Renny Harlin

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana sokka, 17.03.2011.

 1. Fakiiri

  Fakiiri Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.08.2006
  Viestejä:
  1 463
  Saadut tykkäykset:
  9
  Rennyhän höpöttelee Jambon aiemmin linkittämässä juttutuokiossa Long Kiss Goodnightin jatkosta. Siinä tuli jo hieman tarkempia ajatuksia, mille pohjalle kakkososan juoni rakentuisi.

  Tarinan perusasetelma tuntuu megalomaanisen kliseiseltä.
  N. 10.45 tienoilta alkaa. Ei kannata katsoa, jos ei halua spoilaantua yhtään edes teoriassa. Periaatteessa silloin ei myöskään pitäisi lukea tuota YleX:n uutista.
   
 2. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 695
  Saadut tykkäykset:
  294
 3. Iso-Mies

  Iso-Mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  693
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän oli hyvä haastattelu, koko Rennyn ansiokas historia tuli 15 minuutissa käytyä läpi. Pientä omakehua toki, mutta hyväksyttävän rajoissa. Mielenkiintoista settiä mm Alien 3:sta ja Golden Eye:stä... "who want's to see a another Bond movie, yeah right" :thumbsup:

  Ainoa mikä kalskahti korvaan oli kritiikki Ford Fairlane kohtaan, kieli poskellahan tuo on tehty ja siten aivan loistava elokuva. Yksi syy miksi arvostan itsekin Rennyä on pilke silmäkulmassa ote Hollywood töihin, huumoria pitää olla sopivissa määrin kuten tälläisiä loistavia "välimallin elokuviakin".

  Mitäköhän tulee siitä mainitusta splatter-komediasta. :D

  Jotenkin Long Kiss Goodnight -jatko-osa kuullosti kovasti Kill Billiltä. :rolleyes:


  Iso
   
 4. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
 5. Samppa

  Samppa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.06.2000
  Viestejä:
  14 057
  Saadut tykkäykset:
  22
 6. cuetec

  cuetec Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heti alkuun: oon big time Renny-fani. 90-luvulla Renny teki pari timanttista toimintapätkää ja useita hyviä. Kurkunleikkaajat on suuresti aliarvostettu elokuva, joka floppasi vain koska aika ei ollut sille otollinen. Jos Kurkunleikkaajat olisi kuvattu pohjimmiltaan samanlaisena mutta modernilla tekniikalla 10 vuotta myöhemmin niin menestys olisi ollut aivan toinen. Merirosvot eivät olleet 90-luvun juttu mutta 2000-luvulla ne myivät kuin häkä.

  Täytyy kuitenkin ihmetellä, mitä Rennylle tapahtui vuosituhannen vaihteessa. Ei yhtään oikeasti hyvää leffaa sitten Deep Blue Sean (sekin varauksella, lasku oli jo alkanut). 2000-luku alkoi Drivenillä, joka oli todellinen pohjakosketus. Mindhunters oli elokuvana kelvollinen, mutta tarinassa ei ollut mitään originaalia. Manaajan ja Covenantin olen jättänyt katsomatta, koska en ole kiinnostunut leffoista joissa on joku yliluonnollinen juoni. Cleaneria pitäisin Rennyn uusista leffoista parhaana. Siinä oli mukava "svengi" ja paikoitellen ihan pidin siitä. 12 rounds on vielä tarkastamatta, mutta en odota siltä liikoja. 5 days pitää katsoa kun blu-ray ilmestyy.

  Rennyn pitäisi palata juurilleen, keskittyä ydinosaamiseensa. Se tarkoittaa kovaa actionia, mieluiten talvella kuvattuna niin että lumi pöllyää. Kukaan ei ole parempi talvi-actionin ohjaaja kuin Renny. Aitoja stuntteja, ei mitään CGI-paskaa. Long Kiss Goodnight 2 olisi pitänyt tehdä jo 10 vuotta sitten. Harmi, jos studiot eivät enää anna kuvata kunnon perinteistä actionia, vaan kaiken on oltava tuota Rennyn haastiksessakin mainitsemaa tusinatuotettua sarjakuvahahmopaskaa. Minä sanon että Rambo V, Die Hard V, LKGN 2 tai vaikka mitä tahansa teemalla "100M budjetti, kova äijä/mimmi panee pahiksia nippuun & asioita räjähtelee" ja ohjaajaksi Renny Harlin. Päästään pikkuhiljaa takaisin hyvien leffojen tielle.
   
 7. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 695
  Saadut tykkäykset:
  294
  Katoppas noita haastatteluja tuossa yläpuolella. Mies kertoo itse sulle vastauksia moneen kysymykseen. Eli se ei halua tehdä, mitään jatko-osia enään. Paljon paskoja käsikirjoituksia jne. Uskon, että Renny on tehnyt noita leffoja paljon studioden painostuksesta ja että saisi hankittua leipää kaupasta. Jos olet monta vuotta tekemättä mitään, niin alkaa kyselyjä varmaan tulemaan, että onko mies kokonaan lopettanut leffojen teon taikka alkaako mies olemaan ruosteessa, jos mitään ei tapahdu. Varmaan mielummin tekee tusinan paskaa, kuin makaa himassa sohvalla. Studiot nuo leffat kuitenkin rahoittaa ja niiden pillien mukaan Rennyki varmaan painelee eteenpäin.
   
 8. tsinivuo

  tsinivuo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.03.2002
  Viestejä:
  3 907
  Saadut tykkäykset:
  1
  Deep blue sea on noussut kulttiklassikoksi, johan Mythbustersit totesivat sen. Itse ainakin tykkään elokuvasta edelleen.
  12 rounds oli vaan Die Hard 3:sta kehno kopio. Cena on aika pökkelö. :D
   
 9. dixi

  dixi Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.02.2003
  Viestejä:
  713
  Saadut tykkäykset:
  2
  Täällä on kuunneltavissa tuore ja ihan mielenkiintoinen Rennyn haastis, jossa mies kertoo mm. ensimmäistä kertaa julkisuudessa, että yritti viimeiseen asti jättäytyä pois Kurkunleikkaajien saaresta sen jälkeen, kun Michael Douglas feidasi elokuvan. Kun lakipykälät estivät pakenemisen, Harlin käytti miljoona dollaria omista rahoistaan palkatakseen Marc Normanin pelastamaan kässäristä sen, mitä pelastettavissa oli.
   
 10. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 381
  Saadut tykkäykset:
  204
  Mielenkiintoinen haastattelu tosiaan. Antaa Kurkunleikkaajien saaren tekemisestä ihan uuden kuvan. Aikaisemmin ajattelin, että leffa oli pariskunnan(Harlin/Davis) yhteistä "egoilua".
  Kumpikin tiesi, että Michael Douglasin lähdettyä projektista, pääosa roolin antaminen naiselle(siihen aikaan)oli lähestulkoon varma "itsemurha" leffalle.
  Luulin myös, että tuotantoyhtiö Carolco meni konkurssiin elokuvan huonon menestyksen takia(kuten mm. tämä sivusto kertoo http://fi.wikipedia.org/wiki/Kurkunleikkaajien_saari ja taisi kaikki sen aikaiset suomalaiset tiedotusvälineet kertoa). Vaikkakin homma konkurssin suhteen oli jo selvä ennen elokuvan tekemisen aloittamista.
  Leffa olisi tosiaan voinut menestyä paremmin jos markkinointiin olisi panostettu. Mutta suurin syy omasta milestäni oli Geena Davisin valitseminen pääosaan ja Matthew Modine palkkaaminen miespääosaan(lukemani perusteella suurin syy valintaan oli hänen miekkailu taitonsa).

  Tietenkin tämä voi olla se syy Michael Douglasin lähtöön leffasta:

  Michael Douglas originally agreed to do the film on two conditions: filming had to start immediately because he was only available for a limited time, and his character had to have the same amount of screen time as Geena Davis. Douglas eventually pulled out, claiming that Davis' role was expanded at his character's expense.

  Taidanpa pistää leffan tilaukseen kun kohtalaisen halvalla saa täältä http://www.amazon.com/Cutthroat-Isl...EDYA/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1316018460&sr=8-2 ja ilmeisesti aika laadukas julkaisu http://www.blu-ray.com/movies/Cutthroat-Island-Blu-ray/5426/#Review
   
 11. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Eikös Modine valittu osaksi myös sen takia, että sopi pituutensa (n.190cm) puolesta Davisin pariksi. Geena kun on suht pitkä (183cm), niin eivät mitään Tom Cruisea halunneet vastanäyttelijäksi.

  Kurkunleikkaajien Saari ei mielestäni ole hetikään niin huono, kuin yleisesti annetaan ymmärtää. Voisko sanoa mainettaan parempi. Ei nyt toki mikään viiden tähden leffa, eikä edes neljän, mutta kuitenkin ihan viihdyttävä.
   
 12. Aceman

  Aceman Shot down in flames!

  Liittynyt:
  23.02.2000
  Viestejä:
  3 599
  Saadut tykkäykset:
  147
  Juurikin näin. Pesee helposti ainakin Karibian piraattien kaksi viimeisintä jatkoviritelmää. John Debneyn score on kiistatta alansa parhaita ja Frank Langella vetää ainakin meikäläisen kirjoissa roistonroolinsa läpi karismaattisemmin kuin yksikään sen Disney-saagan vastapelureista.
   
 13. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 381
  Saadut tykkäykset:
  204
  Jussi Parviainen http://jussiparviainen.blogspot.com/

  Mutta varsinaiset kiittämättömät munapäät ovat kyllä elokuva-alalla. Renny Harlin, eli Lauri Harjola, halusi heti kärkeen Hollywoodiin matksutettuaan olla ihan niin kuin olisi syntynyt siellä. Kiitämättömänä hän nousi aina ylemmäs niin että hylkäsi sen tason jolta nousi, eikä tahtonut niitä ihmisiä muistaakkaan, jotka auttoivat häntä elämässä eteenpäin. Kun Renny petti Geena Davisia "Kurkunleikkajien saaren kuvaksissa", tuhosi hän koko elokuvan. Ja sen rahoittaneen yhtiön. Amerikkalaiset onneksi ajattelevat sen oivalluksen mukaisesti, että kuinkahan paljon se meitä pettää kuin vaimoaakin noin kohtelee. Markus Selin, joka auttoi Rennyt alkuun ja maksoi Suomesta Rennyn Ferrarin ja muun loiston ei ole Rennyn kiitosta kuullut. Eikä Renny enää voi ketään kiittääkään kun elämä meni ohi.

  Cliffhangerin ohjaajana suureksi tullut Renny ei elokuvan konnaan näytelleen John Lithgown mukaan ollut elokuvan todellinen ohjaaja. Sylvester Stallone ohjasi elokuva kameran etupuolelta. Ja sitten kun tuli Die Hardin kakkosoasan menestys, sen kuvauksissa Renny seisoi kameran vieressä, ja Bruce Willis ohjasi elokuva kameran etupuolelta. Sen jälkeen kun Renny on oikein ohjannut itse, niin ei ole suuruutta seurannut. Geenan rahat Renny poltti ja toinen heidän yhteinen elokuvansa "Long kiss goodnigth" on aivan kuin huono ja liian kallilla tehny kuin Rennyn elämäkin. Amerikkalaiset antoivat Rennylle kyytiä tämän hävittyä Joel Silverin rahat ja yhtiön, vaimonsa pettämisen vuoksi.

  Suomalaisten ei kannata mennä ulkomaille, jos tarkoitus tulla siellä joksikin. Se joksikin tuleminen muuttuu monesti takaisin kotiin tulemiseksi.

  Kylläpä tällä "huru-ukolla" on mielipiteet Harliinista. Vaikka eihän tämän miehen kirjoituksille voi painoarvoa antaa. Kun äijän oma elämä on sellaisessa syöksyssä kohti pöpilää(siellähän näitä taitaa kirjoitellakkin) tai mullan alle.
  Kun miehen pitää itse ottaa yhteyttä lehtiin ja kertoa "yrittäneensä itsemurhaa kotonaan yliannostuksella lääkkeitä. Hän kuitenkin tuli toisiin ajatuksiin ja hälytti itse paikalle apua". No mielipiteensä se on jokaisella. Hauskaa luettavaa kumminkin, heh.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2011
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Parviaisen blogi on kyllä kovinta kamaa sitten.. sitten.. Turkan tekemisten? Mutta ensimmäinenhän taitaakin olla jälkimmäisen oppilas.

  Sinänsä ihan mielenkiintoinenkin tuo väite näyttelijätähtien ohjaamisesta Rennyn leffoissa.
   
 15. tuna

  tuna Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  09.12.2004
  Viestejä:
  2 381
  Saadut tykkäykset:
  204
  Onhan noita väitteitä ainakin Die Hard kakkosen osalta kuulunut. Uskon että useimilla ohjaajilla on vaikeuksia saada omat tahtonsa läpi, kun ohjattavina on "itseään täynnä" olevia megastaroja, joita Willis ja Stallone noihin aikoihin oli ja ovat ehkä vielläkin. Kyllähän Renny jossakin haastattelussakin mainitsi, että oli Stallonelle kerrottava Cliffhangerin kuvausten alkaessa kuka se elokuvan ohjaaja tulee olemaan.
  Onhan jokaisessa Harliinin elokuvassa havaittavissa jotain "Harlinmaista" kuvastoa. Ja eihän se tuotantoyhtiö Kurkunleikkajien saaren takia konkurssiin mennyt.
   
 16. sokka

  sokka Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.10.2003
  Viestejä:
  5 695
  Saadut tykkäykset:
  294
  Ei tota Parviaista voi vakavasti mitenkään ottaa. Omasta mielestä varmaan vastenmielisin ihminen Suomen "julkisuudessa". Muutenkaan ei tainnu äijällä olla kovin faktat kohallaan.
   
 17. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ehkä Parviaista, mutta juttunsa ovatkin asia erikseen. Kyllähän nuo juorunsa voivat hyvinkin pitää paikkansa, sikäli kun kyseessä on tietenkin joka tapauksessa hänen versionsa asioista. Mutta ainakin tarpeeksi arkaluontoista tavaraa totuudeksi. Ei tuollainen rehellisyys ainakaan vastenmielisintä ole, ellei sitten rehellisyydellä tarkoita jonkinlaista tekopyhää versiota siitä. Parviainen on harvinainen tyyppi tämän maan mätäisen ahtaassa kulttuurissa.
   
 18. Arpa

  Arpa Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.12.2006
  Viestejä:
  808
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ohjasi ehkä myös drivenin kameran etupuolelta?
   
 19. Jambo

  Jambo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  216
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt ei kyllä mene Parviaisen trollaus millään läpi.Eikö Parviainen tiedä että ohjaajan tehtävistä vain yksi osa on kameran takana istumista ja eiköhän kaikki jotka on kuunnelleet Rennyn dvd kommenttiraitoja tiedä ettei Renny siellä siestaa ole vetänyt kun muut tekee hommat.Se tuotantoyhtiö oli jo menossa konkurssiin ennen kun Renny edes rupesi Kurkunleikkaajia työstämään.
   
 20. cuetec

  cuetec Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.12.2004
  Viestejä:
  197
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sanoisin että Parviaisen jutut ovat vähemmän kuin nollan arvoisia. Äijä on toinen jalka pöpilässä ja toinen haudassa. Kari Uoti kirjoitti blogissaan Parviaisesta osuvasti: