aikana tehnyt tekosensa. ennen oli espanjassa 12 v. rajana.

  jos nyt löytyy yksi länsimaa noin alhaisella rajalla (vatikaanissa väitetään olevan raja 12v., mutta ei ole oikea maa) niin se ei edusta valtavirtaa.
   
 5. erep

  erep Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2006
  Viestejä:
  1 534
  Saadut tykkäykset:
  0
  tällaiset mielipiteet ovat minulle käsittämättömiä

  http://www.youtube.com/watch?v=Ak0_UvzjgnU

  "we have muhammed as a role model" "married at 6, consummated at 9".

  nyt on muistettava että kaikki muslimit eivät seuraa wahhabismia

  tässä muslimi puolustaa lapsien ja naisten oikeuksia.
  http://www.youtube.com/watch?v=2t3vfDhPTIk&feature=related

  ja saudeissakin mielipiteet ovat muuttumassa
  http://in.reuters.com/article/worldNews/idINIndia-39134020090420
  http://www.saudigazette.com.sa/index.cfm?method=home.regcon&contentID=2009072444597
   
 6. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, selkeästi on tuo 13v siinä rajoilla. Italissa puolestaan 14v eli Välimerenmaissa vapaampaa ja kun tullaan pohjoisen sivistysvaltioihin, raja nousee.
   
 7. ana198

  ana198 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikö tuolla oikeammin mennä täysin ilman rajoituksia, ainoa rajoitus mitä taitaa olla on se että täysi-ikäinen nainen on vain kielletty.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Saatan tässä jälleen sohia mehiläispesää mutta...

  Itse asiassa todetaanpa alkuun, että oli asia niin tai näin, niin minusta on väärin aikuisen ja alaikäisen harrastaa seksiä keskenään. Polanskin tapauksen näen sillä tavoin, että tällä tytöllä ei (tietenkään) ole mitään vastuuta tapahtuneeseen vaan kyse oli Polanskin törkeästi hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

  Näistä jälkikeskusteluista tuli vaan mieleen se, että niin inhottavaa kuin asiaa onkin kuvitella, niin miksi korkeintaan muutaman vuoden suojaikärajaa alempana olevat mielletään aina lapsiksi, jotka seksiä harrastaessaan ovat automaattisesti raiskauksen uhreja ja jotka päätyivät tilanteeseen tahtomattaan. Siitä voi totta kai keskutella ovatko tällaiset oikeasti henkisesti kypsiä moiseen, vaikka olisivatkin aktiivisia osapuolia asiassa -- eivät todennäköisesti.

  Jo silloin kun itse kävin yläastetta, niin koko ajan jauhettiin siitä kuinka moni koululainen aloittaa seksielämänsä jo 13-vuotiaana. Jos tämä on meininki suhteellisen rauhallisessa Suomessa, niin voi vain kuvitella mikä on meininki vaikkapa Hollywoodissa, jossa halutaan äkkiä pinnalle ja vaikutusvaltaisten ihmisten bileisiin yms. Jos 13-vuotias tyttö ja 13-vuotias poika harrastaa seksiä keskenään, niin kenelläkään ei taida olla ongelmaa sen suhteen -- korkeintaan ollaan huolissaan oliko tuo sopiva aika aloittaa seksuaalinen kanssakäyminen. Sitten jos pojan tilalla onkin aikuinen, niin tilanne on yhtäkkiä automaattinen raiskaus. Monestihan se onkin ja ilmeisistä syistä tilanne on enemmän väärin aikuisen kuin 13-vuotiaan pojan suhteen. Kuitenkin, jos unohdamme hetkeksi seksin luonteen, niin monen mielessähän se automaattisesti menee niin, että samanikäisten seksi on ok ja eri-ikäisten seksi, jos toinen on alaikäinen, ei ole. Se on laitonta ja väärin, juu, mutta tämän lisäksi nimenomaan tämän miespuolisen ikä pelkästään määrittää sen onko kyseessä raiskaus (emme puhu siitä miten laki asian näkee) vai ei. Minusta tämä on hieman outoa.

  Kun lähtee googlaamaan esimerkiksi Timpen tapausta, niin tällainen linkki tulee vastaan. No lehti on nyt mikä on, mutta tuossahan siis sanotaan, että nämä tytöt olivat kaikki aktiivisia osapuolia ja että jopa toivat viltin ja kynttilöitä paikalle, jossa Timpen kanssa kimppaa harrastivat. Tämä ei nyt ihan raiskaukseltakaan kuulosta. Toki edelleen täytyy muistaa, että lähteinä tässä ovat suoranaisesti Seiska ja Timpe, mutta en sitten tiedä mikä motiivi kummallakaan olisi valehdella täysin tapauksen yksityiskohdista, kun tuomio kuitenkin oli jo tullut. Eikö kumpikin pelaisi itseään pussiin, jos sanoisi tuossa vaiheessa päinvastaista mitä oikeudenkäynnissä oli tullut ilmi. Ainoa kyseenalainenhan tuossa vaikuttaisi olevan se, tiesikö Timpe tyttöjen ikää.

  Sanotaan vielä loppuun, että kyllähän siis Timpe väärin teki ja vaikka olen pitänyt mahdollisuutena sitäkin, että hän ei tiennyt näiden tyttöjen ikää, niin toisaalta kyllähän se vaikuttaa enemmän siltä, että hän tiesi mutta ei voinut vastustaa kiusausta. Nokankoputtamisen välttämiseksi sanon myös sen, etten tässä millään lailla oikeuta alaikäisen kanssa seksiä harrastamista (minusta se on ehdottomasti väärin) tai puolusta niitä täysikäisiä, jotka tällaista harrastavat (moinen toiminta on sekä moraalisesti että lain mukaan väärin). Pohdin vain sitä miksi monien mielessä miespuolisen ikä muuttaa seksin alaikäisen kanssa automaattisesti teknisesti raiskaukseksi. Toki syy on myös tunnepuolella: eihän kukaan halua kuvitella, että viaton 13-15 vuotias pikkutyttö harrastaisi seksiä. Faktaa vain tässä epätäydellisessä maailmassa on se, että seksiä harrastetaan tuonikäisenä toisten samanikäisten ja valitettavasti myös täysikäisten kanssa: alaikäisistäkin näyttää löytyvän ns. pelinaisia mikä on melko surullista.
   
  Viimeksi muokattu: 07.10.2009
 9. NTX

  NTX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Polanskia syytetään alaikäiseen sekaantumisesta ei raiskauksesta ja eikö se Timpekin samasta tuomittu.
   
 10. VastActiv

  VastActiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  0
  ÖÖ... siis monestiko nämä samat asiat tässä ketjussa pitää korjata. Ei Polanskia syytetä enää yhtään mistään, oikeudenkäyntihän on käyty jo. Ja syytehän oikeudenkäynnissä oli tätä luokkaa:

  Polanski was initially charged with rape by use of drugs, perversion, sodomy, lewd and lascivious act upon a child under 14, and furnishing a controlled substance (methaqualone) to a minor.
   
 11. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kuten tuossa jo ehdittiin sanoa, niin mies on tuomittu jo. Ilmeisesti häntä syytettiinkin raiskauksesta, mutta hän sopi asian, ja syytetyyppiä ilmeisesti lievennettiin (kyllä täällä kaikuu :D).

  Pohdinkin äskeistä asiaa lähinnä tässä keskustelussa ilmenneiden mielipiteiden kannalta; en sen kannalta, että kummassakaan jutussa olisi sinänsä mitään enempää pohdittavaa.
   
 12. NTX

  NTX Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin ja oikeudessa ei syytetty raiskauksessa -> teki syyttäjän kanssa diilin. Ja oikeudenkäynti on periaatteessa kesken koska tuomiota ei ole annettu.
   
 13. VastActiv

  VastActiv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.06.2004
  Viestejä:
  388
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko sinulla vikaa lukutaidossa? Oikeudessa syyte oli nimenomaan raiskauksesta ja muista mainitsemistani asioista. Tämän voi tarkistaa noin miljoonasta lähteestä.
   
 14. Dr. Eever

  Dr. Eever Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 738
  Saadut tykkäykset:
  0
  :thumbsup:

  Sohitaan nyt vielä sitten kun Elvarin teksti on saanut olla näinkin rauhassa. Minusta nämä on itsestään selvyyksiä, mutta toisto on kertausten äiti...

  Alaikäinen on hyväksikäytön uhri. Se että onko ollut tapahtuma hetkellä myötämielinen vai ei vaikuttaa melkoisesti siihen onko kyseessä raiskaus vai "vain hyväksikäyttö". Mutta 4-kymppisellä on yleensä koko lailla eri tarkoitusperät toimissaan kuin lapsella. Pelkkä oman edun ajaminen eli hyväksikäyttö siis.

  Mitä tulee ikärajoihin, kun katsoo näitä nykypissiksiä (sekä tyttö- että poikapuoleisia) niin mielestäni heidän ei pitäisi antaa päättää yhtään mistään ainakaan ennen 21-ikävuotta...

  En tiedä koska kävit yläastetta, mutta sanonpa vaan että nämä on sellaisia juttuja jotka tahtovat, varsinkin tuossa iässä, paisua ja kasvattaa kertojan mainetta ilman sen suurempaa todellisuusarvoa. Eiköhän valtaosa kumminkin ole vielä lähempänä täysi-ikäisyyttä. Mutta 13-vuotiaat jotka harrastavat seksiä ovat yleensä keskenään samassa tilanteessa eikä hyväksikäyttämässä toista kuten joku kolme kertaa vanhempi joka ei ole ko tilanteessa menettämässä neitsyyttään / poikuuttaan. 13-vuotiaiden seksissä on kyllä ongelmia kuten ehkäisy ja se että siinäkin saattaa saada tartuntatauteja. Plus sitten nuorena aloitetun seksin haitat, kyllähän niitäkin pystyy keksimään kai?

  No hyväksikäytöltä se edelleen kuullostaa. Ja tuo on Timpen antama haastattelu, julkisuuden henkilön joka on aikas nolossa tilanteessa ja jolla on pelkästään puhdistettavaa maineessaan. Muistaakseni siinä kerrottiin että tämä naimisissa oleva perheenisä oli harhautunut neljästi (?) sutinoimaan alaikäisten kanssa. Melko paljon mielestäni ihmiseltä jonka ei ylipäätään olisi pitänyt joutua tuollaiseen tilanteeseen (siis pettämiseen, kenenkään ei kuuluisi joutua sänkyyn itseään huomattavasti nuoremman ja alaikäisen kanssa)? Mutta Timpe-ketju on eriytetty kätevästi tuonne "seksi" -aiheen yhteyteen.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2009
 15. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Kävin yläastetta 90-luvun puolivälin molemmin puolin. Lähde ei ollut muuten mikään valloituksillaan kerskaileva räkänokka vaan ihan terveydenhuoltaja yms. Itse asiassa olen tainnut 2000-luvullakin lukea tilastoja siitä, että hälyttävä määrä tuonikäisiä harrastaa jo seksiä.
   
 16. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Klassikko. :thumbsup: [​IMG]
   
 17. Lightwolf

  Lightwolf Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.03.2008
  Viestejä:
  354
  Saadut tykkäykset:
  1
  ...:OI

  Ei se ollut mikään pedofiili!
  Aineissa ja kännissä sekstaili nuoren naisen kanssa, ei se ole edes raiskaus.
  Molemmat yhteisymmärryksessä olivat.
  Hieno mies ja ohjaaja. :naminami:
   
 18. Sprait

  Sprait Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.08.2009
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se ollut mikään pedofiili!

  Aineissa ja kännissä sekstaili nuoren naisen kanssa, ei se ole edes raiskaus.
  Molemmat yhteisymmärryksessä olivat.
  Hieno mies ja ohjaaja.

  Mutta olihan se.

  Aikuisen vastuulla on sanoa EI, vaikka alaikäinen tarjoaisi
  itseään nilkat korvissa. Jos aikuinen ei tätä ymmärrä ja
  rikkoo lakia tulee hänen saada yhteiskunnan langettama
  rangaistus. Aineiden ja alkoholin käyttäminenkään ei ole
  mikään puolustus, koska pitäisi tietää, että ne poistavat
  estoja ja saavat ihmisen tekemään (helpommin) kyseen-
  alaisia tekoja.

  Ohjaajana mies on loistokas
   
 19. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 686
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, menenpä tässä täysin viattomasti 13-vuotiaan tytön kanssa porealtaaseen ja otetaan vähän huumehia. Tapahtumien kulku tulee olemaan minulle ihan ylläriä.
   
 20. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Huumeet ja alkoholi olivat lieventäviä seikkoja.