Resolution (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 03.08.2018.

 1. marlan

  marlan Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.06.2004
  Viestejä:
  2 004
  Saadut tykkäykset:
  87
  [​IMG]

  Arrow Films julkaisi kuukausi sitten Britanniassa tupla-BD:nä Justin Bensonin ja Aaron Scott Moorheadin elokuvat Resolution (2012) ja The Endless (2017). Koska näitä näkyi hehkutettavan sangen omalaatuisina tieteis- ja kauhuelokuvina, jotka liittyvät toisiinsa, ei hankintatoimenpiteen suorittamista käynyt estäminen.

  Varhaisempi Resolution kertoo kahdesta ystävyksestä, joista toisella on vaikea huumausaineongelma ja toinen koettaa vieroittaa hänet aineista väkisin. Kyseessä on omintakeinen lisä ns. mökkihöperyyselokuviin (Evil Dead, The Cabin in the Woods yms.).

  Michael (Peter Cilella) on graafinen suunnittelija, joka asuu vaimonsa kanssa kaupungissa, Chris (Vinny Curran) narkomaani, joka elää maalla keskeneräisessä hökkelissä. Michael saa sähköpostissa videon, jossa Chris riehuu mökillään, ammuskelee ja räyhää, ja päättää lähteä pelastamaan ystäväänsä. Koska Chris ei suostu lähtemään vieroitushoitoon, Michael kahlitsee hänet käsiraudoilla vesijohtoon ja hän joutuu virumaan mökissä viikon, jotta huumeet poistuvat elimistöstä. Michael kuluttaa aikaa hänen seuranaan.

  Mökillä alkaa kuitenkin tapahtua kaikkea kummallista. Michael löytää erilaisia tallenteita, jotka sisältävät tarinoita.
  Vähitellen tallenteet ikään kuin lähestyvät nykyhetkeä ja Michaelin ja Chrisin tilannetta: joku vaikuttaa kuvanneen salaa heidän toimintaansa jopa mökin sisällä, vaikka he eivät olleet nähneet ketään. Sitten tallenteet saavat nykyhetken kiinni ja menevät ohi tulevaisuuteen. Michael ja Chris näkevät, että heidät tapettaisiin mökkiin myöhemmin samana iltana, ja lähtevät pakoon. Sitten he löytävät filmiä, jossa he seisovat palavan mökin edessä ja tilanne näkyy ratkeavan. Kun murhaajat lähtevät sytytettyään mökin tuleen, Michael ja Chris palaavat mökin luo ja seuraa ”suuri paljastus”: jokin kaikkivoipa olento on manipuloinut tapahtumia, luonut tallenteita ja halunnut seurata tarinoita. Ilmeisesti Michael ja Chris eivät onnistuneet luomaan tyydyttävää loppuratkaisua (engl. resolution) tähän tarinaan eikä uutta mahdollisuutta anneta.

  Resolution kertoo ihmisistä, jotka ovat tietämättään joutuneet nappuloiksi suurempien voimien peliin ja joiden ei voi odottaa selviävän tilanteesta, koska suuremmat voimat muuttelevat sääntöjä mielivaltaisesti tai ovat jo päättäneet lopputuloksen.

  Kuten muutamat viime vuosien itsenäiset tuotannot myös Resolution onnistuu kyllä luomaan omalaatuista tunnelmaa, eikä kyseessä ole niinkään šokkitehoihin perustuva kauhuelokuva vaan enemmänkin psykologinen tai eksistentiaalinen kauhuelokuva. Näyttelijöiden ansiosta elokuvan kyllä sinnittelee loppuun asti, vaikka se jättääkin hiukan haalean jälkimaun.

  2½/5

  Brittiläisessä blu-rayssa (BD-50) on hyvä kuvanlaatu ja runsaasti kiinnostavaa lisämateriaalia, joka selvittää paitsi ”ruohonjuuritason” tuotantoa myös juonen tarkoitusta. Muutama kuvanäyte:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]