Rogue One: A Star Wars Story (2016) (Gareth Edwards/ Felicity Jones, Mads Mikkelsen)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 20.04.2015.

 1. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 591
  Saadut tykkäykset:
  146
  Tarkin-efekti tuntuu jakavan mielipiteitä. Vieressä istunut kaveri sanoi, että näyttääpäs paskalta, mutta minusta CGI-Tarkin oli ajoittain jopa hämäävän onnistunut. Tekniikka ei ole vielä aivan perillä, mutta tuskin tässä enää iäisyyksiä joudutaan odottelemaan illuusion täydellistymistä. Joo, eikä se toinen naama siellä leffan lopussa häirinnyt sekään.

  Leffa noin muuten miellytti selvästi enemmän kuin se edellinen Episode IV -remake, tosin ei sekään nyt huono ollut. Loppu tässä oli suorastaan upea, melkein tuli wanhalle nostalgiatippa linssiin. Pisteytetään sitten, kun tämän on katsellut pari kertaa lisää...
   
 2. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vähän yksinkertainen tapa alkaa ikään kuin minuutteina mittamaan paljonko jotain henkilöä taustoitettiin, koska paljon on myös kiinni itse näyttelijän karismasta. Eikä kaikkea tarvitse suoraan kertoa, vaan voi jättää pääteltäväksi. Ja jos näyttelijä on vähemmän karismaattinen ja pökkelömpi, niin sitä pitää paikata sitten ajallisesti määrällä (esim. Mark Hamill). Tässä alkuperäinen trilogia on selvästi ihan eri tasolla, ja vaikka jos katsottaisiin pelkkää IV:tä.
   
 3. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Trailereissa on aika monta kohtausta ja vuorosanaa, jotka ei ole lopullisessa versiossa:

  http://www.slashfilm.com/rogue-one-missing-trailer-footage/

  Herättänee uudelleen kysymyksen niistä kesältä olevista huhuista, että Disneyllä ei oltaisi oltu tyytyväisiä ohjaajan versioon ja sitten piti uudelleen kuvata, joskin toisten huhujen mukaan uudelleen kuvaukset oli suunniteltu tehtäväksi jo aiemmin. Toisaalta en oikein ymmärrä, miten noilla löydetyillä eroilla leffa olisi sitten niin kovin paljon synkempi ollut. Tässä mielessä mielenkiintoisin ero ja viittaus siitä, että Krennic olisi ollut vielä lopussa elossa.

  Osa myös on voinut ihan tästä riippumatta jäädä leikkaushuoneen lattille ja muutenkin on tavallista että etenkin ensimmäisiin trailereihin päätyy materiaalia joka päädy lopulliseen leikkaukseen. Tai ehkä kohtauksista on yksinkertaisesti kuvattu vaihtoehtoisia ottoja.
   
 4. mikita

  mikita Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2008
  Viestejä:
  233
  Saadut tykkäykset:
  12
  Haistanko ilmassa de-luxe director's cut blu-ray julkaisun tuoksua...?
   
 5. nugent

  nugent Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2008
  Viestejä:
  686
  Saadut tykkäykset:
  92
  Jaa Disneyltä ? Tuuuskinpa vaan...
  Korkeintaan joku jälkiväännetty 3D-julkaisu sitten kun on ensin rahastettu normiversiolla.
   
 6. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 459
  Saadut tykkäykset:
  74
  Ehkä noin, mutta hahmojen ohuudesta kuitenkin puhuttiin, niin vain reilu peli tuoda tämäkin esille. Että eihän näin tod tehdä vain Roguessa. Karismakin on taas vähän sellainen juttu, että jollain sitä jonkun mielestä on enemmän, toisen mielestä taas paljon vähemmän. Ei oikein voi mitata ja painaa kirjaston kirjaan. Tuli yhdeltäkin jäbältä juuri aivan puun takaa, että inhoaa Forest Whitakeria, jolta taas itse olen nähnyt huippurooleja ja diggaillut kovasti. Lisäksi se, että ne toiset tyypit ovat, kuten todettu, tuttuja jo lapsuudesta suunnilleen kaikille. Etumatkaa turhan epäreilusti.

  71dB:n mielipide elokuvasta tässä vielä kiinnostaa kovasti :)

  Edit: ja sieltähän se tulikin jo, hyvä! Kovaa tulostakin taotaan, vaikka ei edellisen mittakaavassa sentään. Kukapa sitä olisi odottanutkaan. http://muropaketti.com/dome/elokuva...one-kerannyt-jo-lahes-300-miljoonaa-dollaria/
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2016
 7. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 447
  Saadut tykkäykset:
  456
  Ihan siisti läjäys tämä Rogue One. Suhtauduin aikanaan tietoon näiden "erillisleffojen" tulosta helppona "höttö"-rahastuksena, mutta mukavan tosissaan Disney nämä Star Wars-leffat tekee. Olen ollut aika yllättynyt siitä, miten uskollinen Disney on Lucasin luomalle maailmalle.

  Plussat:
  Uskollisuus Episodille IV.
  cgi General Tarkin + Princess Leia + Gold Leader + Red Leader!
  Menoa ja melskettä riitti
  Visuaalisesti hieno ja kelvollisesti ohjattu
  Leffan loppu kerrassaan upea alustus Episodille IV, huh! :eek:
  Muuta plussaa varmaa tulee mieleen myöhemmin...

  Miinukset:
  Leffan rytmitys unohtunut?
  Leffan alku sekavaa hyppelyä liian nopeaa tahtia.
  Liikaa sisältöä yhteen leffaan?
  Kliseinen, vanhoja Star Wars-juttuja ja muitakin kliseitä kierrätetään.
  Vanha Star Wars "kuvasto" kopioitu vähän joka planeetalle, jolloin paikkojen erilaisuus kärsii
  Rauhallisen hitaan kerronnan puute vähentää eeppisyyttä ja toimintakohtausten tehoa.
  Riskien puute. Ei ole mitään Jar Jar Binksejä tiukkapipojen kiusaksi.
  John Williamsin musiikkien puuttuminen, vaikkakin musat ovat sinänsä hyvät.

  Elokuvan herättämiä kysymyksiä ja kommentteja:
  Miksi Death Staria käytettiin "pikkutehoilla"? Miksi pelleillä "atomipommitehoilla", jos voi pistää koko planeetan paskaksi?
  R2-D2 ja C-3PO vilautetaan nopeasti (aivan liian vähän aikaa!). Heidän nousunsa Tantive IV-alukseen olisi voitu näyttää jossain välissä, siellähän he ovat Episodi IV:n alussa.
  Kapinallisten puskiessa tähtihävittäjän toista päin se toinen niistä menee minusta "liian paskaksi". Näytti vähän hassulle. Kahden samanlaisen hävittäjän luulisi hajoavan yhtä paljon.
  Diego Luna on kuin syntynyt esittämään kapinallista Star Wars-elokuvassa.
  Keisari olisi voinut olla mukana leffassa lyhyesti, esim. ohjeistamassa Darth Vaderiä vaikka vain holo-viestin muodossa.
  Jynin lapsuutta olisi voitu näyttää pidemmän aikaa ja sitten yksinkertaistaa pääjuonta hieman. Muutaman hahmonkin olisi voinut jättää ehkä pois.

  Alustava arvosana: 4 / 5
   
 8. Apinamakina

  Apinamakina Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  5
  Olipas tylsä elokuva ja tylsät päähahmot. Luulisi että tässä leffassa olisi kannattanut panostaa vähän enemmän hahmoihin, että niistä voisi välittääkin kun kaikki kuolevat yksi kerrallaan. Ja etenkin kun kyseessä on Likainen Tusina-kaltainen leffa, missä pitäisi keskittyä enemmän hahmoihin kuin siihen juoneen.
  Lisäksi muutama näistä päähahmoista oli aivan turhia koko elokuvassa kuten tämän sokean kiinalaisen kumppani, ja käheällä äänellä puhuva Jynnin oppi-isä vai mikä oli.

  Elokuvassa ei juuri edes tapahtunut mitään mielenkiintoista kunnes päästiin sinne planeetalle missä niitä Kuolemantähden kaavioita säilytettiin. Ainoastaan lopun toiminta tässä leffassa oli mielenkiintoista ja hyvin tehtyä.

  Myönnän että en varsinaisesti koskaan ollut kovin innoissani elokuvasta, mutta kun trailereissa näkyi mukana Darth Vader, niin hieman mielenkiintoni alkoi nousta. Mutta kyseistä hahmoa ei käytetty elokuvassa kuin kahteen tarkoitukseen: 1. Pitäähän Vaderin olla mukana kun oli Uuden Toivon alussa jahtaamassa niitä kaavioita. 2. Puhtaaseen fanserviceen, etenkin Vaderin viimeinen kohtaus, voi luoja. Jostain syystä tuhannet fanipojat pitävät tätäkin kohtausta helvetin hyvänä, vaikka se ei palvellut elokuvaa mitenkään.
  James Earl Jones oli kyllä taas Vaderin äänenä, mutta omaan korvaan hahmon ääni kuulosti jotenkin oudolta. Onhan mies jo vanha, mutta jokin tuossa äänessä pisti korvaan pahasti.

  En oikein osaa päättää mitä mieltä olen CGI Tarkinista ja Leiasta. Mielestäni voisi olla hieman loukkaavaa Peter Cushingia kohtaan että noin vaan lisäävät miehen kasvot tietokoneella elokuvaan. Jos hahmo olisi esiintynyt vain pikaisesti lopussa ottamassa Kuolemantähden komentoonsa, kuten CGI-Leiakin, niin se olisi ollut mielestäni ok. Nyt ainakin tuo CGI-Tarkin häiritsi meikäläistä jokaisessa kohtauksessa. Toivon hartaasti, ettei tästä tule Disneylle mitään tapaa alkaa lisäilemään vanhoja/kuolleita näyttelijöitä CGI:lla elokuviin.

  Jos sitä vielä jotain positiivista yrittäisin keksiä, noh kuten sanoin, viimeisen osan lopputaistelu oli hyvin tehty ja näyttävän näköinen. Pidin suuresti miten vanhoista leffoista oli otettu Gold- ja Red-leaderit mukaan leffaan.
  Ja noh, näyttelysuoritukset olivat ihan hyviä ja elokuva oli muuten ammattitaitoisesti tehty.

  Antaisin elokuvalle arvosanaksi 7/10.

  Vaikka tätä elokuvaa hehkutetaan nyt, niin luulenpa että vuoden päästä ihmisillä alkaa silmät aukeamaan kun on suurin hype-pöly laskeutunut ja hypetetään jo seuraavaa Star Warsia. Liikaa fanserviceä ja huonosti käsikirjoitettu juoni ja hahmot.

  Edit: Ihan unohtui mainita, elokuvan musiikit oli myös huonot. Ei ollut mitään mieleenpainuvia musiikkeja leffassa.
   
  Vole tykkää tästä.
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  611
  Elokuvan rytmi oli jotenkin hukassa. Varsinkin alkupuolella mielestäni oli havaittavissa ehkä niitä ongelmia, miksi ei olla oltu tyytyväisiä ja haluttu leikata uudestaan. Niin kuin moni on jo kirjoittanutkin, tavaraa myös oli ihan liikaa, samoin kuin hahmoja.

  Hahmot jäi paperinohuiksi, mutta se oli ihan ok, koska
  kaikki kuolee lopuksi
  . Hahmoista kiinnostavimpia oli Krennic, jota näytteli loistava Ben Mendelsohn (tsekkaa Netflixistä Bloodline, jos et usko). Mielestäni hahmossa oli sopivasti ambivalenttiutta eikä tarkoitus ollut ollakaan ultimaalinen pahis, toisin kuin joku kaipasi. K-2SO oli hyvä ja erittäin hyvin tehty, juuri sopiva sidekick. Mads Mikkelsen oli takuuvarma ja ehkä samalla myös paras suoritus elokuvassa. Felicity Jones toimi myös erittäin hyvin pääosassa. Diego Luna oli pääosista ehkä heikoin lenkki, hahmokin oli liian han soloileva. Riz Ahmed joka tapauksessa ärsyttävin, hahmokin ärsytti
  (niin mitä se järjiltään meneminen muka tarkoitti, koko ajan odotin milloin jätkä flippaa ja aiheuttaa juonenkäänteen, mutta sitä ei koskaan tapahtunut - tämä saattoi olla yksi uudelleenleikkaamisesta johtuva ongelma)
  . Forest Whitaker meni vähän hukkaan, hahmo oli jotenkin tarpeettoman oloinen vähällä kuva-ajallaan.
  CGI-Tarkin (ja Leiakin) paljastuivat kyllä heti CGI-hahmoiksi. Niin se vain on, että ihmisen kasvot on maailman vaikein asia mallintaa 3D:nä ja edelleen on hitusen matkaa vielä.
  Olin tosin etukäteen lukenut hahmoista, joten osasin odottaa ja olla kriittinen.
  James Earl Jonesin äänessä kuului selkeästi jo ikävä kyllä vanhuus, ilmaisussa ei ollut entistä Vaderin napakkuutta. Kontrasti on melkoinen A New Hopeen verrattuna, jos näitä putkeen katsoo tulevaisuudessa.

  Juonellisesti aika huttua, toisaalta uskomattomat juonenkäänteet kuuluu Star Wars -formaattiin (jonka juonenkäänteelliset taustat on Lucasin lapsuuden 50-luvun sarjafilmeissä). Leffa toimi loppua kohden erittäin hyvin, mutta silti mietityttää mitä on jäänyt leikkaamon lattialle, kun ainakin loppu on leikattu uudelleen. Joka tapauksessa se toimi selkeästi paremmin kuin alkuosa. Leffan loppukohtaukset olikin sitten timanttia vanhan fanipolven edustajalle (vaikka Apinamakina toisin tuossa edellä todistaakin :D). Aivan loistava sidonta A New Hopeen! Muutenkin leffassa oli sopivassa määrin, korostan mielestäni sopivassa eli hyvän maun mukaisessa määrin viittauksia vanhaan.

  Visuaalisesti todella komea, liekö montaa minuuttia leffassa, johon ei olisi jotain efektiä lisätty. Turhasta lens flaren käytöstä miinus tosin, mikä perkele siinä on että sitä pitää tunkea joka tanan leffaan. 3D (nähty Tennarin Scape-salissa) oli taas jälleen kerran turha, olisin mieluummin katsonut 2D:nä. Äänet jäi Atmoksesta huolimatta aika kuuntelijatasolle (en huomannut mitään mainittavia ylä-ääniä) ja musiikit oli aika mitäänsanomattoman varovaisia, ainoat väreet aiheutti
  Imperial March Darth Vaderin kohtauksessa
  . Liian varovaista säveltämistä, oli selkeästi haluttu tehdä pesäeroa varsinaiseen sarjaan ja toisaalta samalla yritetty saavuttaa jotain muistuttavuutta.

  Leffan perusongelmat samoja kuin edellisenkin (rebootin): liikaa vauhtia ja jälkikäteen ei muista leffasta juuri mitään, vuoden päästä sitäkään vähää. Ihan hyvää viihdettä kuitenkin ja mielestäni voitti reboot-leffan.

  Annan vähän hövelisti Star Wars -korostuksella ****/*****
   
 10. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  Ei sama teatteri saati paikkakunta, mutta vasta remontoitu Atmos-sali oli enkä minäkään kyllä huomannut juuri mitään ylä- tai juuri edes takaääniä. Vähän edessä istuin kyllä.
   
 11. Apinamakina

  Apinamakina Käyttäjä

  Liittynyt:
  27.08.2010
  Viestejä:
  183
  Saadut tykkäykset:
  5
  Juuri tämän vuoksi se nimenomaan ei ole ok. Hahmojen kuollessa niistä olisi voinut ehkä välittääkin jos niistä olisi tiedetty jotain ja jos hahmoilla olisi ollut kunnollinen kehityskaari elokuvassa. ;)
   
 12. Miku-91

  Miku-91 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.01.2010
  Viestejä:
  375
  Saadut tykkäykset:
  81
  Tuossa jotkut kirjoitteli, että New Hopessakin osa hahmoista jäi tarinaltaan ohueksi. Osittain allekirjoitan tämän, mutta mielestäni tuo korvautuu/korvautui sillä, että leffa sai kaksi jatko-osaa (toki Force Awakensin myötä myös kolmas ja lisää on tulossa) ja tämän lisäksi hahmot olivat todella persoonallisia, karismaattisia, muistettavia ja charmikkaita.

  Rogue Onessa suurin osa päähahmoista jäi itselleni vähän etäiseksi nimenomaan siksi, koska olivat hieman mitäänsanomattomia ja tämän lisäksi niillä oli heikohko pohjustus (osalle siis, ei kaikille).
   
  Vole tykkää tästä.
 13. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 459
  Saadut tykkäykset:
  74
  ^ Sitten kun olette nähneet tämän yhtä monta kertaa kuin esim. IV:n, niin ehkä nämäkin hahmot ovat jo muistettavamman ja syvällisemmän tuntuisia? Kuka tietää? Ainakin itsellä ero on valtava siinä, että tämä on nähty kerran ja nuo muut osaa lukemattomien katseluiden jälkeen ulkoa...

  3D:stä en sanonutkaan sen enempää, minullekaan se ei tuntunut antavan mitään ekstraa. Ainoastaan sai "nauttia" ohimoita puristavista sangoista, plääh.

  Katselin vertailun vuoksi Force Awakensin ensimmäistä kertaa kotona heti tämän perään... ja kyllähän siinä nyt kävi niin, että FA:n teho valitettavasti hieman kutistui ja Rogue One (teatterissa) vei tämän erän. Awakens hieman paransikin, mutta huumori jätti yhä kylmäksi ja huippukohdat eivät enää yhtä hyvin nostaneet elokuvaa neljän tähden luokkaan. Katsotaan sitten joskus ensi vuonna reiskalta tämä Rogue, että miltä näyttää. FA:n alienkieli oli muuten mielestäni edelleen aivan yhtä relevanttia kamaa kuin muidenkin elokuvien, terveiset vielä EtP:lle :D
   
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  611
  Ei ke muutk syvällisemmiksi, koska rytmitys on aivan erilainen. A New Hopehan on puisevan hidas verrattuna tähän. Lapsena tuntui suorastaan pitkäveteiselle.

  Onko tästä jo ollut ketjussa? Lopusta tuli synkempi kuin oli ajateltu tai pikemminkin pelätty. Silti se ei poista sitä kysymystä, miksi koko loppu on niin erilainen kuin mitä trailerit ja promokuvat antavat ymmärtää.

  "Rogue One’s ending was tweaked to make it darker. Edwards says the original script had the main characters survive, rather than die during the battle of Scarif — not because he wanted to keep them alive, but purely because he had assumed Disney wouldn’t let him kill them off."

  http://www.theverge.com/2016/12/20/14022380/rogue-one-ending-original-different-gareth-edwards
   
  Caporegime tykkää tästä.
 15. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 447
  Saadut tykkäykset:
  456
  Itse kun näin sen 11-vuotiaana ensimmäistä kertaa niin olin täysin 7. taivaassa. Koskaan se ei ole pitkäveteiseltä tuntunut, vaikka sen on nähnyt kymmeniä kertoja. Nykyleffat sen sijaan ovat usein kovin nopeatempoisia, ei ehdi nautiskella ja fiilistellä mitään. Mihin on elokuvassa kiire? Leffat ovat eskapismia kiireisestä arjesta. Hidas tempo ei tarkoita tyljyyttä, jos elokuvan maailma imaisee mukaansa.
   
  Miku-91 tykkää tästä.
 16. Caporegime

  Caporegime Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.04.2004
  Viestejä:
  1 587
  Saadut tykkäykset:
  3
  "From then on, he had his license to kill, and the survivor ending wasn’t even filmed."

  Joten mikäli jos uskotaan uudelleen kuvaus -huhuihin, niin muutokset sitten liittyivät sitten ainakin johonkin muuhun kuin henkilöiden (hyvisten) eloon jäämiseen.
   
 17. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 666
  Saadut tykkäykset:
  290
  Itse huomannut, että leffassa katsottu elokuva on minulle iso ananas. Näen kuoren, mutta veitsen saan vasta kotona katsottaessa. Liikaa hilavitkutinta, että oikein osaa arvioida ensi katsoman jälkeen. Nyt tuntuu oikein hyvältä elokuva, mutta sen mausteet aukeaa vasta kotiteatterissa, kun saa rauhassa leffaa katsella.

  Minusta oli kaiken kaikkiaa ihan toimiva leffa. Tempo oli oikein hyvä. Kyllä elokuvan pitää saada kasvaa. Musiikki kyllä hämmensi, kun oli tottunut "normi" Star Wars musiikkiin näiden leffojen suhteen. CGI:llä oli kyllä kivasti rakennettu tuttuja kasvoja, mikä oli mielenkiintoinen nähdä, miten tuo tekniikka on kehittynyt ja mihin se nykyään jo pystyy. Kyllä tuosta löytyi kohtia, mitkä oli vähän sitä ja tätä, mutta kokonaisuus toimi. Näyttelijä valinnat oli ihan hyvät. Katellaan sitten lisää, kun aikanaan kiekko tulee.
   
 18. marlan

  marlan Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 183
  Saadut tykkäykset:
  144
  Tänään käyttelin vähän Voimaa (ts. €€€) ja pääsin katsomaan Tähtien sotaa Tennispalatsi 1:een 5. rivin keskelle 3D:nä! Visuaalisesti ja teknisesti loistelias ison kankaan elokuva, josta näkee, että on kuvattu 6.5K:na ja tullut (vähintään?) 4K-putkesta ulos. 3D-konversio on onnistunut, mutta elokuva toiminee hyvin myös 2D:nä. Äänimaisemat ja räjähdykset tekevät hetkittäin vaikutuksen.

  Elokuvan ongelmat liittyvät tarinaan: varsinkin alussa hypitään paikasta toiseen, eikä katsoja tunnu oikein pääsevän mukaan. Keskeiset henkilöhahmot saavat kyllä valkokangasaikaa mutta silti tuntuvat hiukan ohuilta. Tekniset haasteet ratkeavat kovin 1970-lukulaisesti, jopa hiukan lapsellisesti: käännetään vain konsolipöydän isointa vipua ja homma hoituu.

  Taistelujaksot ovat paikoin väkivaltaisia, ja ne heijastellevat Yhdysvaltain viime sotia, joissa on päädytty täysin toisenlaisten yhteiskuntien keskelle (Afganistaniin, Irakiin) taistelemaan vaikeasti tunnistettavia vihollisia vastaan.

  Jonkinlainen kiireen maku jäi suuhun; jos kestoa olisi ollut vaikkapa 10 minuuttia enemmän ja mukana jonkinmoinen sanaton suvantokohtaus, se olisi voinut luoda tunnelmaa ja kohentaa kokonaisuutta. Tällaisenaan Rogue One vaikuttaa Uuden toivon jälkikätiseltä kylkiäiseltä.

  Ennalta en tiennyt, että Peter Cushing oli kaivettu haudasta tätä elokuvaa varten. En ollut edes ehtinyt lukea aamun Hesaria sivulle B 3 asti. Jotain vierasta niissä kasvoissa vain oli. (Onneksi Richard Harrisia ei tehty CGI-hahmona kuuteen viimeiseen Harry Potter -elokuvaan...)

  Vauhdikas ja näyttävä mutta hiukan sekava avaruusseikkailu, joka ansainnee uusintakatselun.

  3/5
   
  mcr483 tykkää tästä.
 19. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 459
  Saadut tykkäykset:
  74
  Ei minustakaan, vaikka pentuna olinkin kovasti toiminnan perään ja sitä ei (onneksi) IV:ssä jatkuvalla syötöllä tarjoiltu. Kyllä se vei täysin mukanaan muilla vahvuuksillaan. Tätä Roguetakaan en toisaalta kokenut mitenkään liian nopeaksi, kuten vaikka sokka tuossa edellä näköjään. Kotikatselussa sitten jatkuu arviointi.

  James Earl Jonesista joku kirjoitti ja olihan tuo jo aika paljon vanhemman miehen ääni todella kuin silloin joskus. Mutta ihan kiva, että ehti vielä tähän antaa panoksensa. Huomasin vasta nyt miehen olevan jo noin iäkäs, 85 vuottako tuo nyt jo on. Ei ihme, jos vähän jo rahisee.
   
 20. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  611
  James Earl Jonesin ilmaisu oli lepsua verrattuna aiempaan, se oli se joka sai aikaan oman tulkintani liian vanhasta äänestä. Sävy itsessään oli riittävän tuttu. Olisin itse fiksannut tämän joko ohjaamalla paremmin (ilmaisun tarkkuus rinnastettavalle tasolle aiempien kanssa) ääninäyttelyvaiheessa tai vaikka teknisesti jälkityönä.

  A New Hopen ongelma kohdallani pitkälle aikuisuuteen asti oli hitaus, keskittyminen nössö-Lukeen ja Mark Hamillin varsin heikko näytteleminen. Kyllä, olen Vaderin mies! :D Itse leffahan ja sen ulkoasu oli jo lapsenakin "siistii". Aikaa myöden siitä on kuitenkin tullut oma suosikkiosani, joka saa aikaan myös tunteita (oma suosikkikohtaukseni on Luke katsomassa ilta-aurinkoihin). Oman näkemykseni mukaan suurin osa leffan koetuista ongelmista johtuu Lucasin ohjaustyöstä (prequelit sitten todisti tämän teorian todeksi).