[rec] (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 02.04.2008.

 1. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  [​IMG]

  Innokas nuori tv-toimittaja Ángela ja kuvaaja Pablo viettävät yötä barcelonalaisella paloasemalla. Tekeillä on reality-ohjelma "Kun te nukutte", joka kertoo yötyön tekijöistä. Työkomennus on tavallista tylsempi kunnes palomiehet saavat hälytyksen onnettomuuspaikalle. Ángela ja Pablo hyppäävät paloauton kyytiin ja pitävät kameran käynnissä. Perillä odottaa rajun sairaskohtauksen saanut nainen. Hälytys on saanut jalkeille naapuritkin. Äkkiä käy ilmi, että sairas saattaa levittää vaarallista tautia. Tartuntavaaran takia koko kortteli suljetaan ja paikalla olevia kielletään poistumasta. Sairaan naisen kadottua asunnostaan pakokauhu leviää kaikkiin. Ángela ja Pablo jatkavat kuvaamista kerätäkseen todistusaineistoa tapahtumista.

  [​IMG] Katso kuvagalleria

  Ensi-ilta 18.4.2008
   
 2. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  kuulostaa Cloverfield-kopiolta ainakin ilmaisumuodon osalta
   
 3. LaRe_112

  LaRe_112 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.02.2005
  Viestejä:
  127
  Saadut tykkäykset:
  0
  Romeron uusi Diary of The Dead hyödyntää samaa ideaa. Eikä Cloverfield ollut tosiaan ensimmäinen ilmaisumuotonsa edustaja. Tähän kannattaa varautua, että noita tulee lisää.

  Elitistin Night Visions-keskustelussa ollaan kehuttu pelottavimmaksi elokuvaksi sitten The Descentin. Mielenkiinnolla tätä odotan.
   
 4. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 967
  Saadut tykkäykset:
  417
  Jaume Balagueró ei ole täysosumaa saanut sitten hyytävän Los sin nombren. Darkness oli karvas pettymys. Fragile sentään oli ihan hyvä kauhistelu, mutta ei sekään mikään ikimuistoinen ollu. Nyt onkin sitten mahdollisuuksia vaikka mihin. Episodissa oli elokuvasta hyvä Tuomas Riskalan arvostelu. Odotukset nousivat aika korkeelle.
   
 5. code.666.

  code.666. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.04.2003
  Viestejä:
  1 226
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tätä on kyllä hehkutettu kovasti, mutta valitettavasti ei oikein itseeni uponnut. Ei tuossa oikein mitään uutta tai ihmeellistä ollut, eikä valitettavasti niin pelottavakaan ollut kuin odotin.

  3 / 5
   
 6. Solo

  Solo Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2003
  Viestejä:
  338
  Saadut tykkäykset:
  0
  [Rec] on tullut ulos kauan ennen Cloverfieldiä (sai ensi-iltansa elokuussa 2007 Venetsian leffafestareilla). Ja tiiäx mitä, Cloverfield on niinq hei kopio Blair Witch Projectista!!1!

  Mitä itse elokuvaan tulee, niin minä kyllä pidän. Aika hullua touhua paikka paikoin! 4/5
   
 7. +sp+

  +sp+ Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  249
  Saadut tykkäykset:
  2
  itse kyllä tykkäsin kovasti. Ehkä enemmän hyökkäilyä "zombeilta" kaipasin, mutta oli piinaavia kohtia mukavasti. Kerrankin oikean pituinen elokuva, jäi jopa "harmittamaan" että loppui.

  Jäi hyvin jatko-osalle tapahtumia kerrottavakseen.
   
 8. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä Eurooppalainen kauhu hakkaa USA-pelleilyn mennetullen. Erittäin hyvin tehty - dokumentaarinen tyyli oli piste i:n päällä. Loistava leikkaus useissakin kohtauksissa (ei voi paljastaa). Äänimaailma oli miksattu myös hienosti. Mitään ei "tarjoiltu valmiina" vaan katsoja oli samassa tietämättömyyden tilassa kuin elokuvan henkilöt. Ja se Manuaela Velasco :love:
   
 9. SpiderJerusalem

  SpiderJerusalem Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2008
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa puuduttavan tylsää kameranheiluttelua kuin Cloverfield. Lopussa parit kivat sävärit, mutta muuten pikemminkin rasittavaa ja onttoa.
   
 10. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Ihan hyvät sävärit sai pariin otteeseen. Ainakaan tämä käsivarakamera ei saanut päätä sekaisin..Kiihdytystahti tällaiselle lyhyenlännälle leffalle (n. 75min) sopiva. Viihdyttävä vaikka tavanomainen tarina.

  Ihmetytti vaan se että tartunnat herättivät lopussa uhrit todella nopeasti "zombeiksi", kun ensin sen palomiehen ja lihavamman pollarin herätys kesti kauan. No...aina ei voi tietää..:D Ehkä tappaminen herättää nopeammin..

  Se lapsen sylkäisy mamman naamalle oli todella tehokas kohtaus:) Tuli kylmät väreet selkäpiihin..

  3,5/5
   
 11. Mookid

  Mookid Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2006
  Viestejä:
  2 529
  Saadut tykkäykset:
  234
  Tämähän oli oikein tiukkaa vääntöä. Varsinkin loppupuoliskolla koko hoitoon lisättiin sen verran draivia, että huh huh. Paniikki välittyi aidosti katsojalle. Lopussa jätettiin myös sopivasti tapahtumia katsojan tulkittavaksi, vrt. Blair Witch.

  Ainoa selkeä miinus oli ehkä

  lopputekstien aikana soiva kappale. Tässä tapauksessa painostava hiljaisuus olisi ollut tehokkaampaa, kuin tuollainen ironinen ränttätänttärock.

  Snadi tyylivirhe muuten todella hyvin ohjatussa ja leikatussa elokuvassa. Aika paljon huutoa ja pakokauhua leffassa toki oli, mutta käsi pystyyn: kuka ihminen pystyisi tosielämässä olemaan vastaavanlaisessa tilanteessa rauhallisena? Elokuvana tämä on vähän samaa kastia kuin Blair Witch Project: ensimmäisellä katselukerralla varsin tehokas ja aidosti pelottava kokemus, mutta lievä kertakäyttöisyys riivaa. Vaikka tästä käsivarakuvauksesta tulisikin uusi trendi, niin ei haittaa, jos osataan väsätä näinkin hyviä kauhuelokuvia. Fiilis on todella autenttinen ja homma toimii ihan eri tavalla kuin sliipatuissa ja tyylitellyissä kauhufilkoissa.

  Ei mikään maailman syvällisin kokemus, mutta silti intensiivisesti toteutettu ja mikä hienointa, todella aidon oloinen ja armoton 75-minuuttinen rykäisy. 3,5/5 irtoaa myös täältä.
   
 12. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  Ihmetyttää että nyt vasta alkaa olla samaa tyyliä enempi kun sata vuotta sitten tulleessa bw:Ssä.
   
 13. Plisukainen

  Plisukainen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.01.2005
  Viestejä:
  1 971
  Saadut tykkäykset:
  169
  Jenkkiversio Quarantine ilmestyy lokakuussa. Ainakin traikun perusteella identtinen kopio rec:stä.
   
 14. opelman

  opelman Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2007
  Viestejä:
  1 586
  Saadut tykkäykset:
  55
  kait ne sitten tullee bluu raana sillai että vasemmalla aito ja oikealla jenkki versio. Voi sitten samalla tiirailla eroja. Vasemmalla näkyy kikeli oikealla ei mitään siinä kohtaa. Vasemmalla tissi vilahtaa oikealla hirmu kiroilua. :sick::mad:
   
 15. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Siis ei hemmetti, kun oli loistava leffa! Harvemmin saa leffa näin hyvän draivin päälle ja säikyteltyä. Ainoa miinus hieman rasittavat näyttelijät, varsinkin tämän pikkutytön äiti ja toimittaja saivat ärsytyksen kohoamaan.
   
 16. jva

  jva Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  0
  Upposi kyllä minuunkin ihan kympillä. Parasta jännäriä mitä olen nähnyt pitkiin aikoihin ja erityisesti loppuratkaisu puhutteli ja oli erityisen toimiva. Tosin täytyy myöntää, että Balaguero on muodostunut melkeimpä lemppari ohjaajaksi/käsikirjoittajaksi tässä ja kaikki hänen teoksensa on olleet ihan helmiä :thumbsup:

  Ainoa hänen pätkänsä jota en ole nähnyt on tuo pakettiin "6 films to keep you awake" kuuluva elokuva To Let. Sitä kun ei saa mistään :(
   
 17. Korppi76

  Korppi76 Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  211
  Saadut tykkäykset:
  0
  Odotukset oli luokkaa: "jos tässä nyt olisi zombieita, voisi olla mukava katsoa tälläinen pitkästä aikaa..."

  Oli TODELLA HYVÄ nykykauhuksi. Tunnustan tätä ei ole sattunut varmaan n.10vuoteen - Pelotti/iski loppua kohti paniikki ja teki mieli kelata osa pois :eek: Jukra kun jäi hyvä fiilis.

  Onneksi katsoin tämän enkä QUARANTINEa (koska todennäköisyydellä95% se on taas paskajenkkivesitys)

  8/10 :thumbsup:
   
 18. Mastema

  Mastema Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  09.11.2006
  Viestejä:
  1 230
  Saadut tykkäykset:
  21
  Käytännössä täysin samat sanat, loppu tosiaan veti tämänkin kaverin rystyset aika valkoiseksi, eikä niinkään tilanteen jännittävyyden (vaikka toki silläkin merkittävä osa tapahtumaan oli), mutta lähinnä juuri sen takia että tuolla tavalla toteutetut kohtaukset toimivat itselle aina. Visuaalisuus ja sensellaiset nääs. Kyllä on virkistävää että Euroopasta on tulossa Aasian tuotannon jonkunasteisen hiipumisen jälkeen loistavaa kauhua melko tiuhaan tahtiin. Ensin À l'intérieur, ja nyt tämä (tai toisinpäin, tulipahan vaan tuossa järjestyksessä katsottua). Kyllä muuten lämmittää sydäntä.
   
 19. Hurricane

  Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.07.2002
  Viestejä:
  2 175
  Saadut tykkäykset:
  11
  Onnistuihan tämä ihan mukavasti kauhua aiheuttamaan.
  Zombie-leffoja
  on omasta mielestäni nähty jo aivan riittävästi ja liikaakin, mutta [REC]:in kerrontatapa aiheutti mielenkiintoa. Parhaimmillaan elokuva onkin ehkä alkupuolen epätietoisina hetkinä, mutta olihan tuo viimeinen vartti kerrankin onnistuneen piinaava. Ihmisjoukon totaalinen paniikki ja ylivertaisten sankarien puute antoi realistisemman sävyn elokuvalle. Miinuksen puolelle jää sitten, että lajityypille poikkeuksellisen kerrontatavan lisäksi, oikein mitään uutta leffa ei katsojilleen tarjonnut, vaan tarina eteni loppujen lopuksi niitä
  zombie-leffoille
  kovinkin tuttuja ja tallottuja latuja.

  [REC] on varsin näppärä paketti, mutta kokonaisuutena ei kuitenkaan antanut aivan yhtä hyvää vaikutelmaa kuin samalla tavalla toteutettu Cloverfield. 3/5
   
 20. winterland

  winterland Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2004
  Viestejä:
  5 248
  Saadut tykkäykset:
  2
  Kappas, huomasin juuri että tästä on ilmestynyt viime vuonna jatko-osa. Tapahtumat jatkuvat suoraan ensimmäisen osan jälkeen. Pitää ehdottomasti tsekata, ensimmäinen osa oli yksi viime vuosien tiukimpia kauhuiluja.