Retro

Keskustelu osiossa 'Yleistä konsolipeleistä' , aloittajana savoc, 23.08.2006.

 1. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  973
  Saadut tykkäykset:
  9
  Tähän threadiin kaikkea retro harrastetta.

  Itsellä ollut:
  NES
  Megadrive
  PS1 (alkaa kohta olla retroa)

  Tarkkoja vuosia en enää muista. NES joskus 80 luvun loppu. Megadrive 90 alkua, ja PS 90 loppu.

  Nyttemmin muisteltuna NES kolahti eniten, Mariot ja Zeldat etenkin. PunchOut tuli joksus nappulana avattua pari viikkoa ennen joulua salaa paketista. Tietenkin paketti avattiin niin, että sai kiinni ilman että huomasi sitä avatuksi(moduuli jäi tietenkin laittamatta takaisin). Tuli pelattua läpi ennen joulua:D

  Näillä sivuilla lisää muisteloita
  NES-retromaailma
  Pelikapseli
  NT rautasen tietsikka sivut
   
 2. shield

  shield Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.11.2003
  Viestejä:
  284
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itselläni on tällä hetkellä:

  - NES
  - SNES
  - Sega Megadrive

  Lisäksi uudemmista konsoleista Gamecube ja Nintendo DS.
  Oli näin vanhoilla päivillä pakko kerätä kaikki lapsuudessa omistetut konsolit takaisin, jotta pääsi verestämään pelimuistoja. On ne Mariot, Sonic ja muut klassikot edelleenkin vaan niiiiin hyviä... :)
   
 3. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  NES tuli ostettua tuossa muutama vuosi sitten ja aina sillon tällöin sitä tulee kyllä pelattua.

  Ainoa huono puoli tuossa on se että minulta ei tällä hetkellä löydy kuin reilu kymmenen peliä, eikä uusia viitsi oikein ostaa kun olen keräilijä luonteeltani, niin en huoli hyllyyni kuin "uutta" vastaavassa kunnossa olevia pelejä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.03.2009
 4. Benedictus

  Benedictus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.12.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  NES on pelikäytössä kun sen taas kerran partavedellä steriloin. Eipä juuri muita pelikoneita nurkista löydy.
   
 5. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itsekin olen ollut todistamassa matolaatikon silmitöntä tuhoamista, kun kaveri ei päässyt jotain bätmänin viimeistä tauluu läpi.
   
 6. Setsu

  Setsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nykyään oon sellainen hirmu grafiikan yms perään, mutta ennen tuli pelattua veljen Amiga 500:sella Prince Of Persiaa ja muita pelejä joita en enää edes muista.

  Siitä seuraava masiina lieneekin sitten 8-bittinen Nintendo. Segaa, Pleikkaria yms en ole koskaan omistanut, ainoa konsoli jota suosin on Nintendon. Tietty pelailen mielelläni muitakin pelejä, mutta Zeldojen takia on pakko aina päivittää Nintendo uusimman pelin tasolle.
   
 7. Raymond

  Raymond Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  1 885
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eihän nuo ole edes retroa vielä :).

  Testattiin n. vuosi takaperin perheen ekaa konsolia, josta löytyi kaksi paddlea ja peleinä oli tennis, squash ja oliskohan ollut joku muu vielä. Äänipiiristä irtosi tasan yksi siniaalto-blip. Piti hakea autotallista vanha matkatelkku, kun konsoli ei suostunut näyttämään suoraa kuvaa uusissa telkkareissa. Mikähän lie tahdistussysteemi muuttunut n. 25 vuodessa.

  Kaksinpelinä aivan voittamaton.
   
 8. Sgt.Granite

  Sgt.Granite Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.10.2004
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kotoa löytyy todellinen klassikko Philips Videopac G7000, jolla on ikää yhtä paljon kuin omistajallakin. Laite toimii edelleen, täytyisi tässä taas joku päivä kytkeä kone kiinni ja fiilistellä lapsuuden muistoilla. Pelit o(li)vat silkkaa rautaa:
  [​IMG]
   
 9. Setsu

  Setsu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.09.2006
  Viestejä:
  67
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suhteellista :)
   
 10. nekki

  nekki Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.12.2002
  Viestejä:
  189
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täältä löytyy, Mattel Intellivision ja Sonyn PlayStation.
   
 11. Wick

  Wick Say it in slugs Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.11.2002
  Viestejä:
  2 150
  Saadut tykkäykset:
  1
  Retropelaaminen on kyllä huippua ja vielä tänä HD-grafiikan ja bluray-asemien aikakaudellakin ollaan kaverien kanssa parhaat huvit revitty irti intentiivisistä NES/SNES-iltamista. Olen tässä koittanut huutonetistä itsellenikin wanhaa kunnon kasibittistä kalastella sekä muutamia huippupelejä siihen (esim. Castlevaniat), myös SNESin hankinta on jossain vaiheessa edessä sekä Sega Megadrivekin saattaisi houkutella.
   
 12. Jazo

  Jazo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.10.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  3
  Kannattaa kierrellä kirppareita noiden konsoleiden toivossa. Sillä itse olen useasti nähnyt niitä myytävän siellä aivan käsittämättömän halvalla, kun vanhemmat ovat myyneet lapsiensa vanhoja tavaroita pois.
   
 13. Flash_gor

  Flash_gor Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä sitä NES:iä tulee vieläkin pelailtua. :cool: Mario 1 ja tietenkin castlevaniat ovat edelleenkin pop. Kumpa vain saisi zeldan käsiini niin olisin enemmän kuin onnellinen.

  Snesiä on tullut joskus kavereiden luona pelailtua, mutta koskaan se ei ole yltänyt samalle tasolle kuitenkaan, kuin NES.
   
 14. Tertzi

  Tertzi Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2006
  Viestejä:
  203
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensikosketukseni elektronisten pelien maailmaan oli joku näistä kaksiruutuisista Nintendo game&watch elektroniikkapeleistä, olisikohan ollut joku Donkey Kong (tuosta taisi olla useampia versioita).

  Kaupassa pikkupoikana kuolasin niiden Nintendo pelikoneiden äärellä mistä pystyi nappulasta valitsemaan jonkun pelin ja pelaamaan sitä vähän aikaa. Super Mario 3 oli silloin ihan uusi ja sitä piti aina päästä kaupassa pelaamaan. Samoihin aikoihin serkku sai 8-bittisen Sega Master Systemin ja mä halusin kovasti omaa pelikonetta. Tämä taisi olla joskus 88-89. Sitten sainkin pelikoneen, äipän kotoa löytyi varastosta vanha PONG pelikone, sellainen missä neliönmuotoista palloa pompoteltiin puolelta toiselle meloilla jotka liikkui ylös-alas kun ohjaimen potikkaa pyöriteltiin. Kuva näkyi mustavalkoisena. Tuohan oli minusta karseen antiikkinen jo siihen aikaan, mutta olihan se tyhjää parempi, ihan lystikäs peli kahdestaan hakata, mutta yksin ei voinut pelata. Pelikonsolin nappulaa kääntämällä pystyi vaihtamaan tenniskentästä jalkapallokentäksi jolloin ruudulle ilmestyi toinen mela ikäänkuin hyökkääjän paikalle ja toinen toimi maalivahtina. Squash kenttä taisi olla kolmas vaihtoehto. Äänenä yksinkertainen ping ja pong. Harmi että tuo kone jostain syystä yhtäkkiä vaan lakkasi toimimasta, olisi kiva pelata sillä taas.

  Vuonna 90 ostettiin NES, mukana tuli Mario kolmonen. Siihen tuli hankittua ehkä 10-15 peliä. Omia pelejä ei silloin tarvinnut juuri ostella koska lähes kaikilla oli NES. Yleensä aina oli joku peli "vaihdossa" joten aika kattavasti tuli tutustuttua NESin pelivalikoimaan.

  Sitten alkoi tulla uusia koneita ja Playstation oli jo uusinta uutta, mutta minä ostin nintendoon tottuneena SNESin. Sitä tuli pari vuotta pelattua, mutta ei enää yhtä aktiivisesti kuin NESiä. Playstationia ja Nintendo 64:ää tuli pelattua paljon 90-luvun lopulla. Omaa pelikonetta en raaskinut ostaa vaikka kauan suunnittelin. PC:n ostin 99 ja konsolipelaaminen jäi. Ehkä aloin pitää pelikonsoleja hieman lapsellisena tai ylipäätään pelaamista, lukioaikana vielä tuli joitakin pelejä kokeiltua.

  Nyt yli 7 vuoden tauon jälkeen on alkanut tehdä mieli taas pelikonsolia, ihan kiva olisi hakata silloin tällöin jotain pelejä. PC:n pitäminen pelikykyisenä nielee yllättävän paljon rahaa, senkin vuoksi pelaaminen on jäänyt vähiin. Konsoleilla taas ei mene tuohon rautapuoleen paljoa rahaa. PC:n etuna oli aikaisemmin se mitä nykyisin kutsutaan piratismiksi ja laittomaksi kopioinniksi (en muista että kopioinnista olisi pidetty meteliä siihen aikaan, kaikki niin teki ja se oli ihan normaalia). Olin yläasteella kateellinen toisille pojille (tuolloin 90-luvulla alkoivat pc:t yleistyä kodeissa) siitä että he saivat pelinsä kopioitua ilmaiseksi, mutta minun piti maksaa kaikista nintendopeleistä. Nykyisin en pidä tuota peleistä maksamista enää niin pahana, koska ei ole mikään pakko saada kaikkia uusimpia pelejä mitä kavereillakin on, vähempikin riittää. Ja koska rahaa menee paljon muuhunkin niin pelit eivät ole prioriteettilistalla tärkeimpänä.

  Ensin mietin käytetyn playstation 1:n tai nintendo 64:n ostamista. Mutta miltei yhtä halvalla näkyy saavan GameCuben, se houkuttelisi kovasti. En kyllä ole koskaan pelannut GameCubella, mutta Mariopelejä on vähän ikävä. Toinen vaihtoehto olisi Playstation 2, mutta niitä ei saa yhtä halvalla, ainakaan ennenkuin Playstation 3 tulee myyntiin.

  Uusimmat konsolit ovat minusta aivan törkeän kalliita. NES maksoi aikoinaan tuhat markkaa, mikä oli ihan kohtuuhinta.
   
 15. Tertzi

  Tertzi Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2006
  Viestejä:
  203
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo ja ennen pc:tä oli commodore 64 muutaman vuoden ja Amiga vähän aikaa. Nuo voisi luokitella ehkä enemmän pelikonsoleiksi kuin tietokoneiksi. Kuusnepa oli jo tosi retroa siihen aikaan kun se ostettiin, joskus 93. Silloin Pentium oli kova sana tietokoneissa. Ja Doomit sun muut. Mutta se onkin jo toisen keskustelun aihe se.
   
 16. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  973
  Saadut tykkäykset:
  9
  Itsekin 64:lla uraa aloittelin 80-luvun puolivälissä:thumbsup: Pelikonehan tuo ennen kaikkea. Näistä tosiaan keskustelua toisaalla.
   
 17. Tertzi

  Tertzi Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.07.2006
  Viestejä:
  203
  Saadut tykkäykset:
  0
  PC:hän ostettiin yleensä kai lähinnä työkoneeksi ja siinä sivussa lapset pääsivät pelaamaan, sen verran kalliitahan ne olivat. Mutta mitenkäs kuusnepat, ne kun olivat jo alkujaankin enemmän pelikoneita, mutta eikö ne kuitenkin ollut aika kalliita joskus 80-luvulla, eli ostiko vanhemmat niitä lapsilleen pelikoneiksi vai kuviteltiinko niillä pystyvän tekemään jotain muutakin kuin pelata? Tämä seikka hieman mietityttää. Pelikoneiksihan ne kuitenkin lopulta taisivat päätyä.
   
 18. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  72
  Kyllähän niitä (C-64) ainakin mainostettiin kaikilla mainioilla käyttötarkoituksilla: äidin kakkureseptit tietokoneelle, perheen budjetti kuntoon ym. C-64:lla oli hyvä ainakin opetella ohjelmoinnin alkeita (Basic, Assembler).
   
 19. savoc

  savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.02.2003
  Viestejä:
  973
  Saadut tykkäykset:
  9
  Vanhemmat kai kuviteli, että tuolla oppi jotain hyödyllistä. :D

  Imuutin muuten juuri Wiille Super Mario Brosin ja Bombermanin. Noihin on helppo palata milloin vaan, kun ei tarvitse ladata mitään moduulia tai CD:tä koneeseen. Sen kuin vaan käynnistää Wii valikosta ja tikuttaa TV:n mainoskatkolla pari kenttää läpi. Kun sitten sulkee session, niin peli jatkuu siitä, mihin sen jätti.
   
 20. Nestori

  Nestori Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.12.2003
  Viestejä:
  370
  Saadut tykkäykset:
  0
  joskus oli joku ensimmäisiä konsoleita.muistaakseni jonkun sortin näppäimistö itse laitteessa ja sisään rakennettu pong.. ehkäpä Fairchild Channel F, videovuokraamoissa oli jopa pelejä tohon, sittemmin ps1,ps2,ps3